Jel vozio iko...

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1 Jel vozio iko...

Post by Bobi »

..bilo koje auto s onim VW trocilindrichnim dizel 1,4 motorom?Utisci, zapazanja...jel valja to ishta :D ?
LeKo

Post by LeKo »

Kada sam kupovao auto imao sam testnu voznju Fabije 1.4 TDI sa 75 KS, utisci :

Vuce veoma dobro
Dosta tih kada se ugrije
Troši ništa :)

Na kraju sam se odlučio sa 1.9 TDI ali Octaviju, jedini razlog jeste neznatno veća cijena Octavije u odnosu na Fabiju, a ipak je komfornije auto. U svakom slučaju neces se zeznuti ako kupis nesto sa 1.4 TDI motorom, ovo je naravno skromno misljenje proizišlo iz testne vožnje, a ne dugogodišnjeg posjedovanja automobila sa takvim motorom.

Pozz.
vier_ringe

Post by vier_ringe »

Imali smo A2 audi 1.4 tdi sa 75ks i vozio sam se puno u njemu a i ja sam ga vozio...
Sto se tice potrosnje, jest ekonomican, ali je znao potrositi i po 7 litara kad se stisne..zvuk je vani cudan, iznutra dosta ugodan i interesantan..iznad 2200 obrtaja bas silovito povuce, to sam zapazio, sjecam se..sve u svemu, interesantan je to motor, u svakom slucaju..ne trebas da se dvoumuis, sigurno bolje (DA ME NINEAC NE NAPADNE), po mom misljenju cak i od onog benzinca 1.4 sa 100ks u vw programu..
urbanix

Post by urbanix »

Vozio sam Ibizu 1.4 TDI sa 75ks. Vuce super izmedju 2 i 3 hiljade obrtaja i trosi malo. Samo je u Ibizi izolacija tako losa da je motor nepodnosljivo bucan, sto sigurno ne vazi za Polo ili A2.
Qler

Post by Qler »

vier_ringe wrote:Imali smo A2 audi 1.4 tdi sa 75ks i vozio sam se puno u njemu a i ja sam ga vozio...
Sto se tice potrosnje, jest ekonomican, ali je znao potrositi i po 7 litara kad se stisne..zvuk je vani cudan, iznutra dosta ugodan i interesantan..iznad 2200 obrtaja bas silovito povuce, to sam zapazio, sjecam se..sve u svemu, interesantan je to motor, u svakom slucaju..ne trebas da se dvoumuis, sigurno bolje (DA ME NINEAC NE NAPADNE), po mom misljenju cak i od onog benzinca 1.4 sa 100ks u vw programu..
ja sta sve napisa i onda jos na kraju da je bolji od benzinca :D sa 100KS... :lol: :roll: :-)
vier_ringe

Post by vier_ringe »

probaj oba pa se javi !!!
nineac

Post by nineac »

Eh ja sad babaroga ispade :-)
motor

Post by motor »

Ja bi taj motor zaobisao. Odlika trocilindricni motora, bilo oni benzinci ili dizeli je neravnomjerna raspodjela sila u motoru. Ti motori su uvjek, bas uvjek brundavi i rastresaju cijelu karoseriju. Istina je da trose malo, ali kao i svi motori sa malom zapreminom trose malo dok ga ne opteretis, onda ti sve ono malo potroseno vrate dvostruko. Ne treba cuditi, ako potrose i sedam, osam litara optereceni.
AdnanSA

Post by AdnanSA »

Neznam kakav je smisao motora sa tri cilindra,zašto ih uopšte proizvode???
Veća buka,čudan zvuk,veće vibracije,potrošnja pod opterećenjem veća nego kod 4 cilindra???
Toyota i Fiat u toj klasi sigurno imaju bolje motore D4-D i JTD Multi Jet...
Vozim svakodnevno 1,2 HTP u Fabii i nisam bas odusevljen kako nastupa...
Post Reply