Jel zrelo za PUČ ?!

Jastreb35

Post by Jastreb35 »

Patron of Formello wrote:
Jastreb35 wrote:DaysleepeR, to nije bio puc. To su bile antiratne demonstracije.
:-) :-) :-) :-) :-)
Preuzimanje skupštine i pokušaj rušenja tadašnje vlasti su za tebe antiratne demonstracije? :D
Demonstracije su bile antiratne, a demonstranti sirom svijeta upadaju u objekte drzavnih institucija, diplomatska predstavnistva, farmaceutske laboratorije .....

Puc podrazumjeva pokusaj preuzimanja vlasti jedne organizovane grupe od druge organizovane grupe.
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Reina wrote:to su bile mirne demonstracije a vi bi da ih sad pretvarate u "puc"
doduse zlikovci i su ih pretvorili u ubijanje sa hotela , helikopteri, itd. svima poznato... :roll:

@jastrebe razbacujes ove zmijuge na sve strane, evo na svim temama, svaka cast :-D
Zmijuga ti negdje, da ne kažem gdje...

Jest evo me je razbaco neznam gdje mi je glava.

Da zaključim sa svoje strane, ne nije vrijeme za puč.

Ko misli da jeste, želim mu sreću, džaba je budali pokušavat nešto logično objasnit...
Smartex

Post by Smartex »

8) DA VRIJEME JE ZA PUC!!! I da znate mi, dijaspora, smo uz vas!
Ne cemo vas moci pomoci fizicki, ali makar ce mo se moliti za vas i za vase plemenite ciljeve!
Reina

Post by Reina »

DaysleepeR wrote:
doduse zlikovci i su ih pretvorili u ubijanje sa hotela , helikopteri, itd. svima poznato... :roll:

@jastrebe razbacujes ove zmijuge na sve strane, evo na svim temama, svaka cast :-D

Ko misli da jeste, želim mu sreću, džaba je budali pokušavat nešto logično objasnit...

ma dobro kad si ziv :lol: hej sala mala, nego nisam bas mislila posebno na tebe, mislila sam opcenito na svim temama, e sad ko' se naso', naso', :P
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

Reina wrote:
DaysleepeR wrote:

ma dobro kad si ziv :lol: hej sala mala, nego nisam bas mislila posebno na tebe, mislila sam opcenito na svim temama, e sad ko' se naso', naso', :P
Ja samo pokusavam ubaciti malo zdravog razuma iz iskustva koje imam.

Prostudirajte malo državne udare u svijetu i koliko faktora treba tu da se poklopi kako bi se nešto uradilo.

Onda izađite iz kuće pa pogledajte gdje mi živimo.
DONY

Post by DONY »

Smartex wrote:8) DA VRIJEME JE ZA PUC!!! I da znate mi, dijaspora, smo uz vas!
Ne cemo vas moci pomoci fizicki, ali makar ce mo se moliti za vas i za vase plemenite ciljeve!
i dresove ce mo im poslati,naravno bordo....pitarske.. :-) :lol:
Mr_M

Post by Mr_M »

Lako je tudjim q..... po gloginju mlatiti.
Abu FEED el-Castro

Post by Abu FEED el-Castro »

Eh to, samo sam taj išaret čekao, sad znam sta nam je činiti, neizmjerno hvala... :-) :-D
Avax_

Post by Avax_ »

"PUC", da to nije hrvatska rijec...
DONY

Post by DONY »

@Abu... postajes sumnjiv.. :-) koristish izgleda hrvatski jezik.. :-) :lol:

a za dresove nista.... :-)
Abu FEED el-Castro

DaysleepeR wrote:Neka drugi pričaju ostalo.

Ja ću još samo reći da su i svi rudari bili pred skupštinom 7 aprila (pozvani dan prije od strane Josipa Pejakovića) ko zna kako probivši se kroz barikade pa opet ništa.

Bolila je neka stvar Karadžića na Palama što se puč dešava u Sarajevu.

E tako bi bolila i Dodika za puč u Sarajevu.

Naprotiv jedva bi dočekao pa rekao evo vlast u BiH je mrtva kao i država BiH današnjim pučem u Sarajevu, RS je od danas samostalna država, itd.

Dodik bi volio slom vlasti u Sarajevu
.
E ovo si u pravu, apsolutno tačno, i zapravo to je (barem po meni) jedini pravi razlog protiv ove ideje. Argument na mjestu nema sta. Tako da bi jednostrani udar (evo zabranise mi puč :-D ) bio na ruku najvecim neprijateljima jedinstvene i multietničke gradjanske bih, osim naravno ako bi puč bio osmisljen i realizovan paralelno u sa. i bl. odnosno jedinstveno....
Abu FEED el-Castro

Tako da bi upravo zbog ovog relevantnog kontraargumenta, i jos nekoliko drugih koji to nisu, ovo zapravo predstavljalo poteskocu...
Zbog toga bi ovaj puč bio težak i komoplikovan, za razliku od svih ostalih pučeva u historiji koji su u principu vazda bili veoma lagani, prosti, mačji kašalj :-?
Abu FEED el-Castro

Tako da se namece zaključak a to je ona uloga u koju se sve vise i bolje i strastvenije uzivljavamo: da spustimo glave i da pustimo da nas jasu, prave budalama, kradu, yebu u zdrav mozak, nedaju da radimo, mislimo, ljudi odlaze bjeze u talasima i odlazice sve vise, no nebitno jer naravno to sve kompenziramo svake 4 godine kad nam čak dozvole da glasamo... :-? :roll: Mazohizam je odlična stvar za onoga koji moze da bira! :shock: :(

No neka, nadajmo se i dalje u prosperitet i bolje sutra - nada posljednja umire :sad:
DaysleepeR

Post by DaysleepeR »

E hajmo onda raditi na tome da pravimo mostove izmedju ljudi pa i da dugorocno radimo da se pametni ljudi bez obzira na naciju, vjeru ili mjesto zivljenja pobune protiv glupih.

Jednog dana.
Gnjuscic

Post by Gnjuscic »

Nesumnjivo da drzavi i drustvu treba puč, kojim bi se uvelo nesto sto se nekad zvalo prosvijeceni apsolutizam. Problem je sto je sa ovakvim ljudskim materijalom moguc samo jedan - " puć ! ".
senada

Post by senada »

puc je vojni udar koji podrazumijeva kvalitetne vojne stratege...pa, mislim ima li ovdje barem iskusnih generala :-?
_BosanaC

Post by _BosanaC »

senada wrote:puc je vojni udar koji podrazumijeva kvalitetne vojne stratege...pa, mislim ima li ovdje barem iskusnih generala :-?
Kad su jos na cijeni bili iskusni generali? :roll:
haris ubleha

#68 Re: Jel zrelo ???

Post by haris ubleha »

Jastreb35 wrote:politicki mehanizmi ne dozvoljavaju ekonomski progres.
Kada se u drustvu eliminise one elemente koji ometaju politicku stabilizaciju drustva, otvorice se put ka eliminaciji onih koji koce ekonomski napredak.
Jastrebe, velemajstore relativizacije, jesu li "elementi" i zagovornici aparthejda iz RS-a krivi i za ovo?
Budzet Federacije za 2007. godinu:
1. federalna administracija bice povecana za 316 radnika, pa ce place iz federalnog budzeta do kraja godine primati 7.293 sluzbenika.
2. za bruto place i naknade federalne administracije bice izdvojeno 126 miliona KM, ili 20 miliona vise nego u prosloj godini (iako su "landarali" prva dva mjeseca u 2007.).
3. za bruto place i naknade u Domu naroda Federacije planirano je 1,945.140 KM (333.569 KM vise nego u prosloj godini).
4. za bruto place i naknade u Predstavnickom domu Federacije planirano je 3,193.528 KM (201.837 KM vise nego u prosloj godini).
5. svi poslanici i delegati Parlamenta Federacije BiH imaju pravo na mjesecni pausal za sta ce iz ovogodisnjeg budzeta biti izdvojeno 1,208.000 KM...
7. Borcima "shipak", nista od povecanja penzija, za tri najnerazvijenija kantona "q..ac za usi".
A kako vrijeme odmice, sve vise pocinjem sumnjati da mi i komsinica s petog sprata "ne da" ocekujuci da se "eliminisu oni elementi koji ometaju politicku stabilizaciju drustva". 8)
_BosanaC

#69 Re: Jel zrelo ???

Post by _BosanaC »

haris ubleha wrote:
Kada se u drustvu eliminise one elemente koji ometaju politicku stabilizaciju drustva, otvorice se put ka eliminaciji onih koji koce ekonomski napredak.
Jastrebe, velemajstore relativizacije, jesu li "elementi" i zagovornici aparthejda iz RS-a krivi i za ovo?
1. federalna administracija bice povecana za 316 radnika, pa ce place iz federalnog budzeta do kraja godine primati 7.293 sluzbenika.
2. za bruto place i naknade federalne administracije bice izdvojeno 126 miliona KM, ili 20 miliona vise nego u prosloj godini (iako su "landarali" prva dva mjeseca u 2007.).
3. za bruto place i naknade u Domu naroda Federacije planirano je 1,945.140 KM (333.569 KM vise nego u prosloj godini).
4. za bruto place i naknade u Predstavnickom domu Federacije planirano je 3,193.528 KM (201.837 KM vise nego u prosloj godini).
5. svi poslanici i delegati Parlamenta Federacije BiH imaju pravo na mjesecni pausal za sta ce iz ovogodisnjeg budzeta biti izdvojeno 1,208.000 KM...
7. Borcima "shipak", nista od povecanja penzija, za tri najnerazvijenija kantona "q..ac za usi".
A kako vrijeme odmice, sve vise pocinjem sumnjati da mi i komsinica s petog sprata "ne da" ocekujuci da se "eliminisu oni elementi koji ometaju politicku stabilizaciju drustva". 8)
K'o da je to bitno :oops:

Em su konstitutivni, svi do jednog, em su - NASI - sto je i najbitnije :oops:
senada

Post by senada »

_BosanaC wrote:
senada wrote:puc je vojni udar koji podrazumijeva kvalitetne vojne stratege...pa, mislim ima li ovdje barem iskusnih generala :-?
Kad su jos na cijeni bili iskusni generali? :roll:
Image :roll: ... mozda su jos uvijek na cijeni... :-?
Maraschino

Post by Maraschino »

Ova zemlja je katastrofalna.Da treba nesto mijenjati i to pod hitno TREBA.Kako,kada,sa kime,gdje,..to je problem?Neko rece bili su izbori,zasto niste promijenili?Kako covjece na izborima za koga god da glasas,pojave se opet jedne te iste face samo na drugom mjestu.Mi nemamo nove,mlade,obrazovane,jos ne iskvarene ljude.Ali kako mladog covjeka progurati u stranci gdje su stari prefrigani lopovi.Znaci problem je u strankama.Treba vrsiti pritisak za promjene u strankama da isplivaju druge face.Nisam clan niti jedne stranke,a kada budem bit ce to eko stranka.

Stvarno utjesite me malo ako imate cime jer sam postao pesimista.Uvijek sam bio optimista i vjerovao u BiH,ali desavanja poslednjih dana ne daju mi nadu u bolje.

Posle izbora,konstituisanje vlasti ide kilavo,nikako kao da cekaju nekog Japanca koji da nas izvuce iz svega ovoga.Kada pogledas sve iste face samo na drugim mjestima(foteljama).Pocevsi od RS pa preko FBiH do kantona i opstina 80% iste face.Kao da mi bez njih ne mozemo.Zalosno.Kada zasjednu u fotelju prvo se dogovore oko plata i privilegija pa onda pregledaju sta je prethodnik radio,za koji je to narod ili stranku doticni lobirao pa se pisu koje-kakva pisma da se prethodnik demantuje jer on ne zna raditi ja ja se evo drzim slova zakona.Zadnji katastofalni primjer je dopisivanje Halilovic,Alkalaj,Novic...FUJ

U kakvoj mi to zemlji zivimo.Ovo je CIRKUS zemlja.Nama nema spasa.Ko ga vidi neka kaze javno ili ce mo venuti i truliti dok se ne ubudjamo,a to nije ugodno,priznat ce te smrdi.
_BosanaC

Post by _BosanaC »

Maraschino wrote:Ova zemlja je katastrofalna.Da treba nesto mijenjati i to pod hitno TREBA.Kako,kada,sa kime,gdje,..to je problem?Neko rece bili su izbori,zasto niste promijenili?Kako covjece na izborima za koga god da glasas,pojave se opet jedne te iste face samo na drugom mjestu.Mi nemamo nove,mlade,obrazovane,jos ne iskvarene ljude.Ali kako mladog covjeka progurati u stranci gdje su stari prefrigani lopovi.Znaci problem je u strankama.Treba vrsiti pritisak za promjene u strankama da isplivaju druge face.Nisam clan niti jedne stranke,a kada budem bit ce to eko stranka.

Stvarno utjesite me malo ako imate cime jer sam postao pesimista.Uvijek sam bio optimista i vjerovao u BiH,ali desavanja poslednjih dana ne daju mi nadu u bolje.

Posle izbora,konstituisanje vlasti ide kilavo,nikako kao da cekaju nekog Japanca koji da nas izvuce iz svega ovoga.Kada pogledas sve iste face samo na drugim mjestima(foteljama).Pocevsi od RS pa preko FBiH do kantona i opstina 80% iste face.Kao da mi bez njih ne mozemo.Zalosno.Kada zasjednu u fotelju prvo se dogovore oko plata i privilegija pa onda pregledaju sta je prethodnik radio,za koji je to narod ili stranku doticni lobirao pa se pisu koje-kakva pisma da se prethodnik demantuje jer on ne zna raditi ja ja se evo drzim slova zakona.Zadnji katastofalni primjer je dopisivanje Halilovic,Alkalaj,Novic...FUJ

U kakvoj mi to zemlji zivimo.Ovo je CIRKUS zemlja.Nama nema spasa.Ko ga vidi neka kaze javno ili ce mo venuti i truliti dok se ne ubudjamo,a to nije ugodno,priznat ce te smrdi.
Drug moj, narod poklanja POVJERENJE istim ljudima vec petnaest godina. Tako je kako je. Izaci na izbore ne znaci glasati iskljucivo za SDA-SBIH-SDP ali ne izaci na izbore znaci dopustiti drugima da odluce u tvoje ime, pa kako god, a sam ne pokusati promjeniti nista.
senada

#73 Re: Jel zrelo ???

Post by senada »

haris ubleha wrote:
Svemu tome treba dodati sugestije gospodje Merhunise Zukic glavne osobe koordinatorice po pitanju izbjeglih i raseljenih osoba koja se dosjetila briljantne ideje da federaciji ( pored sile misloguzih mindrpuza ) treba jos jedno MINISTARSTVO za DIJASPORU!!!!!!! Dijaspora je rudnik zlata za domace "skrbnike" :zzzz:
plimpi

Post by plimpi »

Vidim da su ljudi u svojoj besposlenosti smislili raspravljati o politickim i vojnim pojmovima i to PREKO INTERNETA.Kao sto je receno na pocetku, puc je prebacivanje vlasti iz jedne ruke u drugu a ne "organizovani" juriš malograđanskih neznalica koje za početak nisu u stanju da razlikuju Puč od državnog udara a da ne govorim o nekakvoj revoluciji. Onda sjedu i počnu se naklapati ko je upravu i ko ima argumenata što se često završi nekakvim iritantnim odgovorom tipa "nije to tako, ne slažem se ja" tako da se "Daysleeperu" mora priznati da ima strpljenja pa cak razmatra daljnju raspravu. Kada se u osnovnoj školi neki smjeli učenik odluči za pravljenje referata o nekom cvijeću, prvo se da u istraživanje, razgovara sa nekim cvijećarom, biologom, ubere koji cvijet, sastavi koju riječ i opet dobije 3 jer njegovom nastavniku žena nije skuhala ručak. Sada ako govorimo o revoluciji u državi podešenoj protiv takve mogućnosti potrebno je puno više. I onda će ti praznoglavi incijatori zauzeti kanton sarajevo i složiti smiješne face ukoliko bi božija intervencija stvarno skupila narod kojem je dosta svega. Pogotovo se vidi da ljudi koji podržavaju ovu idiotsku ideju, ne znaju ništa o bilo kakvoj promjeni vlasti i da je onaj koji je postavio temu, igrom slučaja meni vrlo znan lik, zapravo avlijaš koji jednom zijevne a padne mu pet stvari na pamet. Znao sam da je sposoban smisliti svakakve budalaštine ali da još sa tim izađe u nekakav oblik javnosti, pa čak i ovaj forumčić, nisam mislio da će se toliko brukati. Nezamisliv bi bio smijeh ljudi koji stvarno znaju nešto o mogućnostima nekakve revolucije i koji se stvarno nešto pitaju kada bi vidjeli ovaj forumčić. Sva sreća pa ga nikada nisu ni vidjeli jer da lutaju po forumima ne bi bili ti koji se pitaju. Svaka čast sokole, ušao si u ginisovu knjigu rekorda po "razbijanju" na najvećem broju foruma odjednom. Nisam znao da će onaj koji je postavio temu naći sugovorinika. Svaka čast na ovom poduhvatu, popravili ste mi dan. Sretno sa tuljenjem u monitor i naklapanjem.

-S
toro

Post by toro »

Svemu tome treba dodati sugestije gospodje Merhunise Zukic glavne osobe koordinatorice po pitanju izbjeglih i raseljenih osoba koja se dosjetila briljantne ideje da federaciji ( pored sile misloguzih mindrpuza ) treba jos jedno MINISTARSTVO za DIJASPORU!!!!!!! Dijaspora je rudnik zlata za domace "skrbnike

De ba Senada izjasni se vec jednom za koga ti navijas :oops:
Post Reply