Hvala ti puno na odgovoru, naravno da cu vam tu pisati kako to sve tece i ako uspijem dobiti posao i otici, napisati cu tu da svi znaju kako sam dosa do toga svega da bude od korisiti svima ko bude tija ici gori. Ipak tomu i sluzi ovaj forum.pestalozzi wrote:ovako zemljace, malo sam se raspito oko tog posla u starackim domovima. dom u kojem radi moja poznanica zaposljava 26 pflegera. od njih 26-oro su 22 zene, sto ce reci 22 zene na cetiri muskarca. nemoj to da pricas svojoj buducoj zeni, nece ti dat da radis.
. njih 17-18 ima ugovore 100%, dok su ostali od 50 do 80%. kada je ona prije izvjesnog vremena htjela da smanji penzum na 80% posto, nisu joj dozvolili jer tad ne bi bila obavezna da radi nocne smjene.
kao sto vidim ti si spreman da radis i nocu i prekovremeno, tako da s tim neces imati problema. imaces vjerovatno i mogucnost da radis samo nocnu smjenu(racunaj onda jos pola plate dodatno na kraju mjeseca)
ovo sto ti je napisao liberty uglavnom stoji, samo sto mu post "odise" jednom dozom pesimizma, tako da kad procitas pomislis bolje je da dignem ruke od svega. ova b-viza koju on spominje se bez problema produzava ako imas radni ugovor(normalno da te nece trpiti ako si bez posla).
tvoj jedini problem je hoces li dobiti taj posao ili ne. ako ti njih ubijedis da si ti njihov covjek onda ce sve to da ide svojim tokom. vjerujem da ce ti pomoci i oko stana.
kad budes "dovodio" zenu na osnovu familiennachzug-a, trazice ti sve to nabrojano, ali to je sve sto ti vec imas kad dobijes posao. vjeruj mi, nekad davno prolazio sam kroz mnoge stvari koje tebe ocekuju(ako dobijes posao).
obavezno nas informisi ovdje kako su protekli pregovori.
sretno
Nisam primjetio da mi je netko odgovorio na jedno pitanje, a to je: dali (ako se uspijem dogovoriti) 5000 brutt dovoljno za mene i curu (buducu zenu) za jedan normalan zivot bez razbacivanja?
Dali da se ozenim s curom prije nego oden gori ili kad vec odem gori (ima vi to kakvih znacenja da ona nebi imala problema oko dobivanja boravisne dozvole)?