Jeli Gegić svojim filmom ponizio Bošnjake i žrtve rata?

Locked
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#1 Jeli Gegić svojim filmom ponizio Bošnjake i žrtve rata?

Post by antimobb »

http://www.klix.ba/vijesti/bih/alen-muh ... /141214037

"Mogu reći da je ovo jedan od najboljih materijala koje sam snimio u karijeri", izjavio je Gegić po okončanju snimanja.

"Potraga Alena Muhića za biološkim roditeljima izdiktirala je naslov priče koja je duboko uzrdmala javnost", pojašnjava reditelj.
Gegić, ratnog zločinca naziva roditeljom!?

Image

Gegiću jeli ovo taj tvoj roditelj?

Ovo može biti samo priča o potrazi za ratnim zločincem, psihopatogenim četnikom, POTRAGA ZA BIOLOŠKIM ZLOČINCEM i potraga za PSIHOPATOM-silovateljom, a NE potraga za ''roditeljom''!

Zar ovo nije poniženje za sve nas Bošnjake, a posebno za sve žrtve rata?
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/zr ... e-da-sutim

Žrtva torture: Neću više da šutim

Priča žene silovane u Srebrenici sa samo 15 godina, koja danas proživljava nova poniženja i uvrede

“Vrištala sam, opirala sam se, a taj vojnik me nekoliko puta udario. Onda je uzeo pištolj i uperio ga u moju sljepočnicu. Sjećam se da je to trajalo nekad do kasno u noć. Zavezao je lisicama svoju ruku za moju da ne pobjegnem.”

Sljedeće večeri vojnici su prevezli izmučene i gladne djevojke u drugu kuću.

“Jedan vojnik kojeg sam poznavala tu me silovao. Cijelo vrijeme je psovao i šamarao me, a na kraju me je udario nogom u leđa. Ja sam pala pred jedna vrata. Tada je neki od vojnika šutnuo jednu od djevojaka iz sobe, uhvatio mene za ruku i bacio me na krevet. Kada je on završio, ušao je još jedan, kojeg sam isto poznavala. Kada me je i taj treći silovao, ušao je četvrti vojnik... Već je bilo jutro. Pošto sam vrištala, natrpali su mi papira u usta, a od plača mi se nos začepio i nisam mogla disati. Izgubila sam svijest, a kada sam došla sebi vidjela sam da mi je kosa skroz mokra. Na kraju su mi svezali ruke...”
Jeli Gegić svojim filmom ponizio Bošnjake i žrtve rata?
Last edited by antimobb on 15/12/2014 10:15, edited 9 times in total.
antimobb
Location: "Boj se ovna, boj se govna. A kad ću živjeti?" Meša Selimović, Tvrđava.

#2 Re: Gegić ponižava Bošnjake i žrtve rata!

Post by antimobb »

http://www.otisak.ba/crna-hronika/16810 ... istvo.html

SILOVATELJ I UBICA AMINE ŠABANAGIĆ MJESECIMA NOSIO CIPELE U KOJIM JE POČINIO UBISTVO .

Ivanka Jakovac, klinički psiholog, i dr. Evresa Okanović, neuropsihijatar, kroz svoje stručne nalaze bez dileme su utvrdili da je Karabegović psihopata s poremećajem ličnosti, ali ne i duševni bolesnik koji je bio uračunljiv tokom izvršenja krivičnih djela.

- Hladan, distanciran, bez ikakvih reakcija, psihopatska osoba u afektivnoj i moralno etičkoj sferi - konstatirala je dr. Okanović.
Projecting1500

#3 Re: Jeli Gegić svojim filmom ponizio Bošnjake i žrtve rata?

Post by Projecting1500 »

Ljudi ko Gegic su ti samo jedan u nizu iskompleksiranih bosnjackih kvazi umjetnika koji zele rat da posmatraju sa neke distance, kao da oni nisu dio cijele ove price.

Umjesto da se film fokusira na silovanu Bosnjakinju, da njena muka I pakao kroz koji je prosla bude u centru filma, oni kao da krivicu upravo na nju prebacuju sto nije prihvatila malo *******

Steta sto svaka silovana Bosnjakinja nije mogla da izvrsi abortus, ali cilj cetnika je bio da one radjaju "cetnike"... i kako ocekujes da te zene private tu djecu...

A cetnici ako misle da ce njihova biti zadnja I da im se ovo nece kad tad vratit su naivniji nego mi sto smo bili.
cyprus

#4 Re: Jeli Gegić svojim filmom ponizio Bošnjake i žrtve rata?

Post by cyprus »

:zid:
Altsa

#5 Re: Jeli Gegić svojim filmom ponizio Bošnjake i žrtve rata?

Post by Altsa »

Šemso opet nesto muti :D :lol:
antimobb

#6 Re: Jeli Gegić svojim filmom ponizio Bošnjake i žrtve rata?

Post by antimobb »

Šemsudin je UMETNIK školovan u Beogradu.
http://hr.wikipedia.org/wiki/%C5%A0emsudin_Gegi%C4%87
Šemsudin Gegić
Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu (kazalište, film, radio i televizija). Jednogodišnju profesionalnu obuku multimedijalne režije završio je, uz podršku RTV BiH i Teatra Verdi-Italia, 1995./96. god. u Milanu.
Last edited by antimobb on 15/12/2014 10:26, edited 2 times in total.
alanx

#7 Re: Jeli Gegić svojim filmom ponizio Bošnjake i žrtve rata?

Post by alanx »

Neka objave ime i prezime i adresu silovatelja...
Drinski

#8 Re: Jeli Gegić svojim filmom ponizio Bošnjake i žrtve rata?

Post by Drinski »

Prvo, ovo je ljudska tragedija i jako je ruzno da tako govorite i zrtvi i o djetetu (koje je također zrtva).

I mislim da ce ovaj susret sa silovateljem, objava njegovih podataka i sl. , biti također čin pravde, naravno, preostaje i sudsko kaznjavanje, ali i ovo ce biti cin koji ce ga raskrinkati pred njegovom porodicom, kao i okolinom. Mislim da je ovo pozitivan gest Gegića, iako je vjerovatno on zainteresovan za vlastitu promociju i valorizaciju.
dječak sa šibicama

#9 Re: Jeli Gegić svojim filmom ponizio Bošnjake i žrtve rata?

Post by dječak sa šibicama »

Koga je ponizio, one sto za Alenom dovikuju "cetnicko kopile!" ?
BHCluster

#10 Re: Jeli Gegić svojim filmom ponizio Bošnjake i žrtve rata?

Post by BHCluster »

Drinski wrote:Prvo, ovo je ljudska tragedija i jako je ruzno da tako govorite i zrtvi i o djetetu (koje je također zrtva).

I mislim da ce ovaj susret sa silovateljem, objava njegovih podataka i sl. , biti također čin pravde, naravno, preostaje i sudsko kaznjavanje, ali i ovo ce biti cin koji ce ga raskrinkati pred njegovom porodicom, kao i okolinom. Mislim da je ovo pozitivan gest Gegića, iako je vjerovatno on zainteresovan za vlastitu promociju i valorizaciju.
:thumbup:
antimobb

#11 Re: Jeli Gegić svojim filmom ponizio Bošnjake i žrtve rata?

Post by antimobb »

Alen i žena koja ga je rodila su žrtve rata.
Dakle, obadvoje su posljedica ratnog zločina čiji uzrok je ratni zločinac kojeg Gegić naziva biološkim ocem!?
filosofman

#12 Re: Jeli Gegić svojim filmom ponizio Bošnjake i žrtve rata?

Post by filosofman »

Nije nikoga ponizio, čovjek samo traga za istinom ko mu je biloški otac.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#13 Re: Jeli Gegić svojim filmom ponizio Bošnjake i žrtve rata?

Post by Chmoljo »

za antimobba još malo božije milosti
@Shahab je jedna intelektualna i prefinjena duša i mislim da mene i @Shahaba nije trajno banirao @Cmoljo već jednostavno na nas dvojicu se spustila milost od Allaha dž.š. da ne bacamo više dijamante pred majmune i svinje u ljudskim tijelima ograničene pameti kojima se čitav život svodi na - u'se na'se pod'se - pojesti, popiti, otići u halu i gledati fudbal.
Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» antimobb, Projecting1500
Locked