jel moguće

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

madner

#126 Re: jel moguće

Post by madner »

Latinica wrote:
madner wrote:
Nisu svi isti, postoji podgrupa koja nema samopouzdanja. Samo oni nisu nesto uspjesni i popularni. :D
"Uspjesni i popularni" ? Terminologija tinejdzera ( stanje u kome ostanete do...90-tih ), zar ne ?
Opet malo ad hominema, izvinjavam se duboko zbog non-salante formulacije.
Da promijenim u:
Samopouzdanje je jako bitna karakterna crta muskaraca, u svim poljima zivota. Ne znam odakle je, ali bolje ga je imati nego nemati.

Nadam se da gornja recenica ispunjava ne tinedzerske kriterije.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#127 Re: jel moguće

Post by Latina »

madner wrote:
Opet malo ad hominema, izvinjavam se duboko zbog non-salante formulacije.
Sad smo malo paranoicni, vjerovatno zbog snage argumenata ( argumentum ad verecundiam ) u vezi sa prevarama i mogucim prevarama.
Samopouzdanje je jako bitna karakterna crta muskaraca, u svim poljima zivota. Ne znam odakle je, ali bolje ga je imati nego nemati.
Samopouzdanje je bitna karakteristika svima ( muskaracima, zenama, djeci ). Fino je postovati i voljeti sebe, ali nije lose ni uvazavati druge.
madner

#128 Re: jel moguće

Post by madner »

Latinica wrote: Sad smo malo paranoicni, vjerovatno zbog snage argumenata ( argumentum ad verecundiam ) u vezi sa prevarama i mogucim prevarama.
Mislim da je konstrukcija u zagradi pogresna, ne vidim ko ovdje argumentira iz pozicija autoriteta. :D

Snaga argumenta u vezi sa prevarama i mogucim prevarama je minimalna ako ne uvazava na sta se moze uticati a na sta ne. U tom slucaju vodi do apsurda, da prevara postaje i sam refleks, sto obara konstrukciju argumenta.

Samopouzdanje je bitna karakteristika svima ( muskaracima, zenama, djeci ). Fino je postovati i voljeti sebe, ali nije lose ni uvazavati druge.
Jedno ne iskljucuje drugo, to sto se neke stvari uzimaju kao uvreda i nepostovanje drugog, to moze biti i do drugog.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#129 Re: jel moguće

Post by pici »

Latinica wrote:
p.s. @Pici, u nedostatku argumenata, uvijek se moze nabaciti 16 smajlija i proglasiti druge diskutante aliens-ima.

Vidim da pokusavas nisko da udaras,pa ti mogu samo napisati jos ovo......Odi et amo. Quare id fatiam, fortase requiris.
Nestio, sed fieri sentio et excrucior.
( Ovidije)
Mrzim i volim.Zašto to činim, možda se pitaš.
Ne znam, ali osjećam i mučim se.

@madner te do sada dobro i posteno preskace tako da sam ja u ovoj raspravi suvisan.

pozz pici
Latina

#130 Re: jel moguće

Post by Latina »

madner wrote:
Snaga argumenta u vezi sa prevarama i mogucim prevarama je minimalna ako ne uvazava na sta se moze uticati a na sta ne.

Ti mislis da se na to ne moze uticati ? Tuzna perspektiva.
U tom slucaju vodi do apsurda, da prevara postaje i sam refleks, sto obara konstrukciju argumenta.
Mozda u svijetu iskrivljenih vrijednosti.
Jedno ne iskljucuje drugo, to sto se neke stvari uzimaju kao uvreda i nepostovanje drugog, to moze biti i do drugog.
Ljudi su obicno u vezama u stanju bez greske procijeniti da li postovanje postoji ili ne.
Mrzim i volim.Zašto to činim, možda se pitaš.
Ne znam, ali osjećam i mučim se.
Zao mi je zbog toga. Znaci da su prevare ipak uzrokovane bracnim problemima ? Kako je to los prospekt za sve tri ukljucene stranke...
@madner te do sada dobro i posteno preskace tako da sam ja u ovoj raspravi suvisan.
To ti se samo cini.
pici

#131 Re: jel moguće

Post by pici »

Ljudi su obicno u vezama u stanju bez greske procijeniti da li postovanje postoji ili ne.
kakvo procjenjivanje bez greske mislis na digitrone,kompjutere ili na vanzemaljsku inteligenciju,cuj ljudi su u vezama u stanju bez greske procjeniti da li postovanje postoji ili ne :shock: :? po kojem ti argumentu,filozofiji,knjizi,zivotnom djelu ili bilo cemu mozes potvrditi ovu tvoju recenicu ili bilo sta da je :shock:
Mozda u svijetu iskrivljenih vrijednosti.
Mozda je upravo tvoje razmisljanje i stav demagogija iskrivljenih vrijednosti ? Religiozno-konzervativni aspekt uticaja na drusvene promjene.
Zao mi je zbog toga. Znaci da su prevare ipak uzrokovane bracnim problemima ? Kako je to los prospekt za sve tri ukljucene stranke...
Ne razumjeti i ne shvatati misljenja drugih pogotovo emotive razloge, je isto ko da si upala u bunar pun vode a žedna si stalno ?????
To ti se samo cini.
Ja bih volio da mi se samo cini jer izmedju maste i stvarnosti....meni je masta ljepsa ali ipak biram stvarnost.

Latinica je napisao/la:Stating the obvious again ? Normalno da je dalek put, ali vi ste dobri sa svojim stavom "samo kad bih htio, mogao bih imati svaku koju pozelim". Da, ali malo sutra.
ko ovdje prica o "Iskrivljenim vrijednostima" koja karakteristika konzervatizma i ne upucenosti u stavove globalnog drustva.Ideolosko isprazne floskule sa agresivnim stavom prema suceljavanju stvarnosti.Ovo ako skontas imas 10+ iz Emotivna Intimnost - RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA.
madner

#132 Re: jel moguće

Post by madner »

Latinica wrote:
madner wrote:
Snaga argumenta u vezi sa prevarama i mogucim prevarama je minimalna ako ne uvazava na sta se moze uticati a na sta ne.

Ti mislis da se na to ne moze uticati ? Tuzna perspektiva.
Bio sam precizan, ako ne uvazavas da to sto se nekom svidja djevojka koju vidi ne predstavlja prevaru, neces nikad naci nekog da te ne vara.
Koji trening postoji da se drugacije obradi informacija?
Niko nije bezgrijesan, a ljudi u vezama su jos gluplji nego inace. :)
facta non verba
sto bi rekli ti latini :D
Latina

#133 Re: jel moguće

Post by Latina »

pici wrote:
kakvo procjenjivanje bez greske mislis na digitrone,kompjutere ili na vanzemaljsku inteligenciju,cuj ljudi su u vezama u stanju bez greske procjeniti da li postovanje postoji ili ne :shock: :? po kojem ti argumentu,filozofiji,knjizi,zivotnom djelu ili bilo cemu mozes potvrditi ovu tvoju recenicu ili bilo sta da je :shock:
Prije svega vadis nesto iz konteksta pa onda karikiras, samo sto te se ja ne bojim.:D Mislim na posten odnos medju dva ljudska bica u braku. Poznato ti je to ?
Religiozno-konzervativni aspekt uticaja na drusvene promjene.
Ne lupetaj please. :)
Ne razumjeti i ne shvatati misljenja drugih pogotovo emotive razloge, je isto ko da si upala u bunar pun vode a žedna si stalno ?????
O cemu to ti ? Da te podsjetim ; diskutujemo o izvanbracnim vezama. Od tebe jos nisam cula nijedan ( ali NIJEDAN ) argument koji me ubijedio u potrebnost ili svrsishodnost istih. Potvrdilo se ono sto sam vec znala - da rijec brak za vecinu zena i muskaraca ne predstavlja istu stvar.
Ja bih volio da mi se samo cini jer izmedju maste i stvarnosti....meni je masta ljepsa ali ipak biram stvarnost.
I ja.
Latinica je napisao/la:Stating the obvious again ? Normalno da je dalek put, ali vi ste dobri sa svojim stavom "samo kad bih htio, mogao bih imati svaku koju pozelim". Da, ali malo sutra.
ko ovdje prica o "Iskrivljenim vrijednostima" koja karakteristika konzervatizma i ne upucenosti u stavove globalnog drustva.Ideolosko isprazne floskule sa agresivnim stavom prema suceljavanju stvarnosti.
:lol: :lol:

No comment. :)
RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA.
Mislim da ne posjedujes dovoljno znanja o bilo kojoj od navedenih kategorija, da bismo se mogli upustiti u smislenu diskusiju o istim.
Latina

#134 Re: jel moguće

Post by Latina »

madner wrote:
Bio sam precizan, ako ne uvazavas da to sto se nekom svidja djevojka koju vidi ne predstavlja prevaru, neces nikad naci nekog da te ne vara.
Ako tako posmatras stvari, neces ni ti nikada naci neku koja te nece prevariti. Neko nesto pomisli, ali se zna zaustaviti, neko drugi to ne zna, vec srlja vodjen trenutnim impulsima. Vec smo elaborirali bitnu razliku. Ukoliko je nema, onda ono sto se zove veza/ brak nemaju nikakvog smisla.

Mozemo li se sloziti da je za dalje potrebna - odluka da se ide dalje ili ne ( i da se ne radi o klimatskim uticajima ) ? :D
Niko nije bezgrijesan, a ljudi u vezama su jos gluplji nego inace. :)
facta non verba
sto bi rekli ti latini :D
To stoji, ali - Abyssus abyssum invocat. Mislim da je ova krilatica ipak prigodnija. ;-)
pici

#135 Re: jel moguće

Post by pici »

Latinica wrote:
pici wrote:
Prije svega vadis nesto iz konteksta pa onda karikiras, samo sto te se ja ne bojim.:D Mislim na posten odnos medju dva ljudska bica u braku. Poznato ti je to ?
Religiozno-konzervativni aspekt uticaja na drusvene promjene.
Ne lupetaj please. :)
O cemu to ti ? Da te podsjetim ; diskutujemo o izvanbracnim vezama. Od tebe jos nisam cula nijedan ( ali NIJEDAN ) argument koji me ubijedio u potrebnost ili svrsishodnost istih. Potvrdilo se ono sto sam vec znala - da rijec brak za vecinu zena i muskaraca ne predstavlja istu stvar.
I ja.
ko ovdje prica o "Iskrivljenim vrijednostima" koja karakteristika konzervatizma i ne upucenosti u stavove globalnog drustva.Ideolosko isprazne floskule sa agresivnim stavom prema suceljavanju stvarnosti.
:lol: :lol:

No comment. :)
RELIGIJA, FILOZOFIJA I PSIHOLOGIJA.
Mislim da ne posjedujes dovoljno znanja o bilo kojoj od navedenih kategorija, da bismo se mogli upustiti u smislenu diskusiju o istim.
A ja mislim da si zapocela nesto ,sto ne znas zavrsiti,a i zapetljala si se pa te malo baca ka........moze se to slobodno reci kompleksivnoscu.Ne priznavati relevantnost stvari biti dogadjaja,potiskivanje emotivnosti.....i kakva bojaznost od muskarca........

Da,da,da 16 smajlija kada se nema potkova za kontra argumente a pogotovo da odrzis svoje ??? Eto ja nemam znanja i nisam relevantan da pariram tvojoj ostroumnoj inteligenciji,SAPIENTI SAT.
Latina

#136 Re: jel moguće

Post by Latina »

pici wrote: Ne priznavati relevantnost stvari biti dogadjaja,potiskivanje emotivnosti.....i kakva bojaznost od muskarca........

Da,da,da 16 smajlija kada se nema potkova za kontra argumente a pogotovo da odrzis svoje ??? Eto ja nemam znanja i nisam relevantan da pariram tvojoj ostroumnoj inteligenciji,SAPIENTI SAT.
:lol: :lol: :lol:
relevantnost stvari biti dogadjaja
Nemoj vise @pici molim te. :)
madner

#137 Re: jel moguće

Post by madner »

Latinica wrote: Mozemo li se sloziti da je za dalje potrebna - odluka da se ide dalje ili ne ( i da se ne radi o klimatskim uticajima ) ? :D
Mozemo :), ako se slozimo da nije prevara dok se ne ode dalje.
To stoji, ali - Abyssus abyssum invocat. Mislim da je ova krilatica ipak prigodnija. ;-)
A posse ad esse non valet consequentia :D
pici

#138 Re: jel moguće

Post by pici »

Latinica wrote:
pici wrote: Ne priznavati relevantnost stvari biti dogadjaja,potiskivanje emotivnosti.....i kakva bojaznost od muskarca........

:lol: :lol: :lol:
relevantnost stvari biti dogadjaja
Nemoj vise @pici molim te. :)
pa jos smajlija pa to je enormna nesigurnost u mjenjenja licnosti naspram same sebe ,transformacija u homogonisticku svijest u kojoj se aplikativno razmnozava unutrasnji sukob???? pa zar je moguce da se ima toliko podrazaja ??? Molis me sada ha,jel e ne moze ????

:D jes vidjela kako se moze supljirat :D
Post Reply