Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Nije bitno ko je upravi, ciji je tata jaci, i ine budalastine.
Nazovi je, reci da si pogriješio i da ti kao njen muskarac mislis da se prepirete zbog gluposti, da se ona glupo ponasa i da prestane odmah.
Nedaj da te zatruju izjavama "mamino magare", "ko nema zeta nema ni magarca"
Ona se vjerovatno ima namjeru jednom udavati i sada svaki tvoj gest analizira u sitna crevca, pa je vjerovatno ovom tvojom izjavom pomislila da ako sada ne hajes za njenu mater za koji mjesec ce ista biti omrazena punica, a valja joj do kraja zivota voljet i tebe i mamu.
SOMA wrote:Ne znam, da si meni ono nako jalijaski rekao "i sta sad?" i ja bi u najmanju ruku bila uvrijedjena (ne znam da li bih bez borbe sve zavrsila, al ja nisam ona.... ), a ako si smireno rekao "i sta sad?" u stilu "kako da rijesimo problem", onda ti je vjerovatno bolje bez nje...
Ma nisam reko to u stilu kao boli me k**** za tvoju staru nego, nisam ukapirao čemu drama. I nisam ni slučajno jalijaš posebno ne prema ženama.
MedenoSrce wrote:Nije bitno ko je upravi, ciji je tata jaci, i ine budalastine.
Nazovi je, reci da si pogriješio i da ti kao njen muskarac mislis da se prepirete zbog gluposti, da se ona glupo ponasa i da prestane odmah.
Nedaj da te zatruju izjavama "mamino magare", "ko nema zeta nema ni magarca"
Ona se vjerovatno ima namjeru jednom udavati i sada svaki tvoj gest analizira u sitna crevca, pa je vjerovatno ovom tvojom izjavom pomislila da ako sada ne hajes za njenu mater za koji mjesec ce ista biti omrazena punica, a valja joj do kraja zivota voljet i tebe i mamu.
Ma jašta, pa prekine s momkom, e svaka joj čast.... ne bih rekla da je pogriješio....
Ma sve ja te frekvencije znam, al nekad je coek pod stresom, kao ja zadnjih mjesec dana pa mi se ne da namjestat sve te silne frekvencije, pa onda zazvucim pogresno. Bem ti žensko.
SOMA wrote:Ne znam, da si meni ono nako jalijaski rekao "i sta sad?" i ja bi u najmanju ruku bila uvrijedjena (ne znam da li bih bez borbe sve zavrsila, al ja nisam ona.... ), a ako si smireno rekao "i sta sad?" u stilu "kako da rijesimo problem", onda ti je vjerovatno bolje bez nje...
Ma nisam reko to u stilu kao boli me k**** za tvoju staru nego, nisam ukapirao čemu drama. I nisam ni slučajno jalijaš posebno ne prema ženama.
paaaa onda: ili te tvoja draga ne zna dovoljno dobro i misli da je sad zajebavas (veza na daljinu ili? moja ideja da si bio jalijas je by the way nastala zbog toga sto sam primjetila da jako puno odgovora na forumu pocinjes s "oko moje drago" i takvim nekim forama - cinilo mi se da si ´nako malo - jalijas ) ili ona tebe zajebava.
Moj prijedlog: reci joj ovo sto si meni sad napisao, da ne shvatas u cemu je sad drama, ako se moze doci do nekog drugog rjesenja.
I da budem iskrena, i mene bi jako bolilo kad moji roditelji, iz bilo kojeg razloga, ne bi bili na mom vjencanju, bila to sad majka ili otac.
Znaci i frekvenciju tona mora podeseti? Kazem ja 'bem ti zensko"
Naravno da je frekvencija u medjuljudskoj komunikaciji jako bitna, nije to samo do zena. Vidis da je i on sad sje**an jer je ona "hladna ko led".
Ali ona jeste muhanata i naopaka ako ne zna da taj problem rijesi razgovorom s njim, a ne da odmah odkazuje vjencanje i ostale kerefeke.
JoseMujica wrote:pa da ti kažem...bolje da te otpili sad nego da ti se isto desi za jedno 5 do 10 godina kad ti njena mama postane kućni inventar i počne ići na neku stvar.
sretan si....samo ti to mogu reći...kutarisao si se goreg zajeba
Jedan od pametnijih komentara na sa-x.
Nemas pojma koliko si sretan, mada ti se sad ne cini tako!
Uzivaj!
Ghost_Rider_XXX wrote:Ma sve ja te frekvencije znam, al nekad je coek pod stresom, kao ja zadnjih mjesec dana pa mi se ne da namjestat sve te silne frekvencije, pa onda zazvucim pogresno. Bem ti žensko.
Men'se cini da je ona drugog zagondziju nasla, pa joj samo falio onako pravi razlog da te odhebe.
Moj jaro, kad zemsko hoce da se uda ono hoce a ne trazi kojekakav izgovor za raskid.
Nego, spread your wings i kreni napadat dalje, od ove ti nema nista
paaaa onda: ili te tvoja draga ne zna dovoljno dobro i misli da je sad zajebavas (veza na daljinu ili? moja ideja da si bio jalijas je by the way nastala zbog toga sto sam primjetila da jako puno odgovora na forumu pocinjes s "oko moje drago" i takvim nekim forama - cinilo mi se da si ´nako malo - jalijas ) ili ona tebe zajebava.
Moj prijedlog: reci joj ovo sto si meni sad napisao, da ne shvatas u cemu je sad drama, ako se moze doci do nekog drugog rjesenja.
I da budem iskrena, i mene bi jako bolilo kad moji roditelji, iz bilo kojeg razloga, ne bi bili na mom vjencanju, bila to sad majka ili otac.
To što je moj stil pisanja takav ne znači da sam jalijaš, ni neotesan ni neobrazovan ni, ni ni... Čisto to je sajevski urbani idiom, koji se pripisuje jalijašima.
Sve ja njoj to napisah objasnih naslikah, al eto ne konta. Hebi ga biće bolje čoek se raspe malo, al mi nije prvi put. Moram se sabrat pa se kvalitetno oduzet. A u dogledno vrijeme razmišljat o množenju.
Bolje sada raskinuti nego se kasnije razvoditi. Uostalom, kakve crne nervoze i treme pred vjencanje i ostali folovi iz americkih filmova. Ili si spreman na brak ili nisi. Trema ne opravdava idiotsko ponasanje. Budi covjek, reci ja necu da se udam, nisam spremna i gotovo. Al jok.
"Upotrijebio si pogresnu frekvenciju glasa pri izgovaranju posljednjih recenica i to me je jako uvrijedilo i natjeralo da se ohladim". Ma nemoj, a mi smo svi vesla sisali.
Nego Ghost, da odgovorim na pitanje sa pocetka. Ti si upravu, ona nije. Sad lijepo jarana pod ruku pa se malo saberi, oduzmi i tako dalje. A ona ce nazvati za par dana kad skonta par stvari
Ghost_Rider_XXX wrote:
To što je moj stil pisanja takav ne znači da sam jalijaš, ni neotesan ni neobrazovan ni, ni ni... Čisto to je sajevski urbani idiom, koji se pripisuje jalijašima.
Sve ja njoj to napisah objasnih naslikah, al eto ne konta. Hebi ga biće bolje čoek se raspe malo, al mi nije prvi put. Moram se sabrat pa se kvalitetno oduzet. A u dogledno vrijeme razmišljat o množenju.
No sikiriki, nisam htjela da te uvrijedim. Nit te znam, nit nju znam, a sta i da znam
Nista onda, pricekaj par dana i onda joj postavi pitanje da li ozbiljno hoce da zavrsi vezu. I onda proceed on instruction
Bolje sada raskinuti nego se kasnije razvoditi. Uostalom, kakve crne nervoze i treme pred vjencanje i ostali folovi iz americkih filmova. Ili si spreman na brak ili nisi. Trema ne opravdava idiotsko ponasanje. Budi covjek, reci ja necu da se udam, nisam spremna i gotovo. Al jok.
"Upotrijebio si pogresnu frekvenciju glasa pri izgovaranju posljednjih recenica i to me je jako uvrijedilo i natjeralo da se ohladim". Ma nemoj, a mi smo svi vesla sisali.
Nego Ghost, da odgovorim na pitanje sa pocetka. Ti si upravu, ona nije. Sad lijepo jarana pod ruku pa se malo saberi, oduzmi i tako dalje. A ona ce nazvati za par dana kad skonta par stvari
Totalno neozbiljno i nezrelo sa njene strane, ali nije to loše, pošto su se neke stvari pokazale na vrijeme. Identična bi ti situacija bila u braku, s tim što bi tad išao razvod ili pucala priča po mahali kako je ona otišla svojima, pa se vratila, pa opet išla
Ok je i naljutiti se, dignut nos i sl., imati tremu i koješta, ali to ne bi trebalo završavati otkazivanjem vjenčanja
Helem, pusti je malo, a u međuvremenu, razmisli dobro treba li ti neka koja tako eksplozivno reagira, jer život nosi i mnoooogo veće "probleme" od neprisustva mame
Ghost_Rider_XXX wrote:Eh vako, pošto sam prilično zbunjen, malo rasut, ne previše, da i ja priupitam cijenjeni publicum nešto.
Imao sam zaručnicu u Americi i trebali smo se uzeti ljetos blablbablblbabla. Pripreme krenule sve full coll. E sad prelomni trenutak zaplet. Kaže ona meni prije jedno deset dana, kako njena stara možda neće dobiti slobodno na poslu i da neće moći doći u našu mahalu za The Day. Ja hladno: "Dobro i šta onda?"Da bi onda tu planula ko da je u materinu sastavih, jesam li ja normalan kako će se ona udat bez mame?! Ja kažem ok bona uzmemo se ovdje formalno i odemo tamo i naravimo dernek da vas SAD zna i gotovo.
Medjutim jok ona poludila totalno i ja ispah najgori. blablabla
Danas meni više pun svega, pošto je ona hladna ko led od tad rekoh šta je ba šta je problem. I lijepo meni cura kaže da sam ja nju totalno ohladio pošto sam to rekao.
Jel ja bijah upravu ili jok ili gdje zeznuh izdaju me male sive ćelije majke mi. Mislim nisam od onih koji sjeku vene sad i popiju pola grada, al sam još uvijek plaho zbunit.
vjerovatno si imao slicnih "ispada" i prije - tj ispada gdje te ona vidjela kao hladnog i nekog ko je ne shvata
tu je casa prelila
na necemu bitnom i za nju emotivnom - odgovor ti je previse objektivan i drzak
i onda se zapita - s kim to treba zivot provesti
EDIT: u sustini naljutilo je ju to sto jos nisi naucio sta joj je bitno u zivotu
Ne mislis da je tu drugi zagondzija u igri?
Pa iskreno da ti kazem ne znam, a i da znam kakva korist od toga. Nema on nista od toga da zna ili ne zna tako nesto. Moze mu samo biti gore. Vazno se sabrati i skontati "Dobro sam prosao zamisli da mi je ove momente pocela priredjivati kad se ozenim."
Mislim, varanje nema veze sa udaljenoscu partnera. Ako je ona odlucila da ga vara, mogla je to odraditi do granapa kad krene po hljeb.
A kad se ljepotica javi, ja bih malo pretresla neke stvari i iskoristila priliku da rascistim za sva vremena sve pa da se zna ko kosi, a ko vodu nosi jel tako?
Ma daj curi malo vremena, ko zna na kakav si joj zulj stao i sta je prije toga "pokupila". Ako joj takvi ispadi nisu cesti, mogu se oprostiti, svako ih ima. Mani se oduzimanja, sabiranja a pogotovo mnozenja u narednih par dana, daj joj do znanja da ti je zao, da znas da je pod stresom i da si uz nju, bit ce to dobro
Ako se za neko vrijeme pokaze da je ona fkt ludo zensko kojemu je ovo bio samo izgovor da te ostavi, predlazem preskakanje sabiranja i oduzimanja, i direktno prelazenje na mnozenje...najbolji narodni lijek