jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
Moderator: anex
-
amir79
#1 jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
znak li neko sta se desava, kada ce to pojeftinjenje?????

- kockica_kockica
#2 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
nije pojeftinilo 
-
amir79
#3 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
lopovi,
usput zna li neko gdje se na netu moze pratiti trenutna cijena goriva?
- vjesticanametli
#4 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
jes jes dobro je na vrijeme si evo ĐŽaba djele 
- clav
#5 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
http://tonto.eia.doe.gov/dnav/pet/pet_pri_wco_k_w.htmamir79 wrote:lopovi,
nego mene zanima kad pojeftini i kod nas za jedno 3 mjeseca, hoce pojeftini taksi i cevapi?
- zgembo_sa
#6 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
Jastace 
A gorivo kod nas samo raste u istom ili vecem procentu kad dodje do povecanja cijena na svjetskom trzistu, a kad cijena pada u svijetu, kod nas se obicno smanji za jedno 3-4 puta manji iznos nego bi trebalo... Drzava naravno trlja ruke jer ubire vece dadzbine... Yebo gradjane...
Jos se nije javio naftas da vam kaze kako nemate pojma kako se formira cijena goriva i da niste u pravu
A gorivo kod nas samo raste u istom ili vecem procentu kad dodje do povecanja cijena na svjetskom trzistu, a kad cijena pada u svijetu, kod nas se obicno smanji za jedno 3-4 puta manji iznos nego bi trebalo... Drzava naravno trlja ruke jer ubire vece dadzbine... Yebo gradjane...
Jos se nije javio naftas da vam kaze kako nemate pojma kako se formira cijena goriva i da niste u pravu
-
in33sa
#7 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
Jel gledao ko maloprije ovog debila, neki Cengic iz udruzenja distributera?
Koja suplja prica, koji nepismeni novinar... pazi, kaze Cengic "pa ne mozemo mi spustiti cijene goriva, novinari to lose prezentiraju javnosti, treba proci dva-tri mjeseca od pada cijena na svjetskom trzistu da bi mi spustili cijene jer mi ovisimo o gotovom proizvodu, pa dok se sirova nafta preradi, prodje dva tri mjeseca".
Glupavi novinar ni da se sjeti postaviti jednostavno pitanje "a kako to da vam ne trebaju tri mjeseca nakon poskupljenja sirove nafte na svjetskom trzistu, da dignete cijene, vec ih dizete u roku 24 sata, kako to da prilikom poskupljenja na svjetskom trzistu ne ovisite o cijenama gotovog proizvoda koji kako si sam rekao, smradu, ne mijenja cijenu bar dva tri mjeseca nakon promjene cijena na svjetskom trzistu" mamicu ti jebem bezobraznu, Cengicu.
Koja suplja prica, koji nepismeni novinar... pazi, kaze Cengic "pa ne mozemo mi spustiti cijene goriva, novinari to lose prezentiraju javnosti, treba proci dva-tri mjeseca od pada cijena na svjetskom trzistu da bi mi spustili cijene jer mi ovisimo o gotovom proizvodu, pa dok se sirova nafta preradi, prodje dva tri mjeseca".
Glupavi novinar ni da se sjeti postaviti jednostavno pitanje "a kako to da vam ne trebaju tri mjeseca nakon poskupljenja sirove nafte na svjetskom trzistu, da dignete cijene, vec ih dizete u roku 24 sata, kako to da prilikom poskupljenja na svjetskom trzistu ne ovisite o cijenama gotovog proizvoda koji kako si sam rekao, smradu, ne mijenja cijenu bar dva tri mjeseca nakon promjene cijena na svjetskom trzistu" mamicu ti jebem bezobraznu, Cengicu.
- Better Man
#8 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
Ne da ne razmišljaju o pojeftinjenju, već su govorili da bi moglo doći do poskupljenja.
- S.T.H
#9 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
Cuj to
Kod mene je pojeftinilo tralalalla jest da nije nesto extra ali 3.59 bolje nego 4.5
trebal kome poslati ???
Kod mene je pojeftinilo tralalalla jest da nije nesto extra ali 3.59 bolje nego 4.5
- KemooSA
#10 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
Treba li tebi krvi?S.T.H wrote:Cuj to
Kod mene je pojeftinilo tralalalla jest da nije nesto extra ali 3.59 bolje nego 4.5trebal kome poslati ???
Litar za litar!
-
Giordano
#11 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
clav wrote:http://tonto.eia.doe.gov/dnav/pet/pet_pri_wco_k_w.htmamir79 wrote:lopovi,
nego mene zanima kad pojeftini i kod nas za jedno 3 mjeseca, hoce pojeftini taksi i cevapi?
Ama bolan jarane,nejma teorije da ce pjeftiniti,jerbo nejdu ti cevapi ba,na benzin!
- Maraschino
#12 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
Smijesno je to, kada se cijene povecavaju onda ide ona prica '' Cijena barela nafte na svjetskoj berzi, bla bla..'' a kada treba pojeftiniti,
ide prica '' Znate, cijenu goriva odredjuju proizvodjaci ( rafinerije) tako da treba sacekati par sedmica dok se ta sirova nafta preradi pa cemo znati koliko ce sta da kosta...''
Cist lopovluk i pljacka, kada ide gore, ide odmah a kada treba pojeftiniti, docekamo i novo poskupljenje.
Cijene goriva na pumpama evropske unije mijenjaju se i po nekoliko puta u toku dana.
ide prica '' Znate, cijenu goriva odredjuju proizvodjaci ( rafinerije) tako da treba sacekati par sedmica dok se ta sirova nafta preradi pa cemo znati koliko ce sta da kosta...''
Cist lopovluk i pljacka, kada ide gore, ide odmah a kada treba pojeftiniti, docekamo i novo poskupljenje.
Cijene goriva na pumpama evropske unije mijenjaju se i po nekoliko puta u toku dana.
-
d2
#13 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
nije to neki cengic nego covjek koji je iza el tarik oilain33sa wrote:Jel gledao ko maloprije ovog debila, neki Cengic iz udruzenja distributera?
-
Madame de Pompadour
#14 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
Kad prestanes tocitiamir79 wrote:znak li neko sta se desava, kada ce to pojeftinjenje?????![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- Neelix
#15 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
http://www.oil-price.net/
ovdje je najpreciznija aktuelna cijena.
mozel mi neki ekonomist pojasnit ovo laprdanje njihovo da rast dolara utice kod nas na povecanje cijena goriva?
ovdje je najpreciznija aktuelna cijena.
mozel mi neki ekonomist pojasnit ovo laprdanje njihovo da rast dolara utice kod nas na povecanje cijena goriva?
- zgembo_sa
#16 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
Pa vrlo jednostavno, kad je dolar slab onda ti treba manje maraka da kupis americku robu, a kad jaca onda ti treba vise.
P.S. nafta se uglavnom kupuje u dolarima...
- karanana
#17 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
tishu mishu ljudi, ne talasajte, evo skocilo gorivo na 117, jos ce nam ga poskupiti zbog poskupljenja.
- Troll_Happens
#18 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
i treba kad imamo debilne politicare... u RS-u vec govore o smanjenju cijena hljeba a kod nas ce onaj bandit premijer jos dici cijenu.karanana wrote:tishu mishu ljudi, ne talasajte, evo skocilo gorivo na 117, jos ce nam ga poskupiti zbog poskupljenja.
-
Ublehas
#19 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
Nemoj tako o Cengicima, Cenge su begovi, znas li ti toin33sa wrote:Jel gledao ko maloprije ovog debila, neki Cengic iz udruzenja distributera?
- Neelix
#20 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
zar iran nije poceo prodavati naftu u eurima?zgembo_sa wrote:Pa vrlo jednostavno, kad je dolar slab onda ti treba manje maraka da kupis americku robu, a kad jaca onda ti treba vise.
-
zebih
#21 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
zadnji biser je izvalio (cini mi se da se zove) Alic iz udruzenja uzvonika naftnih derivata.
Kaze co'jek : "Nismo mogli pojeftiniti gorivo jer je u toku sezona godisnjih odmora".
A prije neki dan sam isto procit'o nekog lika koji rece da javnost nije svijesna u kakvim uvjetima oni rade i da posluju na rubu egzistencije.
Ma lijepa kineska demokratija.Sve to treba bagerima zgrnuti na livadu napravit estradnu priredbu streljanja za mase i poslati racune za metke familijama.
Pa dokle ce nas vise praviti budalama polusvijet sa dva razreda skole. Ajde mi nadjite i jednu pismenu facu iz tog fantomskog udzruzenja naftasa.Sve go kreten koji je digao lovu pod zastitiom ovih nacio -ploiticara i sad nam ti i takvi kroje cijene goriva u drzavi.
ALi jebi ga mi se vise bavimo temom treba li ici na tekme nogometne reprezentacije ili ne, i bojkotom iste, nego ovim i ovakvim stvarima.
U ovakvim situacijama treba dizati bunu i bojkotovati, a onda ce i najvaznija sporedna stvar na svijetu doci na svoje mjesto.Ali i sad i tad bi trebala ostati kako joj lijepo ime kaze ipak samo sporedna, a ovo su prioriteti.
Kaze co'jek : "Nismo mogli pojeftiniti gorivo jer je u toku sezona godisnjih odmora".
A prije neki dan sam isto procit'o nekog lika koji rece da javnost nije svijesna u kakvim uvjetima oni rade i da posluju na rubu egzistencije.
Ma lijepa kineska demokratija.Sve to treba bagerima zgrnuti na livadu napravit estradnu priredbu streljanja za mase i poslati racune za metke familijama.
Pa dokle ce nas vise praviti budalama polusvijet sa dva razreda skole. Ajde mi nadjite i jednu pismenu facu iz tog fantomskog udzruzenja naftasa.Sve go kreten koji je digao lovu pod zastitiom ovih nacio -ploiticara i sad nam ti i takvi kroje cijene goriva u drzavi.
ALi jebi ga mi se vise bavimo temom treba li ici na tekme nogometne reprezentacije ili ne, i bojkotom iste, nego ovim i ovakvim stvarima.
U ovakvim situacijama treba dizati bunu i bojkotovati, a onda ce i najvaznija sporedna stvar na svijetu doci na svoje mjesto.Ali i sad i tad bi trebala ostati kako joj lijepo ime kaze ipak samo sporedna, a ovo su prioriteti.
- zgembo_sa
#22 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
Pa rekoh uglavnomNeelix wrote:zar iran nije poceo prodavati naftu u eurima?
-
in33sa
#23 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
Steta pa vise nema onih pravih originalnih Nadrealista (onih sto su snimali uz budzet od dva sendvica i tri soka na slamcicu, ne ovih nekakvih kloniranih, sto bi kao trebali ismijavati one koji im placaju citav projekt, i to masno placaju)
Bar bi se smijali svojoj muci, to kad neki debil iz udruzenja uvoznika naftnih derivata izvali kako ljudi ne razumiju njihovu muku, lose uvjete u kojima rade, da posluju na rubu egzistencije, svega mi ko da slusam Cengu (nista cudno sto je paradoks potpun, Cenga i Cenga, nebi me izneadilo da obojica imaju "paciji kljun" usta) i ono "dok se oni vozaju u svom vozu, mi crncimo, po trojica se u taksiju guzvamo".
Bar bi se smijali svojoj muci, to kad neki debil iz udruzenja uvoznika naftnih derivata izvali kako ljudi ne razumiju njihovu muku, lose uvjete u kojima rade, da posluju na rubu egzistencije, svega mi ko da slusam Cengu (nista cudno sto je paradoks potpun, Cenga i Cenga, nebi me izneadilo da obojica imaju "paciji kljun" usta) i ono "dok se oni vozaju u svom vozu, mi crncimo, po trojica se u taksiju guzvamo".
- Better Man
#24 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
U distriktu Brčko diesel pojeftinjuje za 14 pfeninga i litar će koštati 2,09 KM, a benzini za 10 pfeninga.
- zgembo_sa
#25 Re: jel vise pojeftinilo to gorivo?????????
eee znas kako je, ovi nasi jedva kraj s krajem sastavljaju
Gdje je drzava da zakonom ogranici marzu... Cijena goriva direktno utice na cijene gotovo svih drugih proizvode, dakle predstavlja strateski proizvod i ciju cijenu poput cijena struje, vode, plina, gradskog prevoza i sl. mora regulisati drzava, jer znacajno utice na standard stanovnistva! Medjutim to ne radi, jer naftni lobiji kod nas haraju... neko iz vlade je dobro podmazan... a nije im ni mrsko sto ubiru vise poreze...
Gdje je drzava da zakonom ogranici marzu... Cijena goriva direktno utice na cijene gotovo svih drugih proizvode, dakle predstavlja strateski proizvod i ciju cijenu poput cijena struje, vode, plina, gradskog prevoza i sl. mora regulisati drzava, jer znacajno utice na standard stanovnistva! Medjutim to ne radi, jer naftni lobiji kod nas haraju... neko iz vlade je dobro podmazan... a nije im ni mrsko sto ubiru vise poreze...