Jel kod nas sve suplja prica ?????

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
uvjek dobar gost

#1 Jel kod nas sve suplja prica ?????

Post by uvjek dobar gost »

Nekako vec neko vrijeme mi se cini da se vrtimo u krug. Pricamo neke price, kukamo, drobimo i vazda pricamo istu pricu.. Prica koja nas ne vodi nikuda .. ljudi je zovu suplja prica. Svi smo kao pametni, mudri ,nacitani i svi sve znamo no nije nam nikako dobro.

Mladi hoce da idu iz drzave, stari pricaju neke price, poljoprivrednici strajkuju pola godine i nikom nista. Studenti nemaju nikakav stav, ovi nesto stariji cekaju priliku da razgule. Sve u svemu nasa zemlja kao da se pretvorila u jednu veliku cekaonicu, svi su u iscekivanju neceg boljeg, a to bolje nikako da dodje.
Ima li nacina da se zatvori krug, ima li ikakve mogucnosti da se sa praznih rjeci predje na djela. Do kada ce se ispredati suplje price na koje smo se svi izgleda navikli i srodili se sa njima...?????
danas

Post by danas »

je li sve kod nas suplja prica?
jeste...
forUMASH

Post by forUMASH »

....ja sam konacno nesto konkretno uradio..... :shock: .....promijenio sam nick... :D :D :D
davis.ba

Post by davis.ba »

95% je šuplja priča kod nas uopšte i ovdje na forumu definitivno.

Kako zatvoriti krug? Teško je reći. Ovo nam je mentalitet tako da nije nešto lako promjenljivo.
St.Germain

Post by St.Germain »

nije sve suplja, ali nije jos vrijeme za promjene. ne moze sve odjednom, bitno je da se polako stvara kriticna masa. ali bez promjene svijesti vecinske sive mase i njene potpore se ne ne mijenja drustvo. mi smo jos nestabilno i mlado civilno drustvo u povojima i neke stvari moraju teci svojim prirodnim tokom u razvoju civilnog drustva...Bice..za nekih 10-20 godina. nadam se :roll:
uvjek dobar gost

Ja licno mislim da je suplje i previse, nekako ljudi samo drobe a nista ne rade, misle jedno, rade drugo ,a glasaju trece...
Sto se tice vremena... ja sve nesto cekam ima vec skoro 15. godina i nikako da to nesto dodje... nema vise vremena ako hocemo da ostanemo iole normalni...

Vrijeme je da se krene !!!!
klif

Post by klif »

Nazvao bih to pokusajem vodjenja (javnog) dijaloga. Iako moze izgledati ispraznim, smatram da je vazan, jer se njime omogucava usaglasavanje stavova po najrazlicitijim pitanjima.

Shvatam tvoju ogorcenost i nestrpljenje, ali je konacan uspjeh zbir jako mnogo malih i djelomicnih uspjeha i otklonjenih zabluda, a putem ulaganja bezgranicnog strpljenja i volje da se na kraju, mozda, ipak postigne cilj.
uvjek dobar gost

Nisam ja mislio samo na forume... recimo sljedeci primjer... naravno ko zivi u BiH..

Ustanes ujutro... kafa i sl... na putu na posao kupis dnevnu stampu.. u njoj nista pametno.. onda kupis Dane il Bosnu.. tamo sve naki lopovluci, pronevjere i sl... pogledajte dnevnik il vjesti, onda pogledaj 60. minuta. ili neku drugu politicku emisiju... sve sami crnjaci... ko to ponovi dva dana za redom moze ga skoliti samo kap...

Ovdje ja ne govorim da ja to radim... doktor mi je zabranio jer mi pritisak skoci... al te sve medijske hajke ja isto vidim kao supljak... kao da su novinari pobrkali profesiju.. trebali bi oni biti inspektori, a inspektori da budu novinari ! To je vid suplje price na koji smo oguglali !!!!!
vesela

Post by vesela »

sve ti je ovo otprilike isto i na zapadu...ujutro kafica, novine...u novinama i na tv supljiraju soc. demokrati sa moderatorima, skacu jedni na druge k'o dva horoza...posao...rucak...malo odmora. i sve u krug...ali *ebiga, covjek mora imati odredjene rutine, inace se ne uklapa...a suplju nemozes nigdje zaobici :D
vesela

Post by vesela »

uh sto se obruka

ne mozes
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Sve je to demagogija :oops:

Od svih stvari koje se desavaju u BiH najodvratnije mi je sto palamentarci sebi svako malo povecavaju place :x , a fakticki nista ne rade :x
I onda govore kako ce biti bolje, a ustvari njima savrseno odgovara ovakvo stanje kakvo ustvari jeste.
I onda da postanu "dobri i posteni", te povecaju penzije za 4-5 KM :x
Odvratno :x
Stanje ce se promijeniti tek onda kada sa trona sidju nacionalne stranke. A da bi se to desilo, potrebno je jos mnogo godina dok se ljudi oslobode straha da se nista nece desiti ako ne glasaju za "svoje". :oops:

S druge strane, fakat nema niti ijedna jaka alternativa.
Meni najbliza politicka opcija jeste socijal demokratska opcija. Medjutim, ruku na srce, bh. stranka SDP, trenutno nije dovoljno jaka. :(
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

Nije sve šupljak.

Prema FTV dnevniku u 19:30, 27.01.'06.g., u Brčkom se u nekim pekarama povećao procenat stočnog brašna u hljebu.
Silkis

Post by Silkis »

Mi smo jednostavno nerazvijeno društvo, što se tiče institucija, javnog mnenja, medija, političkih stranaka, nevladinog sektora, obrazovanosti stanovništva, sa priličnim brojem nepismenih, zaostalih, seoskom neobrazovanom populacijom, društvo koje je izašlo iz komunizma i prešlo u krvavi rat pun propagande i mržnje... dok mi dođemo sebi, potrebno je vrijeme i vrijeme.
vesela

Post by vesela »

nismo, silkis jedini...sve ima gore od goreg :-?
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

Post by PipiDugaDevetka »

dr. Boro Đukanović, dio članka "Svi naši drogeraši", Oslobođenje wrote:Realan svijet mladih danas je destruktivan, lažan, amoralan, sebičan i sa nesumnjivom eskalacionom prirodom ove destimulirajuće atribucije, gdje je svaka projekcija sopstvene budućnosti uglavnom svedena na utopiju. Susret sa ovakvim svijetom za mlade ljude je bolan, težak, opasan i ne pruža nikakvo zadovoljstvo.

Ovaj očito nelagodni i dobro poljuljani psihosocijalni balans droge mogu privremeno ''dovesti u red'', dakle, donijeti zadovoljstvo i istovremeno kroz odlaganje zrelosti, omogućiti odbacivanje svake odgovornosti. Jasno je da je svaki pokušaj mladih ljudi da se fizički, moralno, mentalno, profesionalno i sl. situiraju u drušveni matriks koji žive, značajno reduciran i osujećen.

Izvještaj o stanju nacije:

-IDETE U EVROPU?
-IDEMO NIGDJE! IDEŠ I TI?
-BAMUČA!
neko iz mase

Post by neko iz mase »

Image
da se cekanje olaksa
zoka

#17 Re: Jel kod nas sve suplja prica ?????

Post by zoka »

uvjek dobar gost wrote:Nekako vec neko vrijeme mi se cini da se vrtimo u krug. Pricamo neke price, kukamo, drobimo i vazda pricamo istu pricu.. Prica koja nas ne vodi nikuda .. ljudi je zovu suplja prica. Svi smo kao pametni, mudri ,nacitani i svi sve znamo no nije nam nikako dobro.

Mladi hoce da idu iz drzave, stari pricaju neke price, poljoprivrednici strajkuju pola godine i nikom nista. Studenti nemaju nikakav stav, ovi nesto stariji cekaju priliku da razgule. Sve u svemu nasa zemlja kao da se pretvorila u jednu veliku cekaonicu, svi su u iscekivanju neceg boljeg, a to bolje nikako da dodje.
Ima li nacina da se zatvori krug, ima li ikakve mogucnosti da se sa praznih rjeci predje na djela. Do kada ce se ispredati suplje price na koje smo se svi izgleda navikli i srodili se sa njima...?????
Sve ovo gore citirano je suplja prica
Post Reply