..i najveci laik zna da ne postojii molitva (dova) koja favorizuje samo jednu stranu..pa kod Bosnjaka je najcesca molitva „Dragi Bože, pomozi svakom, pa i meni .. .“ , a ja kazem „Dragi Bože, pomozi svakom, pa i klixu..“apsidejzi wrote:Zato u medjuvremenu IZ ulazi u igru i imamo zajednicku molitvu za uspjeh Turske u ratu...
Bogami, SDA i IZ su trenutno naginju rujanima preko Turske. Ovo postaje sve zanimljivije. Svaki dan nesto novo.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/u-begov ... /180127002
Jel ovo Evropa namiguje sa Sepicem?
- GeeTnT
#26 Re: Jel ovo Evropa namiguje sa Sepicem?
- apsidejzi
#27 Re: Jel ovo Evropa namiguje sa Sepicem?
A vidi kontre bogati
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izetbeg ... /180130134
Ako ne glasate za SDA nista od autoputa i brze ceste. Kad su medjunarodni interesi u pitanju sve se mozemo dogovoriti. Sve se MORAMO dogovoriti. Politika jeste kurva i ja nisam tu da kudim i osudjujem SDA. Mene iskljucivo interesuje razumjevanje situacije a trenutno mi izgleda da je SDA zaglavila izmedju Evrope i Turske tj indirektno Rusije. Ocito se ne zeli odreci Turske sto ja i razumijem jer kakvi god da su trenutno su najvise na bosnjackoj strani.
Ne treba se okretati od Evrope ali ona ne daje mnogo povoda da se zrtvuje Turska. Sad se mora taktizirati i vkerovatno nastaviti pokusavati sjediti na dvije stolice. Strah me malo i ne svidja mi se sto bosnjaci lagano klize od Evrope prema rusima al kad ke interes u pitanju... sta da se radi.
Ako ne glasate za SDA nista od autoputa i brze ceste. Kad su medjunarodni interesi u pitanju sve se mozemo dogovoriti. Sve se MORAMO dogovoriti. Politika jeste kurva i ja nisam tu da kudim i osudjujem SDA. Mene iskljucivo interesuje razumjevanje situacije a trenutno mi izgleda da je SDA zaglavila izmedju Evrope i Turske tj indirektno Rusije. Ocito se ne zeli odreci Turske sto ja i razumijem jer kakvi god da su trenutno su najvise na bosnjackoj strani.
Ne treba se okretati od Evrope ali ona ne daje mnogo povoda da se zrtvuje Turska. Sad se mora taktizirati i vkerovatno nastaviti pokusavati sjediti na dvije stolice. Strah me malo i ne svidja mi se sto bosnjaci lagano klize od Evrope prema rusima al kad ke interes u pitanju... sta da se radi.
-
megaman4
#28 Re: Jel ovo Evropa namiguje sa Sepicem?
Kakva rusija ljudi mojiapsidejzi wrote:A vidi kontre bogati
Mi pripadamo zapadu a ne istoku i vrlo je opasno da upadnemo u kandze rusije
Mnogi govore da je amerika smanjila interesovanje za balkan, ali se varaju, iz razloga sto ce sada morati pojacati svoje aktivnosti, kako bi sprijecili rusiju da kreira krimski scenarij na balkanu, sto im je i cilj
U buducnosti ce se voditi ratovi za vodu, koje ce biti sve manje, i to ce biti glavni razlog sto ameri nece nikada napustiti ove prostore zbog resursa
Zato je amerima najlakse skinuti bakira, dodika i covica koji rade protiv njihovih interesa na balkanu, usput pustajuci rusiju da rovari po istom prostoru
Prema tome BiH=Zapad
-
putokaz1
#29 Re: Jel ovo Evropa namiguje sa Sepicem?
Dobar je Šepić budući član Predsjedništva
- apsidejzi
#30 Re: Jel ovo Evropa namiguje sa Sepicem?
Mozda bi trebalo i preimenovati temu da ne otvaram drugu, ali ovo opazanje mi je fakat postalo zanimljivo. Nakon posjete Turskoj (indirektni ruski uticaj) i sve ove halabuke oko novog autoputa i brze ceste (citaj navijanje da SDA dobije izbore) sad je Dodik otisao na ocitanje lekcije u Beograd:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/iznenad ... /180201045
Ako je istina ovo sto ja mislim da jeste, onda cemo vidjeti prosperitetna obecanja koja dolaze iz TUrske i Rusije (do izbora naravno) kako bi se postojeci establisment ponovo izabrao. Vjerovatno ce se i Dodik smiriti kako bi se svijetu pricala prica o pozitivnom ucescu Turske u BiH. Kao oni su postali vezivni faktor srpsko - bosnjackog odnosa. Kako oni gledaju u buducnost i ekonomiju. Naravno, pozadinski motiv je: glasaj za SDA/SNSD kako bi se ta pozitivna prica nastavila naredne cetiri godine. Ako ne glasate nista od autoputa... (vjerovatno svakako nema nista od autoputa al sad za sad je ova mantra aktuelna)
Znaci, VUcko i Bake otisli u Tursku da skontaju strategiju kako se odrzati na vlasti jer su oni (in)direktno pod ruskim uticajem (preko TUrske). U nekoj globalnoj geopolitickoj igri ovo ima smisla. Geopolitika se vodi kroz igru signala a sve su ovo signali. Sad ocekujem da Evropa posalje signal.
Ako je istina ovo sto ja mislim da jeste, onda cemo vidjeti prosperitetna obecanja koja dolaze iz TUrske i Rusije (do izbora naravno) kako bi se postojeci establisment ponovo izabrao. Vjerovatno ce se i Dodik smiriti kako bi se svijetu pricala prica o pozitivnom ucescu Turske u BiH. Kao oni su postali vezivni faktor srpsko - bosnjackog odnosa. Kako oni gledaju u buducnost i ekonomiju. Naravno, pozadinski motiv je: glasaj za SDA/SNSD kako bi se ta pozitivna prica nastavila naredne cetiri godine. Ako ne glasate nista od autoputa... (vjerovatno svakako nema nista od autoputa al sad za sad je ova mantra aktuelna)
Znaci, VUcko i Bake otisli u Tursku da skontaju strategiju kako se odrzati na vlasti jer su oni (in)direktno pod ruskim uticajem (preko TUrske). U nekoj globalnoj geopolitickoj igri ovo ima smisla. Geopolitika se vodi kroz igru signala a sve su ovo signali. Sad ocekujem da Evropa posalje signal.
-
megaman4
#31 Re: Jel ovo Evropa namiguje sa Sepicem?
apsidejzi wrote:Mozda bi trebalo i preimenovati temu da ne otvaram drugu, ali ovo opazanje mi je fakat postalo zanimljivo. Nakon posjete Turskoj (indirektni ruski uticaj) i sve ove halabuke oko novog autoputa i brze ceste (citaj navijanje da SDA dobije izbore) sad je Dodik otisao na ocitanje lekcije u Beograd:
Ja ocekujem da se ili umijesa Amerika licno i razjebe ovu trenutnu kliku koja nas vuce k'a rusiji a to odmah znaci izolacija ili da definitivno zapad digne ruke od BiH i povuce svoje ambasadore i da puste ljude ovdje da pocrkaju od gladi. Trece solucije nema.
- insomnia78
#32 Re: Jel ovo Evropa namiguje sa Sepicem?
Ioj AnaLitiĆara 
- apsidejzi
#33 Re: Jel ovo Evropa namiguje sa Sepicem?
Ne diraj mi temu, nemoj da te zikneminsomnia78 wrote:Ioj AnaLitiĆara
- apsidejzi
#34 Re: Jel ovo Zapad namiguje?
Prvobitno sam otvorio temu u vezi Sepica ali je sustina teme zapravo ideja da zapad ne voli bliskost bosnjackih vodecih politicara za Turskom (zbog turskog saveznistva sa rusijom na globalnom planu) te da pokusavaju naci alternativu SDA.
Danas stize ova vijest: https://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasad ... /180420033
Znaci, jedna potpuno bezvezna izjava Bakira se kritikuje od strane americke ambasade dok se ostalima dopustaju mnogo opasnije stvari kao sto je KRSENJE USTAVA haman bez posljedica. Igra se ovdje velika igra u pozadini i mislim da je usmjerena na slabljenje SDA.
Ja nisam glasac SDA da se razumijemo, pokusavam povezati stvari a ne volim kad se strani elementi mijesaju hinjski.
Znaci, jedna potpuno bezvezna izjava Bakira se kritikuje od strane americke ambasade dok se ostalima dopustaju mnogo opasnije stvari kao sto je KRSENJE USTAVA haman bez posljedica. Igra se ovdje velika igra u pozadini i mislim da je usmjerena na slabljenje SDA.
Ja nisam glasac SDA da se razumijemo, pokusavam povezati stvari a ne volim kad se strani elementi mijesaju hinjski.
-
detroit-mercy
#35 Re: Jel ovo Zapad namiguje?
A kad Bake kaze da je babuka ostavio Bosnu u amanet Brkiapsidejzi wrote:Prvobitno sam otvorio temu u vezi Sepica ali je sustina teme zapravo ideja da zapad ne voli bliskost bosnjackih vodecih politicara za Turskom (zbog turskog saveznistva sa rusijom na globalnom planu) te da pokusavaju naci alternativu SDA.
-
Vidal89
-
Haman2
#37 Re: Jel ovo Evropa namiguje sa Sepicem?
MI u BiH nemamo ozbiljnog inteligentnog i obrazovanog politicara na politickoj pozornici. Mene bi stvarno bilo stid da glasam za Sepica, Ahmetovica i tamo nekog Salku. Pa to su obicni gradjani ciji je nivo mjesna zajednica a ne drzava BiH.
Koje su to prepoznatljive karakteristike Sepica, Ahmetovica i tamo nekog Saleke. Sta nam oni mogu ponuditi na osnovu svojih intelektualnih, obrazovnih pa i moralnih kvaliteta. Iz mog ugla gledanja nista. Prije nekoliko godina smo citali kako je Ahmetovic zavrsio Defektoloski fakultet u Tuzli. Cujem da je sad magistar, sutra ce biti dokrtor naucka, pa mozda i akademok kao Covic bez ijednog strucnog ili naucnog rada.
Mi trebamo utvrditi kriterije za postojanje njeke stranke. Ako ne sovoji odredjeni procenat glasova na izborima stranka treba da se gasi. Taj prag mora biti malo visi nego sto je danas u BiH.
Koje su to prepoznatljive karakteristike Sepica, Ahmetovica i tamo nekog Saleke. Sta nam oni mogu ponuditi na osnovu svojih intelektualnih, obrazovnih pa i moralnih kvaliteta. Iz mog ugla gledanja nista. Prije nekoliko godina smo citali kako je Ahmetovic zavrsio Defektoloski fakultet u Tuzli. Cujem da je sad magistar, sutra ce biti dokrtor naucka, pa mozda i akademok kao Covic bez ijednog strucnog ili naucnog rada.
Mi trebamo utvrditi kriterije za postojanje njeke stranke. Ako ne sovoji odredjeni procenat glasova na izborima stranka treba da se gasi. Taj prag mora biti malo visi nego sto je danas u BiH.
-
Haman2
#38 Re: Jel ovo Evropa namiguje sa Sepicem?
Detroit
"A kad Bake kaze da je babuka ostavio Bosnu u amanet Brki "
Gospodine Detroit. VI sigirno ne poznajete znacenje rijeci " AMANET ". Ja Vas molim da mi napisete sta vi podrazumijevate pod tim pojmom. Sta se podrzaumijeva pod pojmom " amanet " ne zna ni : Dodik, Ivanic, Covic i mnogi drugi. Siguran sam da to en znate ni VI.
"A kad Bake kaze da je babuka ostavio Bosnu u amanet Brki "
Gospodine Detroit. VI sigirno ne poznajete znacenje rijeci " AMANET ". Ja Vas molim da mi napisete sta vi podrazumijevate pod tim pojmom. Sta se podrzaumijeva pod pojmom " amanet " ne zna ni : Dodik, Ivanic, Covic i mnogi drugi. Siguran sam da to en znate ni VI.