Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post Reply
Hafis

#476 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hafis »

reis1 wrote:Kad im je vec toliko stalo, ja bih im i dao treci etitet.

Image

Al nece niko ni hvala da kaze...

A gdje Čitluk u ovoj ponudi?
Ta nećemo vam Međugorje ostaviti...inače vas bije glas k'o plaho poduzetne... razjebali bi sav biznis za mjesec dana.
Nomo

#477 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Nomo »

reis1 wrote:
James_ Harden wrote:Pa to im i jeste krajnji cilj. Ne misliš valjda da ciljaju čak i na Mostar? Niko nije toliko lud.

Ma oni ti jarane ciljaju sve do Varesa i Zepca. Kad im se pocnes smijat, ovako te gledaju:

Image
:lol: ja sam ipak mislio da hafis nosi cvikere
reis1

#478 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by reis1 »

Hafis wrote:
Ta nećemo vam Međugorje ostaviti...inače vas bije glas k'o plaho poduzetne... razjebali bi sav biznis za mjesec dana.
Kad vam Vatikan prizna Medjugorje, onda cemo vam ga dat. Ovako dok je hereza, ipak ide vamo nama.

:oops:
Hafis

#479 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hafis »

reis1 wrote:
Hafis wrote:
Kad vam Vatikan prizna Medjugorje, onda cemo vam ga dat. Ovako dok je hereza, ipak ide vamo nama.

OK. Čekat ćemo.
Samo da dojavim da je počelo je trganje grožđa,, pa velim da vas prve obavijestim...red je. Inače - 30KM dnevnica s normom i tanjur graha, halal brez kobasice - solo (moj dobri lolo) :) .
A kad Vatikan prizna, morebit se i podignu dnevnice :novine:
Paranoid

#480 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Paranoid »

Šteta što nema ovih iz Posavine da zarade koju marku..
Hafis

#481 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hafis »

Paranoid wrote:Šteta što nema ovih iz Posavine da zarade koju marku..
Jesul' to s tobom gore na baušteli.
Bit će subota, pa ostali doma, k'o sav pošten svijet.
Paranoid

#482 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Paranoid »

Hafis wrote:
Paranoid wrote:Šteta što nema ovih iz Posavine da zarade koju marku..
Jesul' to s tobom gore na baušteli.
Bit će subota, pa ostali doma, k'o sav pošten svijet.
:lol: :lol: Nema jarane krana ni na vidiku...sve izgradili, a mi pokupovali pa cekamo 1 da legnu kirije..
Hafis

#483 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hafis »

Eto te k'o i ja :)
reis1

#484 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by reis1 »

Hafis wrote:
reis1 wrote:
Hafis wrote:

OK. Čekat ćemo.
Samo da dojavim da je počelo je trganje grožđa,, pa velim da vas prve obavijestim...red je. Inače - 30KM dnevnica s normom i tanjur graha, halal brez kobasice - solo (moj dobri lolo) :) .
A kad Vatikan prizna, morebit se i podignu dnevnice :novine:
Suplja ti je ta prica, pogotovu kad se uzme da je jedina nelikvidna zupanija u FBiH, zapadno-hercegovacka zupanija, tam gdje su 100% Hrvati. Valjda znas da tamo skolska godina, za osnovno i srednjo skolsku populaciju, zbog usteda pocinje u sijecnju i veljaci? A ja nekako ne bih da se 100% hrvatstvo zavrsi stednjom na vlastitoj djeci, nije vam to dobro. :skoljka:
Hafis

#485 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hafis »

Znam, znam, teška sirotinja.
Najviše vapaja za pomoć, najviše prosjaka, nadničara i najviše ponuda bubrega za 1000 KM....da nema federalne kase pitanje je bi li i preživjeli.

Nego, de mi to malo podrobnije objasni...to s školskom godinom, početak siječanj, veljača....sumnjam da si i ti skontao što si napisao...pa ako ti nije teško.
reis1

#486 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by reis1 »

Hafis wrote:Znam, znam, teška sirotinja.
Najviše vapaja za pomoć, najviše prosjaka, nadničara i najviše ponuda bubrega za 1000 KM....da nema federalne kase pitanje je bi li i preživjeli.

Nego, de mi to malo podrobnije objasni...to s školskom godinom, početak siječanj, veljača....sumnjam da si i ti skontao što si napisao...pa ako ti nije teško.

Pa valjda znas da vam je vasa jedina 100% hrvatska zupanija, najbogatija od najbogatijih, bankrotirala ima vec ihahaa? Nisu u stanju ni skolstvo izdrzavati bez nas sirotinje iz Sarajeva, Tuzle, Zenice, itd itd.

Pa, i onaj Aluminij, tako uspjesnu tvrtku, shebaste...
Hafis

#487 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hafis »

Treba im netko javiti da su bankrotirali.
Oni i dalje po svom, kao da i nisu. Devre, dogone i razgone k'o da ništa nije bilo.
U svakom slučaju hvala toj sirotinji što je pobroja na pomoći. Na muci se poznaju junaci.

Nego ne reče mi još ništa oko tog početka škoklske godine kako kažeš u ''siječanju, veljači''. Meni se čini da si ti ipak pobrkao mjesece? ..zajebaT je hrvatski za naučiti :)
reis1

#488 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by reis1 »

Hafis wrote:Treba im netko javiti da su bankrotirali.
Oni i dalje po svom, kao da i nisu. Devre, dogone i razgone k'o da ništa nije bilo.
U svakom slučaju hvala toj sirotinji što je pobroja na pomoći. Na muci se poznaju junaci.

Nego ne reče mi još ništa oko tog početka škoklske godine kako kažeš u ''siječanju, veljači''. Meni se čini da si ti ipak pobrkao mjesece? ..zajebaT je hrvatski za naučiti :)

Oni i dalje po svom, kao da i nisu, ali im skolska za djecu pocinje u sijecnju/veljaci. Jbg. na djeci se stedi... :oops:

Dobro, pocinjala bi da ih nismo mi sirotinja iz Sa, Ze, Tz... malo pogurali. Ne znam sta ti nije jasno? :?
Hafis

#489 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hafis »

Ne znam otkud ti to da školska godina počinje u siječnju, veljači. Misliš valjda na drugo polugodište?
Bez ljutnje, ali ti si tu nešto pobrkao, tako odustajem od daljnjeg istjerivanja činjenica da ti ne bude neugodno.

Nego reci mi kako objašnjavaš činjenicu da u toj bankrotiranoj i opustešenoj sredini, konkretno ŠB, postoji tako iznimno jako sportsko okružje..da ne kažem sredina, tako da sam ŠB ima više titula prvaka države u nogometu i košarci nego TK, ZDK, SBK, GK i USK zajedno?...u stvari nemaju niti jedne koliko mi javljaju iz središnjice.
A djeca opet... veliš polaze u školu u siječnju zbog uštede...a na sport bacaju pare....a opet drugi ih hrane :?
reis1

#490 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by reis1 »

Hafis wrote:Ne znam otkud ti to da školska godina počinje u siječnju, veljači. Misliš valjda na drugo polugodište?
Bez ljutnje, ali ti si tu nešto pobrkao, tako odustajem od daljnjeg istjerivanja činjenica da ti ne bude neugodno.

Nego reci mi kako objašnjavaš činjenicu da u toj bankrotiranoj i opustešenoj sredini, konkretno ŠB, postoji tako iznimno jako sportsko okružje..da ne kažem sredina, tako da sam ŠB ima više titula prvaka države u nogometu i košarci nego TK, ZDK, SBK, GK i USK zajedno?...u stvari nemaju niti jedne koliko mi javljaju iz središnjice.
A djeca opet... veliš polaze u školu u siječnju zbog uštede...a na sport bacaju pare....a opet drugi ih hrane :?
Nisam ja nista pobrkao, vec ti gonis u prvoj. Nek ti drugi objasne, ili uzmi guglaj, trazi, informiraj se.

A ovo drugo, ne znam, nije mi jasno... Npr. nije mi jasno ni to kako najveci zastitnici hrvatskih interesa u BiH grade hacijende od 5 miliona KM, a Hrvati nemaju kanala na hrvatskom jeziku, ili pak pidzama i lijekova u porodilistu Mostar. I to mi je isto neobjasnnjivo isto kao i ovo sa osnovno-skolskom nastavom i schportskim klubovima.
RahatHurmašica

#491 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 20/03/2015 14:57, edited 1 time in total.
Hafis

#492 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hafis »

reis1 wrote:
Hafis wrote:Ne znam otkud ti to da školska godina počinje u siječnju, veljači. Misliš valjda na drugo polugodište?

Nisam ja nista pobrkao, vec ti gonis u prvoj. Nek ti drugi objasne, ili uzmi guglaj, trazi, informiraj se.

A ovo drugo, ne znam, nije mi jasno... Npr. nije mi jasno ni to kako najveci zastitnici hrvatskih interesa u BiH grade hacijende od 5 miliona KM, a Hrvati nemaju kanala na hrvatskom jeziku, ili pak pidzama i lijekova u porodilistu Mostar. I to mi je isto neobjasnnjivo isto kao i ovo sa osnovno-skolskom nastavom i schportskim klubovima.
Sorry stari.
Pošto nemaš odgovora,, nema druge nego guglaj, traži, informiraj se.
Naletiću kasnije da vidim u koja si doba i malo ću te još propitati za dvicu.
RahatHurmašica

#493 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 20/03/2015 14:58, edited 1 time in total.
Danguba

#494 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Danguba »

Ja na ovoj temi kada vidim ko i kako brani BiH glatko bi dao treci entitet braci Hrvatima. Znam ko su. sta su i kako sa njima ALI sa ovima, noci(bez oruzja) ne bi docekao. :roll:

Cini mi se da bi sa njima lakse nasao zajednicku nego sa ovim ''patriotama''. :(
RahatHurmašica

#495 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 20/03/2015 14:57, edited 1 time in total.
Danguba

#496 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Danguba »

RahatHurmašica wrote:i tebe izgleda hafisaga artanima "liječi" pa buncaš. Ili si možda pak bio kod kačavende na is/utjerivanju đavla.
smanji dozivljaj...nisam mislio na tebe a kacavendu edituj da ne bi(ja) zavrsio forumsku karijeru
RahatHurmašica

#497 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 20/03/2015 14:58, edited 1 time in total.
Danguba

#498 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Danguba »

Vidis, ovdje se javljaju osobe kao zastitnici drzave koji su jos u kurcu bili kada se zemlja branila. Javljaju se oni koji su iz daljine podrzavali nasu odbranu, ljudi koji su profitirali na nasim patnjama, ljudi koji kada ih pitas kako je bilo odgovaraju da mi ne znamo nista sta su oni prezivjeli...ljudi koji omalovazavaju osobu koja je simbol naseg otpora.Osobu koja je imala karizmu da probudi emocije mnogih sirom svijeta i da se smiluju na nase patnje i zaustave nas nestanak.
Sa takvim osobama ja nemam sta pricati.

Na drugj strani imas Hrvate koji su se borili za ovu zemlju. Ima ih koji su je rusili a ja govorim o ovim prvima koji su rame uz rame zajedno sa mnom branili i odbranili slobodnu teritoriju koja je bila nukleus da drzava BiH opstane. Na takve Hrvate ja sam mislio. Hrvate koji ni grama ne bi smjeli biti ugrozeni ili zakinuti za neka prava. Sve dok ima takvih Hrvata ja cu se zalagati za njihova prava a sa ovima iz kamenjara znao bih kako sa njima.
reis1

#499 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by reis1 »

Hafis wrote:
reis1 wrote:

Sorry stari.
Pošto nemaš odgovora,, nema druge nego guglaj, traži, informiraj se.
Naletiću kasnije da vidim u koja si doba i malo ću te još propitati za dvicu.

Takodje, sorry stari.
Ipak ne pohadjam obrazovne ustanove u kojima se poducava hrvatski naci(onali)zam - tesko da bih ja tu od Vas dobio prolaznu ocjenu. :D
No na ovim obrazovnim ustanovama koje sam ja pohadjao, su me naucili da mi bude malo cudno kad primjetim da se zastita nacionalnih interesa mjeri kolicinom miliona ulozenih u npr. hacijedu umjesto u neku nacionalnu instituciju kao npr. hrvatska Tv recimo? To mi je malo nejasno, pa ako mi mozete pojasniti? :oops: :D
reis1

#500 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by reis1 »

Danguba wrote:Vidis, ovdje se javljaju osobe kao zastitnici drzave koji su jos u kurcu bili kada se zemlja branila. Javljaju se oni koji su iz daljine podrzavali nasu odbranu, ljudi koji su profitirali na nasim patnjama, ljudi koji kada ih pitas kako je bilo odgovaraju da mi ne znamo nista sta su oni prezivjeli...ljudi koji omalovazavaju osobu koja je simbol naseg otpora.Osobu koja je imala karizmu da probudi emocije mnogih sirom svijeta i da se smiluju na nase patnje i zaustave nas nestanak.
Sa takvim osobama ja nemam sta pricati.

Na drugj strani imas Hrvate koji su se borili za ovu zemlju. Ima ih koji su je rusili a ja govorim o ovim prvima koji su rame uz rame zajedno sa mnom branili i odbranili slobodnu teritoriju koja je bila nukleus da drzava BiH opstane. Na takve Hrvate ja sam mislio. Hrvate koji ni grama ne bi smjeli biti ugrozeni ili zakinuti za neka prava. Sve dok ima takvih Hrvata ja cu se zalagati za njihova prava a sa ovima iz kamenjara znao bih kako sa njima.

Aaaaa... koja je to osoba simbol naseg otpora? :?
Post Reply