Jel' ovo neka zajebancija?!?!?11!

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

foucault

Post by foucault »

Ergot wrote:
foucault wrote:Stihovi gospodje Ostrogović - Todorović predstavljaju logican nastavak one staze u nasoj knjizevnosti koju je svojim sonetima hrabro stao utirati izvanredni mladi pisac Muharem Bazdulj. nadam se da će u memorijalnom muzeju Miljenka Jergovića čije otvaranje je planirano 2016. (slučajno, i godina u kojoj ulazimo u EU) biti mjesta i za ovu poetesu.
Gospodin Bazdulj je, dozvolit cete, za duzinu camca ispred gospodje Ostrogovic-Todorovic; ipak on u svojim uracima spominje U2 i Leonarda Cohena, subvertirajuci i dekonstruirajuci tako dihotomiju izmedju visoke kulture i MTVja, sve u najboljem duhu post-ovoga i neo-onoga. Doduse, i Zlata konja za trku ima, u vidu historigrafske metapoezije o piramidalnoj historiografskoj metafikciji Semira Osmanagica, sto je svakako vrijedan doprinos literaturi. Ali Bono Vox je Bono Vox, a U2 za 20 KM je U2 za 20 KM.
...a tetovaža andrića na desnoj i miljenka na lijevoj sisi je tetovaža andrića na desnoj i miljenka na lijevoj.
Amazonka27

Post by Amazonka27 »

sta se naspicilo u gradu visokom?
Jal je brdo, jal je sator age hasnage, opet!
Nit je brdo, nit je sator age hasanage
vec piramida amidzica Zeusovog.
Aman!
artzy

Post by artzy »

karabaja-x wrote:jao ovo je odlično...jedan je svemir

:lol: :lol: :lol:
HoustonPiramidiot

#79 Re: citajte pazljivije

Post by HoustonPiramidiot »

IMME wrote: ...
Neko ranije pomenu da je to (ako su navedeni stihovi originalni) ujedno bruka i za Osmanagica. Taman posla da je tako. Kakve on veze ima s necijom NEnadarenoscu ... mislim, ono, bas nikakve :zzzz:
Evo ga jios jedan piramidiot koji ne umije citati ali se svesrdno stavlja u odbranu najvece lazi u BH u zvanicnoj (ne alteranativnoj) istoriji.
Iz recenzije Ahmeda Bosnića
Golemo srce pjesničko
Zar nije ovaj isti Ahmed Bosnić clan Rukovodstva Fondacije Semira zvanog "Bager"?
Ili je to neki drugi lik istog imena?
Ima li neko upucen (npr. IMME) da mi protumaci ovaj link?
http://piramidasunca.ba/ba/index.php?op ... &Itemid=28
artzy

Post by artzy »

Amazonka27 wrote:sta se naspicilo u gradu visokom?
Jal je brdo, jal je sator age hasnage, opet!
Nit je brdo, nit je sator age hasanage
vec piramida amidzica Zeusovog.
Aman!
Me like it :lol: :lol: :lol: :lol:
Ergot

Post by Ergot »

foucault wrote:
...a tetova¾a andriæa na desnoj i miljenka na lijevoj sisi je tetova¾a andriæa na desnoj i miljenka na lijevoj.
Mutatis mutandis, kolega, mutatis mutandis!
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

je li to mene nesto prenosi (sto je lako moguce) ili u naslovu imas uzvicnike, pa onda jedanaest, pa uzvicnik :D ?

eh, da stvar bude ludja - ja sam pokusala da nadjem neke logike u tom broju 11 :D

odlucila sam da napisem makar jednu kiticu u jedanaestercu u cast pjesnistva kao takvog, jer se ovakve stvari ne dogadjaju svaki dan :D
Ergot

Post by Ergot »

Bea_Trix wrote:je li to mene nesto prenosi (sto je lako moguce) ili u naslovu imas uzvicnike, pa onda jedanaest, pa uzvicnik :D ?

eh, da stvar bude ludja - ja sam pokusala da nadjem neke logike u tom broju 11 :D

odlucila sam da napisem makar jednu kiticu u jedanaestercu u cast pjesnistva kao takvog, jer se ovakve stvari ne dogadjaju svaki dan :D
Ovdje moram navesti stihove velikog zagrebackog maga Mancea:

Ima jedan broj
djeljiv je sa dva
u nizu brojeva
djeljivih sa dva

Dva! Dva! Dva je taj broj!
Dva! Dva! Dva je labud moj!
Bea_Trix
Location: 'Mount Everest: forbidding, aloof, terrifying. The mountain with the biggest tits in the world.'

Post by Bea_Trix »

Ergot wrote:
Bea_Trix wrote:je li to mene nesto prenosi (sto je lako moguce) ili u naslovu imas uzvicnike, pa onda jedanaest, pa uzvicnik :D ?

Ima jedan broj
djeljiv je sa dva
u nizu brojeva
djeljivih sa dva

joj odlicno, tako da iz svog starog nicka mogu izvuci 22, labudove - zivotinje ugodne oku ali opasne kad ih nanerviras, bas kao sto su i nasi piramidasi/djeca cvijeca.

sve cu to da povezem sa, naravno, sobom, jer mi je jos samo ostalo da se proglasim zanimljivom - i to je dovoljno sa objavim zbirku.

tema moje poeme u jedanaestercu ce dakako biti UDVAJANJE, nikako UDAVANJE, DAVLJENJE ili sve sto bi jednoj prosjecnoj priprostoj djevi palo na pamet kad se spomene Semir i poezija u jednoj recenici.
pitt

Post by pitt »

a sta to fali , molit cu lijepo......udavanju za indiana sema :D:D:D
shin

Post by shin »

Ergot wrote:

Ima jedan broj
djeljiv je sa dva
u nizu brojeva
djeljivih sa dva

De ubaci mudo labudovo u ovo.
Post Reply