Jel vozio iko...
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#1 Jel vozio iko...
..bilo koje auto s onim VW trocilindrichnim dizel 1,4 motorom?Utisci, zapazanja...jel valja to ishta
?
-
LeKo
Kada sam kupovao auto imao sam testnu voznju Fabije 1.4 TDI sa 75 KS, utisci :
Vuce veoma dobro
Dosta tih kada se ugrije
Troši ništa
Na kraju sam se odlučio sa 1.9 TDI ali Octaviju, jedini razlog jeste neznatno veća cijena Octavije u odnosu na Fabiju, a ipak je komfornije auto. U svakom slučaju neces se zeznuti ako kupis nesto sa 1.4 TDI motorom, ovo je naravno skromno misljenje proizišlo iz testne vožnje, a ne dugogodišnjeg posjedovanja automobila sa takvim motorom.
Pozz.
Vuce veoma dobro
Dosta tih kada se ugrije
Troši ništa
Na kraju sam se odlučio sa 1.9 TDI ali Octaviju, jedini razlog jeste neznatno veća cijena Octavije u odnosu na Fabiju, a ipak je komfornije auto. U svakom slučaju neces se zeznuti ako kupis nesto sa 1.4 TDI motorom, ovo je naravno skromno misljenje proizišlo iz testne vožnje, a ne dugogodišnjeg posjedovanja automobila sa takvim motorom.
Pozz.
-
vier_ringe
Imali smo A2 audi 1.4 tdi sa 75ks i vozio sam se puno u njemu a i ja sam ga vozio...
Sto se tice potrosnje, jest ekonomican, ali je znao potrositi i po 7 litara kad se stisne..zvuk je vani cudan, iznutra dosta ugodan i interesantan..iznad 2200 obrtaja bas silovito povuce, to sam zapazio, sjecam se..sve u svemu, interesantan je to motor, u svakom slucaju..ne trebas da se dvoumuis, sigurno bolje (DA ME NINEAC NE NAPADNE), po mom misljenju cak i od onog benzinca 1.4 sa 100ks u vw programu..
Sto se tice potrosnje, jest ekonomican, ali je znao potrositi i po 7 litara kad se stisne..zvuk je vani cudan, iznutra dosta ugodan i interesantan..iznad 2200 obrtaja bas silovito povuce, to sam zapazio, sjecam se..sve u svemu, interesantan je to motor, u svakom slucaju..ne trebas da se dvoumuis, sigurno bolje (DA ME NINEAC NE NAPADNE), po mom misljenju cak i od onog benzinca 1.4 sa 100ks u vw programu..
- Qler
ja sta sve napisa i onda jos na kraju da je bolji od benzincavier_ringe wrote:Imali smo A2 audi 1.4 tdi sa 75ks i vozio sam se puno u njemu a i ja sam ga vozio...
-
motor
Ja bi taj motor zaobisao. Odlika trocilindricni motora, bilo oni benzinci ili dizeli je neravnomjerna raspodjela sila u motoru. Ti motori su uvjek, bas uvjek brundavi i rastresaju cijelu karoseriju. Istina je da trose malo, ali kao i svi motori sa malom zapreminom trose malo dok ga ne opteretis, onda ti sve ono malo potroseno vrate dvostruko. Ne treba cuditi, ako potrose i sedam, osam litara optereceni.
-
AdnanSA
Neznam kakav je smisao motora sa tri cilindra,zašto ih uopšte proizvode???
Veća buka,čudan zvuk,veće vibracije,potrošnja pod opterećenjem veća nego kod 4 cilindra???
Toyota i Fiat u toj klasi sigurno imaju bolje motore D4-D i JTD Multi Jet...
Vozim svakodnevno 1,2 HTP u Fabii i nisam bas odusevljen kako nastupa...
Veća buka,čudan zvuk,veće vibracije,potrošnja pod opterećenjem veća nego kod 4 cilindra???
Toyota i Fiat u toj klasi sigurno imaju bolje motore D4-D i JTD Multi Jet...
Vozim svakodnevno 1,2 HTP u Fabii i nisam bas odusevljen kako nastupa...