jel potrebno ovo?????

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

pudlica

#1 jel potrebno ovo?????

Post by pudlica »

Image

jesu li potrebne ovolike zgrade i unistavanje vilsa zbog nekih guzonja,zar nisu mogli ovdje jedan veliki park napraviti i da ga fino odrzavaju jer bi stvarno predobro bilo
pudlica

Post by pudlica »

bosmen wrote:To park za pudlice? :D :D :D

ma jok za vece kerove:D,pudlice su na bajku svaki dan:D,al fkt upropastise vils ovim glupostima
cyprus

#3 Re: jel potrebno ovo?????

Post by cyprus »

pudlica wrote:Image

jesu li potrebne ovolike zgrade i unistavanje vilsa zbog nekih guzonja,zar nisu mogli ovdje jedan veliki park napraviti i da ga fino odrzavaju jer bi stvarno predobro bilo
Jel ovo uslikano sa zgrade mog fakulteta (pmf-a)?
ifbbpro

#4 Re: jel potrebno ovo?????

Post by ifbbpro »

pudlica wrote:

Jesu, potrebne su.
Vils niko nece dotaci, Vils ostaje kako ostaje.
Ako ti je 'pak do zelenih povrsina, ti idi na Vrelo Bosne ili se preseli na selo. Sarajevo kao glavni grad i grad od 500 000 dusa mora da se gradi - svidjalo se to tebi ili ne.
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

#5 Re: jel potrebno ovo?????

Post by Bea_Trix »

pudlica wrote:Image

:(

bit cemo grad bez zelenila i parkova :( najvece metropole svijeta ponose se svojim zelenim povrsinama, a mi na kraju necemo moci disati...

e papanluka... nije ovo jedini primjer....
Sajo---:

Post by Sajo---: »

...
Last edited by Sajo---: on 18/02/2025 19:16, edited 1 time in total.
pudlica

Post by pudlica »

@cyprus iz mog stana zgrada doncafe ona pored marsalke,ovi sto govore za park,jest da nemaju hljeba jesti al ovdje posao nece naci jer se ambasade prave vils ce zatvoriti zbog guzonja a preko puta se americka pravi,ruse i policiju i unioinvest zbog ambasade jer su oni bogovi kod nas i nasi ljudi sigurno nece naci posao osim ako ne da para ili nema vezu,ovo za pare mislim kao nesto sa postom sto je i NY je 15 puta veci od sarajeva pa ima parkova ko sarajevo samo i svi sretno zive i ljepo im je,a amerikanci su dokazano glup narod kao sto je bilo na sa-x da misle da se sunce okrece oko zemlje i sl. i to kad bi policija malo vise nadgledala i malo vise patrola kad bi bilo,bilo bi nam puno bolje(klosara sto se tice)
LordRaven

Post by LordRaven »

Koliko ja znam vils se neće zatvoriti niti će biti ugrožen jer sa strane šetališta treba da se dignu visoke ograde(živa ograda) tako da će se uklopiti u ambijent a saobraćaj prema ambasadama će se odvijati sa druge strane totalno odvojen od vilsa....Jedina prijetnja će biti izgradnje 2transferzale koja ide pored muzeja preko vilsonovog...
pudlica

Post by pudlica »

ma iskreno ovako oni su sjebali podobar dio sarajeva sa ovim ambasadama pogotovo americkom pa nece se moci proci od jebnih kamera i cuvara koji ce cuvat vrata, a kad je neko maltretiranje prave se da ne vide
J.P.Montoya

Post by J.P.Montoya »

Ko sto neko rece ovo je glavni grad i treba da se gradi i to u ovom centru (tj potez otoka-cetar) a sto se tice parkova tesak situacija ima vrelo bosne ima stojcevac... a i vils ce ostati kakav i jeste sa klupama koje su dusu dale za rentanje zaljubljenim parovima :)))
pudlica

Post by pudlica »

jarane vrelo bosne jest dobro al dok se dodje do dole umre se,jos od onih kocija i jest glavni grad sve to,al eto pogledajte banja luku,glavni grad RS,drugi grad u bih pa opet ima parkova i radi se i sve,samo je kod nas uzmi zemlju pa nek propada i sl.
van Basten

Post by van Basten »

Ja se fakat bojim da ćemo izgubiti jednu od poslednjih oaza zeleinila u gradskoj jezgri. Transverzalu bih nekako i pregrmio, ne bi puno skratila šetalište, ali ovolike ambasade i tržne centre... :x
Lijepo je vidjeti da još uvijek neko vjeruje u priče naših "znalaca" iz zavoda za urbanizam ili kako već, o nekakvim živim ogradama umjesto 3metarskim betonsko - bodljikavim zidovima, ali ja mislim da je to još jedna u nizu šupljih priča koje se prodaju narodu.
Kod nas se čitav saobraćaj u gradu zaustavi kada dođe najobičniji biroktraski fićfirić iz neke strane zemlje, a mislite da se neće blokirati Vilsonovo svaki put kad se nekom uposleniku iz ambasade sa CD tablicama bude žurilo u ćenifu, pa da prekrati put tamo gdje nema saobraćaja...
Skyfox

Post by Skyfox »

Prijatelj mi zivi u jednoj od ovih rusevnih kucica iza MUPa, kaze da se to rusi, kantom im je nasao alternativni smjestaj a tu ce se graditi nesto novo... Uglavnom nece "pravit" park...
pudlica

Post by pudlica »

Skyfox wrote:Prijatelj mi zivi u jednoj od ovih rusevnih kucica iza MUPa, kaze da se to rusi, kantom im je nasao alternativni smjestaj a tu ce se graditi nesto novo... Uglavnom nece "pravit" park...
upravo tako,prvo su govorili da ce praviti jos jednu traku,pa onda nesto za ambasadu...ma ko ce im vise znati sve zivo unistise po gradu,gledam al pasino ono je fuj sta su napravili dole na parkingu pored glavne zadnja 3 sprata imaju svjetlo samo i to je to
Discball

Post by Discball »

Sajo---: wrote:ne mogu da skontam kako ne shvatate ljudi nista, koji ce vam vrag i parkovi i nake lokve (na mjestu BBI centra), idi na planinu i parkaj se koliko hoces, ljudi nemaju sta da jedu, jedva cekaju da počnu raditi nesto, da se izgradjujemo kao i sav normalan svijet a vi bi nake parkove da se drogerasi skupljaju, da imaju gdje uzgajati dilere i kojekakve jeboguzluke, ne mogu da razumijem nikako takvo razmisljanje, zapitajte se ponovo dali su nam stvarno potrbni parkovi u kojima bi ljudi hodali, sjedili ili su nam potrebna nova radna mjesta koja se dobijaju na ovaj nacin, koja se dobijaju razvojem infrastrukture,...
Ovo svakako zahtjeva komentar bar mali....e pa za tvoj info ono što se ovdje izgradi sigurno neće zaposliti ljude, možda kakva fabrika na periferiji, ali ovo ovdje svakako ne. Da budem iskren pun mi je k..... razno raznih shoping centara koji niču na svako malo livade koja je nekad bila park, i to samo zato što je neko vidio da može imati neki svoj materijalni interes. Za tebe @sajo... da si bio ikad izvan ove "izgovor od države" pravne ili nazovi kako hoćeš vidio bi da u normalnom svijetu stvari ne šljakaju baš ovako. A što se tiče proširivanja grada, pa sarajevsko polje je bar veliko i ovaj grad ima još puno prostora da se širi, čak i u smislu izgradnje kakve industrije, al je..ga najlakše je ovoriti shop centar i uzimat pinku, praviti ionako ogroman trgovinski deficit i na kraju osiromašit ovaj narod. Ah da na kraju je i naučno dokazano da zatvoreni prostori utiču na čovjeka, pa se nemoj zapitati ako ti možda jednog dana svaki treći jaran bude depresivan i pošalje te nizašta u pm i to samo zato što živi između betonsko-staklenih tornjeva bez ukusa.... :x
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

izgleda da će Sarajevo postati grad ambasada, Sarajevo treba da se gradi a ne ambasadama
šta će nam one, još kad sam čuo da prekoputa Hypo banke (bivšeg avaza) na alipašinom polju, treba da se pravi ruska ambasada nisam mogao vjerovati
(mada ne vjerujem da će išta biti od toga)
Sarajevo kao da je sjediše Evropske unije pa trebaju ovolike ambasade, one u vilsonovom su prevelike
ovi stranci mjesto da zakupe neke prostore oni prave vile po gradu

što se tiče zelenih površina, vrelo bosne je daleko, dok dođeš crkneš, mjesto da se odmoriš, samo se više umoriš
Umjetnik a

Post by Umjetnik a »

Discball wrote:
Sajo---: wrote:ne mogu da skontam kako ne shvatate ljudi nista, koji ce vam vrag i parkovi i nake lokve (na mjestu BBI centra), idi na planinu i parkaj se koliko hoces, ljudi nemaju sta da jedu, jedva cekaju da počnu raditi nesto, da se izgradjujemo kao i sav normalan svijet a vi bi nake parkove da se drogerasi skupljaju, da imaju gdje uzgajati dilere i kojekakve jeboguzluke, ne mogu da razumijem nikako takvo razmisljanje, zapitajte se ponovo dali su nam stvarno potrbni parkovi u kojima bi ljudi hodali, sjedili ili su nam potrebna nova radna mjesta koja se dobijaju na ovaj nacin, koja se dobijaju razvojem infrastrukture,...
Ovo svakako zahtjeva komentar bar mali....e pa za tvoj info ono što se ovdje izgradi sigurno neće zaposliti ljude, možda kakva fabrika na periferiji, ali ovo ovdje svakako ne. Da budem iskren pun mi je k..... razno raznih shoping centara koji niču na svako malo livade koja je nekad bila park, i to samo zato što je neko vidio da može imati neki svoj materijalni interes. Za tebe @sajo... da si bio ikad izvan ove "izgovor od države" pravne ili nazovi kako hoćeš vidio bi da u normalnom svijetu stvari ne šljakaju baš ovako. A što se tiče proširivanja grada, pa sarajevsko polje je bar veliko i ovaj grad ima još puno prostora da se širi, čak i u smislu izgradnje kakve industrije, al je..ga najlakše je ovoriti shop centar i uzimat pinku, praviti ionako ogroman trgovinski deficit i na kraju osiromašit ovaj narod. Ah da na kraju je i naučno dokazano da zatvoreni prostori utiču na čovjeka, pa se nemoj zapitati ako ti možda jednog dana svaki treći jaran bude depresivan i pošalje te nizašta u pm i to samo zato što živi između betonsko-staklenih tornjeva bez ukusa.... :x
Discball svaka čast
stvarno bi neki ljudi trebali otići više od jadrana pa viditi kako stvari funkcioniraju
ali ako nemožete otići ima internet, pa pogledajte slike ostalih gradova
pinkzelena

#18 Re: jel potrebno ovo?????

Post by pinkzelena »

ifbbpro wrote:
pudlica wrote:

Jesu, potrebne su.
Ako ti je 'pak do zelenih povrsina, ti idi na Vrelo Bosne ili se preseli na selo. Sarajevo kao glavni grad i grad od 500 000 dusa mora da se gradi - svidjalo se to tebi ili ne.

Slazem se s tobom, ne znam sta ljudi imaju protiv gradnje generalno.Ne mora se uvijek kretati od toga da je to za neke guzonje.
Sarajevo je veliki grad i svaka novogradnja je dobrodosla,ako je u skladu sa urbanistickim propisima.
Ne fali nama ni parkova, a i izletista hvala Bogu imamo, pa kome je do trave, ima auto, ili autobus pa nek ide na svjez zrak.
Veliki park (koji imamo vec) bi samo bio idealan za pjane i klosare navece da se skupljaju po njemu i ostavljaju prazne klipace.
Ja uzivam kad se nesto gradi, renovira, asfaltira, obnavlja, jer nam grad postaje samo ljepsi.Sto da ne!?
Umjetnik a

#19 Re: jel potrebno ovo?????

Post by Umjetnik a »

pinkzelena wrote:
ifbbpro wrote:
pudlica wrote:

Jesu, potrebne su.

Slazem se s tobom, ne znam sta ljudi imaju protiv gradnje generalno.Ne mora se uvijek kretati od toga da je to za neke guzonje.
Sarajevo je veliki grad i svaka novogradnja je dobrodosla,ako je u skladu sa urbanistickim propisima.
Ne fali nama ni parkova, a i izletista hvala Bogu imamo, pa kome je do trave, ima auto, ili autobus pa nek ide na svjez zrak.
Veliki park (koji imamo vec) bi samo bio idealan za pjane i klosare navece da se skupljaju po njemu i ostavljaju prazne klipace.
Ja uzivam kad se nesto gradi, renovira, asfaltira, obnavlja, jer nam grad postaje samo ljepsi.Sto da ne!?
sa boldiranim se slažem, naravno i ako je u skladu sa urabnističkim propisima

ali kažeš da nam ne fali parkova, pa hajde molim te nabroji mi parkove
pinkzelena

#20 Re: jel potrebno ovo?????

Post by pinkzelena »

Umjetnik a wrote:
pinkzelena wrote:
ifbbpro wrote: Jesu, potrebne su.

sa boldiranim se slažem, naravno i ako je u skladu sa urabnističkim propisima

ali kažeš da nam ne fali parkova, pa hajde molim te nabroji mi parkove

Za početak Atmejdan, Parkuša..
A što tebi smetaju ambasade?
pinkzelena

Post by pinkzelena »

Btw mislim da bi kvalitetan komentar na ovu temu mogao dati prof.dr.Fehim Hadžimuhamedović, ili prof.Besim Spahić
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

Umjetnik a wrote:izgleda da će Sarajevo postati grad ambasada, Sarajevo treba da se gradi a ne ambasadama
šta će nam one, još kad sam čuo da prekoputa Hypo banke (bivšeg avaza) na alipašinom polju, treba da se pravi ruska ambasada nisam mogao vjerovati
Sarajevo kao da je sjediše Evropske unije pa trebaju ovolike ambasade, one u vilsonovom su prevelike

što se tiče zelenih površina, vrelo bosne je daleko, dok dođeš crkneš, mjesto da se odmoriš, samo se više umoriš
Dijete milo, a gdje bi ti stavio ambasade? U Brezu?

Zivim na Vilsonovom i moja zgrada ce vremenom garant bit rushena, jer ce mi britanska ambasada bit pod balkonom...
I nek grade, iskreno me vise boli ono sto nemam!!!!

Kukate za klupama, zelenilom i ostalim kurcima palcima, a mali navijaci zelje nakon utakmice sa slavijom betonsku klupu izvalise iz lezista, mali pitari nakon zadnjeg derbija na grbavici sve kante koje su mogli heknut u korito su heknuli, da ne pricam o stovaristu spermavog materijala na parkingu, da ne pricam o vrecama za smece uz stabla...

Pa jebote, husnija kad je nestao, pola letaka su mi zgulili isto vece....

E sad, da nije cigancica koji sve zeljezno sto nadju nose, jos bi na Vilsu bilo necijeg namjestaja, trosjeda i dvosjeda....
sto se tice doticne slike, to je ona turska ambasada koja je upitna sa svojom visinom...
btw, mahala prica da amerikanci ipak nece graditi ambasadu u KMT iz bezbjedonosnih razloga...

:roll:
pinkzelena

Post by pinkzelena »

mIRCerka wrote:
Umjetnik a wrote:izgleda da će Sarajevo postati grad ambasada, Sarajevo treba da se gradi a ne ambasadama

Dijete milo, a gdje bi ti stavio ambasade? U Brezu?

Zivim na Vilsonovom i moja zgrada ce vremenom garant bit rushena, jer ce mi britanska ambasada bit pod balkonom...
I nek grade, iskreno me vise boli ono sto nemam!!!!

Kukate za klupama, zelenilom i ostalim kurcima palcima, a mali navijaci zelje nakon utakmice sa slavijom betonsku klupu izvalise iz lezista, mali pitari nakon zadnjeg derbija na grbavici sve kante koje su mogli heknut u korito su heknuli, da ne pricam o stovaristu spermavog materijala na parkingu, da ne pricam o vrecama za smece uz stabla...

Pa jebote, husnija kad je nestao, pola letaka su mi zgulili isto vece....

E sad, da nije cigancica koji sve zeljezno sto nadju nose, jos bi na Vilsu bilo necijeg namjestaja, trosjeda i dvosjeda....
sto se tice doticne slike, to je ona turska ambasada koja je upitna sa svojom visinom...
btw, mahala prica da amerikanci ipak nece graditi ambasadu u KMT iz bezbjedonosnih razloga...

:roll:
Husnija je maca pretpostavljam :)
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

pinkzelena wrote: Husnija je maca pretpostavljam :)
ne dusho, on je Macan i po SLIKE

juce smo bas malo prosetali Vilsonovim, posto je porastao veliki sad koristmi povodac za pudlice, jer mu maciji vise ne moze :D

I da, vecina koja se zali na Vils i izgradnju se ponasa kao tetka iz Amerike - dodjete ponekad, pokvarite dijete i nema vas par mjeseci :D:D:D

Po novom regulacionom planu mozda zaplate samo bolesna stabla, dok zelenilo ostaje....
:-D get informed damn!
pinkzelena

Post by pinkzelena »

mIRCerka wrote:
pinkzelena wrote: Husnija je maca pretpostavljam :)
ne dusho, on je Macan i po SLIKE

juce smo bas malo prosetali Vilsonovim, posto je porastao veliki sad koristmi povodac za pudlice, jer mu maciji vise ne moze :D

I da, vecina koja se zali na Vils i izgradnju se ponasa kao tetka iz Amerike - dodjete ponekad, pokvarite dijete i nema vas par mjeseci :D:D:D

Po novom regulacionom planu mozda zaplate samo bolesna stabla, dok zelenilo ostaje....
:-D get informed damn!

ja Husnije lafca :D ,a sto se tice ostalog i ja kazem 8-)

ps: cital slobodnu Bosnu :lol:
Post Reply