Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ja ne mogu da vjerujem da se ondje donose zakoni Pa oni vecinu vremena provode uvaljujuci jedan drugog. Zamalo pa ko nadrealisti. Da nije zalosno bilo bi smijesno.
-->
ja ne mogu da vjerujem da se ondje donose zakoni Pa oni vecinu vremena provode uvaljujuci jedan drugog.
Sta ces, kada snajka to radi, sto ne bi i on. Znas ono, kada postena bosnjakinja doje kuci, odmah rice: "nije nista bilo". Naravno da nije, samo u guzu, a ona to ne broji. Dok ih nema bar pet koji istovremeno uvaljuju. Sirotom muzeku i ne ostaje nista drugo nego da i on pocne da uvaljuje. Tako se politika neizmjerno usmjerava u ekonomskom smjeru, kako nam stalno tvrde, "bice bolje".
-->
ja ne mogu da vjerujem da se ondje donose zakoni Pa oni vecinu vremena provode uvaljujuci jedan drugog.
Sta ces, kada stara snajka to radi, sto ne bi i on. Znas ono, kada postena bosnjakinja doje kuci, odmah rice: "nije nista bilo". Naravno da nije, samo u guzu, a ona to ne broji. Dok ih nema bar pet koji istovremeno uvaljuju. Sirotom muzeku i ne ostaje nista drugo nego da i on pocne da uvaljuje. Tako se politika neizmjerno usmjerava u ekonomskom smjeru, kako nam stalno tvrde, "bice bolje".
idiot, to je sve sto se moze za mirnesa ajanovica reci. sreca pa je slavisa sucur fin covjek, ja bi mu usta razvalio poslije sjednice, ko ono nekad poslije nastave, za ona sranja o zaslugama...
mos mislit, mirnes je veci borac bio od slavise, jer on je sjedio u kancelariji, a slavisa samo u tenku. ili je to mozda sto je on mirnes, a ovaj slavisa?
kao sto rekoh, idiot, grehota ovih 30 sec sto potrosih na pisanje posta...
Covjek je legenda.
Zna pretjerati sto jest jest, al nek ih dere. Ko su meni poslanici da bi se ja sad zgrazavao sto ih Mirnes dere.
Kod nas jos uvijek vlada odjek komunistickog sistema i jednoumlja, tako da nam je skandalozno kada je neko onako grub u svom misljenju kao Mirnes.
Na zapadu je to sasvim normalno.
Jadan je onaj narod, a jos jadniji mladi ljudi kojima su uzori i idoli u zivotu politicari, i kojima ce biti zao istih.
Nas mlade ljude trebaju da interesuju neke druge stvari, a politicarima i samima sebi da utuvimo u glavu kako smo MI narod ustvari njihovi poslodavci a ne obratno.
pa uvazeni kolega, prvi ti je mirnes primjer tog komunistickog sindroma...
ali to nije jedina vrlina koja krasi naseg vrlog cicerona. on je inace i izrazito prilagodljiv, u slobodno vrijeme pise razne islamske manifeste i, kako ti slikovito kazes, "dere" slavisu sucura jer je slavisa srbin i clan SDP-a, proglasavajuci ga cetnikom i pricajuci o nekim fiktivnim dogadjajima, koje je on tako dobro vidio iz svog podruma...
a opet, onda kada primjeti da narod to guta, mirnes oblaci svoje odijelo komunistickog revolucionara i poziva na povratak fabrika u ruke radnika, te snima predizborne spotove u saradnji sa josipom brozom. pretpostavljam da se radi o nekim kompleksima velicine ili kultu (s)licnosti...
mozda je mirnes neka vrsta novog gadafija, covjek koji ce spojiti islamski fundamentalizam i komunizam? ili je samo jos jedan u nizu prevrtljivih skupstinskih smrdljivaca...
Meni nije zao nijednog politicara, bez obzira jel bio borac ili ne.
Za sve ove poratne godine zuljanja guzova po parlamentu sve su ratne zasluge okaljali.
Gori su ovi licemjeri koji nisu ustali da brane covjeka.
Isto tako imali su sada svi sansu na samo jedan mjesec da se mjenjaju za platu sa radnickom familijom koja broji minimum 4 clana i zivi na minimalcu.
Nije ih ni 10 pristalo.
Slavisi Sucuru skidam kapu, ali SDP koji je imao i moj glas je vladao 2 godine a nije uradio nista, i nek ih dere Mirnes kad su glupi.
Jos samo jedan podatak.
Slavisa Sucur nije mjenjao svoju platu sa radnickom familijom, Mirnes jeste.
To je meni dovoljno, pa makar bila politika, takvu politiku trebamo.
a ja kazem, televizijskih priloga i supljih inicijativa...
osim sto je taj potez mirnesa digao u zvijezde kao novog leonarda da vincija u sferi humanizma, da li je iko osjetio ikakvu korist od njega?
ne moraju oni mijenjati plate sa borcima, samo nek rade svoj posao i ne trabunjaju po cijeli dan. btw, mnogo vise zakona bi bilo usvojeno da nije mirnesa ajanovica i njegovih kilometarskih preseravanja za govornicom, koja se svode uglavnom na licne obracune sa svakim koga je sanjao noc prije...
ko zna, mozda bi ta boracka porodica sada imala regulisan status i redovna primanja, pa ne bi morala ovisiti o milostinji i dnevnom raspolozenju uvazenog kafanskog revolucionara, da isti taj kafanski revolucionar nije toliko kenjao za mikrofonom o svemu, osim o navedenom zakonskom prijedlogu. ali sta se moze, mirnes obozava govornice...
Koliko ja znam, sve i jedan koristan zakon koji je donesen u zadnjih nekoliko godina je prvobitno bila Mirnesova inicijativa.
Naravno docekane su na noz da bi se kasnije dizale u nebesa, naravno prisvojene od nekog drugog.
Mislim daleko od toga da sam ja Mirnesov pristalica, jednostavno kao mlad covjek imam averziju prema svakom politicaru, i uzivam kad ih neko ponizava, jer se njima dize kad vide ponizen narod.
u jednom se slazemo kolega, mirnes nije politicar, on je klovn. i kao takav sluzi kao izvjesna protuteza u skupstini, sam protiv svih onih "ozbiljnih" politicara...
a sta bismo mi bez klovnova, oni nam zivot cine zabavnijim...
[quote="DaysleepeR"]Meni nije zao nijednog politicara, bez obzira jel bio borac ili ne.
Za sve ove poratne godine zuljanja guzova po parlamentu sve su ratne zasluge okaljali.
Gori su ovi licemjeri koji nisu ustali da brane covjeka.
Isto tako imali su sada svi sansu na samo jedan mjesec da se mjenjaju za platu sa radnickom familijom koja broji minimum 4 clana i zivi na minimalcu.
Nije ih ni 10 pristalo.
Slavisi Sucuru skidam kapu, ali SDP koji je imao i moj glas je vladao 2 godine a nije uradio nista, i nek ih dere Mirnes kad su glupi.
Jos samo jedan podatak.
Slavisa Sucur nije mjenjao svoju platu sa radnickom familijom, Mirnes jeste.
ko god je proveo rat u sarajevu zna da kad se spominje ime slavise sucura treba ustati na noge. heroj, heroj, i opet heroj
a sad neki lajavac u po sehera pljuje po njemu (a ni batina nije dobio). sramota!
Mirnes je gori od zena tracara ali ja bih vise voljela kad bi on bio umjesto Tihica.
Po meni Tihic nije normalan,samo se smjeska na paravceve provokacije,nijednog argumenta da ga pobije u njegovim *etnickim pricicama na koje jos padaju vecina gradjana RS-a.
Bolje da neko i laje nego da suti ko mutavi Tihic.
oko moje, ne suti tihic zato sto je mutav, neg zato sto mu paravac savrseno odgovara...
jer dokle god postoji paravac i SDS, postoji i razlog da sulejman tihic i SDA budu dezurni branioci i zastitnici nepismenog i zatupljenog bosnjackog populusa.
to ti je zacarani krug, sve nacionalne stranke jedna u drugoj vide najvecu prijetnju, te ujedno i razlog postojanja. i ko moze reci da balkan nije nadrealan...
ma dobar je Mirnes,on makar nesto zvoca na onim sjednicama...ostali samo sjede ko idioti i dobijaju dnevnice...covjek makar zasluzi svoju...
da je vise takvih
kijametdedo wrote:...to ti je zacarani krug, sve nacionalne stranke jedna u drugoj vide najvecu prijetnju, te ujedno i razlog postojanja. i ko moze reci da balkan nije nadrealan...
Nece dugo Deduka ! Kais se kopca na pretposlednju rupicu. Jos malo pa ce se pantalone mnogima konopcem vezivati, a tada ne bih bio na njihovom mjestu. Praviti se gluv, slijep i nijem na vapaje naroda, a najgore od svega praviti se blesav, a blesavi nisu. Mozda jesu ludi, ali budale nikako.
kijametdedo wrote:oko moje, ne suti tihic zato sto je mutav, neg zato sto mu paravac savrseno odgovara...
jer dokle god postoji paravac i SDS, postoji i razlog da sulejman tihic i SDA budu dezurni branioci i zastitnici nepismenog i zatupljenog bosnjackog populusa.
to ti je zacarani krug, sve nacionalne stranke jedna u drugoj vide najvecu prijetnju, te ujedno i razlog postojanja. i ko moze reci da balkan nije nadrealan...
ooo oko moje educirano, emancipovano, francusko...
daj nam otovri oci..ovakvima kakvi jesmo...napismeni i zatucani
al ne nasjedamo na kakaniju onih koji su jahali 50 godina..