Jel iko smrš'o od proizvoda HERBAL LIFE?
Moderator: anex
-
dada 37
Herbalife u sustini nije losa osim sto je jako skupa. To je takozvana astronautska hrana, hranljive supstance ( extra vitamini i minerali). ja poznajem ljude koji su smrsali vise od 10 kg za par mjeseci, ali cim su se vratili na stari nacin ishrane i kile su se vratile. Nije lose rijesenje da se relativno brzo kolko tolko na zdrav nacin smrsa. Problem nije smrsati nego odrzati kilazu. Najefikasniji nacin mrsanja je zdrava hrana plus svakodnevno vjezbanje (30 min da vam se ledja oznoje). Inace mi je posao te svrhe pomoci ljudima da smrsaju i da to odrze, izkljucivo zbog zdrasvenih razloga.
Zdrava hrana
dorucak;
2 kriske crnog hljeba
namazi mogu biti razlicit (nemasni sir/ pilece salame/ puter od kikirikija i slic.)
2 sata poslije izmedju obrok: npr voce 1 komad (izbjegavati bananu ili grozdje) kreker/ jogurt isli slic
rucak isto kao dorucak
2 sata poslije izmedju obrok
vecera; toplo jelo: kombinacija npr krompir/ povrce i nemasno meso/ piletina ili riba/ umjesto krompira naravno moze riza/ tjestenina/ grah
po zelji salata
bez masnih sosova/ dresinga ili umaka
slobodno se i poslje 6 sati moze nesto jesti npr voce/ jogurt kreker ili cak jedan keks
uz to 2 l vode dnevno (bez sokova) zeleni caj dobra opcija, jer je vrsta oksidanta. I da se ne zaboravi svaki dan intezivno vjezbanje od 30 min.
Ovo je zdrav i izdrzljiv nacin mrsanja. Naravno da postoje izuzeci kao sto su feste/ rodjendani i slic. Slobodno se moze pojesti komad torte ili kolaca, ako ce sljedeci obrok biti nesto manji i ako te feste nisu ceste
Zdrava hrana
dorucak;
2 kriske crnog hljeba
namazi mogu biti razlicit (nemasni sir/ pilece salame/ puter od kikirikija i slic.)
2 sata poslije izmedju obrok: npr voce 1 komad (izbjegavati bananu ili grozdje) kreker/ jogurt isli slic
rucak isto kao dorucak
vecera; toplo jelo: kombinacija npr krompir/ povrce i nemasno meso/ piletina ili riba/ umjesto krompira naravno moze riza/ tjestenina/ grah
po zelji salata
slobodno se i poslje 6 sati moze nesto jesti npr voce/ jogurt kreker ili cak jedan keks
uz to 2 l vode dnevno (bez sokova) zeleni caj dobra opcija, jer je vrsta oksidanta. I da se ne zaboravi svaki dan intezivno vjezbanje od 30 min.
Ovo je zdrav i izdrzljiv nacin mrsanja. Naravno da postoje izuzeci kao sto su feste/ rodjendani i slic. Slobodno se moze pojesti komad torte ili kolaca, ako ce sljedeci obrok biti nesto manji i ako te feste nisu ceste
- anais_nin
radeljas wrote:rekao sam smanjis, pa tolika elaboracija nije potrebna. nisam mislio da su nezdravi ukljikohidrati. ni sam ih nisam nikad prestao uzimati, a smrsao sam. sve umjereno i sve sto je potrebno i dalje jedem.anais_nin wrote:sad ugljikohidrati ispadaju nezdravi?ljudskom tijelu je potreban redovan omjer bjelancevina (proteina), ugljikohidrata i masnoca.
svako hvala bogu moze da izabere, istina prema rasp. novcu. nazalost. kao sto rekoh dobro bi bilo da onaj koga interesuje da sazna sto vise, pa tek onda donosi sud. ja govorim iz vlastitog iskustva i nikoga ne nagovaram sta da radi.
Herbalife je mamipara
sustina gubljenja kilaze je da covjek pronadje izbalansiran nacin ishrane koji ce moci primjenjivati UVIJEK....ne privremeno rijesenje, s kojim cim se prestane tj vrati se na stari nacin ishrane kile se vracaju....
- anais_nin
dada 37 wrote:Herbalife u sustini nije losa osim sto je jako skupa. To je takozvana astronautska hrana, hranljive supstance ( extra vitamini i minerali). ja poznajem ljude koji su smrsali vise od 10 kg za par mjeseci, ali cim su se vratili na stari nacin ishrane i kile su se vratile. Nije lose rijesenje da se relativno brzo kolko tolko na zdrav nacin smrsa. Problem nije smrsati nego odrzati kilazu. Najefikasniji nacin mrsanja je zdrava hrana plus svakodnevno vjezbanje (30 min da vam se ledja oznoje). Inace mi je posao te svrhe pomoci ljudima da smrsaju i da to odrze, izkljucivo zbog zdrasvenih razloga.
Zdrava hrana
dorucak;
2 kriske crnog hljeba
rucak isto kao dorucak
po zelji salata
callmethebreeze i ja smo vec pisali dosta o ovome na onoj drugoj temi UN DIJETA tj UNDIET, ali evo da se ponovim.....
Jedna od najbitnijih stvari zdrave prehrane je da se dorucak obavezno jede i to sto prije ujutru.....dok se ne unese hrana u organizam isto kao da niste upalili tjelesni metabolizam na "punom parom naprijed"......
Ona starinska "doruckuj sam, rucak podjeli s prijateljem, a veceru ostavi neprijatelju" ima i te kako rezona. Jeste i te kako bitno da se ne jede navece. Zavisno od navika tj od vremena kad se ide na spavanje, sustina je prestati jesti BILO STA jedno 3-4 sata pred spavanje
Takodje je jako bitno redovno i dovoljno spavati.
A sto se fizicki aktivnosti tice. Pola sata dnevno je dovoljno za odrzavanje tezine. Za osobe koje zele izgubiti tezinu bitno je da se 3 puta sedmicno bave nekom kardio aktivnoscu (znaci onom koja znatno podize nivo rada srca) i 3 puta sedmicno nekim vjezbama tipa yoga, pilates, dizanje tegova, "fiskultura", nesto sto gradi misice i oblikuje tijelo. Jedan dan i sedmici treba odmarati, inace tijelo bude premoreno pa nije u stanju da punom energijom ucestvuje u ovim vjezbama. I jako jako bitno je HODATI, HODATI, HODATI. Preskociti pokretne stepenice i lift, setnjom do prodavnice, posla, hodati cak i po kuci, svaki korak je bitan.
Sto se ishrane tice bitna je izbalansiranost. Uz to neke namirnice su hranljivije od drugih, tj unosimo vise korisnih materija ako bijelo brasno zamjeniom crnim itd itd. Takodje kolicina "vlakana" (fiber) koje konzumiramo tokom obroka su bitne. Osobe koje za svaki obrok konzumiraju 5g ili vise vlakana imaju manje problema s tjelesnom tezinom. Idealno bi bilo unositi izmedju 20 i 25g dnevno.
-
callmethebreeeze
ni ja ovo bolje ne bih napisao.anais_nin wrote:dada 37 wrote:Herbalife u sustini nije losa osim sto je jako skupa. To je takozvana astronautska hrana, hranljive supstance ( extra vitamini i minerali). ja poznajem ljude koji su smrsali vise od 10 kg za par mjeseci, ali cim su se vratili na stari nacin ishrane i kile su se vratile. Nije lose rijesenje da se relativno brzo kolko tolko na zdrav nacin smrsa. Problem nije smrsati nego odrzati kilazu. Najefikasniji nacin mrsanja je zdrava hrana plus svakodnevno vjezbanje (30 min da vam se ledja oznoje). Inace mi je posao te svrhe pomoci ljudima da smrsaju i da to odrze, izkljucivo zbog zdrasvenih razloga.
Zdrava hrana
dorucak;
2 kriske crnog hljeba
rucak isto kao dorucak
po zelji salata
callmethebreeze i ja smo vec pisali dosta o ovome na onoj drugoj temi UN DIJETA tj UNDIET, ali evo da se ponovim.....
Jedna od najbitnijih stvari zdrave prehrane je da se dorucak obavezno jede i to sto prije ujutru.....dok se ne unese hrana u organizam isto kao da niste upalili tjelesni metabolizam na "punom parom naprijed"......
Ona starinska "doruckuj sam, rucak podjeli s prijateljem, a veceru ostavi neprijatelju" ima i te kako rezona. Jeste i te kako bitno da se ne jede navece. Zavisno od navika tj od vremena kad se ide na spavanje, sustina je prestati jesti BILO STA jedno 3-4 sata pred spavanjeto je doba dana kada nase tijelo procesira i rasporedjuje ono sto smo u njega unijeli, nije bitna kolicina onog sto pojedemo u te vecernje sate, cak i jabuka je lazni signal tijelu "FOKUSIRAJ" se na mene....tako da umjesto trosi energiju onog vec unesenog, tijelo ga trosi na tu jabuku.....u tome je svrha savijeta da se ne jede navece. Dobro rasporedjeni i adekvatni obroci tokom dana bi za rezultat trebali imati odsustvo osjecaja gladi u vecernjim satima.
A sto se fizicki aktivnosti tice. Pola sata dnevno je dovoljno za odrzavanje tezine. Za osobe koje zele izgubiti tezinu bitno je da se 3 puta sedmicno bave nekom kardio aktivnoscu (znaci onom koja znatno podize nivo rada srca) i 3 puta sedmicno nekim vjezbama tipa yoga, pilates, dizanje tegova, "fiskultura", nesto sto gradi misice i oblikuje tijelo. Jedan dan i sedmici treba odmarati, inace tijelo bude premoreno pa nije u stanju da punom energijom ucestvuje u ovim vjezbama. I jako jako bitno je HODATI, HODATI, HODATI. Preskociti pokretne stepenice i lift, setnjom do prodavnice, posla, hodati cak i po kuci, svaki korak je bitan.
Sto se ishrane tice bitna je izbalansiranost. Uz to neke namirnice su hranljivije od drugih, tj unosimo vise korisnih materija ako bijelo brasno zamjeniom crnim itd itd. Takodje kolicina "vlakana" (fiber) koje konzumiramo tokom obroka su bitne. Osobe koje za svaki obrok konzumiraju 5g ili vise vlakana imaju manje problema s tjelesnom tezinom. Idealno bi bilo unositi izmedju 20 i 25g dnevno.
sto se hrane tice, dobra stvar je maknuti ili smanjiti bijelo iz izhrane, secer, bijelo brasno, bijela tjestetina i sl. riza i tjestetina se moze zamijeniti bulgurom, kuskusom i slicnim. slatkise, pogotovo one pune nekvalitetnih masnoca, treba sto vise izbjegavati, bar ja tako mislim.
jos treba guziti s vremena na vrijeme i sve ce biti super
- anais_nin
u pravu si sto se treninga ticecallmethebreeeze wrote: ni ja ovo bolje ne bih napisao.ja cak mislim da se moze trenirati 3-4 puta, ako se kvalitetno trenira.
sto se hrane tice, dobra stvar je maknuti ili smanjiti bijelo iz izhrane, secer, bijelo brasno, bijela tjestetina i sl. riza i tjestetina se moze zamijeniti bulgurom, kuskusom i slicnim. slatkise, pogotovo one pune nekvalitetnih masnoca, treba sto vise izbjegavati, bar ja tako mislim.
i ovo za ishranu, apsolutno.....razlika u kalorijama nije toliko znacajna koliko je znacajno da se u tijelo unosi nesto puno zdravije, sa vecom kolicinom zdravih sastojaka. A sto se slatkisa tice cokolada je zdrava
a ovo zadnje je izuzetno bitno ne samo za mrsanje nego za psihicko blagostanje, za jacanje imuniteta, a i ima i estetike (dermatoloske koristi)
-
callmethebreeeze
kad spomenu dermatolosku korist meni na pamet pade ali g, ali mi fino vaspitanje ne dozvoljava da idem u detaljeanais_nin wrote:u pravu si sto se treninga ticecallmethebreeeze wrote: ni ja ovo bolje ne bih napisao.ja cak mislim da se moze trenirati 3-4 puta, ako se kvalitetno trenira.
jos treba guziti s vremena na vrijeme i sve ce biti supersamo osobama sa prekomjernom tezinom ideja treninga od 45min-sat vremena pada tesko i u teoriji i u praksi
lakse je poceti i sa 20-30minuta dnevno dok se tijelo ne dovede u situaciju gdje mozes 3-4 puta sedmicno, al "da valja"
![]()
![]()
i ovo za ishranu, apsolutno.....razlika u kalorijama nije toliko znacajna koliko je znacajno da se u tijelo unosi nesto puno zdravije, sa vecom kolicinom zdravih sastojaka. A sto se slatkisa tice cokolada je zdravasto veci procenat kakaa u njoj to bolje
u umjerenim kolicinama ne remeti ishranu
al' kojekakve japanske vjetrove i ostale kolace i kolacice na bazi putera, i pune raznoraznih dodataka bolje zaboraviti
![]()
a ovo zadnje je izuzetno bitno ne samo za mrsanje nego za psihicko blagostanje, za jacanje imuniteta, a i ima i estetike (dermatoloske koristi)i ja toplo preporucujem
![]()
- uozo
Samo se vi shprdajte ali ovaj lajf i ostali produkti funkcioniraju veoma dobro.
Najbolje funkcioniraju oni preparati koji su najskuplji. Stvar radi veoma jednostavno.
Kupis one praskove i potrosis svu platu i onda nemas za sta da ides kupovat' pizze, bureke, chevapose i ostale stvari koje te handre.
Ja znam samo da je za mene najbolji preparat ukidanje jedne buregdzinice u koju sam neki dan uso i .ebo im sve po spisku. Haj reko sa'ce me o'cerat i nece mi vise nikad bureka dat'. Nema sanse, ja bejagi ljut oni unutra legli od smjeha. Kaze teta sto razvlaci tjesto "poguzija si ti sine, poguzija"!
Inache je budalestina o tome raspravljati. Nema nista sto efikasno radi. Ima par preparata koji onako malo mogu da pomognu. Ono nesto bilo sa 32 ili onaj reductil, samo nema od toga nista.
Postoji jedan preparat koji su u engleskoj nekako izdvojili iz nekog enzima iz debelog crijeva, medjutim to je jos na ispitivanju. Misevi svi mrsaju od njega. A ove nadriljekarske preparate sigurno moze co'jek koristiti, samo sto oni mogu jedino da podrze izdrzavanje gladi koja je neminovni pratilac skidanja kila.
Ona prica, 'joj jesam se najeo dvije liske salate i komad onog vafela od rize sam zglajzo" je istinita!
Tako je, .ebiga.
Da nije tako svi bi bili ko Nocole Kidman
Najbolje funkcioniraju oni preparati koji su najskuplji. Stvar radi veoma jednostavno.
Kupis one praskove i potrosis svu platu i onda nemas za sta da ides kupovat' pizze, bureke, chevapose i ostale stvari koje te handre.
Ja znam samo da je za mene najbolji preparat ukidanje jedne buregdzinice u koju sam neki dan uso i .ebo im sve po spisku. Haj reko sa'ce me o'cerat i nece mi vise nikad bureka dat'. Nema sanse, ja bejagi ljut oni unutra legli od smjeha. Kaze teta sto razvlaci tjesto "poguzija si ti sine, poguzija"!
Inache je budalestina o tome raspravljati. Nema nista sto efikasno radi. Ima par preparata koji onako malo mogu da pomognu. Ono nesto bilo sa 32 ili onaj reductil, samo nema od toga nista.
Postoji jedan preparat koji su u engleskoj nekako izdvojili iz nekog enzima iz debelog crijeva, medjutim to je jos na ispitivanju. Misevi svi mrsaju od njega. A ove nadriljekarske preparate sigurno moze co'jek koristiti, samo sto oni mogu jedino da podrze izdrzavanje gladi koja je neminovni pratilac skidanja kila.
Ona prica, 'joj jesam se najeo dvije liske salate i komad onog vafela od rize sam zglajzo" je istinita!
Tako je, .ebiga.
-
Leonid Breznjev
ja sam davno rekao.. u povaljivanju je zdravlje!callmethebreeeze wrote:ni ja ovo bolje ne bih napisao.anais_nin wrote:dada 37 wrote:Herbalife u sustini nije losa osim sto je jako skupa. To je takozvana astronautska hrana, hranljive supstance ( extra vitamini i minerali). ja poznajem ljude koji su smrsali vise od 10 kg za par mjeseci, ali cim su se vratili na stari nacin ishrane i kile su se vratile. Nije lose rijesenje da se relativno brzo kolko tolko na zdrav nacin smrsa. Problem nije smrsati nego odrzati kilazu. Najefikasniji nacin mrsanja je zdrava hrana plus svakodnevno vjezbanje (30 min da vam se ledja oznoje). Inace mi je posao te svrhe pomoci ljudima da smrsaju i da to odrze, izkljucivo zbog zdrasvenih razloga.
Zdrava hrana
dorucak;
2 kriske crnog hljeba
rucak isto kao dorucak
po zelji salata
Ona starinska "doruckuj sam, rucak podjeli s prijateljem, a veceru ostavi neprijatelju" ima i te kako rezona. Jeste i te kako bitno da se ne jede navece. Zavisno od navika tj od vremena kad se ide na spavanje, sustina je prestati jesti BILO STA jedno 3-4 sata pred spavanjeto je doba dana kada nase tijelo procesira i rasporedjuje ono sto smo u njega unijeli, nije bitna kolicina onog sto pojedemo u te vecernje sate, cak i jabuka je lazni signal tijelu "FOKUSIRAJ" se na mene....tako da umjesto trosi energiju onog vec unesenog, tijelo ga trosi na tu jabuku.....u tome je svrha savijeta da se ne jede navece. Dobro rasporedjeni i adekvatni obroci tokom dana bi za rezultat trebali imati odsustvo osjecaja gladi u vecernjim satima.
Sto se ishrane tice bitna je izbalansiranost. Uz to neke namirnice su hranljivije od drugih, tj unosimo vise korisnih materija ako bijelo brasno zamjeniom crnim itd itd. Takodje kolicina "vlakana" (fiber) koje konzumiramo tokom obroka su bitne. Osobe koje za svaki obrok konzumiraju 5g ili vise vlakana imaju manje problema s tjelesnom tezinom. Idealno bi bilo unositi izmedju 20 i 25g dnevno.ja cak mislim da se moze trenirati 3-4 puta, ako se kvalitetno trenira.
- anais_nin
ovaj prvi dio posta ti jeuozo wrote:Samo se vi shprdajte ali ovaj lajf i ostali produkti funkcioniraju veoma dobro.
![]()
![]()
![]()
Tako je, .ebiga.
ali apsolutno nije istina da se mrsa gladovanjem
ta ista salata i riza se mogu jako fino pripremiti i konzumirati u adekvatnim kolicinama da covjek bude sit.....ova vlakna koja ja nonstop spominjem su jako bitna tokom obroka jer su ona ta koja nam daju osjecaj sitosti duzi period vremena nego neke druge stvari.....
za vecinu ljudi najveci problem je "reprogramirati" mozak
- dr.gog
- Grijem se na: briketi kanabisa
- Horoskop: Vodolija
-
callmethebreeeze
nastavis li tako mozda bude i bez onog h
samo, nemoj da ne jedes poslije 14, jedi, samo ne puno
samo, nemoj da ne jedes poslije 14, jedi, samo ne puno
-
radeljas
evo ja bih te pohvalio.besana wrote:Mada nikog ne zanima...moje je da kažem...deveram evo sedmi dan. Izbacila sam sokove, sve do jednog, malo onog praška, malo ne jedem poslije 14: 00 sati (jedem voće doduše) i spala sam kilogram i po. Za sedam dana nije loše, ha?![]()
Imal iko da me pohvali
kod mene je to islo puno sporije. ja sam jeo dosta voce i nisam smanjio glavni obrok nimalo. ali konacan rezultat je trenutno 15 kg manje i odrzavam to i dalje. stvar je dobra, a ja shake koji pijemo ne bi zvao prashak, nego je to jako zdrava hrana. hrana i formula koju ne mozes postici uzimanjem svakodnevnih standardnih obroka. pogotovu onih na koje smo mi navikli. ali da ne hvalim previse, vec ce se naci gomila oponenata ovom proizvodu. od svih njihovih argumenata kontra priznajem jedino onaj da je ovo prilicno skupa varijanta. ali trazeci dugo bilo sta drugo, skontah da nista ne radi osim hlife-a.
-
didierdase
ja sam probao ali nisam mogao bez obicne hrane tako da sam se udebljao od herbala. KAKO??? Pa da smrsas jedes shake H u jutro i vecer, a rucas normalno.A ja sam jeo shake 2 puta i jos 4 obroka onako. I eto dobio 10 kila koje sad skidam u teretani. steper 30 minuta i vjezbe s tegovima 50 minuta i ide. Regulisi ishranu izbaci UH iz vecerea ako mozes i i z rucka ili ih popolovi.SRENTO
- anais_nin
hajde mi samo objasni kako hemijska formula moze biti hranljivija i zdravija od prirodnih namirnica?radeljas wrote:evo ja bih te pohvalio.besana wrote:Mada nikog ne zanima...moje je da kažem...deveram evo sedmi dan. Izbacila sam sokove, sve do jednog, malo onog praška, malo ne jedem poslije 14: 00 sati (jedem voće doduše) i spala sam kilogram i po. Za sedam dana nije loše, ha?![]()
Imal iko da me pohvali
kod mene je to islo puno sporije. ja sam jeo dosta voce i nisam smanjio glavni obrok nimalo. ali konacan rezultat je trenutno 15 kg manje i odrzavam to i dalje. stvar je dobra, a ja shake koji pijemo ne bi zvao prashak, nego je to jako zdrava hrana. hrana i formula koju ne mozes postici uzimanjem svakodnevnih standardnih obroka. pogotovu onih na koje smo mi navikli. ali da ne hvalim previse, vec ce se naci gomila oponenata ovom proizvodu. od svih njihovih argumenata kontra priznajem jedino onaj da je ovo prilicno skupa varijanta. ali trazeci dugo bilo sta drugo, skontah da nista ne radi osim hlife-a.
ponovicu se opet: ucinak herbalife-a je vise psihicki nego fizicki
- anais_nin
pa naravnodidierdase wrote:ja sam probao ali nisam mogao bez obicne hrane tako da sam se udebljao od herbala. KAKO??? Pa da smrsas jedes shake H u jutro i vecer, a rucas normalno.A ja sam jeo shake 2 puta i jos 4 obroka onako. I eto dobio 10 kila koje sad skidam u teretani. steper 30 minuta i vjezbe s tegovima 50 minuta i ide. Regulisi ishranu izbaci UH iz vecerea ako mozes i i z rucka ili ih popolovi.SRENTO
- sadness
i ti si ocekivao da ces smrsati od tog rezima?
kao i svakog rezima prehrane i na HLu covjek mora postivati neke zakone... ev 'vako to ide;
1. dorucak u prvih sat vremena nakon budjenja: shake+voce
2. 3h nakon dorucka uzina: neka vockica ili jogurt
3. 3h nakon uzine ili 6h nakon dorucka rucak: standardni, po volji, ili shake+voce
4. ponovo nakon 3h uzina
5. opet nakon 3h vecera i to ako je za rucak bio normalan obrok, onda shake+voce ili obratno.
treba se drzati ovoga i hranu ne treba izbjegavati "nakon ovoliko sati ili onoliko"... samo odrzavati metabolizam u ravnomjernom ritmu... to bi trebao biti fazon i kod ostalih dijeta... isto tako mi je glupo reci "prestanes, pa se udebljas", ako to "prestanes" podrazumijeva rezim koji je bio dok se covjek debljao... pa naravno da ces vratiti...
moje licno iskustvo na HLu je 7kg za 1.5mjesec bez vjezbanja i sa pola kile pite za glavni obrok... prije HLa sam bila na mnogim dijetama (atkins, kupus, dvopek...) i na mnogim preparatima (turbo slank mi izazvao trovanje, kojekakve tablete iz apoteke nisu pomagale...). da napomenem da sam jako vitalna... 5godina sam se sportom bavila i dan danas se puno krecem, ali nista osim HLa nije pomoglo. ne "talim" ove proizvode... samo sam presretna sto ih koristim...
kao i svakog rezima prehrane i na HLu covjek mora postivati neke zakone... ev 'vako to ide;
1. dorucak u prvih sat vremena nakon budjenja: shake+voce
2. 3h nakon dorucka uzina: neka vockica ili jogurt
3. 3h nakon uzine ili 6h nakon dorucka rucak: standardni, po volji, ili shake+voce
4. ponovo nakon 3h uzina
5. opet nakon 3h vecera i to ako je za rucak bio normalan obrok, onda shake+voce ili obratno.
treba se drzati ovoga i hranu ne treba izbjegavati "nakon ovoliko sati ili onoliko"... samo odrzavati metabolizam u ravnomjernom ritmu... to bi trebao biti fazon i kod ostalih dijeta... isto tako mi je glupo reci "prestanes, pa se udebljas", ako to "prestanes" podrazumijeva rezim koji je bio dok se covjek debljao... pa naravno da ces vratiti...
moje licno iskustvo na HLu je 7kg za 1.5mjesec bez vjezbanja i sa pola kile pite za glavni obrok... prije HLa sam bila na mnogim dijetama (atkins, kupus, dvopek...) i na mnogim preparatima (turbo slank mi izazvao trovanje, kojekakve tablete iz apoteke nisu pomagale...). da napomenem da sam jako vitalna... 5godina sam se sportom bavila i dan danas se puno krecem, ali nista osim HLa nije pomoglo. ne "talim" ove proizvode... samo sam presretna sto ih koristim...
-
radeljas
eto ti u kanadi jedes hranu bez hemije u njoj, a i mi ovdje. mi mozda nekad i nadjemo nesto kod nas na pijaci, a ti cisto sumnjam. ali da ne nagadjam kao sto ti to radis. ja sam govorio o formuli koja daje sve potrebne hranjive sastojke, a koje sam ubjedjen, je jako tesko osigurati cak i da se uspije svaki nacin naci nesto potpuno prirodno bez hemijskih sastojaka u sebi.anais_nin wrote:hajde mi samo objasni kako hemijska formula moze biti hranljivija i zdravija od prirodnih namirnica?velika razlika je izmedju prve podebljane i druge recenice....jedna stvar je ako ti biras tj navikao si da jedes nezdravu hranu...druga stvar je sasvim da se uravnotezena UKUSNA ishrana i te kako moze i treba postici redovnim namirnicama, a ne hemijom
![]()
ali stvarno ne vidim smisla daljoj raspravi. ti govoris o necemu sto nisi vidila, a ni probala, a pri tome se otislo malo od teme. a ja ne tushim ovo niti me to zanima. za mene je ova tema zakljucena.
- anais_nin
radeljas wrote:eto ti u kanadi jedes hranu bez hemije u njoj, a i mi ovdje. mi mozda nekad i nadjemo nesto kod nas na pijaci, a ti cisto sumnjam. ali da ne nagadjam kao sto ti to radis. ja sam govorio o formuli koja daje sve potrebne hranjive sastojke, a koje sam ubjedjen, je jako tesko osigurati cak i da se uspije svaki nacin naci nesto potpuno prirodno bez hemijskih sastojaka u sebi.anais_nin wrote:hajde mi samo objasni kako hemijska formula moze biti hranljivija i zdravija od prirodnih namirnica?velika razlika je izmedju prve podebljane i druge recenice....jedna stvar je ako ti biras tj navikao si da jedes nezdravu hranu...druga stvar je sasvim da se uravnotezena UKUSNA ishrana i te kako moze i treba postici redovnim namirnicama, a ne hemijom
![]()
ali stvarno ne vidim smisla daljoj raspravi. ti govoris o necemu sto nisi vidila, a ni probala, a pri tome se otislo malo od teme. a ja ne tushim ovo niti me to zanima. za mene je ova tema zakljucena.
nemam obicaj ulaziti u rasprave "na slijepo"
iako mi sada mjesto boravka stoji kao Kanada, donedavno sam boravila tj zivjela u BiH. U par navrata pravila drustvo prijateljici koja je koristila preparate, isla na par seminara, procitala literaturu, neko vrijeme iz radoznalosti koristila preparate. Nije mi nista od njih bilo, daleko od toga da su mi naskodili, ali da su mi nesto silno unaprijedili zdravlje i zivot definitivno nisu.
Takodje iz radoznalosti odnijela proizvode koje sam imala malo na analizu kod kolega u bolnici, tabirilo se malo u drustvu ljudi koji su nutricionisti, ljekari, farmaceuti. Zakljucak? Sto bi moja tetka rekla "marine mrdjale"
Nije moje da tebi ili bilo kome drugom govorim sta da stavlja u usta i tijelo, na sta da trosi novac. Isto kao i ti samo dijelim sa ostalima ono sta i koliko znam i poznam.
Sto se svjezih namirnica tice, da, doslo je takvo vrijeme da nikad ne mozemo 100% biti sigurni sta se sve stavljalo u to voce, povrce koje kupujemo. Ali eto ja opet nesto mislim da to svjeze voce i povrce koje kupim na pijaci kad se sve sastavi opet sadrzi puno manje hemije nego prasak ili pilula koji su CISTA HEMIJA sa vjestacki dodanim vitaminima i mineralima
Sto se Kanade tice, sve zavisi koliko si informisan i koliko i sta mozes priustiti. Naravno ako zelis kupiti neko voce ili povrce koje je "van sezone" pa ne treba puno pameti da se skonta odakle je to doslo i sta mu se sve dodavalo da bi ovde stiglo svjeze. Ali kao i svugdje drugo postoje seljaci/farmeri i u ovoj zemlji pa se moze otici i kupiti kod njih i od njih.
Pitanje zivotnog stila i izbora, naravno. Sta cu, ja bih radije viljuskom s tanjira ono sto je u zemlji raslo, nego slamkom ono u prahu
-
radeljas
dobro, izvini, nisam znao ili procitao da si probala hl. ostalo se sad slazem vecinom sto si napisala. dobro bi bilo da opises detaljnije rezultate analize koju si radila da ljudi znaju vise o cemu se tu radi. zelim ti da ustrajes u zdravoj ishrani i zdravom zivotu. svima bi nam bilo bolje da se tako ponasamoanais_nin wrote: nemam obicaj ulaziti u rasprave "na slijepo"![]()
- anais_nin
ni meni nije bila namjera da bilo kome diktiram sta da radiradeljas wrote:dobro, izvini, nisam znao ili procitao da si probala hl. ostalo se sad slazem vecinom sto si napisala. dobro bi bilo da opises detaljnije rezultate analize koju si radila da ljudi znaju vise o cemu se tu radi. zelim ti da ustrajes u zdravoj ishrani i zdravom zivotu. svima bi nam bilo bolje da se tako ponasamoanais_nin wrote: nemam obicaj ulaziti u rasprave "na slijepo"![]()
a sto se analize proizvoda tice budem se potrudila da stupim u kontakt sa bivsim kolegama i podjelim to s vama detaljnije, kad vec postoji interes
Samo da dodam samo zato sto za nesto pise da je herbalno ne znaci da je PRIRODNO
- Vares City
Ma kakvi vjestacki preparati,dovoljna je samodisciplina.
Konzumacija jela bez puno kalorija,varivo je zakon,povrce,voce (kiselo),hrana koja nije masna!!!
Najvaznije od svega navedenog:
Prilikom konzumiranja hrane piti vodu(obicnu)i uzimati manje obroke(kolicinski),jer totalno je pogresno ici par sati u teretanu,znojiti se a onda po dolasku kuci navaliti na tepsiju bureka,....
Konzumacija jela bez puno kalorija,varivo je zakon,povrce,voce (kiselo),hrana koja nije masna!!!
Najvaznije od svega navedenog:
Prilikom konzumiranja hrane piti vodu(obicnu)i uzimati manje obroke(kolicinski),jer totalno je pogresno ici par sati u teretanu,znojiti se a onda po dolasku kuci navaliti na tepsiju bureka,....