Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Rasprave o vjerskim temama.
probuseni $

#101 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by probuseni $ »

psydelija wrote:Zasto je ta teza nepruhvatljiva za vas (strucnjake)? Zasto ne ponudite valjan argument?
Samo rokate nekim komunjarskim tezama i lepite etikete da niko nista ne zna osim vas.
Citav ste pamet planete posisali. Narodi prijasnji su bili nama neshvatljivih visina, tezina i ziveli su kud i kamo duze od nas danas.
Jos jedan SDA kandidat ... :lol:
debelimedo

#102 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by debelimedo »

psydelija wrote:Zasto je ta teza nepruhvatljiva za vas (strucnjake)? Zasto ne ponudite valjan argument?
Samo rokate nekim komunjarskim tezama i lepite etikete da niko nista ne zna osim vas.
Citav ste pamet planete posisali. Narodi prijasnji su bili nama neshvatljivih visina, tezina i ziveli su kud i kamo duze od nas danas.
upravo suprotno, ludska vrsta nikad veca i nikad dugovjecnija nego sad
KotromanichII

#103 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by KotromanichII »

Narodi prijasnji su bili nama neshvatljivih visina, tezina i ziveli su kud i kamo duze od nas danas.
Nuh je zivio 950 godina , po kuranu

Allah kaze:

29:14. Mi smo Nuha narodu njegovu poslali i on je među njima ostao hiljadu, manje pedeset, godina, pa ih je potom zadesio potop, zato što su Allahu druge ravnim smatrali.
Bušman

#104 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by Bušman »

I moj dedo je zivio od 873. pa evo jos je ziv. Ja rekao. Slusaj, niko ti ne brani da vjerujes. Vjeruj zbog sebe, ali nemoj ubjedjivati ljude u nesto sto se kosi sa zdravorazumskom logikom. Cuj covjek zivio 950 godina... mozda 950 minuta :D
KotromanichII

#105 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by KotromanichII »

ma boli mene briga , ko hoce neka vjeruje ko nece nemora, niti koga ubijedjujem u to da vjeruje, svako ima svoje.

ali ima puno toga sto covjek nezna on nasoj proslosti
Shoshana

#106 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by Shoshana »

Kotromanicu, vidim nisi se potrudio da procitas. Steta.

Ali u pravu si da svako moze i treba da vjeruje u ono sto se njemu svidja. Ja bih samo vise voljela da ti vjerujes iz dobrog, nego iz loseg razloga.

A vjerovati da je nesto istina SAMO ZATO sto si to nasao na nekoj internetskoj stranici je bas bezveze. Eto, svi mi mahniti, a tamo neko o kome ne znamo bas nista je valjda pametan :-)

Ako hoces vjerovati u prahistorijske dzinove, onda vjeruj zato sto se u TVOJIM spisima tako kaze, a ne zato sto tako tvrdi neki neobrazovani papak. Barem ces imati postovanje - ako vec ne podrsku.
int21

#107 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by int21 »

Kotromanichu, samo ti vjeruj u sta hoces. To je tvoje pravo. Samo nemoj biti profesor, nastavnik ili ucitelj.
KotromanichII

#108 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by KotromanichII »

dobro onda, zakljucaj te ovu temu , da se ne diskutuje vise o ovome
probuseni $

#109 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by probuseni $ »

KotromanichII wrote:dobro onda, zakljucaj te ovu temu , da se ne diskutuje vise o ovome
A sto bi zakljucavali kad imamo dokaz kako razmislja jedan vjernik i u sta vjeruje. Meni se kosa digne na glavi kad me ti isti vjernici pocnu prozvati i pozivati da naucim sta je vjera , da nista neznam, da nisam u stanju doseci njihov nivo, jer oni su eto u oblacima, nama nedostizni. Neka tema stoji, a ti razmisli drugi put sta ces pisati i u sta ces vjerovati.
Ti kad bi dosao kod mene da trazis posao, a ja znao kako ti razmisljas , vjeruj da ga nikad nebi dobio.Mene bi bilo strah da te zaposlim.
KotromanichII

#110 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by KotromanichII »

A sto bi zakljucavali kad imamo dokaz kako razmislja jedan vjernik i u sta vjeruje. Meni se kosa digne na glavi kad me ti isti vjernici pocnu prozvati i pozivati da naucim sta je vjera , da nista neznam, da nisam u stanju doseci njihov nivo, jer oni su eto u oblacima, nama nedostizni. Neka tema stoji, a ti razmisli drugi put sta ces pisati i u sta ces vjerovati.
Ti kad bi dosao kod mene da trazis posao, a ja znao kako ti razmisljas , vjeruj da ga nikad nebi dobio.Mene bi bilo strah da te zaposlim.
pa ako ti meni objasnis kako je moguce da je ovaj prahistorijski covjek mogao biti ovoliki onda cu ja tebe zaposliti u mojoj firmi :thumbup: i to sa finom platom

Image

Image
A giant femur (thigh) bone found reportedly found in Turkey. Assuming this find is legitimate, the owner of this bone would have been close to 20 feet tall, comparable to some of the ancient reports of giant bones found in Mexico

Image

Image
statix

#111 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by statix »

Koja je slijedeca tema Kotromanichu ? "Mjesec se udaljava zbog historijskog jacanja gravitacije zemlje." :D
KotromanichII

#112 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by KotromanichII »

"Mjesec se udaljava zbog historijskog jacanja gravitacije zemlje."
ima nesto i po tom pitanju , dali zbog jacanja gravitacije pa da se mjesec vise priblizi zemlji , neznam to

Od Enesa b. Malika, r.a., se prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao: ”Od predznaka Sudnjeg dana spada ogromnost mjeseca; u noci ce se vidjeti mjesec i bit ce receno: U dvije noci.”

Od Ibn Mes’uda, r.a., se prenosi da je Allahov Poslanik, s.a.v.s., rekao : ” Pred sami Sudnji dan ce se pojaviti propadanje, deformacija i sklizavost zemlje.” (Sunen Ibn Mad`e, 2/1349)

obavještavajući meleka Džibrila o predznacima Sudnjeg dana (a samim tim i ashabe), između ostalog rekao: ''...i kad vidiš gole i bose goniče ovaca kako se natječu u izgradnji visokih građevina...'' (Muslim. br. 10, a vrlo slično i Buhari, br. 50, obojica od Ebu Hurejre, r.a.)

dubai sada
Image

dubai 1950
Image
NIN

#113 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by NIN »

KotromanichII wrote:...
U nadi da ces procitati:

Vidis, kao prvo ne citas! Pogledaj sta propratni tekst uz prvu sliku gdje Taylor stoji pored butne kosti kaze: Joe Taylor, Director of the Mt. BLANCO FOSSIL MUSEUM in Crosbyton, Texas, was commissioned to sculpt this anatomically correct, and to scale, human femur.

Prvo, kako objasnjenje uz sliku kaze, ovo nije autenticna kost nego je izvajana replika navodne butne kosti. Druga stvar je da prava kost ili ne postoji ili ju je jako tesko pronaci, sto je malo cudno s obzirom da bi kreacionisti i od nista napravili nesto, a kamo li da imaju nesto ovako. Takodjer, i da pretpostavimo da kost zaista postoji na nekom skrovitom mjestu nigdje se ne navodi konkretan nalaz da je uopste rijec o ljudskoj butnoj kosti, a da bi se ovo utvrdilo potreban je jedan brzi rutinski DNK test. Recimo, na slici ispod je butna kost mamuta:

Image

Ali, ono sto je po meni najbitnije i sto zapravo ozbiljno dovodi u pitanje autenticnost tvrdnje da je ova kosti pripadala divovskim ljudima je anatomska proporcionalnost. Naime, evo o cemu se radi: postoji jedan zakon gdje se kaze da sa povecanjem velicine odredjenog tijela za dva puta dolazi do povecanja njegovog volumena, tj. zapremine/mase za osam puta! Formula kaze:

Image

Sto ce reci da ako je butna kost koja se zeli predstaviti kao ljudska bila veca od butne kosti danasnjeg covjeka za 3 do 4 puta onda je taj div morao biti tezi od nas izmedju 24 (dvadeset cetiri) i 32 (trideset dva) puta! E sad, to bi znacilo da bi ljudi divovi tezili u prosjeku oko 2.240 kilograma! Dalje, to bi znacilo da bi njihove kosti morale biti i mnogo deblje nego sto je prikazano u Mt. BLANCO FOSSIL MUZEJU. Evo recimo kako izgleda butna kost jedne zivotinje koja je takodjer bila bipedalna (hodala na dvije noge) i koja je tezila preko 6 tona:

Image
Fosil butne kosti (femur) Tiranosaura

Kao sto vidis, ona je znatno deblja u odnosu na svoju duzinu. Dakle, najveca provala oko ovih tvrdnji vezanih za tvoje ademe od 27 metara je to da su autori greskom i prvenstveno iz neznanja ovu kost napravili identicnom samo proporcionalno vecom od regularne ljudske kosti sto je u prirodi zapravo malo vjerovatno da bi bilo tako. Butna kost jednog bipedalnog stvora onih proporcija trebala biti tri i vise puta deblja no sto ona to jeste da bi uopste mogla izdrzati pod tezinom bica kojeg nosi. Haj' sad malo prokontaj.

Eto, ubacio sam ti i malo slika da ti ne bude dosadno dok budes citao. :D
KotromanichII

#114 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by KotromanichII »

Vidis, kao prvo ne citas! Pogledaj sta propratni tekst uz prvu sliku gdje Taylor stoji pored butne kosti kaze: Joe Taylor, Director of the Mt. BLANCO FOSSIL MUSEUM in Crosbyton, Texas, was commissioned to sculpt this anatomically correct, and to scale, human femur.
ok dobro to, ali evo ti kosti pronadjenje u turskoj

Image

A giant femur (thigh) bone found reportedly found in Turkey. Assuming this find is legitimate, the owner of this bone would have been close to 20 feet tall, comparable to some of the ancient reports of giant bones found in Mexico.
GandalfSivi

#115 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by GandalfSivi »

NIN wrote: Eto, ubacio sam ti i malo slika da ti ne bude dosadno dok budes citao. :D
hahahahahahahahaha, oplakah :)
NIN

#116 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by NIN »

KotromanichII wrote:
ok dobro to, ali evo ti kosti pronadjenje u turskoj

Image

A giant femur (thigh) bone found reportedly found in Turkey. Assuming this find is legitimate, the owner of this bone would have been close to 20 feet tall, comparable to some of the ancient reports of giant bones found in Mexico.
Pa kaze ti se assuming this find is legitimate, sto znaci da ni izvor koji je plasirao ovu fotografiju nije siguran u njenu autenticnost. Citaj malo jebemu misa. :D Takodjer, mislim da je potrebno jedno brzinsko ponavljanje:

- da je ovo zaista kost nekog prastarog ljudskog diva to bi znacilo da su neke price iz svetih knjiga mogle biti tacne sto bi za posljedicu izazvalo iznimnu radost medju kreacionistima ali, kako vec rekoh, zar nije pomalo cudno da im ovakav jedan nalaz bude tako lose promoviran, obzirom da kreacionisti i od nista pokusavaju napraviti nesto? Da je samo dio ovoga zaista istinito misljenja sam da bi kreacionisti nosali sa sobom ovu kost i u halu;

- najveca provala oko ovih tvrdnji vezanih za tvoje ademe od 27 metara je to da su autori greskom i prvenstveno iz neznanja ovu kost napravili identicnom samo proporcionalno vecom od regularne ljudske kosti sto je u prirodi zapravo malo vjerovatno da bi bilo tako. Butna kost jednog bipedalnog stvora onih proporcija trebala biti tri i vise puta deblja no sto ona to jeste da bi uopste mogla izdrzati pod tezinom bica kojeg nosi;

- nigdje se ne kaze da je ovo ljudska kost;

- fotosop.
callmethebreeeze

#117 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by callmethebreeeze »

jedina korist od ovih kotromanicevih tema, osim sega, sala i posalica, je sto se i levati poput mene, koji nit' znaju, nit' se zanimaju za prirodne nauke, nesto nauce od nin-a i slicnih.
:D :-)
manolito

#118 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by manolito »

callmethebreeeze wrote:jedina korist od ovih kotromanicevih tema, osim sega, sala i posalica, je sto se i levati poput mene, koji nit' znaju, nit' se zanimaju za prirodne nauke, nesto nauce od nin-a i slicnih.
e naucices pamet od NINa
callmethebreeeze

#119 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by callmethebreeeze »

manolito wrote:
callmethebreeeze wrote:jedina korist od ovih kotromanicevih tema, osim sega, sala i posalica, je sto se i levati poput mene, koji nit' znaju, nit' se zanimaju za prirodne nauke, nesto nauce od nin-a i slicnih.
e naucices pamet od NINa
sta fali ninu. njegove argumente bar mogu pratiti i provjeriti... za razliku od ovih adema od 27 metara i slicno.
:D
Bitte_Halt_ja_ja

#120 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

callmethebreeeze wrote:
manolito wrote:
e naucices pamet od NINa
sta fali ninu. njegove argumente bar mogu pratiti i provjeriti... za razliku od ovih adema od 27 metara i slicno.
:D
vidis da fali, nesto ces nauciti i nece ti moci prodavati muda pod bubrege. Muda od 27m visokog covjeka. eto sta fali...
nista novo

#121 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by nista novo »

Svi nesto spominju Adema, a gdje je tu Eva, morao je nesto i kresati osim drveca :lol:
detroit-mercy

#122 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by detroit-mercy »

probuseni $ wrote:
Jos jedan SDA kandidat ... :lol:
NAROD ZNA :lol: ...............
mikelandjelo

#123 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by mikelandjelo »

Image

upravu je, sve je veca i veca gravitacija
XXS

#124 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by XXS »

Kotromanichu, pusti ti ove neznalice. Pojma oni nemaju jesul' posli il' su dosli.
Ja te podrzavam i u prilog tome postavljam arheoloske nalaze naucnjaka iz Arabije:

Image
Image
Image

Samo da se zna, ovo dole je skeleton bebe:
Image

ps- ne vjeruj zeni koja laze
KotromanichII

#125 Re: Jeli Adem bio 27 m visok? naucno objasnjenje

Post by KotromanichII »

Buraz skloni te slike, to je photoshopovano , falcifikovane slike
Locked