The Nightwatchman wrote:jel moguće da jedan 26-ogodišnjak ostane sa jednom 24-godišnjakinjom do kraja života u ljubavnoj vezi (braku) u kojemu će istu osobu voljeti i cijeniti, ali prije svega koja će ga
seksualno zadovoljavati cijelo to vrijeme, bez da u jednom trenutku pomisli kako je mogao bolje ili više ili kvalitetnije, i bez da ga privlače cijelo vrijeme druge žene? je li to moguće? ta osoba je stvarno fantastična, kako fizički tako i duhovno, i slažemo se i sve... ali, jebi ga, ja ne mogu a da se ne okrenem za drugom ženom na ulici ili da ne pomislim kakav bi bio sex s nekim drugim. naravno, nastojim da to i sakrijem od moje voljene, ali to mi dodje kao neki instinkt.
je li moguće da te jedna žena seksualno zadovoljava cijelo vrijeme? jer ako jeste...
da je ženim odma jebaji ga

Moguće je – jednako kao i što je bilo šta drugo moguće. No, uvijek treba imati na umu da moguće neizostavno dolazi u paketu sa sposobnosću.
Ovo bi bio suhoparan, 'jednostavan', nedorečen... i naravno – pogrešan odgovor (mislim na ono 'moguće je'), a kako takvo što nikome ne koristi, potruditi ću se da budem dorečen, ne baš jednostavan i, svakako, intelektualno poticajan (ponajprije The Nightwatchman-u), jer bi (mu) ta poticajnost trebala omogućiti što manju vjerovatnost greške, odnosno (kako je svaka greška-grijeh promašaj cilja) približiti (ga) 'cilju' - a cilj je da sazna „
jel moguće...“ ili pak, preciznije, "
kad/kako je moguće".
Znači, u skladu sa činjenicom da su
mogućnosti uvijek
povezane sa sposobnostima, treba znati za šta i koliko je ko od vas dvoje sposoban, pa će i odgovor na 'jel moguće' biti dostupniji. Pošto je riječ o međuodnosu u svako razmatranje je, kao neizostavne i najvažnije čimbenike, potrebno 'pod obavezno' uključiti oboje.
Iako je bilo koja fukncionalna cjelina, pa i ona koju biste činili vas dvoje, redovito više od zbira pojedinačnih elemenata, te da je odlučujuća njihova (vaša) strukturalna i funkcionalna povezanost (što je temelj svake veze, pa i braka), trenutno je jasno k'o dan da bi vaš zbir bio 'negativan broj' a vaša zajednica 'imaginaran skup' te da si upravo ti čimbenik koji takvu 'operaciju' čini neprovodivom (što zaključujem na osnovu jedino mogućeg, tvojih postova).
Direktnije,
trenutno tvoja psihofizička struktura nije ni blizu takve konstitucije da bi (vam) što takvo bilo ostvarivo.
Samo zajednica koja se temelji na spoznaji je zajednica koja ima mogucnost da uspije u svojoj zamisli.
Naime, sam si vrlo precizno i direktno 'opisao' u čemu je 'problem':
The Nightwatchman wrote:... ali to mi dodje kao neki instinkt.
jako mi je tesko to prihvatiti, ali pricaju ljudi da je to moguce...
ne znam kako da se pomirim s time da sam osuđen samo na jednu osobu u krevetu. nema vise one night stands, nema vise flertovanja, uzbuđenja itd....
ja se volim valjati u svim baščama, kukuruzištima, njivama

mislim da je to ok
to su stvari koje su van moje kontrole. izvini brate, ja tebe limvo (

) i sve.... ali kad nateknu "damu", ne pitam te ni za sta
jer će ćundara pomutit mozak
ja ne mogu a da se ne okrenem za drugom ženom na ulici ili da ne pomislim kakav bi bio sex s nekim drugim... to mi dodje kao neki instinkt.
i to sve s osmijehom?!
I tako će biti sve dok ne budeš volio (voljeti=razumjeti), prvo samog sebe (potom i partnera), na način da ćeš
učiniti sve što je u tvojoj moći da se ne rukovodiš instinktima,
da ti ćundara ne muti mozak i
da ne dospijevaš u situacije u kojima ćeš biti van kontrole (o onome što nije u domenu tvojih moći besmisleno je raspravljati, ali nikako nije besmisleno dati sve od sebe da toga bude što manje, prije svega radi samog sebe/tebe).
A neka ti uvijek bude na umu i to da ljudi redovito imaju tendenciju da sa osobom sa kojom su emocionalno vezani stupe u seksualne odnose, ali i da se također, sa druge strane, još redovitije emocionalno vežu uz osobe sa kojima imaju spolne odnose.
The Nightwatchman wrote:moje pitanje- kako da prevaziđem strah da je neću iznevjeriti?
Ne prevazilazi ga nipošto već ga obavezno ispoštuj pošto ćeš je, u suprotnom, sigurno iznevjeriti.
Dakle,
sad zasad, nemoj ni pomišljati da '
je ženiš odma' jer će to biti baš '
jebaji ga', što zbilja nije nikakva sreća, već naprotiv.
Svakako je korisno to što si se odlučio preispitati prije nego napraviš 'potez viška' i porazmisliti o tome da li je 'zaista' moguće nešto oko čega dvojiš, a nadasve je pozitivno to što si time smanjio mogućnost povrijeđivanja osobe koju '
stvarno voliš i koja predstavlja ispunjenje tvojih želja i nadanja'.
The Nightwatchman wrote:Eme wrote:prijatelju, slobodno se ti zeni sta se toga tice ...
... jer jedno ti mogu reci, ljepsu uvjek mozes naci, ali bolju, to ne vjerujem !!! nek ti je sretno, ...

eeeeee, ovo je meni trebalo. pustite mi se price šbb kbb, jer većina vas priča tu priču. mene zanimaju iskustva ljudi koji su sve to vec prosli. @eme hvala na odgovoru. posebno mi se svidjela ova recenica:"ljepsu uvjek mozes naci, ali bolju, to ne vjerujem"

Nadam se da iznesene stavove, poglede i zaključke nećeš doživjeti na način '
eeee, ovo meni nije trebalo' i kao '
šbb kbb priču', iako ćeš zasigurno pročitati štošta što ti se baš i ne sviđa, zato što je to i takvo viđenje upravo proizvod iskustva osobe koja je 'sve to' prošla, a mislim da bi trebao uvažiti i činjenicu da je više vremena i truda trebalo za napisati 'ovo' nego što će trebati da ga se pročita.
Sretno 'The Nightwatchman',
Pozdrav!