Loulou wrote:
Naravno da niko u brak ne ulazi sa željom da ga kad-tad okonča, ali ako se putevi raziđu, raziđu se i ljudi. Ništa nije trajno, nepromjenljivo...
ulaze oni koji ulaze u isti iz cistog interesa s namjerom da ga jednog dana okoncaju (zbog papira, para od razvoda itd itd)

morala sam se malo nasaliti....
ali bez zezanja, postoji znacajan broj ljudi koji ulazi u brak sa razmisljanjem "pa sta fali, ako ne bude frceralo UVIJEK SE MOGU RAZVESTI"

naravno da ne postoji univerzalna formula sta brak znaci pojedincu, tako da ljudi stupaju u isti iz razlicitih motiva i namjera...
ali po meni ovako ozbiljne nedoumice kao sto ih je iskazao autor teme su dobar znak da on nije spreman na taj korak...

i svijest i podsvijest mu vrlo glasno nesto govore o njegovim zeljama...ljubav i zaljubljenost ne znaci uvijek i spremnost....
isto tako razmisljanje da uvijek postoji mogucnost razvoda je za mene dobar indikator da ta osoba stupa u taj brak sa odredjenom dozom "nespremnosti"
brak i potpisivanje papira samo po sebi ne daju veci znacaj ljubavi, ne mogu ojacati nesto sto samo po sebi nije jako....ljudi koji zele biti zajedno, koji su spremni na ljubav, razumijevanje, postovanje i kompromise ce ostati zajedno ili uraditi sve da ostanu zajedno i odrze ljubav bez obzira da li su vjencani ili ne
onaj ko u istu recenicu o braku stavlja misli o ZRTVOVANJU koje je potrebno da bi se "odreklo svih ostalih zena na planeti" i kome je pomisao na seks sa samo jednom zenom zastrasujuca po meni nije spreman ni za B od braka

brak i zajednicki zivot su dovoljno zahtjevni i kad stupas u njih "spremno" i iz ljubavi, bez sumnja, cak ni tada nema garancija

ako vec u startu neko ima ovoliko nesigurnosti o svojoj mogucnosti da bude samo s tom osobom onda nije fer ostaviti tu osobu u uvjerenju da zelis buducnost samo s njom i samo pored nje (a po meni stupanje brak izmedju ostalog govori bas to)