Je li ima neka karta/zemljovid onoga što Hrvati smatraju da im ne treba niko davati, što je samo po sebi u sastavu buduće Herceg Bosne? I ako među Hrvatima preovladava takav stav, zaštu tu svoju teritoriju jednostavno ne proglase trećim entitetom - Herceg Bosnom, ako već smatraju da im niko nema šta davati. Čemu sva ova priča i upiranje prstom recimo na "Bakira"? Proglasi i goni dalje .. ako je to tako kao što se priča.Lincoln-Burrows wrote:Gledaj to ovako nemaš ti niti bilo tko meni šta davat ili ne davati ako je nešto moje.
Vidiš ovog forumaša tu što bi davao karine i progonio e takvi kvare svaki dogovor i tu dolazi do
raspada i nemogućnosti života u istoj državi.
Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
- tandmand
#676 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Last edited by tandmand on 19/11/2016 13:27, edited 1 time in total.
- spreca
#677 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
a Tko si ti da mi odredjujes moja prava....i opet ti kazem...iz Bih mozes odnijeti samo ono za noktima ....matica se ne dijeli i ne rusi ...i da jebo te ajatolahLincoln-Burrows wrote:A tko si ti da određuješ drugima šta imaju pravo ili nemaju? Možda neki vrhovni ajatolah.spreca wrote:Na BiH svi imaju pravo......ali niko nema pravo da cijep i dijeli i odvaja ni djelic zemlje pa nikoliko za noktima sto imaLincoln-Burrows wrote:Kako Bošnjaci misle da je BiH isključivo njihova domovina tako iz te
pozicije i proizlaze svi ovi stavovi. Zapravo tko više ili manje polaže pravo na BiH
je također jedan mentalni problem koji dovodi ljude u situaciju da
uzmu puške u ruke i zapucaju i naravno misle pri tome da su upravu.
-
Ripicipi
#678 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Mislio sam gdje se ti nalazis?!Hamolj wrote: Kako odakle, pa Covic svaki dan kmeci. Da ne pricam onim fratrima u Kraljevoj Sutjesci i Bobovcu od neki dan.
Jer ako si u BiH i uzivas u problemima iste, onda blago tebi, a i ovoj zemlji sa tobom...
-
Hamolj
#679 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Jest jbt, mi Bosnjaci smo svemu krivi jer ne mozemo da razumijemo srpski i hrvatski nacin izjavljivanja ljubavi Bosni i Hercegovini.
Razguli Lincolns, nisam veslo sisao.
Razguli Lincolns, nisam veslo sisao.
-
Hamolj
#680 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Samo BiH i samo kmecanje.Ripicipi wrote:Mislio sam gdje se ti nalazis?!Hamolj wrote: Kako odakle, pa Covic svaki dan kmeci. Da ne pricam onim fratrima u Kraljevoj Sutjesci i Bobovcu od neki dan.
Jer ako si u BiH i uzivas u problemima iste, onda blago tebi, a i ovoj zemlji sa tobom...
- Lincoln-Burrows
#681 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Što se mene tiče dovoljna je izborna jedinica po općinama a da bude recimo 80% hrvatskatandmand wrote:Je li ima neka karta/zemljovid onoga što Hrvati smatraju da im ne treba niko davati, što je samo po sebi u sastavu buduće Herceg Bosne? I ako među Hrvatima preovladava takav stav, zaštu tu svoju teritoriju jednostavno ne proglase trećim entitetom - Herceg Bosnom, ako već smatraju da im niko nema šta davati. Čemu sva ova priča i upiranje prstom recimo na "Bakira"? Proglasi i goni dalje .. ako je to tako kao što se priča.Lincoln-Burrows wrote:Gledaj to ovako nemaš ti niti bilo tko meni šta davat ili ne davati ako je nešto moje.
Vidiš ovog forumaša tu što bi davao karine i progonio e takvi kvare svaki dogovor i tu dolazi do
raspada i nemogućnosti života u istoj državi.
a nećemo valjda granične rampe stavljati.
Nisam spomenuo ni Bakira ni nijedno ime, ali ako misle da mogu silom tu više ne mogu garantirati ništa, nikakvu BiH.
-
Hamolj
#682 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Neceeeteee ni izbornu dobiti. 
- mO k3
#683 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
@lincoln kakvu vi drzavu zelite ?
Ja zelim demokratsko uredjenje drzave sa fundamentalnim pravima svim gradjanima ....
Ja zelim demokratsko uredjenje drzave sa fundamentalnim pravima svim gradjanima ....
- Lincoln-Burrows
#684 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Isto to a da bi se osigurala ista prava po osobnoj i kolektivnoj osnovi potrebno jemO k3 wrote:@lincoln kakvu vi drzavu zelite ?
pravednije unutrašnje uređenje. Ja tvrdim da je to federalno uređenje sa tri kolektiviteta.
Naravno fundamentalna prava su ostvariva i moguća i u centraliziranim državama
samo kod nas kad pogledaš stanje na terenu i mržnju koja je kod mnogih još prisutna
takvo uređenje neće donijeti nikakav pomak. Možda jednom u budućnosti.
- tandmand
#685 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Dakle, ukoliko se ne udovolji zahtjevima HDZa, odnosno HNSa - neće biti BiH?Lincoln-Burrows wrote:Što se mene tiče dovoljna je izborna jedinica po općinama a da bude recimo 80% hrvatska
Nisam spomenuo ni Bakira ni nijedno ime, ali ako misle da mogu silom tu više ne mogu garantirati ništa, nikakvu BiH.
- seln
#686 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Lincoln, ja ne bih imao nista ni protiv treceg entiteta, dakle, ne izborne jedinice, vec pravog entiteta... ako u sastav istog udju bar dvije opcine u RS koje su prije rata bile vecinski hrvatske.Lincoln-Burrows wrote:Isto to a da bi se osigurala ista prava po osobnoj i kolektivnoj osnovi potrebno jemO k3 wrote:@lincoln kakvu vi drzavu zelite ?
pravednije unutrašnje uređenje. Ja tvrdim da je to federalno uređenje sa tri kolektiviteta.
samo kod nas kad pogledaš stanje na terenu i mržnju koja je kod mnogih još prisutna
- Lincoln-Burrows
#687 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Pa bilo bi to pošteno a teško se išta može dogovoriti sa RS.seln wrote:Lincoln, ja ne bih imao nista ni protiv treceg entiteta, dakle, ne izborne jedinice, vec pravog entiteta... ako u sastav istog udju bar dvije opcine u RS koje su prije rata bile vecinski hrvatske.Lincoln-Burrows wrote:Isto to a da bi se osigurala ista prava po osobnoj i kolektivnoj osnovi potrebno jemO k3 wrote:@lincoln kakvu vi drzavu zelite ?
- Lincoln-Burrows
#688 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Nijedan zahtjev ma sa čije strane dolazio neće biti moguće u potpunosti prihvatiti,tandmand wrote:Dakle, ukoliko se ne udovolji zahtjevima HDZa, odnosno HNSa - neće biti BiH?Lincoln-Burrows wrote:Što se mene tiče dovoljna je izborna jedinica po općinama a da bude recimo 80% hrvatska
ali kad se sastanu tri trezvene osobe doći će do nečeg opipljivog. Meni žao nekidan onog gola Grčke u
zadnjoj minuti a ima ih koji su se veselili. Sve je to rezultat ovakvog uređenja države.
-
Alfaromeo
#689 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Nije to samo do uredjenja drzave, ima tu malo
vise.
Hrvatska je uredjena drzava u poredjenju na nas
Pa zasto je stanje u drustvu kakvo je????
Ne, to bi bilo previse jednostavno reci
da je samo stvar uredjenja drzave.
Ono jeste katastrofano , ali nije presudno.
Licno mislim da se nece nista promijeniti.
Dayton je Beton, da bi se bilo sta mijenjalo
To moraju podpisati sve strane!!!!
Da bas tako mozda za neke nove generacije.
vise.
Hrvatska je uredjena drzava u poredjenju na nas
Pa zasto je stanje u drustvu kakvo je????
Ne, to bi bilo previse jednostavno reci
da je samo stvar uredjenja drzave.
Ono jeste katastrofano , ali nije presudno.
Licno mislim da se nece nista promijeniti.
Dayton je Beton, da bi se bilo sta mijenjalo
To moraju podpisati sve strane!!!!
Da bas tako mozda za neke nove generacije.
- LBVIEW
#690 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
A meni nije jasno zasto isto pravo nemaju Srbi u Hrvatskoj ili Bosnjaci u Srbiji,a kad bolje razmislim bilo koja grupacija koja cini 12-14 posto stamovnistva bilo gdje?Dalje,to je sam izgovor,a stvarni cilj je isti,od rata naovamo-Erceg Bosna,kako god to upakovali.Ripicipi wrote:Meni jos nije jasno zasto se Bosnjaci toliko odupiru mogucnosti da Hrvati ne mogu biti preglasavani?
Stvarno bih volio znati.
-
Fudo387
#691 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Pa de, posto si trezven, inteligentan, imas viziju, imas san...nacrtaj tu kartu.Lincoln-Burrows wrote:Nijedan zahtjev ma sa čije strane dolazio neće biti moguće u potpunosti prihvatiti,tandmand wrote:Dakle, ukoliko se ne udovolji zahtjevima HDZa, odnosno HNSa - neće biti BiH?Lincoln-Burrows wrote:Što se mene tiče dovoljna je izborna jedinica po općinama a da bude recimo 80% hrvatska
ali kad se sastanu tri trezvene osobe doći će do nečeg opipljivog. Meni žao nekidan onog gola Grčke u
zadnjoj minuti a ima ih koji su se veselili. Sve je to rezultat ovakvog uređenja države.
-
Hamolj
#692 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Njihova drzava funkcionise na nacin da manjina preglasava vecinu i da par posto pisonja blokira rad parlamenta i vlade.
- SkyLimit
#693 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Ja bi radije da svaka bošnjačka porodica ima po 5 + djece i da nas jednog dana ima dovoljno da pređemo preko Drine i pokorimo Srbiju a zatim damo i Hrvatima što ih ide i onda idemo i dalje praviti Veliku Bosnu sve dok nas ne zaustave, no u nedostatku toga, slažem se i sa tim tvojim.Sarajmen wrote:Konstitutivnost svih na svakom pedlju Bosne i Hercegovine, to je jedini ispravan put.
- GeeTnT
#694 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
...konstutivnost na svakom pedlju ce profunkcionisati ulaskom u EU...do tada ko ziv, ko mrtav...Sarajmen wrote:Konstitutivnost svih na svakom pedlju Bosne i Hercegovine, to je jedini ispravan put.
-
Lug
#695 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
pa to vec imas, gdje zapelo?Sarajmen wrote:Konstitutivnost svih na svakom pedlju Bosne i Hercegovine, to je jedini ispravan put.
- SkyLimit
#696 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Evo gledam TV Živinice(da, i to postoji) i tu neki gost u emisiji gusla kako je Herceg - Bosna uvijek prihvatala da je u sklopu BiH, kako su Hrvati neravnopravni, kako nisu dovoljno zaposleni u javnom institucijama(to je valjda najveći mit, u većem su procentu zaposleni nego koliko ih zapravo ima), kako nemaju kanal na svom jeziku...Neki iz Zapadne Hercegovine, od kud on na ovom kanalu.
Doduše kaže i da je Sarajevo crna rupa koja harači ostatak Federacije i gradi se od naših para, kako su Sarajlije begovi a mi ostali raja, tu ga podržavam
I kaže da kao Hrvat nikad nigdje nije doživio neugodnost osim u multietničkom Sarajevu gdje kaže ima više Arapa nego Srba i Hrvata
Dao bi ja njemu "ravnopravnost", tačno koliko su je oni dali Bošnjacima Hercegovine, ni manje ni više
Doduše kaže i da je Sarajevo crna rupa koja harači ostatak Federacije i gradi se od naših para, kako su Sarajlije begovi a mi ostali raja, tu ga podržavam
Dao bi ja njemu "ravnopravnost", tačno koliko su je oni dali Bošnjacima Hercegovine, ni manje ni više
- SkyLimit
#697 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
E nisam nikad do sad slušao izvornog Herceg - Bosanca, kaže ja ne bi nikad potpisao Dayton jer smo mi Hrvati bili pobjednici rata, mi smo to samo potpisali jer smo se dogovorili da ćemo ući u konfederaciju sa Hrvatskom a to se nikad nije desilo, imamo član 60. bečkog sporazuma koji kaže da imamo zakonsko uporište da vratimo Herceg - Bosnu koju smo mi unijeli u Federaciju 
- Better Man
#698 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Herceg Bosna je fašistička tvorevina od strane najgorih fašista, ustaša i rasista oličenih u HDZ-u. Zločine koje su oni počinili su jednaki zločinima Karadžića i Mladića. Da je ovo pravna država svi oni koji su se okupili da obilježe tu fašističku tvorevinu bi bili po kratkom postupku uhapšeni i osuđeni na doživotnu robiju bez mogučnosti pomilovanja.
Last edited by Better Man on 19/11/2016 18:28, edited 1 time in total.
- animals
#699 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
Tek kad to uradis u RS, onda imas pravo glasa..Better Man wrote:Herceg Bosna je fašistička tvorevina od strane najgorih fašista, ustaša i rasista oličenih u HDZ-u. Zločine koje su oni počinili su jednaki zločinima Karadžića i Mladića. Da je ovo pravna država svi oni koji su se okupili da obilježe tu fađističku tvorevinu bi bili po kratkom postupku uhapšeni i osuđeni na doživotnu robiju bez mpgučnosti pomilovanja.
-
Bodkin
#700 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?
SkyLimit wrote:Ja bi radije da svaka bošnjačka porodica ima po 5 + djece i da nas jednog dana ima dovoljno da pređemo preko Drine i pokorimo Srbiju a zatim damo i Hrvatima što ih ide i onda idemo i dalje praviti Veliku Bosnu sve dok nas ne zaustave, no u nedostatku toga, slažem se i sa tim tvojim.Sarajmen wrote:Konstitutivnost svih na svakom pedlju Bosne i Hercegovine, to je jedini ispravan put.