jesu li potrebne ovolike zgrade i unistavanje vilsa zbog nekih guzonja,zar nisu mogli ovdje jedan veliki park napraviti i da ga fino odrzavaju jer bi stvarno predobro bilo

Jel ovo uslikano sa zgrade mog fakulteta (pmf-a)?pudlica wrote:
jesu li potrebne ovolike zgrade i unistavanje vilsa zbog nekih guzonja,zar nisu mogli ovdje jedan veliki park napraviti i da ga fino odrzavaju jer bi stvarno predobro bilo
Jesu, potrebne su.pudlica wrote:
pudlica wrote:
upravo tako,prvo su govorili da ce praviti jos jednu traku,pa onda nesto za ambasadu...ma ko ce im vise znati sve zivo unistise po gradu,gledam al pasino ono je fuj sta su napravili dole na parkingu pored glavne zadnja 3 sprata imaju svjetlo samo i to je toSkyfox wrote:Prijatelj mi zivi u jednoj od ovih rusevnih kucica iza MUPa, kaze da se to rusi, kantom im je nasao alternativni smjestaj a tu ce se graditi nesto novo... Uglavnom nece "pravit" park...
Ovo svakako zahtjeva komentar bar mali....e pa za tvoj info ono što se ovdje izgradi sigurno neće zaposliti ljude, možda kakva fabrika na periferiji, ali ovo ovdje svakako ne. Da budem iskren pun mi je k..... razno raznih shoping centara koji niču na svako malo livade koja je nekad bila park, i to samo zato što je neko vidio da može imati neki svoj materijalni interes. Za tebe @sajo... da si bio ikad izvan ove "izgovor od države" pravne ili nazovi kako hoćeš vidio bi da u normalnom svijetu stvari ne šljakaju baš ovako. A što se tiče proširivanja grada, pa sarajevsko polje je bar veliko i ovaj grad ima još puno prostora da se širi, čak i u smislu izgradnje kakve industrije, al je..ga najlakše je ovoriti shop centar i uzimat pinku, praviti ionako ogroman trgovinski deficit i na kraju osiromašit ovaj narod. Ah da na kraju je i naučno dokazano da zatvoreni prostori utiču na čovjeka, pa se nemoj zapitati ako ti možda jednog dana svaki treći jaran bude depresivan i pošalje te nizašta u pm i to samo zato što živi između betonsko-staklenih tornjeva bez ukusa....Sajo---: wrote:ne mogu da skontam kako ne shvatate ljudi nista, koji ce vam vrag i parkovi i nake lokve (na mjestu BBI centra), idi na planinu i parkaj se koliko hoces, ljudi nemaju sta da jedu, jedva cekaju da počnu raditi nesto, da se izgradjujemo kao i sav normalan svijet a vi bi nake parkove da se drogerasi skupljaju, da imaju gdje uzgajati dilere i kojekakve jeboguzluke, ne mogu da razumijem nikako takvo razmisljanje, zapitajte se ponovo dali su nam stvarno potrbni parkovi u kojima bi ljudi hodali, sjedili ili su nam potrebna nova radna mjesta koja se dobijaju na ovaj nacin, koja se dobijaju razvojem infrastrukture,...
Discball svaka častDiscball wrote:Ovo svakako zahtjeva komentar bar mali....e pa za tvoj info ono što se ovdje izgradi sigurno neće zaposliti ljude, možda kakva fabrika na periferiji, ali ovo ovdje svakako ne. Da budem iskren pun mi je k..... razno raznih shoping centara koji niču na svako malo livade koja je nekad bila park, i to samo zato što je neko vidio da može imati neki svoj materijalni interes. Za tebe @sajo... da si bio ikad izvan ove "izgovor od države" pravne ili nazovi kako hoćeš vidio bi da u normalnom svijetu stvari ne šljakaju baš ovako. A što se tiče proširivanja grada, pa sarajevsko polje je bar veliko i ovaj grad ima još puno prostora da se širi, čak i u smislu izgradnje kakve industrije, al je..ga najlakše je ovoriti shop centar i uzimat pinku, praviti ionako ogroman trgovinski deficit i na kraju osiromašit ovaj narod. Ah da na kraju je i naučno dokazano da zatvoreni prostori utiču na čovjeka, pa se nemoj zapitati ako ti možda jednog dana svaki treći jaran bude depresivan i pošalje te nizašta u pm i to samo zato što živi između betonsko-staklenih tornjeva bez ukusa....Sajo---: wrote:ne mogu da skontam kako ne shvatate ljudi nista, koji ce vam vrag i parkovi i nake lokve (na mjestu BBI centra), idi na planinu i parkaj se koliko hoces, ljudi nemaju sta da jedu, jedva cekaju da počnu raditi nesto, da se izgradjujemo kao i sav normalan svijet a vi bi nake parkove da se drogerasi skupljaju, da imaju gdje uzgajati dilere i kojekakve jeboguzluke, ne mogu da razumijem nikako takvo razmisljanje, zapitajte se ponovo dali su nam stvarno potrbni parkovi u kojima bi ljudi hodali, sjedili ili su nam potrebna nova radna mjesta koja se dobijaju na ovaj nacin, koja se dobijaju razvojem infrastrukture,...
ifbbpro wrote:Jesu, potrebne su.pudlica wrote:
Vils niko nece dotaci, Vils ostaje kako ostaje.
Ako ti je 'pak do zelenih povrsina, ti idi na Vrelo Bosne ili se preseli na selo. Sarajevo kao glavni grad i grad od 500 000 dusa mora da se gradi - svidjalo se to tebi ili ne.
sa boldiranim se slažem, naravno i ako je u skladu sa urabnističkim propisimapinkzelena wrote:ifbbpro wrote:Jesu, potrebne su.pudlica wrote:
Ako ti je 'pak do zelenih povrsina, ti idi na Vrelo Bosne ili se preseli na selo. Sarajevo kao glavni grad i grad od 500 000 dusa mora da se gradi - svidjalo se to tebi ili ne.
Slazem se s tobom, ne znam sta ljudi imaju protiv gradnje generalno.Ne mora se uvijek kretati od toga da je to za neke guzonje.
Sarajevo je veliki grad i svaka novogradnja je dobrodosla,ako je u skladu sa urbanistickim propisima.
Ne fali nama ni parkova, a i izletista hvala Bogu imamo, pa kome je do trave, ima auto, ili autobus pa nek ide na svjez zrak.
Veliki park (koji imamo vec) bi samo bio idealan za pjane i klosare navece da se skupljaju po njemu i ostavljaju prazne klipace.
Ja uzivam kad se nesto gradi, renovira, asfaltira, obnavlja, jer nam grad postaje samo ljepsi.Sto da ne!?
Umjetnik a wrote:sa boldiranim se slažem, naravno i ako je u skladu sa urabnističkim propisimapinkzelena wrote:ifbbpro wrote: Jesu, potrebne su.
Slazem se s tobom, ne znam sta ljudi imaju protiv gradnje generalno.Ne mora se uvijek kretati od toga da je to za neke guzonje.
Sarajevo je veliki grad i svaka novogradnja je dobrodosla,ako je u skladu sa urbanistickim propisima.
Ne fali nama ni parkova, a i izletista hvala Bogu imamo, pa kome je do trave, ima auto, ili autobus pa nek ide na svjez zrak.
Veliki park (koji imamo vec) bi samo bio idealan za pjane i klosare navece da se skupljaju po njemu i ostavljaju prazne klipace.
Ja uzivam kad se nesto gradi, renovira, asfaltira, obnavlja, jer nam grad postaje samo ljepsi.Sto da ne!?
ali kažeš da nam ne fali parkova, pa hajde molim te nabroji mi parkove
Dijete milo, a gdje bi ti stavio ambasade? U Brezu?Umjetnik a wrote:izgleda da će Sarajevo postati grad ambasada, Sarajevo treba da se gradi a ne ambasadama
šta će nam one, još kad sam čuo da prekoputa Hypo banke (bivšeg avaza) na alipašinom polju, treba da se pravi ruska ambasada nisam mogao vjerovati
(mada ne vjerujem da će išta biti od toga)
Sarajevo kao da je sjediše Evropske unije pa trebaju ovolike ambasade, one u vilsonovom su prevelike
ovi stranci mjesto da zakupe neke prostore oni prave vile po gradu
što se tiče zelenih površina, vrelo bosne je daleko, dok dođeš crkneš, mjesto da se odmoriš, samo se više umoriš
Husnija je maca pretpostavljammIRCerka wrote:Dijete milo, a gdje bi ti stavio ambasade? U Brezu?Umjetnik a wrote:izgleda da će Sarajevo postati grad ambasada, Sarajevo treba da se gradi a ne ambasadama
šta će nam one, još kad sam čuo da prekoputa Hypo banke (bivšeg avaza) na alipašinom polju, treba da se pravi ruska ambasada nisam mogao vjerovati
(mada ne vjerujem da će išta biti od toga)
Sarajevo kao da je sjediše Evropske unije pa trebaju ovolike ambasade, one u vilsonovom su prevelike
ovi stranci mjesto da zakupe neke prostore oni prave vile po gradu
što se tiče zelenih površina, vrelo bosne je daleko, dok dođeš crkneš, mjesto da se odmoriš, samo se više umoriš
Zivim na Vilsonovom i moja zgrada ce vremenom garant bit rushena, jer ce mi britanska ambasada bit pod balkonom...
I nek grade, iskreno me vise boli ono sto nemam!!!!
Kukate za klupama, zelenilom i ostalim kurcima palcima, a mali navijaci zelje nakon utakmice sa slavijom betonsku klupu izvalise iz lezista, mali pitari nakon zadnjeg derbija na grbavici sve kante koje su mogli heknut u korito su heknuli, da ne pricam o stovaristu spermavog materijala na parkingu, da ne pricam o vrecama za smece uz stabla...
Pa jebote, husnija kad je nestao, pola letaka su mi zgulili isto vece....
E sad, da nije cigancica koji sve zeljezno sto nadju nose, jos bi na Vilsu bilo necijeg namjestaja, trosjeda i dvosjeda....
sto se tice doticne slike, to je ona turska ambasada koja je upitna sa svojom visinom...
btw, mahala prica da amerikanci ipak nece graditi ambasadu u KMT iz bezbjedonosnih razloga...
ne dusho, on je Macan i po SLIKEpinkzelena wrote: Husnija je maca pretpostavljam
mIRCerka wrote:ne dusho, on je Macan i po SLIKEpinkzelena wrote: Husnija je maca pretpostavljam
juce smo bas malo prosetali Vilsonovim, posto je porastao veliki sad koristmi povodac za pudlice, jer mu maciji vise ne moze
I da, vecina koja se zali na Vils i izgradnju se ponasa kao tetka iz Amerike - dodjete ponekad, pokvarite dijete i nema vas par mjeseci:D:D
Po novom regulacionom planu mozda zaplate samo bolesna stabla, dok zelenilo ostaje....
get informed damn!