Jel zrelo za PUČ ?!

Abu FEED el-Castro

#1 Jel zrelo za PUČ ?!

Post by Abu FEED el-Castro »

Za puč!
Necu nikakvog uvoda, niti okolišanja, niti dodatnih pojašnjenja. Ovo je u neku ruku i rezultat logičkog razmišljanja i posljedica situacije u kojoj se nalazimo, naročito nekih srodnih tema koje su (neiznenadjujuće) intenzivirane ovdje u zadnje vrijeme. Kao revolt, kao bunt, kao etapa pred očaj...
Neki će naravno gledati na ovo sa podsmijehom, no neki će ovu, ne još dugo hipotetičku opciju gledati sa smrtnom ozbiljnošću. Eh mene interesuje mišljenje i razmatranje ovih smrtno ozbiljnih, i onih kojima je vjerovatno i ovo palo na pamet. Dakle jeli situacija zrela za takvo što, jeli opravdana, i zapravo prije svega jeli moguća. Od onih protiv očekujem bolji prijedlog i realno opravdaniju opciju.
Bez okolišanja, i bez provokacija i zachatavanja, molim konstruktivno i realno, da ili ne, za ili protiv.

Bujrum...

Jastrebe dajem ti riječ :D
Last edited by Abu FEED el-Castro on 08/03/2007 12:31, edited 1 time in total.
danas

Post by danas »

hajde nek si ti rekao, da ne bude da 'mi' iz dijaspore vazda huskamo na rat :D

a sad se spremi za banovice -- pa kako ti to molim te pozivas na nasilje :oops: :oops: :oops: :oops:
Abu FEED el-Castro

Ne pozivam ja na nasilje. Zapravo ja ne pozivam ni u sta (jos :) ) Jednostavno razmatramo jednu manje-vise realnu opciju. Zelio bih konstruktivnu raspravu. Rasprava o bilo čemu ne mislim da je zabranjena, barem ne u demokratskom sistemu.

Helem ja sad ovamo pripremam i drugu vrstu dresova pa cu lagano tefterit, oni prvi ce naravno zapikat bolja ministarstva... :D

I iskreno da ti kazem, kako god, nisam mislio da puč krene iz banovica, svaka njima čast ali... :D

Sad se vratimo nasoj groznoj zbilji koja je polučila ovu raspravu.. :o
pitt

Post by pitt »

a sta poslije pucha....ti ono rece ne bi ti serijet smetao jel? :D:D:D
Abu FEED el-Castro

Nemoj vaditi iz konteksta. Ja sam musliman, ali ni pod razno ne mislim na takvo sto. (Svako naravno ima pravo na svoje ideale).

Odmah dakle da otklonimo ovu opciju iz razmatranja. To nije puč za šerijatsku drzavu, niti za islamsku drzavu, niti za muslimansku drzavu, pa ni(kako) ni za bošnjačku drzavu. Takvo sto bi bio drzavni udar za multietničku BiH koja bi zbacila ovaj i ovakav sistem (tamam da se zove i šerijat, i Alijina drzava, ili drzava mog rodjenog babe) koji nam ne obecaje ikakvu buducnost (realno) ni nakon 30 godina. A mene iskreno stvarno jako malo zanima sta ce biti za 30 godina. Ne zelim da čekam, promatram, jedem se i gutam...

Uostalom ko je reko da cu ja voditi puč pa da se ja pitam :-)
buzzer

#6 Re: Jel zrelo ???

Post by buzzer »

Abu FEED el-Castro wrote:Za puč!
Necu nikakvog uvoda, niti okolišanja, niti dodatnih pojašnjenja. Ovo je u neku ruku i rezultat logičkog razmišljanja i posljedica situacije u kojoj se nalazimo, naročito nekih srodnih tema koje su (neiznenadjujuće) intenzivirane ovdje u zadnje vrijeme. Kao revolt, kao bunt, kao etapa pred očaj...
Neki će naravno gledati na ovo sa podsmijehom, no neki će ovu, ne još dugo hipotetičku opciju gledati sa smrtnom ozbiljnošću. Eh mene interesuje mišljenje i razmatranje ovih smrtno ozbiljnih, i onih kojima je vjerovatno i ovo palo na pamet. Dakle jeli situacija zrela za takvo što, jeli opravdana, i zapravo prije svega jeli moguća. Od onih protiv očekujem bolji prijedlog i realno opravdaniju opciju.
Bez okolišanja, i bez provokacija i zachatavanja, molim konstruktivno i realno, da ili ne, za ili protiv.

Bujrum...

jastreb nisam, prije gavran, no uzecu rijec... :-)

puc, revolucija, bilo kakvo radikalno ukidanje ove agonije nije moguc. razlog za to je, prvenstveno, odsustvo snaga kadrih za takvo sto. od onih koji svoj protest protiv nacionalistickog i kriminalnog rastakanja drzave izrazavaju neizlazenjem na izbore suvisno je ocekivati ikakav angazman. od onih drugih jos manje. oni svoje slaganje sa agonijom i podrsku akterima lijepo i jasno izraze glasanjem. spremi se na gore, bolje ne umijemo... :(
kicky

#7 Re: Jel zrelo ???

Post by kicky »

Prošo voz. Đe ste bili prvog oktobra!!! :? :?
pitt

Post by pitt »

Abu FEED el-Castro wrote:Nemoj vaditi iz konteksta. Ja sam musliman, ali ni pod razno ne mislim na takvo sto. (Svako naravno ima pravo na svoje ideale).

Odmah dakle da otklonimo ovu opciju iz razmatranja. To nije puč za šerijatsku drzavu, niti za islamsku drzavu, niti za muslimansku drzavu, pa ni(kako) ni za bošnjačku drzavu. Takvo sto bi bio drzavni udar za multietničku BiH koja bi zbacila ovaj i ovakav sistem (tamam da se zove i šerijat, i Alijina drzava, ili drzava mog rodjenog babe) koji nam ne obecaje ikakvu buducnost (realno) ni nakon 30 godina. A mene iskreno stvarno jako malo zanima sta ce biti za 30 godina. Ne zelim da čekam, promatram, jedem se i gutam...

Uostalom ko je reko da cu ja voditi puč pa da se ja pitam :-)
eh nista onda.... :D
Abu FEED el-Castro

Nikakav voz nije prošo. Ili mislis mora okrugal datum? :-D

Buzeru, jel ja to shvatam iz tvojih riječi da treba da sjedimo i šutimo, i da se ubijedim da nema kadrih snaga za takvo sto? :? Ja zaista ne zelim da se potcjenjujem, niti tebe, niti nas. Uostalom za drzavni udar nije potreban korpus vojske, uopste nije potrebna vojska. POtrebna je svijest, snaga potaknuta zeljom, rizik i hrabrost, jaka organizacija i jasan plan... Koordinacija, nesto lobiranja, tajnost (eki nas na forumu :D )...
Ne bih da idealiziram no zaista svakim danom isto tako sve manje zelim da ovako zivim. A necu da idem u Ameriku, necu, necu ni u Saudiju ni u Iran. Hocu da zivim, ali da zivim, u svojoj zemlji, medju svojim narodom: srbima, hrvatima i bošnjacima i ostalim. Prije svega bosancima! :oops:
Jastreb35

#10 Re: Jel zrelo ???

Post by Jastreb35 »

Bujrum...

Pogresne premise = pogresan zakljucak. Gradjani BiH su podijeljeni prema svom odnosu prema zajednickoj drzavi, odnosno ideji suzivota s jedne strane, te aparthejda s druge. Bez postojanja srednje klase u drustvu je evidentna i podjela na potlacene "kmetove" i privilegovani sloj "vladara i svestenstva". Ali ova druga podjela je nusprodukt politicke nestabilnosti, odnosno one prve podjele. Sta ce se desiti kada u manjem entitetu vlast preuzmu separatisticki orijentisani kmetovi a u vecem patriotski orijentisani kmetovi ? Nista, opet imas stagnaciju jer politicki mehanizmi ne dozvoljavaju ekonomski progres.

Kada se u drustvu eliminise one elemente koji ometaju politicku stabilizaciju drustva, otvorice se put ka eliminaciji onih koji koce ekonomski napredak.
Vertigo

Post by Vertigo »

Ljudi u Bosni ne vole ni srklet,
..nista od toga
Abu FEED el-Castro

Kada se u drustvu eliminise one elemente koji ometaju politicku stabilizaciju drustva, otvorice se put ka eliminaciji onih koji koce ekonomski napredak.
Koristiš pasiv, Jastrebe, da li namjerno ili je to vise podsvjesno. Jastrebe dragi, nista se nece "eliminisati", nista se nece "otvoriti". Mi moraMO i eliminisati i otvoriti, a nista se nece samo. Da li je ovo sto sam ja spomenuo rjesenje, barem djelomično, ili je to neka druga opcija stvar je razmatranja i ozbiljne analize, i na kraju, ali najbitnije - jasnog djelovanja kroz ogroman rizik. Nema nista bez rizika, bez zalaganja svega i bez prihvatanja izazova.

Ja ne mislim da je rat moguca opcija, a isto tako ne mislim bas ni da je rat jedino rjesenje. Mozda nije ni ovo, ali daj da krenemo putem gdje ce se nekakvo rjesenje isprofilisati...

Ali ponavljam, MI trebao krenuti tim putem, nece nista samo :-? (ovo nije naravno prebacivanje tebi, nego nama, jer se uistinu tako ponasamo)
Abu FEED el-Castro

stochar wrote:drugovi, juriiiiiiiiiiissh!!!
Kolega, juriš ti je na temi preko puta (novi rat u BiH) :D Ovdje trazimo hrabre, zrele i spremne :-D Nama ne trebaju puske pa je učlanjenje u neku ruku lakse, a eto ti opet odluči na koju ces tranu... :-)
Abu FEED el-Castro

A za to "drugovi" ti se moze progledat kroz prste ako pod tim podrazumijevas gradjansku drzavu :-D
danas

Post by danas »

zoom66 wrote:
danas wrote:hajde nek si ti rekao, da ne bude da 'mi' iz dijaspore vazda huskamo na rat :D

a sad se spremi za banovice -- pa kako ti to molim te pozivas na nasilje :oops: :oops: :oops: :oops:
dajdzince, nema shanse za banovice...:D...feed i ja nosimo iste dresove...:D...dodushe, mene malo zulja ali dadnem ga tebi da mi ga rashirish oko ramena...:D...pravi pos'o za tebe...:D::D:D
gdje cheljad nisu bijesna :D ni dresovi nisu tijesni :oops: :D
buzzer

#16 Re: Jel zrelo ???

Post by buzzer »

Jastreb35 wrote:

Bujrum...

Pogresne premise = pogresan zakljucak. Gradjani BiH su podijeljeni prema svom odnosu prema zajednickoj drzavi, odnosno ideji suzivota s jedne strane, te aparthejda s druge. Bez postojanja srednje klase u drustvu je evidentna i podjela na potlacene "kmetove" i privilegovani sloj "vladara i svestenstva". Ali ova druga podjela je nusprodukt politicke nestabilnosti, odnosno one prve podjele. Sta ce se desiti kada u manjem entitetu vlast preuzmu separatisticki orijentisani kmetovi a u vecem patriotski orijentisani kmetovi ? Nista, opet imas stagnaciju jer politicki mehanizmi ne dozvoljavaju ekonomski progres.

dobri fidele oprosti mi malodusje. ono je rezultat svjesnosti dubine podjele na dvije velike skupine gradjana bih opisanih u mom gornjem postu, te sacice nas koji se jos nismo pomirili sa zlom sudbinom i onih (najtezih slucajeva) mudrosera koji prepoznaju sustinu problema (vidi jastrebov post) ali bi 'elemente politicke destabilizacije drustva' eliminisali podrskom njihovom politickom (koalicionom) rahmetli partneru i njegovoj politici.
mudri jastrebe oprosti mi prejaku rijec, al' fakat nije ok da na anamo onoj temi branis lik i djelo AI, a ovamo pricas o 'elementima'...
Abu FEED el-Castro

Ma ljudi kakvi smo mi ovo :? :shock: :shock: Ne valja nam, puna su nam usta revolta i očaja, najblaze blago rečeno nezadovoljstva, al ako se ikakva, pa i glupa ideja spomene da se nesto URADI za promjenu i na bolje, onda isto koda sa mrtvacima obitujes :x

Jel mi stvarno nismo naučili na drugačije, ili smo toliki mazohisti da nas i treba piiiip kako ko stigne :x

Nisam isfrustiran sto nisu svi skočili da odobre moju ideju i da sutra srusimo ovaj "sistem" drzavnim udarom, nego zato sto nam je to izgleda kod u mentalitetu - da se jednostavno predamo (ovi mi sto smo jos u bih) ili da pobjegnemo (svi koji su uspjeli dosad pobjec vani), znači od svih silnih protesta pa nadalje... :-x
shana_majka

Post by shana_majka »

.
Last edited by shana_majka on 11/12/2008 02:47, edited 1 time in total.
Liberalism

Post by Liberalism »

Predlazem da se krene na Banja Luku, al Haris da bude prvi i na celu. :-) :)
Tvrtko_I

Post by Tvrtko_I »

Davno sazrijelo. Pocelo i da truli.
_STOKA_OD_OKA

Post by _STOKA_OD_OKA »

Tvrtko_I wrote:Davno sazrijelo. Pocelo i da truli.
dobro receno... pocelo i da truli ;-)
uvjek dobar gost

Post by uvjek dobar gost »

Sazrilo je davni i slažem se počelo je da truli , a razlog je sljedeći.... svi čekaju nekog kvazi vođu... a ni svjesni nisu da je svako od njih u stvari vođa.....

Ja bez šuplje pozivam na akciju, pozivam bar na lični otpor... na bilo kakav oblik otpora.... ja sam počeo i krenuo sam... i volio bih da nas je više....

Svako vrijeme je imalo svoje borce i svoje ideale.... , a izgleda da je ovo vrijeme klonova i ispraznih priča.... živio kapitalizam made in Bosnia & Herzegovina...

... Živili....

Smrt fašizmu sloboda narodu....
Abu FEED el-Castro

Svi iskreni kandidati, koji imaju hrabrosti i mogu da nesto punude na tom putu nek mi se jave na PM :-)
Trebaju mjeseci da se skupimo, pa do jedno godine vidjecemo sta i kako. I jastrebe i ti nemoj previse kalkulisat, ko je reko da se jednim pučem ne mogu odraditi dva entiteta odjednom... a bolje je i brze i efikasnije dva puča nego jedan rat :-)
Last edited by Abu FEED el-Castro on 08/03/2007 17:36, edited 2 times in total.
Maksim

Post by Maksim »

"dosta nam je sveeegaa..." "dosta nam je supljeee"
Abu FEED el-Castro

Abu FEED el-Castro wrote:Svi iskreni kandidati, koji imaju hrabrosti i mogu da nesto punude na tom putu nek mi se jave na PM :-)
Trebaju mjeseci da se skupimo, pa do jedno godine vidjecemo sta i kako. I jastrebe i ti nemoj previse kalkulisat, ko je reko da se jednim pučem ne mogu odraditi dva entiteta odjednom... a bolje je i brze i efikasnije dva puča nego jedan rat :-)

Ljudi su shvatili ozbiljno - kako i jeste... i vec se javljaju i nude... 8-) :)

Savjeti, kritike, podrska, konkretnosti...
Post Reply