Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post Reply
Hafis

#201 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hafis »

parapet wrote:
Hafis wrote:Opet nema rođake.
Dobro ja rekoh maločas: gugla katastar da vidi kakva je situacija s gruntom :D

Ja se samo pitam da li su oni u stvarnom zivotu ovakvi ili je ovdje u pitanju samo negativna selekcija pojedinaca?
U stvarnom životu zasigurno nije ovako.
Ruku na srce ovakvih likova nisam sreo do sada, a beli poznajem ljudi i ljudi.
Vjerojatno se radi o nekakvoj spontanoj selekciji negativnih i čudnih likova, koja je u tolikoj koncentraciji da daje privid da je to tako i u stvarnosti.

Nego kad' sam se dotakao te teme, što ćemo s kumom urmašicom? Polomi se garib da nam nekako skrene pažnju, pa mi ga nekako malo stvarno žao. Da ga držimo još do prvog u ilegali, pa onda da ga testiramo jedno dva-tri dana jel' se malo uljudio i kultivir'o. Pa ako nije, opet ga natrag u trap s ostalom ekipom?
RahatHurmašica

#202 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by RahatHurmašica »

spreca wrote:
RahatHurmašica wrote:
Hafis wrote:Aha. Uglavnom da sumiramo (ti me slobodno ispravi ako sam pogriješio): Džaba nam je bilo što poduzimati, hak nam je svakako.
A po belaju eto nam još i Arapa na kosti?

Jel' to to?
da ti pojednostavim, prdnuli ste u šišu. :lol: :lol: :lol:
dzaba su krecili :mrgreen:
samo nabit nogom u guzicu i pustit ih da kmeče :lol:
spreca

#203 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by spreca »

Hafis wrote:
parapet wrote:

Ja se samo pitam da li su oni u stvarnom zivotu ovakvi ili je ovdje u pitanju samo negativna selekcija pojedinaca?
U stvarnom životu zasigurno nije ovako.
Ruku na srce ovakvih likova nisam sreo do sada, a beli poznajem ljudi i ljudi.
Vjerojatno se radi o nekakvoj spontanoj selekciji negativnih i čudnih likova, koja je u tolikoj koncentraciji da daje privid da je to tako i u stvarnosti.

Nego kad' sam se dotakao te teme, što ćemo s kumom urmašicom? Polomi se garib da nam nekako skrene pažnju, pa mi ga nekako malo stvarno žao. Da ga držimo još do prvog u ilegali, pa onda da ga testiramo jedno dva-tri dana jel' se malo uljudio i kultivir'o. Pa ako nije, opet ga natrag u trap s ostalom ekipom?
a vidi ti njiHa dvojice...sami sa sobom pricaju :lol: :lol: :lol:
RahatHurmašica

#204 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by RahatHurmašica »

a možda priča sa svojim klonom, paranoja čuda čini u kombinaciji sa pokojim artanom.
James_ Harden

#205 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by James_ Harden »

Erceg Bosno - dupe rosno :D

Ako je iko napravi, onda će to uradit Afis na klixu :lol: :lol:
James_ Harden

#206 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by James_ Harden »

RahatHurmašica wrote:a možda priča sa svojim klonom, paranoja čuda čini u kombinaciji sa pokojim artanom.
Hafis je Srbin koji trola i baca kost između Hrvata i Bošnjaka :D
parapet

#207 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by parapet »

James_ Harden wrote:
RahatHurmašica wrote:a možda priča sa svojim klonom, paranoja čuda čini u kombinaciji sa pokojim artanom.
Hafis je Srbin koji trola i baca kost između Hrvata i Bošnjaka :D

A da si vas dvojica pronađete krevet?
Nomo

#208 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Nomo »

dalje wrote:
FIDELCA wrote:dok je DEBILA ideja nikad nece bit ugasena. :roll:
Samo sto ti DEBILI sjede u Sarajevu i ne znaju, ne zele voditi BiH i njene narode.
zar ne znate sami hodati ?
ps 90 tih ste odlicno znali kuda idete . sta je sad ? zalutali usput a put za nazad zaboravili . trebali ste bacati kukuruze iz dzepova .
parapet

#209 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by parapet »

Hafis wrote:Nego kad' sam se dotakao te teme, što ćemo s kumom urmašicom? Polomi se garib da nam nekako skrene pažnju, pa mi ga nekako malo stvarno žao. Da ga držimo još do prvog u ilegali, pa onda da ga testiramo jedno dva-tri dana jel' se malo uljudio i kultivir'o. Pa ako nije, opet ga natrag u trap s ostalom ekipom?

Mislim da ne. U njegovom se slučaju radi o kroničnom trolitisu pojačanim jakim djelovanjem mujolaxativa.
Nomo

#210 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Nomo »

parapet wrote:

i ja imam slicno pitanje . gdje su tako dobri , humani , konstruktivni , pravedni ...ljudi poput tebe i hafisa bili 90 tih godina ?
Hafis

#211 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hafis »

A vidi inače dobre ekipe što se sjatila na temi :D intelektualna krema foruma
Nomo

#212 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Nomo »

Hafis wrote:A vidi inače dobre ekipe što se sjatila na temi :D intelektualna krema foruma
u svakom postu pises o forumasima . o temi ni slova . skini malo kreme sa intelektualnog lica , mozda je ima previse .
Cyrax

#213 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Cyrax »

'erceg rvat i obraz? Sunce ti poljubim :D
Vecih prevrtanera povijest ne pamti.
Bar su se blajburske narikace odlucile konacno za jednu stranu.
RahatHurmašica

#214 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 20/03/2015 15:25, edited 1 time in total.
RahatHurmašica

#215 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 20/03/2015 15:24, edited 1 time in total.
parapet

#216 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by parapet »

Nomo wrote:
parapet wrote:

i ja imam slicno pitanje . gdje su tako dobri , humani , konstruktivni , pravedni ...ljudi poput tebe i hafisa bili 90 tih godina ?

Dahije sindrom... Opet :D

Đe će suza nego na oko...
duh_sa_sjekirom

#217 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by duh_sa_sjekirom »

Hafis wrote: Ma ne. Prekini, isprazni i odloži. Woodstock - Joplin, Santana, Crosby, Stills, Nash & Young and co.
Mislim na nametanje političke volje, izabiranje predstavnika, pokušaj političke eutanazije na državnoj razini (Slavo Kukić) i druge finese. Hoćeš reći to je bilo slučajno?
Šta je ovo!? Tovar prazne slame i rafal ćoraka?
Pa, čovječe, daj nam smislen, argumentovan i racionalan odgovor:
Šta je svrha etničkog zapišavanja teritorija ako svi narodi imaju ustavom zagarantovana prava na području cijele države?
RahatHurmašica

#218 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by RahatHurmašica »

hafis i smislen odgovor u istoj rečenici? :shock: :shock: :shock: :-) :-) :-)
BHCluster

#219 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by BHCluster »

Bio je i pokusaj 2000 od tzv "herceg-bosanaca", povukli se iz institucija, Jelavic objavio da Federacija vise ne postoji a vojnici hrvatske komponente Vojske Federacije BiH se povukli iz kasarni jersu im HDZ-ovci obecali po 500 km mjesecno, ali od toga nije bilo nista. Na kraju HDZ-ovci se vratili Jelavi je sada nastanjen u matici, a sto se vojske tice tu se je morao Federalni ministar u prsten poljubiti i to je to. Vec vidjeno... :wink:
parapet

#220 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by parapet »

duh_sa_sjekirom wrote: Šta je svrha etničkog zapišavanja teritorija ako svi narodi imaju ustavom zagarantovana prava na području cijele države?

To što je Ustav mrtvo slovo na papiru u usporedbi sa situacijom na terenu. Ti znaš da je ovdje Balkan i da lokalni moćnici provode svoju politiku i još otvoreno kažu: "ko mi šta može"...

Zna se ko kosi a ko vodu nosi i u Bugojnu, i u istocnom Mosta (a i zapadnom) i u Sarajevu.
Last edited by parapet on 19/09/2014 12:32, edited 1 time in total.
Hafis

#221 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by Hafis »

duh_sa_sjekirom wrote:
Hafis wrote: Ma ne. Prekini, isprazni i odloži. Woodstock - Joplin, Santana, Crosby, Stills, Nash & Young and co.
Mislim na nametanje političke volje, izabiranje predstavnika, pokušaj političke eutanazije na državnoj razini (Slavo Kukić) i druge finese. Hoćeš reći to je bilo slučajno?
Šta je ovo!? Tovar prazne slame i rafal ćoraka?
Pa, čovječe, daj nam smislen, argumentovan i racionalan odgovor:
Šta je svrha etničkog zapišavanja teritorija ako svi narodi imaju ustavom zagarantovana prava na području cijele države?
Ti si onaj nezagrijani od jučer s copy past pitanjem (vidjeti str. 6 na ovoj temi)
Pa evo ti opet copy past odgovor: Mehanizam samoobrane pred narastajućim većinskim nacionalizmom.

Sad je tebe, ali bez spominjanja fundamentalista i Bobana.
RahatHurmašica

#222 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by RahatHurmašica »

.
Last edited by RahatHurmašica on 20/03/2015 15:24, edited 1 time in total.
duh_sa_sjekirom

#223 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Hafis wrote: Ti si onaj nezagrijani od jučer s copy past pitanjem (vidjeti str. 6 na ovoj temi)
Pa evo ti opet copy past odgovor: Mehanizam samoobrane pred narastajućim većinskim nacionalizmom.

Aha, pošto si ti očito zagrijan, onda sigurno znaš koji je to 'većinski nacionalizam' je rastao i protiv koga se pravio 'mehanizam samoobrane' 1993.g. (tzv. HR HB), odnosno 2000.g. (tzv HS)?
duh_sa_sjekirom

#224 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

parapet wrote:
duh_sa_sjekirom wrote: Šta je svrha etničkog zapišavanja teritorija ako svi narodi imaju ustavom zagarantovana prava na području cijele države?

To što je Ustav mrtvo slovo na papiru u usporedbi sa situacijom na terenu. Ti znaš da je ovdje Balkan i da lokalni moćnici provode svoju politiku i još otvoreno kažu: "ko mi šta može"...

Zna se ko kosi a ko vodu nosi i u Bugojnu, i u istocnom Mosta (a i zapadnom) i u Sarajevu.
Znači, po tvojoj logici, Ustav će postati živo slovo i na terenu onda kad se država podijeli po etničkom principu, odnosno kad se napravi rezervat za najbrojniji narod u ovoj državi?
parapet

#225 Re: Jel IDEJA HERCEG - BOSNE zaista ikad ugašena?

Post by parapet »

duh_sa_sjekirom wrote:
Hafis wrote: Ti si onaj nezagrijani od jučer s copy past pitanjem (vidjeti str. 6 na ovoj temi)

Aha, pošto si ti očito zagrijan, onda sigurno znaš koji je to 'većinski nacionalizam' je rastao i protiv koga se pravio 'mehanizam samoobrane' 1993.g. (tzv. HR HB), odnosno 2000.g. (tzv HS)?
Bezveze... Dosadno... Eto izbjego si spominjanje Bobana ali nisi mogao bez HB i HS... Hrvati imaju problema na većinskim bošnjačkim područjima kontinuirano od 1992 do danas...
Post Reply