Jel i ovo ima?

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
SportLux

#1 Jel i ovo ima?

Post by SportLux »

Neki dan izlazim sa parkinga kao i uvijek i cujem ko da lupka nesto naprijed,ma haj izmisljam ja zvukove nema mi sta lupkat sve mi je u redu,vazda ja nesto moram cuti,vozim dalje al opet cujem,kad sam izasao na glavnu pocinje da tutnji vidim fakat nesto,hoce mi tocak otpast,stajem na prosirenje da vidim da nije guma ispuhala i izlazim,jedna strana u redu druga isto,pridjem prednjoj gumi uzmem kljuc kad sarafi...ma sekund i rukom ih mozes odvrnut,tri tako(sarafa),a jedan dobar skroz,zavrnem i krenem,sve u redu pa kontam...kako???cudno mi pravo,da nije ko krenuo skinuti felge pa se alarm aktivirao i pobjegli..haj sad znaj.. al sinoc sve u redu bilo...nejasno mi.
I sinoc kod nane,kad mi govori provjeravaj sarafe kad kreces,neki dan sam gledala sa prozora kako cigani odvrcu sarafe na tockovima,ja zagalamila i oni odose,komsiji valjda slomili jedan,nisu mogli odvrnuti.
Vjerovatno su i meni krenuli jer je isto naselje.
Sahtove su odnjeli,a nema novih pa sad hajmo sarafe skidati,nabere se nisu bas ni laki.
Nisam cuo za ovo prije,nadam se da im je ovo usput bilo nesto da se nece sa ovim poceti baviti.
njegos_j

#2 Re: Jel i ovo ima?

Post by njegos_j »

oo svašta! meni su krali šaht na ulazu dva puta, ali za ovo prvi pit čujem. :(
respo

#3 Re: Jel i ovo ima?

Post by respo »

meni se jednom to isto desilo doduse davno ali nisam pomislio na to sto ti govoris
nego sam pomislio kad sam mjenjao gume radnici su zaboravili zategnuti prednji desni tocak
prvo sam pomisljao sta bi moglo biti kad sam pritegao tacno me bilo strah sta bi bilo da mi je otpao tocak u voznji
hopi

#4 Re: Jel i ovo ima?

Post by hopi »

pa dobro ako ti je nana rekla da je već vidjela da skidaju moguće da su i tebi htjeli ukrasti šarafe ili možda i felge ako imaš kakve alu pa ih neko prekinuo u tome, mislim da nije moguće da su šarafi sami od sebe popustili
citroen xm

#5 Re: Jel i ovo ima?

Post by citroen xm »

Moguće je da skidaju, ali sigurno ne zbog samih šarafa. Dobro si prošao, ako si bio na udaru lako si mogao ostati bez 4 felge i guma. Prijegodinu je kod mene na parkingu završio nov A6 na klocnama bez sve 4 alu felge i gume.
SportLux

#6 Re: Jel i ovo ima?

Post by SportLux »

Jesu mi alu felge al ne mislim da su njih krenuli skidat(moguce i to) jer ako su firgosi onda im je lagano odvrnut sarafe u djep i razgulit,to kontam jer eto taj cetvrti saraf zategnut,vjerovatno je to onaj sto je do poda,a mislim da njega ne mogu odvrnuti dok ne dignu auto bar malo jer bi im kljuc zapinjao(ako je krstasti) a opet nosat dizalicu mozda im je mrsko.Sto li nisu skinuli??
Kontam jedino da se alarm nije upalio ili ih neko otjerao.
blue033

#7 Re: Jel i ovo ima?

Post by blue033 »

Ima to odavno:) Ti si još imao sreće, i ja sam jednom primjetio da mi se nesto klima i kucka, međutim nisam htio da stanem na ulicu i blokiram saobraćaj. Mislio sam stati na prvom proširenju, kad u jednom momentu prednji točak ode niz ulicu hahahhahh. Bile su alu felge, možda zbog njih, možda neka osveta pojma nemam.
citroen xm

#8 Re: Jel i ovo ima?

Post by citroen xm »

Ama zbog točkova milion posto. Samo ih je neko omeo. Ko bi se zajebavao zbog kilo šarafa koji na otpadu vrijede pola marke? Moja preporuka je da kupiš one sigurnosne šarafe za felge.
IcedFlame

#9 Re: Jel i ovo ima?

Post by IcedFlame »

citroen xm wrote:Ama zbog točkova milion posto. Samo ih je neko omeo. Ko bi se zajebavao zbog kilo šarafa koji na otpadu vrijede pola marke? Moja preporuka je da kupiš one sigurnosne šarafe za felge.
Sarafi za alu felge - cca 3 KM komad.
Po piku komplet (polovnih) za 30-40-50 KM. Neko bi rekao pola kile sarafa... Zalosno, ali vrlo moguca varijanta.
citroen xm

#10 Re: Jel i ovo ima?

Post by citroen xm »

IcedFlame wrote:
citroen xm wrote:Ama zbog točkova milion posto. Samo ih je neko omeo. Ko bi se zajebavao zbog kilo šarafa koji na otpadu vrijede pola marke? Moja preporuka je da kupiš one sigurnosne šarafe za felge.
Sarafi za alu felge - cca 3 KM komad.
Po piku komplet (polovnih) za 30-40-50 KM. Neko bi rekao pola kile sarafa... Zalosno, ali vrlo moguca varijanta.
Znam, ali nije isto kada kupuješ po prodavnicama ili na piku, i kada nosiš na otpad kao sekundarnu sirovinu. A sumnjam da neki cigo stavlja polovne šarafe na PIK i zajebava se sa ponudama od 5 kg meda i 3 litra domaće rakije za set šarafa.
Ja ipak mislim da je u pitanju felga i guma, tj set istih jer vidio sam par auta na klocevima, a i Klix je pisao o takvim događajima u Sa. U Srbiji je zavladala epidemija toga.
em11r

#11 Re: Jel i ovo ima?

Post by em11r »

Moj bilans 6 sarafa izvrnuto iz tockova, 4 iz jednog 2 iz drugog.

Mamu im **bem!!!!!!!!!!!!!!

Poceli su i u Tuzli
Nabucco

#12 Re: Jel i ovo ima?

Post by Nabucco »

Meni su isto prije 10ak godina na kladama ostavili Golfa (AS), bile na njemu BBS 16"... I to auto bilo u avliji parkirano.
Je*em ih naki pametni, tri skinuli i 4. iz gepeka uzeli :lol: . Naravno uz Fele je otišao kastofon. :sad:
citroen xm

#13 Re: Jel i ovo ima?

Post by citroen xm »

Kupite set onih sigurnosnih šarafa i nema zime. :thumbup:
frankwhite

#14 Re: Jel i ovo ima?

Post by frankwhite »

hahaha, ma nidje veze eto bas ce sarafe krasti, 99,9% su krenuli da ti felge odrade pa nisu iz nekog razloga... uglavnom, uzmite za 20ak maraka one sigurnosne sarafe i to je to.
preludezalude

#15 Re: Jel i ovo ima?

Post by preludezalude »

Ali su zato ponovo u Tuzli krenuli da sahtovi nestaju. Pazite da ne upadnete u koji, a na ovoj kisi se i ne vidi da je rupa bez sahta.
mayab

#16 Re: Jel i ovo ima?

Post by mayab »

Epizode iz života berača željeza, rekao bi Danis Tanović :lol:
staradis

#17 Re: Jel i ovo ima?

Post by staradis »

Zao mi je ljudi sto su prinudjeni krasti ali rizikuju smrt ljudi

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Post Reply