jel moguće

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

maccarona

#26 Re: jel moguće

Post by maccarona »

The Nightwatchman wrote:

mene prvenstveno zanima seksualno zadovoljstvo. je li moguce biti do kraja zivota sretan s jednom zenom?

jako mi je tesko to prihvatiti, ali pricaju ljudi da je to moguce................

posto ti to prihvacanje tesko ide, a mozda ti je upaljenja jedna glava ....nadignuce ti se kad-tad :oops: na neku drugu, i s time ces povrijediti ovu prvu :-)
ne zeni neku osjecajnu u tebe zatreskanu ludicu, posto si takav tip, ne mozes ti nista za to.... ne guraj nikoga u nesrecu. trazi sebi zenu koja ima slicna razmisljnja, pa izmjenjujte iskustva kroz zivot! :wink: mada sam sigurna :D da ti se ovo ne bi svidjelo :D iako bi bilo fer :wink: :oops:
anais_nin

#27 Re: jel moguće

Post by anais_nin »

dushmanka_sa wrote:Šta da ti kažem... Žensko sam... a opet se ponekad upitam... "Šta bi bilo kad bi bilo?"... Možda se desi taj "neki" ako se već nije desio koji će zavrtjeti sve i s kojim neće biti potrebe da gledam u drugu bašču. A opet, vodim se onom... Dokle god mu ja pružam zadovoljstvo, i dokle god ima nešto novo u tom zadovoljstvu, dotle ni on neće dirati u drugu bašču. Gledati nije problem, i ja se okrenem za dobrom žeMskom. :D Ali kad počne sadit cvijeće u drugoj bašči, e tu bi skontala da ja dovoljno ne brinem o tom istom cvijeću, ili obratno. :D
jest da sam ovo napisala mali milion puta na ovom podforumu al eto da napisem jos jednom :)
nimalo se ne slazem s ovim....prevara najcesce najmanje veze ima sa samim partnerom (ima veze jedino utoliko sto postoje velike sanse da povrijedi tu osobu i da razori vezu/brak)....prevara je obicno potaknuta nezadovoljstvom sobom, emotivnom nezreloscu, nespremnoscu na obaveze na koje smo se odlucili, nekad neizivljenoscu, nekad cistim bezobrazlukom i sebicnoscu, ali najmanje, najmanje onim sto osoba kraj nas radi ili ne radi :)
ne postoji osoba na kugli zemaljskoj koja ce ispuniti sva nasa nadanja, zelje i ocekivanja :) to je apsolutno nemoguce....zato i naglasih....upustaj se u bracne vode tek kad pronadjes osobu s kojom si spreman na konstantne POKUSAJE razumjevanja, na trud, na gradjenje neceg ZAJEDNO....

ne zove se djaba onaj dio kad se fino prosetamo gradom, popijemo sokic, malo se ljubimo, mozda bude i seksa pa svako ode fino svojoj kuci nasmijan i veseo - ZABAVLJANJE...tad je lako maziti, paziti i zalijevati....ali zivot je pun uspona i padova, kriza, poteskoca....ne moze se uvijek titrati ni oko sebe, ni sebi, a kamoli oko partnera....ali ako je dovoljno ljubavi, ako je dovoljno zelje i volje da se razumije ono drugo, onda ce se ZAJEDNICKI pregurati i te krize....a ne kukavicki i nezrelo pribjegavati varanju i laganju....
Loulou

#28 Re: jel moguće

Post by Loulou »

Mislim da....nikad ne možeš znati. Uz tu "robu" ne dobijaš garanciju... Možeš se samo nakon 30. 40. 50 (koliko ko poživi) godina osvrnuti i tad znati; ili - to je to. ili - to nije bilo to.
Naravno da niko u brak ne ulazi sa željom da ga kad-tad okonča, ali ako se putevi raziđu, raziđu se i ljudi. Ništa nije trajno, nepromjenljivo...

A to da nas u životu privuku i drugi ljudi... Da. Sasvim normalno. I do svakog je od nas ponaosob da izabere kako će reagirati, da donese odluku i napravi izbor u vremenu i prostoru... I "nosi se" sa svim što odluka za sobom povlači... Znam, puno lakše u teoriji... Ali, praksu svi, svakako, moramo proći sami...
trag_u_pijesku...

#29 Re: jel moguće

Post by trag_u_pijesku... »

anais_nin wrote:
dushmanka_sa wrote:Šta da ti kažem... Žensko sam... a opet se ponekad upitam... "Šta bi bilo kad bi bilo?"... Možda se desi taj "neki" ako se već nije desio koji će zavrtjeti sve i s kojim neće biti potrebe da gledam u drugu bašču. A opet, vodim se onom... Dokle god mu ja pružam zadovoljstvo, i dokle god ima nešto novo u tom zadovoljstvu, dotle ni on neće dirati u drugu bašču. Gledati nije problem, i ja se okrenem za dobrom žeMskom. :D Ali kad počne sadit cvijeće u drugoj bašči, e tu bi skontala da ja dovoljno ne brinem o tom istom cvijeću, ili obratno. :D
jest da sam ovo napisala mali milion puta na ovom podforumu al eto da napisem jos jednom :)
nimalo se ne slazem s ovim....prevara najcesce najmanje veze ima sa samim partnerom (ima veze jedino utoliko sto postoje velike sanse da povrijedi tu osobu i da razori vezu/brak)....prevara je obicno potaknuta nezadovoljstvom sobom, emotivnom nezreloscu, nespremnoscu na obaveze na koje smo se odlucili, nekad neizivljenoscu, nekad cistim bezobrazlukom i sebicnoscu, ali najmanje, najmanje onim sto osoba kraj nas radi ili ne radi :)
ne postoji osoba na kugli zemaljskoj koja ce ispuniti sva nasa nadanja, zelje i ocekivanja :) to je apsolutno nemoguce....zato i naglasih....upustaj se u bracne vode tek kad pronadjes osobu s kojom si spreman na konstantne POKUSAJE razumjevanja, na trud, na gradjenje neceg ZAJEDNO....

ne zove se djaba onaj dio kad se fino prosetamo gradom, popijemo sokic, malo se ljubimo, mozda bude i seksa pa svako ode fino svojoj kuci nasmijan i veseo - ZABAVLJANJE...tad je lako maziti, paziti i zalijevati....ali zivot je pun uspona i padova, kriza, poteskoca....ne moze se uvijek titrati ni oko sebe, ni sebi, a kamoli oko partnera....ali ako je dovoljno ljubavi, ako je dovoljno zelje i volje da se razumije ono drugo, onda ce se ZAJEDNICKI pregurati i te krize....a ne kukavicki i nezrelo pribjegavati varanju i laganju....

Ovdje se nema sta niti dodati niti oduzeti :thumbup: :thumbup: anais for president
anais_nin

#30 Re: jel moguće

Post by anais_nin »

Loulou wrote: Naravno da niko u brak ne ulazi sa željom da ga kad-tad okonča, ali ako se putevi raziđu, raziđu se i ljudi. Ništa nije trajno, nepromjenljivo...
ulaze oni koji ulaze u isti iz cistog interesa s namjerom da ga jednog dana okoncaju (zbog papira, para od razvoda itd itd) :lol: :D morala sam se malo nasaliti....
ali bez zezanja, postoji znacajan broj ljudi koji ulazi u brak sa razmisljanjem "pa sta fali, ako ne bude frceralo UVIJEK SE MOGU RAZVESTI" :-) naravno da ne postoji univerzalna formula sta brak znaci pojedincu, tako da ljudi stupaju u isti iz razlicitih motiva i namjera...
ali po meni ovako ozbiljne nedoumice kao sto ih je iskazao autor teme su dobar znak da on nije spreman na taj korak... :) i svijest i podsvijest mu vrlo glasno nesto govore o njegovim zeljama...ljubav i zaljubljenost ne znaci uvijek i spremnost....
isto tako razmisljanje da uvijek postoji mogucnost razvoda je za mene dobar indikator da ta osoba stupa u taj brak sa odredjenom dozom "nespremnosti" :)

brak i potpisivanje papira samo po sebi ne daju veci znacaj ljubavi, ne mogu ojacati nesto sto samo po sebi nije jako....ljudi koji zele biti zajedno, koji su spremni na ljubav, razumijevanje, postovanje i kompromise ce ostati zajedno ili uraditi sve da ostanu zajedno i odrze ljubav bez obzira da li su vjencani ili ne :)
onaj ko u istu recenicu o braku stavlja misli o ZRTVOVANJU koje je potrebno da bi se "odreklo svih ostalih zena na planeti" i kome je pomisao na seks sa samo jednom zenom zastrasujuca po meni nije spreman ni za B od braka :) brak i zajednicki zivot su dovoljno zahtjevni i kad stupas u njih "spremno" i iz ljubavi, bez sumnja, cak ni tada nema garancija :-) ako vec u startu neko ima ovoliko nesigurnosti o svojoj mogucnosti da bude samo s tom osobom onda nije fer ostaviti tu osobu u uvjerenju da zelis buducnost samo s njom i samo pored nje (a po meni stupanje brak izmedju ostalog govori bas to) :)
anais_nin

#31 Re: jel moguće

Post by anais_nin »

trag_u_pijesku... wrote: Ovdje se nema sta niti dodati niti oduzeti :thumbup: :thumbup: anais for president
hvala :)
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#32 Re: jel moguće

Post by pici »

vidi...dusmanko....cekaj....sad ce tebi čika pici sve ljepo objasnt.....Ti zaljevas i pljevis svoju bascu da se gluho bilo ne bi tvoja basca preshanula i da bi bila lijepa i rascvjetana,a sada ljepo je cvijece u tvojoj basci al muskic(figurativno pcelica il trut) se zasiti tvoga mirisnoga cvijeca i predje u susjedne basce koje su jos uvjek namirisane i dobro uzgojena,a mlad korov :D ja kao i svaki 99,9 postotni drugi trutovi( muskici) se vole valjati u tudjim bascama,al se ipak u svojoj osjecamo najbolje :D eto tako....figurativno :skoljka: :mrgreen:
Dioda

#33 Re: jel moguće

Post by Dioda »

pici wrote:
vidi...dusmanko....cekaj....sad ce tebi čika pici sve ljepo objasnt.....Ti zaljevas i pljevis svoju bascu da se gluho bilo ne bi tvoja basca preshanula i da bi bila lijepa i rascvjetana,a sada ljepo je cvijece u tvojoj basci al muskic(figurativno pcelica il trut) se zasiti tvoga mirisnoga cvijeca i predje u susjedne basce koje su jos uvjek namirisane i dobro uzgojena,a mlad korov :D ja kao i svaki 99,9 postotni drugi trutovi( muskici) se vole valjati u tudjim bascama,al se ipak u svojoj osjecamo najbolje :D eto tako....figurativno :skoljka: :mrgreen:
Impresionirana sam poredjenjem sa trutom :lol: Ziva istina Image
A ova boldirana recenica je itekako istinita.Na zalost :lol:
anais_nin

#34 Re: jel moguće

Post by anais_nin »

Dioda wrote:
pici wrote:

u svakom zitu ima kukolja :) ne znaci da su SVI kukolji :) srecom....to je samo izgovor za one koji biraju da rade ono sto rade, da ne bi morali da preuzmu odgovornost za svoje odluke i poteze :) najlakse je reci "svi su muskarci takvi"....ne mozemo mi tu nista, to nam je u prirodi :shock: :? how yes no 8-)
zasto onda zene varaju ako je to u muskoj prirodi? :) omakne im se? :-)
madner

#35 Re: jel moguće

Post by madner »

Ima kupit testatorona u apoteci? :D
The Nightwatchman

#36 Re: jel moguće

Post by The Nightwatchman »

evo da se i pokretač teme javi. ja se volim valjati u svim baščama, kukuruzištima, njivama :D mislim da je to ok

to su stvari koje su van moje kontrole. izvini brate, ja tebe limvo ( :D ) i sve.... ali kad nateknu "damu", ne pitam te ni za sta :D

stvar je u tome da sebe u isto vrijeme smatram izuzetno emotivnom osobom. znaci volim do srzi. nema tu cile mile- ili volim ili ne volim, a ako volim onda brate VOLIM i tu nema price.

pokrenuo sam temu jer zaista samo nju volim :dance: stvarno..... samo ONA mi predstavlja ispunjenje mojih zelja i nadanja. ali strah me je da je ne zaje**m jer će ćundara pomutit mozak :D

joj doslo je ljeto, guze na svakom koraku, ma sta guze- gole hodaju----------- jooooooooooooooooooj..............

ali opet... volim svoju dragu. zivot bih joj dao. sve, sve, sve....

moje pitanje- kako da prevaziđem strah da je neću iznevjeriti?
madner

#37 Re: jel moguće

Post by madner »

Predlazem ugovor o braku. Tako ces biti svjestan ne samo kolko ce tebe boljet emotivno nego i materijalno.

Ako te to ne obuzda, hebi ga.
Dioda

#38 Re: jel moguće

Post by Dioda »

The Nightwatchman wrote:evo da se i pokretač teme javi. ja se volim valjati u svim baščama, kukuruzištima, njivama :D mislim da je to ok

to su stvari koje su van moje kontrole. izvini brate, ja tebe limvo ( :D ) i sve.... ali kad nateknu "damu", ne pitam te ni za sta :D

stvar je u tome da sebe u isto vrijeme smatram izuzetno emotivnom osobom. znaci volim do srzi. nema tu cile mile- ili volim ili ne volim, a ako volim onda brate VOLIM i tu nema price.

pokrenuo sam temu jer zaista samo nju volim :dance: stvarno..... samo ONA mi predstavlja ispunjenje mojih zelja i nadanja. ali strah me je da je ne zaje**m jer će ćundara pomutit mozak :D

joj doslo je ljeto, guze na svakom koraku, ma sta guze- gole hodaju----------- jooooooooooooooooooj..............

ali opet... volim svoju dragu. zivot bih joj dao. sve, sve, sve....

moje pitanje- kako da prevaziđem strah da je neću iznevjeriti?
Toliko o muskom nacinu razmisljanja Image
Jel te puno strah :lol:
pustopoljina

#39 Re: jel moguće

Post by pustopoljina »

zensko je kapacitet,i sa godinama je sve jaca...musko nije. tako da prije bi se ona trebala zapitati-hoces li ti biti dovoljan za cijeli zivot.
anais_nin

#40 Re: jel moguće

Post by anais_nin »

madner wrote:Predlazem ugovor o braku. Tako ces biti svjestan ne samo kolko ce tebe boljet emotivno nego i materijalno.

Ako te to ne obuzda, hebi ga.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup:
pustopoljina

#41 Re: jel moguće

Post by pustopoljina »

svidja mi se ideja da bi se brak trebao svakih 7 godina revidirati i u slucaju da to oboje zele-produzavati za narednih 7.
meni se postavljac teme kao osoba ne svidja ovako preko slova...cini mi se previse impulsivan,voli dramu,scene...to je nekome strast,meni je to umor. to nesto-sve bih za nju ucinio,ali bojim se da... meni znaci:ne bih nista za nju ucinio.samo mi se svidja kako to zvuci kad se izgovori.
dogovori se sa curom tako-nakon 7 godina revizija. mislim da ces se iznenaditi.
BarbaDue

#42 Re: jel moguće

Post by BarbaDue »

Brale ja cu ti nesto reci al nemoj se ljutiti. Imas razmisljanje jednog 15-godisnjaka. Pa grom te ne ubio imas tek 26, oderi jos Koju za par godina i onda pamet u glavu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#43 Re: jel moguće

Post by pici »

anais_nin wrote:
Dioda wrote:
pici wrote: vidi...dusmanko....cekaj....sad ce tebi čika pici sve ljepo objasnt.....Ti zaljevas i pljevis svoju bascu da se gluho bilo ne bi tvoja basca preshanula i da bi bila lijepa i rascvjetana,a sada ljepo je cvijece u tvojoj basci al muskic(figurativno pcelica il trut) se zasiti tvoga mirisnoga cvijeca i predje u susjedne basce koje su jos uvjek namirisane i dobro uzgojena,a mlad korov :D ja kao i svaki 99,9 postotni drugi trutovi( muskici) se vole valjati u tudjim bascama,al se ipak u svojoj osjecamo najbolje :D eto tako....figurativno :skoljka: :mrgreen:

u svakom zitu ima kukolja :) ne znaci da su SVI kukolji :) srecom....to je samo izgovor za one koji biraju da rade ono sto rade, da ne bi morali da preuzmu odgovornost za svoje odluke i poteze :) najlakse je reci "svi su muskarci takvi"....ne mozemo mi tu nista, to nam je u prirodi :shock: :? how yes no 8-)
zasto onda zene varaju ako je to u muskoj prirodi? :) omakne im se? :-)
joooj anananis sto volim tvoj novi avatar i tvoju samouvjerenost :D stara je zenmska uzskocica "svi su muskici isti" i bezbeli da jesu sto se tice seksualnosti tu nema pomoci,kad odes u neki bar ili gluho bilo striptiz bar u kojem sve frca od zemnske senzibilnoscu,guzovi,grudi,kosa,lice....ma sve,mrtvi ustaju a kamoli neki tamo "ja te volim draga i samo sam tvoj" :D pruzit ce te vi svom MachoMenu SVE ali(joj sto voljem ovo ali) :D kolko ce to da potraje dan,sedmica,godina,milenijum........imali garancije na"vjecnu ljubav".......normalno da nema.
A zenmske sto varaju e to mozemo knjigu napisat,kod njih je komplikovanije,mi smo muskici brate mili jednostavni i varamo samo zbog jedne stvari :D .....dok zenmske uuuuuuuu komplikovano do boli :D :skoljka:
d2

#44 Re: jel moguće

Post by d2 »

pustopoljina wrote:zensko je kapacitet,i sa godinama je sve jaca...musko nije. tako da prije bi se ona trebala zapitati-hoces li ti biti dovoljan za cijeli zivot.
meni otac rece jos dok sam bio tinejdzer - sine, nemoj se dokazivati, nikad neces moci koliko ona moze :lol:
encian

#45 Re: jel moguće

Post by encian »

d2 wrote:
pustopoljina wrote:zensko je kapacitet,i sa godinama je sve jaca...musko nije. tako da prije bi se ona trebala zapitati-hoces li ti biti dovoljan za cijeli zivot.
meni otac rece jos dok sam bio tinejdzer - sine, nemoj se dokazivati, nikad neces moci koliko ona moze :lol:

:thumbup: napokon da to jedan muskarac prizna. ako zensko voli seks i ako je hairlija icemu dobar, nema tog koji moze vise od nje!
anais_nin

#46 Re: jel moguće

Post by anais_nin »

pici wrote: joooj anananis sto volim tvoj novi avatar i tvoju samouvjerenost :D stara je zenmska uzskocica "svi su muskici isti" i bezbeli da jesu sto se tice seksualnosti tu nema pomoci,kad odes u neki bar ili gluho bilo striptiz bar u kojem sve frca od zemnske senzibilnoscu,guzovi,grudi,kosa,lice....ma sve,mrtvi ustaju a kamoli neki tamo "ja te volim draga i samo sam tvoj" :D pruzit ce te vi svom MachoMenu SVE ali(joj sto voljem ovo ali) :D kolko ce to da potraje dan,sedmica,godina,milenijum........imali garancije na"vjecnu ljubav".......normalno da nema.
A zenmske sto varaju e to mozemo knjigu napisat,kod njih je komplikovanije,mi smo muskici brate mili jednostavni i varamo samo zbog jedne stvari :D .....dok zenmske uuuuuuuu komplikovano do boli :D :skoljka:
hoces reci da SVI muskarci varaju? :D
hvala na komplimentu....i ja volim svoj novi avatar :)
a moja samouvjerenost po ovom pitanju dolazi iz mog ubjedjenja da nisu svi ljudi isti...niti da su muskarci vise skloni varanju nego zene :) samo izgleda da su muskarci koji biraju da "sharaju" skloniji da pribjegnu gorenavedenom kao izgovoru - da je to za muskarce "prirodno" :)
ja vec rekoh, mislim da je prirodno i sasvim normalno da bez obzira na ljubav prema jednoj osobi nalazis i druge osobe privlacnim...ali velik je korak od bacanja pogledala i konstatacije da je neko privlacan do poduzimanja nekih konkretnih koraka da se prevari osoba koju "navodno volimo"...
vjernost nije sklonost, nego odluka :) odluka koja se donosi iz ljubavi i postovanja (prema sebi, prema partneru, prema osjecajima koje dijelite)...
isto kao sto je i prevara odluka :) odluka da ti je momenat "zadovoljstva" bitniji od onog sto vec imas, bitniji od postovanja prema samom sebi, bitniji od toga da to sto radis moze gadno povrijediti osobu koju "ko biva volis" :)

imam puno vise postovanja prema osobama koje su iskrene i prema sebi i prema drugima, koje ne zele da se "smire" i budu s jednom osobom, nego hodaju od cvijeta do cvijeta kako im je cejf, pri tom ne zavaravajuci ni sebe ni druge...ali osobe koje drze nekog u ubjedjenju da vole i zele samo tu osobu, da su joj vjerne, a iza ledja toj osobi vode sasvim drugaciju politiku, po meni imaju problem - sami sa sobom :) i ne mislim nista lose o ljudima koji to rade....svak bira za sebe...ali ne mislim da je to prirodno ili normalno stanje za sve ljude, pa ni za sve muskarce...mislim da je to samo kukavicki izgovor iza kojeg se sakriva da bi se doticni osjecao "manje krivim" zato sto laze i vara osobu prema kojoj bi po nekoj logici stvari trebao biti najiskreniji :)
pustopoljina

#47 Re: jel moguće

Post by pustopoljina »

racunica je jednostavna...ako varaju vise muskarci nego zene...onda su zene u seksu veci kapacitet ili po piciju: vrlo zaljubljive :lol:(priznajem,ljepse zvuci) ili su muskarci pederi :lol: .
bas je lijepo biti tako samopouzdan i vjerovati kako sve te koje sa tobom idu u krevet to cine zbog puuuunooo komplikovanijih stvari nego sto je sex... neko je jedince u majke :lol:
Irelevantan

#48 Re: jel moguće

Post by Irelevantan »

The Nightwatchman wrote:jel moguće da jedan 26-ogodišnjak ostane sa jednom 24-godišnjakinjom do kraja života u ljubavnoj vezi (braku) u kojemu će istu osobu voljeti i cijeniti, ali prije svega koja će ga seksualno zadovoljavati cijelo to vrijeme, bez da u jednom trenutku pomisli kako je mogao bolje ili više ili kvalitetnije, i bez da ga privlače cijelo vrijeme druge žene? je li to moguće? ta osoba je stvarno fantastična, kako fizički tako i duhovno, i slažemo se i sve... ali, jebi ga, ja ne mogu a da se ne okrenem za drugom ženom na ulici ili da ne pomislim kakav bi bio sex s nekim drugim. naravno, nastojim da to i sakrijem od moje voljene, ali to mi dodje kao neki instinkt. :D

je li moguće da te jedna žena seksualno zadovoljava cijelo vrijeme? jer ako jeste...

da je ženim odma jebaji ga :D

Buraz nije moguće, dosadit će ti veoma brzo. Kasnije kada je seks u pitanju doći će vrijeme da će ti biti najteže da se NAKANIŠ, ;-)
veljaca

#49 Re: jel moguće

Post by veljaca »

elmer wrote:
The Nightwatchman wrote:jel moguće da jedan 26-ogodišnjak ostane sa jednom 24-godišnjakinjom do kraja života u ljubavnoj vezi (braku) u kojemu će istu osobu voljeti i cijeniti, ali prije svega koja će ga seksualno zadovoljavati cijelo to vrijeme, bez da u jednom trenutku pomisli kako je mogao bolje ili više ili kvalitetnije, i bez da ga privlače cijelo vrijeme druge žene? je li to moguće? ta osoba je stvarno fantastična, kako fizički tako i duhovno, i slažemo se i sve... ali, jebi ga, ja ne mogu a da se ne okrenem za drugom ženom na ulici ili da ne pomislim kakav bi bio sex s nekim drugim. naravno, nastojim da to i sakrijem od moje voljene, ali to mi dodje kao neki instinkt. :D

je li moguće da te jedna žena seksualno zadovoljava cijelo vrijeme? jer ako jeste...

da je ženim odma jebaji ga :D

Buraz nije moguće, dosadit će ti veoma brzo. Kasnije kada je seks u pitanju doći će vrijeme da će ti biti najteže da se NAKANIŠ, ;-)
Zavisi na koga se nakanjujes. Zavisi PUNO od toga.
laf_sa_foruma

#50 Re: jel moguće

Post by laf_sa_foruma »

[quote="anais_nin"]

nije bitno sto je jedini problem, to je VELIKI problem :) po onom sto pises, ti nisi ni blizu spreman za brak i obaveze koje isti nosi sa sobom :)
uzivaj u ljubavi i vezi i vidi gdje cete ista odvesti...ne dosegnemo svi isti stepen spremnosti na bracni zivot u istom zivotnom dobu...neki stignu u tu luku tek kasnije u zivotu :)

nisu sve osobe iste....nekim ljudima nije potrebno da oprobaju pola slasticarne da bi se uvjerili da je kolac koji imaju bas ono sto im treba i sto zele :) dok je drugim ljudima ta degustacija jednostavno nephodna....ti izgleda spadas u ovu drugu kategoriju...sve dok to ne izbacis iz sistema ne izgovaraj DA ni za zivu glavu :D

i naravno da je moguce biti samo s jednom osobom do kraja zivota :) i nije problem sto oci pogledaju i druge osobe, sto ti se neka druga osoba ucini privlacnom, pozeljnom, simpaticnom....desava se to...ali ta setnja oka je bazirana primarno na carima "noviteta"...jedan od odraza emotivne zrelosti je spoznaja da taj "novitet" uvijek iscezne...da je to samo "privid" zato sto se nesto CINI novo i drugacije :) ali kad prodjes sito i reseto pocnes da shvatas koliko je rijetko i dragocjeno imati ljubav....koliko je tesko pronaci osobu koja te prihvata onakvim kakav si, koja ne samo sto voli tvoje vrline nego je spremna tolerisati i tvoje mane, koja je tu uz tebe da te pazi i mazi i djeli s tobom i smijeh i suze i zivotne uspone i padove....da je tesko pronaci osobu koja te razumije ili barem zeli da te razumije, koja zna kako da te nasmije ali i da te naljuti...kraj koje se lijepo buditi :) kraj koje je ugodno sutiti...s kojom uvijek imas o necemu razgovarati :) seksualna privlacnost i kompatibilnost su bitne....ali one su samo jedan djelic svega gore opisanog....sto mozda zvuci veoma jednostavno, i obicno, nekim mozda i dosadno, ali nije ni najmanje jednostavno za naci, a jos manje je lako to opisano zadrzati i odrzati...tek kad vidis kako je krhko, ranjivo, kako se lako lomi i gubi, tek onda znas pravu vrijednost ljubavi :)
[/quote]

:o os' mi rec DA ....
Post Reply