Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post Reply
Lincoln-Burrows

#876 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Lincoln-Burrows »

Bodkin wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Nema muslimana u Drvaru i Grahovu ni onda ni sada dok u Glamoču nešto ima.
Pokolj Hrvata u Drvaru i Grahovu se dogodio 1941.g od strane četnika što ne znači da su prije bili većina
već samo znači da je župa Drvar zatrta jer je izgubila gotovo sve vjernike katolike.

Nije tema o tome samo sam htio da pojasnim stvar oko Drvara.
Kad bi vidjeli sta su sve ustase zatrle 41-45, tri rata ne bi bila dovoljna da se sve "oslobodi"
Naravno nije mi bio cilj opravdavati ustaše jer imaju i oni ovakvih sranja na rukama,
samo sam htio pojasniti ovu raspravu oko Drvara.
Hamolj

#877 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hamolj »

Lincoln-Burrows wrote:
Bodkin wrote:
Lincoln-Burrows wrote: Nema muslimana u Drvaru i Grahovu ni onda ni sada dok u Glamoču nešto ima.
Pokolj Hrvata u Drvaru i Grahovu se dogodio 1941.g od strane četnika što ne znači da su prije bili većina
već samo znači da je župa Drvar zatrta jer je izgubila gotovo sve vjernike katolike.

Nije tema o tome samo sam htio da pojasnim stvar oko Drvara.
Kad bi vidjeli sta su sve ustase zatrle 41-45, tri rata ne bi bila dovoljna da se sve "oslobodi"
Naravno nije mi bio cilj opravdavati ustaše jer imaju i oni ovakvih sranja na rukama,
samo sam htio pojasniti ovu raspravu oko Drvara.
Banksy je pogriješila jer na mapi koju je ona prikazala Drvar i Bosanski Petrovac predstavljaju jednu općinu, što su nekad i bili, a u Bosanskom Petrovcu je bilo Bošnjaka, u Drvaru ne. Međutim, i to parafraziranje oko hrvatskog Drvara je samo dio velikohrvatske fašističke politike opravdavanja zločina i kolonizacije pojedinih općina. Prije 2. svjetskog rata u Drvaru je živjelo ne više od 300-400 Hrvata, a na osnovu toga oni su čitavu općinu prograsili hrvatskom. :-)
Collins

#878 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Collins »

General War wrote:
Collins wrote:Kraljević je ubijen mjesec dana prije toga, Paraga je prije toga tvrdio da je Vukovar izdan.
HOS-ovci su bili najbolje što je Hrvatska imala na terenu ali taj Paraga je najgori udbaš iskorišten od KOS-a i odbačen dok je i Paradzik ubijen.
To je sve napakovao Manolić i slični udbaši
Jah, bas cudno...Kraljevic smaknut, Kljujic smjenjen...a ti pricas o udbasima :roll:
Mujo baš mi je čudno da voliš tog Kraljevića i da se smiješ na komunističke zločine nad Hrvatima.
Znaš li da je taj Kraljević bio Ustaša i to pravi ekstremni Ustaša?
Neki kažu i zadnji
Hamolj

#879 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hamolj »

Collins wrote:
General War wrote:
Collins wrote:Kraljević je ubijen mjesec dana prije toga, Paraga je prije toga tvrdio da je Vukovar izdan.
HOS-ovci su bili najbolje što je Hrvatska imala na terenu ali taj Paraga je najgori udbaš iskorišten od KOS-a i odbačen dok je i Paradzik ubijen.
Jah, bas cudno...Kraljevic smaknut, Kljujic smjenjen...a ti pricas o udbasima :roll:
Mujo baš mi je čudno da voliš tog Kraljevića i da se smiješ na komunističke zločine nad Hrvatima.
Neki kažu i zadnji
Kraljević nikako nije mogao biti veći ustaša od HDZ-ovaca, jer da jeste smakeo bi on njih, a ne oni njega. On je želio cjelovitu Bosnu, a oni njene dijelove pripojene Hrvatskoj. Smetao je Tuđmanu i Bobanu jer je narušavao njihov plan sa Karadžićem i Miloševićem o podjeli BiH. Sad se vrati na 'erceg-Bosna forum i nastavi cuclati onim debilima koji te filuju ovakvim pričama.
animals

#880 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by animals »

Hamolj wrote: Kraljević nikako nije mogao biti veći ustaša od HDZ-ovaca, jer da jeste smakeo bi on njih, a ne oni njega. On je želio cjelovitu Bosnu, a oni njene dijelove pripojene Hrvatskoj. Smetao je Tuđmanu i Bobanu jer je narušavao njihov plan sa Karadžićem i Miloševićem o podjeli BiH. Sad se vrati na 'erceg-Bosna forum i nastavi cuclati onim debilima koji te filuju ovakvim pričama.
Mozes li ti i jedan post bez vulgarnosti i psovanja napisati..
ko da si kocijas.. :-)
General War

#881 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by General War »

Collins wrote:
General War wrote:
Neki kažu i zadnji
Zaboli me za kraljevica...nego nisi konzistentan gosp. Hrvoje
Nisam ti ja Mujo...ni blizu, kod mene ti je vise cistokrvih tisusljetnih croata u kuci nego kod tebe...ali posto je Tuzla u pitanju to se valjda kod vas nepika. :D
Hamolj

#882 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hamolj »

animals wrote:
Hamolj wrote: Kraljević nikako nije mogao biti veći ustaša od HDZ-ovaca, jer da jeste smakeo bi on njih, a ne oni njega. On je želio cjelovitu Bosnu, a oni njene dijelove pripojene Hrvatskoj. Smetao je Tuđmanu i Bobanu jer je narušavao njihov plan sa Karadžićem i Miloševićem o podjeli BiH. Sad se vrati na 'erceg-Bosna forum i nastavi cuclati onim debilima koji te filuju ovakvim pričama.
Mozes li ti i jedan post bez vulgarnosti i psovanja napisati..
ko da si kocijas.. :-)
Kad vama pojedinima ovdje čovjek drugačije ne može nacrtati. Registrujete se da bi lagali, a na laž i antipatriotizam sam alergičan. Kamo sreće da pišemo pod pravim imenima i prezimenima pa da vas internet bojovnike iz Zagreba i Njemačke vidim. Niste vidjeli ni BiH ni rata, a sve znate.
Collins

#883 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Collins »

Nemam ja ništa protiv Kraljevića i HOS-a, to je najbolje od najboljeg što su Hrvati ikada imali ali mi se sere od vas koji branite komunističke zločine i veličate Kraljevića.

Čovjek je bio pošten i dobričina tj pravi Ustaša
-H-E-L-L-

#884 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by -H-E-L-L- »

Nije nikada ugasena i interesantna je ta zaludjenost Banovinskom Hrvatskom,koja traje eto od 1939. godine,HB je samo nastavak te ideje.Svaki drugi koncept je stavljen sa strane.Ne bi bilo cudno da im to Srbi nisu ponudili kao kompromisno rjesenje,pred Drugi svjetski rat kako bi ih smirili jer su vidjeli da je rat neizbjezan u Europi.Pokusali konsolidirati Kraljevinu Srb.. ovaj Jugoslaviju kako bi sigurniji docekali rat,bez da dodje do rasula u drzavi prilikom bilo kakvog sukoba.Naravno sada mi znam da je do rasula doslo,a banovinsku struju zamijenile ustase,koje su im genocidom objasnile da se ne slazu sa takvim granicama.Ali ono sto je nevjerovatno je da je ta ideja toliko prevladala ponovo pred raspad Jugoslavije.Ima onaj razgovor Bobana i Alekse Buhe gdje mu ovaj kaze da mu je problem to sto granice HB trebaju doci do pred samo Nevesinje,te da se to malo pomjeri prema Mostaru radi sigurnost.Ovaj mu odgovara:“Ko si ti da mi osporavas ono sto mi je kruna Karadjordjevica dala 1939.“.Vidimo i da je Tudjman smatrao Bosnjake za zrtvu koju treba prinijeti Srbima kako bi oni svoje teritorijalne apetite zadovoljili a on ostvario svoje granice.
1990. izjavljuje za Spiegel: “Gospodo, i u zemlji i u inostranstvu, hrvatski narod se ne može svesti na ovakve postojeće granice, jer te su se granice uspostavile u doba turske najezde, a ostale su do danas”
.Pred 1992. kaze: Tuđman je izjavio “da srpske nacionalne pretenzije treba zadovoljiti podjelom BiH, pa će i pritisak za proširenje Velike Srbije na hrvatsku teritoriju biti oslabljen”
Pa onda sastanak Nikola Koljević i Franjo Boras (SDS i HDZ iz BiH) sa Tuđmanom i saradnicima. Prema onom što je procurilo u javnost, saglasili su se da “nestane turska imperijalna tvorevina” i da se, kako je izjavio Tuđman, u BiH osnuje”nekoliko srpskih, nekoliko hrvatskih i više od jednog, ali nikako manje od dva, kantona za svojeglave i neposlušne Muslimane...”
Februara 1992. u Gracusu se (tajno)sastali Josip Manolić i Radovan Karađžić(dakle prije famoznog sastanka Karadzic-Boban). Taj susret je zabilježen u javnosti (“Vreme”, Beograd, 9. mart 1992. i “Nedjelja”, 15. mart 1992). Zapadne diplomate su došle do mape podjele BiH, nacrtane u Gracu, što je podstaklo njihovu odluku da ubrzaju priznavanje BiH, vjerujući da će time spriječiti njenu podjelu i rat (Milena Dražić, intervju s Horstom Grabertom, “Borba”, 20-21. mart 1993.
Da ne nabrajam dalje ovakvih sastanaka, razgovora ima bezbroj.
Problem je bio sto su Srbi htjeli vise od onoga sto je on smatrao da trebaju uzeti pa se prvo moralo boriti za opstanak,pa onda ponovo na pregovore.To je u neku ruku i nama Bosnjacima pomoglo.Zato kasnije i podrska referendumu za nezavisnost,kako bi se Srbe razvuklo na vise frontova.Slanje onoliko oruzja Armiji BiH koliko bi im bilo dovoljno za goli opstanak i vezivanje vojske RS i dobrovoljaca iz Srbije,kako ne bi jurisale na zacrtane seseljeve granice VKOK vec se borili protiv ABiH.Ideja Herceg Bosne nikada nece nestati,jer bi to znacilo da je i ideja Banovinske Hrvatske napustena sto cisto sumnjam da ce se desiti u dogledno vrijeme.
Ponekad razmisljam da li je Alija zapravo zbog toga toliko dugo oklijevao da napusti sa Jugoslaviju.Mislim da je zbog toga sto je znao za planove i zelje Tudjmana da se dogovori sa Srbima(Alija je znao za RAM i dogovore Tudjmana i Milosevica) zavlacio Milosevica signalima da ce ostati BiH u krnjoj Jugoslaviji.Sto je osokolilo velikosrbe da krenu u maksimalisticki pohod na Hrvatsku(kontali Bosna vec u dzepu,dati Bosnjacima neke lijeve pozicije kao u kraljevini Jugoslaviji i mirna Bosna).Taman da se dobije na vremenu,nabavi nesto sitno naoruzanja,organizuje i pripremi za izlazak iz Velike Srbije(sto je tada Jugoslavija i bila).Tudjman nema izbora nego podrzati na kraju referendum kako bi razvukao srpsku vojsku a i kalulisao je sa tim da BiH nece opstati i da ce kasnije biti podijljena,bitno je bilo rasteretit Hrvatsku.
Banksy

#885 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Banksy »

Hamolj wrote: Banksy je pogriješila jer na mapi koju je ona prikazala Drvar i Bosanski Petrovac predstavljaju jednu općinu, što su nekad i bili, a u Bosanskom Petrovcu je bilo Bošnjaka, u Drvaru ne. Međutim, i to parafraziranje oko hrvatskog Drvara je samo dio velikohrvatske fašističke politike opravdavanja zločina i kolonizacije pojedinih općina. Prije 2. svjetskog rata u Drvaru je živjelo ne više od 300-400 Hrvata, a na osnovu toga oni su čitavu općinu prograsili hrvatskom. :-)
Preciznije 305.

Popis 1931 https://hr.wikipedia.org/wiki/Popis_sta ... ovini_1931 .

Drvar populacija 8.627 pravoslavni 8.293 muslimani 22 katolici 305 protestanti 6 ostali 1
Collins

#886 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Collins »

[youtube][/youtube]Vi Bošnjaci malo kad učite o tim partizanima i o tom Titu sjetite se kako je išla druga partizanska ofenziva oko sela oko Sarajeva kad su željeli doći do "oslobođene" Foče.
Pitajte se od koga i čega je oslobođena Foča i di su ti muslimani iz Foče kasnije završili i u kojim jedinicima.

Isto se odnosi i na Banovinu, nakon čega je došla Banovina? 20 godina jebavanja i onda evo ti Banovina.
Banovina je došla već kad je sve bilo gotovo a te Ustaše postoje i 10 godina prije te Banovine koju ti spominješ.

Ustaše su osnovane nakon atentata na Radića u Beogradskom parlamentu i nemaju ništa sa fašistima i nacistima, tu su bili samo na rušenju Kraljevine.
Također ti komunisti koji su kasnije palili tu Foču i tu istočnu Bosnu su sudjelovali u rušenju te Kraljevine ali su kasnije postali Jugo vojska.

Što se tiče vašeg ostanka u toj Jugoslaviji 92, volio bi da ste ostali s njima kad imate to obraza i spominjat
Last edited by Collins on 21/11/2016 19:50, edited 1 time in total.
Hamolj

#887 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hamolj »

Collins wrote:Vi Bošnjaci malo kad učite o tim partizanima i o tom Titu sjetite se kako je išla druga partizanska ofenziva oko sela oko Sarajeva kad su željeli doći do "oslobođene" Foče.
Pitajte se od koga i čega je oslobođena Foča i di su ti muslimani iz Foče kasnije završili i u kojim jedinicima.

Isto se odnosi i na Banovinu, nakon čega je došla Banovina? 20 godina jebavanja i onda evo ti Banovina.
Banovina je došla već kad je sve bilo gotovo a te Ustaše postoje i 10 godina prije te Banovine koju ti spominješ.

Ustaše su osnovane nakon atentata na Radića u Beogradskom parlamentu i nemaju ništa sa fašistima i nacistima, tu su bili samo na rušenju Kraljevine.
Također ti komunisti koji su kasnije palili tu Foču i tu istočnu Bosnu su sudjelovali u rušenju te Kraljevine ali su kasnije postali Jugo vojska.

Što se tiče vašeg ostanka u toj Jugoslaviji 92, volio bi da ste ostali s njima
Ne moraš ti nama ništa objašnjavati znamo bolje i bez tebe. Znamo i da ste vi novopečeni ustaški HDZ bojovnici veće fašiste i kriminalci od izvornih ustaša. Sad malo prošetaj.
Hamolj

#888 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hamolj »

Banksy wrote:
Hamolj wrote: Banksy je pogriješila jer na mapi koju je ona prikazala Drvar i Bosanski Petrovac predstavljaju jednu općinu, što su nekad i bili, a u Bosanskom Petrovcu je bilo Bošnjaka, u Drvaru ne. Međutim, i to parafraziranje oko hrvatskog Drvara je samo dio velikohrvatske fašističke politike opravdavanja zločina i kolonizacije pojedinih općina. Prije 2. svjetskog rata u Drvaru je živjelo ne više od 300-400 Hrvata, a na osnovu toga oni su čitavu općinu prograsili hrvatskom. :-)
Preciznije 305.

Drvar populacija 8.627 pravoslavni 8.293 muslimani 22 katolici 305 protestanti 6 ostali 1
Dovoljno za priključenje 'erceg-Bosni i proglašavanju Drvara viševijekovnom hrvatskom teritorijom. :-)
General War

#889 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by General War »

Collins wrote:Nemam ja ništa protiv Kraljevića i HOS-a, to je najbolje od najboljeg što su Hrvati ikada imali ali mi se sere od vas koji branite komunističke zločine i veličate Kraljevića.

Čovjek je bio pošten i dobričina tj pravi Ustaša
Sere se i nama na tu tvoju pokvarenu spiku...i na svakog soft ili hardcore fasistu.
Banksy

#890 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Banksy »

Collins wrote:
Dobrotvori i humanitarci, takoreći.
General War

#891 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by General War »

Banksy wrote:
Collins wrote:
Dobrotvori i humanitarci, takoreći.
Nesto kao danasnja "Facebook" grupa :D
Banksy

#892 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Banksy »

Hamolj wrote:
Banksy wrote:
Preciznije 305.
Dovoljno za priključenje 'erceg-Bosni i proglašavanju Drvara viševijekovnom hrvatskom teritorijom. :-)
Prva bomba s kojom je počeo...
Collins wrote:
Drvar je prije WW2 bio hrvatski grad, prije komunističkog genocida.
Hamolj

#893 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hamolj »

Banksy wrote: Prva bomba s kojom je počeo...
Collins wrote:
A katolici u Drvaru uopće nisu bili Hrvati nego najvećim dijelom Austrijanci. :-)
Banksy

#894 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Banksy »

Hamolj wrote:
Banksy wrote: Prva bomba s kojom je počeo...
Collins wrote:
A katolici u Drvaru uopće nisu bili Hrvati nego najvećim dijelom Austrijanci. :-)
Duž Bosne, uz AU stiglo Mađara, Čeha, Austrijanaca, svega...
exliberal-ex

#895 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by exliberal-ex »

LBVIEW wrote:
exliberal-ex wrote:
seln wrote:

Cetnike je poveo ratni zlocinac-obrvan,osim naravno onih sto su preko noci zdimili na brda.To je vec opceprihvacena historijska cinjenica,a kome se ista ne svida ima pravo kmecati. :izet:
Nego,ne odgovori ti na pitanje zasto ne moze serpski model na svim nivoima vlasti.Ko biva brinete se za polozaj Hrvata u Federaciji a sumskoj istovremeno,nakon sto ste etnicki "ocistili" nesrbe zagovarate "jedan Srbin jedan glas".
Ja nekmecim, nisam kmecao kad su me multietnicari marisali sto sam ostao u svom gradu, nisam kmecao kad sam bio na zuci dok su patriote pljackale po gradu pogotovo nekmecim sad....
Odgovor na tvoje pitanje
Iz istog razloga sto bosnjaci nisu htjeli isti tretman pod srbima u krnjoj jugoslavij...jel treba da nacrtam ?

Vidimo kako bosnjaci zamisljaju taj sistem, jedan covjek jedan glas pa onda mi poturamo svoje kandidate koji ce igrat kako mi kazemo...I to radite sa svojim "saveznicima", sta bi tek radili srbima koji su vam smrtni neprijatelji.....
ako se sjecas davnih rasprava kad je komsic izabran ja sam rekao da je to podresan potez, kad je drugi put izabran izjavio sam da ce se nakraju bosnjacima odbit od glavu ovi politicki eksperimenti...... I nakraju se desilo da je hdz koji je bio manje vise u kompletnom raspadu podignut iz pepela I da je ideja hzhb ponovo ozivila sve zavaljujuci toj igri jedan covjek jedan glas...sad vi kmecite kako hzhb zivi I dan danas...50 % krivice za opstanak je bosnjacka krivica
Danguba

#896 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Danguba »

Banksy wrote: Duž Bosne, uz AU stiglo Mađara, Čeha, Austrijanaca, svega...
:thumbup:

...i dan danas ih stariji Biscani zovu Madzarima.
LBVIEW

#897 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by LBVIEW »

.
Last edited by LBVIEW on 21/11/2016 21:45, edited 1 time in total.
LBVIEW

#898 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by LBVIEW »

exliberal-ex wrote: Ja nekmecim, nisam kmecao kad su me multietnicari marisali sto sam ostao u svom gradu, nisam kmecao kad sam bio na zuci dok su patriote pljackale po gradu pogotovo nekmecim sad....
Odgovor na tvoje pitanje
Iz istog razloga sto bosnjaci nisu htjeli isti tretman pod srbima u krnjoj jugoslavij...jel treba da nacrtam ?

Vidimo kako bosnjaci zamisljaju taj sistem, jedan covjek jedan glas pa onda mi poturamo svoje kandidate koji ce igrat kako mi kazemo...I to radite sa svojim "saveznicima", sta bi tek radili srbima koji su vam smrtni neprijatelji.....
ako se sjecas davnih rasprava kad je komsic izabran ja sam rekao da je to podresan potez, kad je drugi put izabran izjavio sam da ce se nakraju bosnjacima odbit od glavu ovi politicki eksperimenti...... I nakraju se desilo da je hdz koji je bio manje vise u kompletnom raspadu podignut iz pepela I da je ideja hzhb ponovo ozivila sve zavaljujuci toj igri jedan covjek jedan glas...sad vi kmecite kako hzhb zivi I dan danas...50 % krivice za opstanak je bosnjacka krivica

Aha,a u sumskoj moze jer Srbima to odgovara-toliko o licemjenosti. :izet: Dalje, nista prava konstitutivnih naroda,paritet i etnicke izborne jedinice u manjem entitetu kao sto zagovaras u Federaciji,ostaje Vlajki predstavnik Hrvata?Pa ako se toliko brinete za Hrvate,sto ne uvedete ono sto zagovarate u Federaciji u sumskoj za pocetak,a nakon toga isti princip na svim nivoima vlasti,pocev od entiteta?Ne znam trebali crtati ili se malkice pravis blesav?Ili ce Ustav u cijelini biti promijenjen s ciljem pravednog i simetricnog rijesenja za sve, ili promjena nece ni biti.Ne samo zato sto nije pravedno asimetricno rijesenje gdje u manjem entitetu ostaje "jedan covjek jedan glas",dok se u Federaciji zagovara nesto drugo,vec i zato sto
isto podrazumijeva reviziju oba mirovna porazuma, za sto je potreban konsenzus sve tri strane.
Mirza007

#899 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Mirza007 »

exliberal-ex wrote: ako se sjecas davnih rasprava kad je komsic izabran ja sam rekao da je to podresan potez, kad je drugi put izabran izjavio sam da ce se nakraju bosnjacima odbit od glavu ovi politicki eksperimenti...... I nakraju se desilo da je hdz koji je bio manje vise u kompletnom raspadu podignut iz pepela I da je ideja hzhb ponovo ozivila sve zavaljujuci toj igri jedan covjek jedan glas...sad vi kmecite kako hzhb zivi I dan danas...50 % krivice za opstanak je bosnjacka krivica
A dok nije bio Komsic izabran sve je super bilo? Nije bilo ni HZHB, ni konclogora, ni etnickog ciscenja ni unistavanja kulturno-historijskih spomenika, ni osnivanja samouprave, ni zahtjeva za trcim entitetom.......nicega. Sve to samo zato sto je Komsic izabran ca clana predsjednistva BiH glasovima gradjana BiH (u skladu sa Ustavom BiH i izbornim zakonom). Kod su clanovi predsjednistva bili likovi kao Ivo Miro Jovic, Covic i sl. u Bosni je vladala idila izgleda.
exliberal-ex

#900 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by exliberal-ex »

LBVIEW wrote:
exliberal-ex wrote: Ja nekmecim, nisam kmecao kad su me multietnicari marisali sto sam ostao u svom gradu, nisam kmecao kad sam bio na zuci dok su patriote pljackale po gradu pogotovo nekmecim sad....
Odgovor na tvoje pitanje

Aha,a u sumskoj moze jer Srbima to odgovara-toliko o licemjenosti. :izet: Dalje, nista prava konstitutivnih naroda,paritet i etnicke izborne jedinice u manjem entitetu kao sto zagovaras u Federaciji,ostaje Vlajki predstavnik Hrvata?Pa ako se toliko brinete za Hrvate,sto ne uvedete ono sto zagovarate u Federaciji u sumskoj za pocetak,a nakon toga isti princip na svim nivoima vlasti,pocev od entiteta?Ne znam trebali crtati ili se malkice pravis blesav?Ili ce Ustav u cijelini biti promijenjen s ciljem pravednog i simetricnog rijesenja za sve, ili promjena nece ni biti.Ne samo zato sto nije pravedno asimetricno rijesenje gdje u manjem entitetu ostaje "jedan covjek jedan glas",dok se u Federaciji zagovara nesto drugo,vec i zato sto
isto podrazumijeva reviziju oba mirovna porazuma, za sto je potreban konsenzus sve tri strane.
Zasto uporno izbjegavas moje pitanje.....zasto se ti pravis blesav
da ponovim 90 i 91 kad je doslo do raspada bivse drzave bosnjaci i hrvati su izabrali da izadju iz te drzave jer (jedan od razloga) nisu zeljeli da im srbi kao vecinski narod odredjuje "demokratski" ko ce ih i kako ce ih predstavljat, tad "jedan covjek jedan glas" nije valjao ....to je ponovljno ne jednom jel tako?
zasto sad bosnjaci hoce ono od cega su pobjegli...zasto sad uporno ganjaju opciju "jedan covjek jedan glas" na cijeloj teritorij drzave a to nisu htjeli u bivsoj drzavi?
zasto mislis da se hrvati i srbi tome opiru, mada hrvati bi trebali da su na strani bosnjaka ipak su bili ratni saveznici (djelomicno)?
ako niko nikome nije vjerovao u tadasnje mironodopsko vrijeme kako mislis da sad poslije zadnjeg rata to da radi?
i da ponovim jos jednom, ja nisam u rs ni sad, ni tokom rata a ni prije rata zato mi prestani imputirat nesto sto nije istina...sta vise za njih sa alijin srbin

i opet zasto je hzhb jos uvijek ziva u glavama hrvatskog grada
Post Reply