Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
-
HRVAT-BIH
#1 Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
-
kub lajkan
#2 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
Pa zavisi gdje si rodjen. Mnoga mjesta poslije rata su promijenjena. Vise ne lice na sebe...HRVAT-BIH wrote:Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#3 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
NE. NIJE MOGUCE. JEDINO STO JE MOGUCE JESTE SLIJEDECE: DA JE NAZIV MJESTA U KOJEM SI RODJEN U RATU ILI NAKON RATA PROMIJENJEN.HRVAT-BIH wrote:Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
Tako da vise nisi rodjen u Duvnu, vec Tomislavgradu....
znas kako kazu, isto sr*nje drugo pakovanje.
-
HRVAT-BIH
#4 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
mIRCerka wrote:NE. NIJE MOGUCE.
steta
de de skuliraj se malo, ne moras odmah vrijedjati. buduci da se zna tko zivi u tomislavgradu i koji je moj nick, zna se i koga zelis vrijedjati. buduci da si ti nesto mladja pa se morebit (bidne) ne sjecas hrvati su zivjeli i u istoimenom gradu kao ova www. auuu jest lako pobuditi mrznju u ljudima, kad je vec na povrsini....mIRCerka wrote:JEDINO STO JE MOGUCE JESTE SLIJEDECE: DA JE NAZIV MJESTA U KOJEM SI RODJEN U RATU ILI NAKON RATA PROMIJENJEN.
-
nebi
#5 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
Ne moze,ali mozemo te protjerati.ma,sve za naseg jaranaHRVAT-BIH wrote:Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
-
mIRCerka
#6 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
Oci moje lijepe, ti si taj koji je pun mrznjeHRVAT-BIH wrote:mIRCerka wrote:NE. NIJE MOGUCE.
steta
de de skuliraj se malo, ne moras odmah vrijedjati. buduci da se zna tko zivi u tomislavgradu i koji je moj nick, zna se i koga zelis vrijedjati. buduci da si ti nesto mladja pa se morebit (bidne) ne sjecas hrvati su zivjeli i u istoimenom gradu kao ova www. auuu jest lako pobuditi mrznju u ljudima, kad je vec na povrsini....mIRCerka wrote:JEDINO STO JE MOGUCE JESTE SLIJEDECE: DA JE NAZIV MJESTA U KOJEM SI RODJEN U RATU ILI NAKON RATA PROMIJENJEN.
Hrvat, ne laprdaj i pogledaj si nick...pa reci ko je pun mrznje...
-
HRVAT-BIH
#7 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
jako lijepo. izvrsno. idemo dalje s komentarima...nebi wrote:Ne moze,ali mozemo te protjerati.ma,sve za naseg jarana
-
kub lajkan
#8 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
Covjece, jesi bolestan ...HRVAT-BIH wrote:mIRCerka wrote:NE. NIJE MOGUCE.
steta
de de skuliraj se malo, ne moras odmah vrijedjati. buduci da se zna tko zivi u tomislavgradu i koji je moj nick, zna se i koga zelis vrijedjati.mIRCerka wrote:JEDINO STO JE MOGUCE JESTE SLIJEDECE: DA JE NAZIV MJESTA U KOJEM SI RODJEN U RATU ILI NAKON RATA PROMIJENJEN.
-
kub lajkan
#9 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
mIRCerka wrote:Hrvat, ne laprdaj i pogledaj si nick...pa reci ko je pun mrznje...HRVAT-BIH wrote:....
A nisi ni ti za hvalit' se okolo...
-
rajvosa
#13 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
U normalnim zemljama nije a , sada kod nas ...nebih ti znao reci, mislim da je sve moguce...HRVAT-BIH wrote:Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
-
alma_sa
Pitanje je potpuno normalno jer jesu moguce malverzacije i oko tih dokumenata. Zena se moze pod tudjim podacima poroditi u zemlji/gradu u
kome nije rodjena/nastanjena.
Ranije su roditelji dosta kasnije prijavljivali djecu od stvarnog datuma rodjenja, sa zakasnjenjem i do nekoliko godina.
Svima nam je poznato da u je visokorazvijenim zemljama zakonom dozvoljena *unajmljena* majka , *otac* ili oba bioloska roditelja koja/ji prodaju dijete ili ga daju na usvajanje ili ga poklanjaju iz licnih raznih razloga.
Koliko mi je poznato roditelji su zakonom duzni prijaviti rodjenje djeteta
uz postporodjajnu otpusnicu iz porodilista u kom se dijete rodilo.
Malverzacije nikada ranije (posebno ranije) pa ni danas na zalost u tom smislu nisu iskljucene , to svi znamo.
kome nije rodjena/nastanjena.
Ranije su roditelji dosta kasnije prijavljivali djecu od stvarnog datuma rodjenja, sa zakasnjenjem i do nekoliko godina.
Svima nam je poznato da u je visokorazvijenim zemljama zakonom dozvoljena *unajmljena* majka , *otac* ili oba bioloska roditelja koja/ji prodaju dijete ili ga daju na usvajanje ili ga poklanjaju iz licnih raznih razloga.
Koliko mi je poznato roditelji su zakonom duzni prijaviti rodjenje djeteta
uz postporodjajnu otpusnicu iz porodilista u kom se dijete rodilo.
Malverzacije nikada ranije (posebno ranije) pa ni danas na zalost u tom smislu nisu iskljucene , to svi znamo.
Last edited by alma_sa on 16/02/2005 22:11, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
#16 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
Sta da ti kazem, nismo svi savrseni kao tikub lajkan wrote:mIRCerka wrote:Hrvat, ne laprdaj i pogledaj si nick...pa reci ko je pun mrznje...HRVAT-BIH wrote:....
-
Harizmatican1
#18 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
sta fali nicku jel mircerko a da mu je nick bosnjak ili bosanac bio bi ok ...mIRCerka wrote:Oci moje lijepe, ti si taj koji je pun mrznjeHRVAT-BIH wrote:mIRCerka wrote:NE. NIJE MOGUCE.
steta
znas kako kazu, isto sr*nje drugo pakovanje.Tomislavgrad mi je prvi pao na pamet, a tebe cu zamoliti da mi pozdravis moju rodicu Andju....
Hrvat, ne laprdaj i pogledaj si nick...pa reci ko je pun mrznje...
zar ne?
-
mIRCerka
obzirom da sam prozvana kao mrzitelj, sad cu ja pokusati da odgovorim...Toozla wrote:zasto ti treba promjena mjesta rodjenja???
da kub_lajkan! JA MRZIM nacionaliste. Preoterecenje preveliko.
Toozla, mislim da bi svaki "nacionalno osvjesteni" stanovnik i drzavljanin BiH zelio da je rodjen u svojoj "maticnoj" zemlji. nadam se da si u stanju skontati ove navodnike.
Prijevod za one koji ne kontaju: da ye8e rak raka, ako ste rodjeni u BiH, ne mozete sada pisati da ste rodjeni "tamo daleko" ili u "lijepoj nasoj"
ili nesto trece.....
-
mIRCerka
#20 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
toliko o informisanosti. Ima prijedlog za tebe: odvoji dva dana pa samo procitaj neke starije tem i starije postove. Forum ima mnogo vise tema od ovih deset koje stoje desno na tvom monitoru!!!!!Harizmatican1 wrote:
sta fali nicku jel mircerko a da mu je nick bosnjak ili bosanac bio bi ok ...
zar ne?
Problem je u mnogim postovima djecaka pod istim nicko, postovmia prepunim "osvjestenosti".... vidis kako se nasao prozvan za Tomislavgrad, a iskreno, taj mi je prvi pao napamet sa promjenom naziva. Takodjer, obrati paznju na isti taj post gdje je on sam boldirao ZNA SE....
Sada sjedni, i sam slozi "kocke"....
PS Bosniaque, bosmen i mnogi drugi sa takvim nickovima su na svoje "osvjestene" postove dobijali istu dozu supe "jezikace" od mene. Na druge postove i na drugim temama su imali normalnu diskusiju. Zamisli, i to je moguce...
lijep pozdrav
-
kub lajkan
#21 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
Budi realna, idu mi na racq te nacionalne podjele, ali pomenuti nick nije toliko provokativan da iz njega zakljucujes kako je covjek pun mrznje. Umjesto da covjeku prigovoris zbog nacionalne paranoje koju pokazuje ti mu prigovaras nesto sto je bezze...mIRCerka wrote:Sta da ti kazem, nismo svi savrseni kao tikub lajkan wrote:mIRCerka wrote: Hrvat, ne laprdaj i pogledaj si nick...pa reci ko je pun mrznje...
-
mIRCerka
#22 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
da imam racq, i meni bi isle iste podjele na isto...kub lajkan wrote:
Budi realna, idu mi na racq te nacionalne podjele, ali pomenuti nick nije toliko provokativan da iz njega zakljucujes kako je covjek pun mrznje. Umjesto da covjeku prigovoris zbog nacionalne paranoje koju pokazuje ti mu prigovaras nesto sto je bezze...
ne znam da li si pratio dijaloge koje su imali doticni i S.T.?
poprilicno optereceni, a ne paranoicni. On je mene optuzio za mrznju...
dodushe, ne cudi me, svasta se desava na forumu gdje maltene niko nikog ne zna....pa je lako suditi....kao sto je uvjeren da ja mrzim hrvate i srbe....
sad i tebi da objsnim: kao dijete kojem su roditelji napravili "veliki grijeh" i sklopili brak koji se klasificira kao "mjesoviti" - B/H/S - ja NE MOGU mrziti nijedan narod bh. prostora...to je kao da mrzim svoju desnu nogu... bas, ono...bezze....
SFSN!
-
mIRCerka
#23 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
zaboravih reci:mIRCerka wrote:da imam racq, i meni bi isle iste podjele na isto...kub lajkan wrote:
Budi realna, idu mi na racq te nacionalne podjele, ali pomenuti nick nije toliko provokativan da iz njega zakljucujes kako je covjek pun mrznje. Umjesto da covjeku prigovoris zbog nacionalne paranoje koju pokazuje ti mu prigovaras nesto sto je bezze...
ne znam da li si pratio dijaloge koje su imali doticni i S.T.?
poprilicno optereceni, a ne paranoicni. On je mene optuzio za mrznju...
dodushe, ne cudi me, svasta se desava na forumu gdje maltene niko nikog ne zna....pa je lako suditi....kao sto je uvjeren da ja mrzim hrvate i srbe....kakva cvaka....ocam'.....
sad i tebi da objsnim: kao dijete kojem su roditelji napravili "veliki grijeh" i sklopili brak koji se klasificira kao "mjesoviti" - B/H/S - ja NE MOGU mrziti nijedan narod bh. prostora...to je kao da mrzim svoju desnu nogu... bas, ono...bezze....
SFSN!
ono sto mrzim su nacionalisti!
A jedina podjela u mojoj familiji je bila fudbalskog karaktera...plavi/bordo...
kao sto Djura rece : mi smo se uvijek dijelili na koshpicare i shibicare
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
#24 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
Nije moguce. No da se moze birati tata tebi bi bio sevap kakva glupa pitanja postavljasHRVAT-BIH wrote:Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
-
nebi
#25 Re: Jel moguce promjeniti mjesto rodjenja?
pa kad se provaljujes...sta da ti kazem?HRVAT-BIH wrote:jako lijepo. izvrsno. idemo dalje s komentarima...nebi wrote:Ne moze,ali mozemo te protjerati.ma,sve za naseg jarana