Jehovini svjedoci
-
poelbuster
#376 Re: Jehovini svjedoci
Pozdrav svim zainteresovanim za ovu temu koja je malo zamrla .
Želim da vas sve podsetim da su Jehovini svedoci uvek na našim vratima i da svako ko zna nešto o njima treba da pomogne njihovim potencijalnim žrtvama da to ne postanu.
Ja sam započeo da pišem blog o njima u kojem koristim isključivo njihovu literaturu.
Pogledajte molim vas ,razmislite,diskutujte.
Mislim da ih mnogi podcenjuju kao bezopasne fanatike a da je pri tome situacija mnogo ozbiljnija i opasnija.
http://jehovinisvedoci.blogspot.com/
Nadam se da će vas ti tekstovi motivisati da Jehovine svedoke bolje upoznate i da se u svakom kontaktu sa njima postavite mnogo ozbiljnije.
Želim da vas sve podsetim da su Jehovini svedoci uvek na našim vratima i da svako ko zna nešto o njima treba da pomogne njihovim potencijalnim žrtvama da to ne postanu.
Ja sam započeo da pišem blog o njima u kojem koristim isključivo njihovu literaturu.
Pogledajte molim vas ,razmislite,diskutujte.
Mislim da ih mnogi podcenjuju kao bezopasne fanatike a da je pri tome situacija mnogo ozbiljnija i opasnija.
http://jehovinisvedoci.blogspot.com/
Nadam se da će vas ti tekstovi motivisati da Jehovine svedoke bolje upoznate i da se u svakom kontaktu sa njima postavite mnogo ozbiljnije.
- ljubav_aha
#377 Re: Jehovini svjedoci
zar postoje bezopasni fanatici 
- Bloo
- Globalna šefica
#378 Re: Jehovini svjedoci
ljubav_aha wrote:zar postoje bezopasni fanatici
postoje
- ljubav_aha
#379 Re: Jehovini svjedoci
tako najbolje opisuju jehovine svjdokeBloo wrote:ljubav_aha wrote:zar postoje bezopasni fanatici
postojepun ih forum
puno laju, al ne ujedaju
-
poelbuster
#380 Re: Jehovini svjedoci
Ako neka ljudi pišu koliko hoće ali na sajtu http://www.svjedoci.net/
i blogu http://jehovinisvedoci.blogspot.com/ možete se informisati na našem jeziku o Jehovinim svedocima.
Za svakog ko ima s njima kontakta korisne informacije iz publikacija Jehovinih svedoka.
Ako vam u diskusiji sa Jehovinim svedokom zatreba informacija ovde će uvek biti nešto o njima što će vam pomoći.
i blogu http://jehovinisvedoci.blogspot.com/ možete se informisati na našem jeziku o Jehovinim svedocima.
Za svakog ko ima s njima kontakta korisne informacije iz publikacija Jehovinih svedoka.
Ako vam u diskusiji sa Jehovinim svedokom zatreba informacija ovde će uvek biti nešto o njima što će vam pomoći.
- spreca
#381 Re: Jehovini svjedoci
Ovi jehovi svjedoci su dosadni,misle da je sa vjere na vjeru jednostavno prijeci ko sa pive na konjak

-
vouvl
#382 Re: Jehovini svjedoci
-u raj/dženet će ući samo 100.000 ljudi (mislim lol)
-Bog se javlja samo na adresi watchtower centra
...
svaki svjedok mora da prodaje mjesečno određeni broj onih časopisa i da redovno pegla ljude po haustorima.
Sekta ko sekta.
...
svaki svjedok mora da prodaje mjesečno određeni broj onih časopisa i da redovno pegla ljude po haustorima.
Sekta ko sekta.
- NIN
#383 Re: Jehovini svjedoci
Opomena! Pazi na jezik!vouvl wrote:-u raj/dženet će ući samo 100.000 ljudi (mislim lol)
...
Sekta ko sekta.
-
poelbuster
#384 Re: Jehovini svjedoci
NIN wrote:Opomena! Pazi na jezik!vouvl wrote:-u raj/dženet će ući samo 100.000 ljudi (mislim lol)
...
Sekta ko sekta.
Opomena je stvarno opravdana .
Većina ima veoma pogrešno mišljenje o Jehovinim svedocima.Imajte na umu da je taj jadnik koji vam stoji pred vratima u stvari žrtva i da se u sebi bori sa mnogim problemima.
Od njega se puno traži i stalno je pod pritiskom
Evo jednog primera kontradiktornosti učenja Jehovinih svedoka sa kojom mora taj čovek da se izbori.
http://jehovinisvedoci.blogspot.com/201 ... nosti.html
Zato nemojte te ljude osuđivati i napadati nego probajte da ozbiljno razgovarate s njima.
- 1pajdo
- Location: http://www.forum.hr/showpost.php?p=3711 ... count=3209 ......./watch?v=KDHcd5yV1CE
#385 Re: Jehovini svjedoci
Jednom su došli mome rođaku na vrata i pustio ih je u kuću. Kasnije su se vraćali kontantno i šta god da im kažeš na fin način ne pomaže. Tako prije dva mjeseca kad su došli nabio je umjetni smješak. Odmah ih pustio unutra sav umjetno radostan, "sjedite, sjedite, jeste za pićence, blabla". I onda im krenuo objašnjavati kako bi bilo super da dadu svoje srce Sotoni, kako mu je divno i krasno otkad se prebacio, ima ljubavi, love, sreće, zdravlja, zadovoljstva,... Dakle uzmeš njihovu spiku i iskoristiš je protiv njih. Trebali bi pobjeći..
A na spomen Sotone oni
A na spomen Sotone oni
- arzuhal
#386 Re: Jehovini svjedoci
Ja im jednom spomenuo Great Cornholia, ljudi prasnuli u neobuzdan smijeh. Jedna fina i mirna djevojka među njima, 20 i nešto godina, lijepih crta lica, malo bljedunjava i krupnih očiju, koja je jedina šutjela cijelo vrijeme, skoro se zacenula. Nisu više dolazili, al' sam čuo da se još smiju na moj račun...1pajdo wrote:Jednom su došli mome rođaku na vrata i pustio ih je u kuću. Kasnije su se vraćali kontantno i šta god da im kažeš na fin način ne pomaže. Tako prije dva mjeseca kad su došli nabio je umjetni smješak. Odmah ih pustio unutra sav umjetno radostan, "sjedite, sjedite, jeste za pićence, blabla". I onda im krenuo objašnjavati kako bi bilo super da dadu svoje srce Sotoni, kako mu je divno i krasno otkad se prebacio, ima ljubavi, love, sreće, zdravlja, zadovoljstva,... Dakle uzmeš njihovu spiku i iskoristiš je protiv njih. Trebali bi pobjeći..![]()
A na spomen Sotone oni
- dr.Gonzo
#387 Re: Jehovini svjedoci
Koja je inace razlika izmedju sekte i religije? Mescini da je glavna u broju clanova
Cudi me velika doza netolerancije prema jehovinim svjedocima koja dolazi upravo od vjernika. Zar ne bismo trebali postovati tudja vjerska ubjedjenja?
Cudi me velika doza netolerancije prema jehovinim svjedocima koja dolazi upravo od vjernika. Zar ne bismo trebali postovati tudja vjerska ubjedjenja?
- arzuhal
#388 Re: Jehovini svjedoci
Mislim da razlog nekoj posebnoj netoleranciji spram Jehovinih svjedoka nije u njihovom vjerovanju nego u njihovom aktivizmu koji bi - i da je islamski, katolički, pravoslavni, itd - različite ljude nervirao. A mi smo svakako tersli ljudidr.Gonzo wrote:Cudi me velika doza netolerancije prema jehovinim svjedocima koja dolazi upravo od vjernika. Zar ne bismo trebali postovati tudja vjerska ubjedjenja?
- dr.Gonzo
#389 Re: Jehovini svjedoci
Istina, al bolje udahnut duboko, sjetiti se da ti oni ustvari zele dobro, i lijepo se zahvalitiMislim da razlog nekoj posebnoj netoleranciji spram Jehovinih svjedoka nije u njihovom vjerovanju nego u njihovom aktivizmu koji bi - i da je islamski, katolički, pravoslavni, itd - različite ljude nervirao. A mi smo svakako tersli ljudi
Pade mi na pamet, neki dan sam bio na nekom muzickom festivalu, i ispred stoji human billboard, sa ogromnim natpisom: "Ovom svjetu ce doci kraj. Isus ili pakao?" Negdje pored lezi par pankera i pjevaju "Pakao, Pakao!"
Da i to mozda nije bio GC?
-
fia
#390 Re: Jehovini svjedoci
Baš takopoelbuster wrote:
-
poelbuster
#391 Re: Jehovini svjedoci
Drago mi je da si pročitala moj post.fia wrote:Baš takopoelbuster wrote:
Nadam se da će vas ti tekstovi motivisati da Jehovine svedoke bolje upoznate i da se u svakom kontaktu sa njima postavite mnogo ozbiljnije..... potpuno se slažem s ovim savjetom
.
Voleo bih kada bi pregledala i moj blog pa da ako hoćeš prodiskutujemo tačku po tačku.
Ako se ne slažeš sa nekim postovima da ih ovde prostudiramo .
Blog sam započeo tek nedavno tako da bi me radovalo da mi neko od Jehovinih svedoka kaže da li se citati koje spominjem u blogu primenjuju u praksi.
Više puta su neki Jehovini svedoci tvrdili da mogu da se druže s kim god požele dok se iz knjiga vidi da to nije tako.
Kao što sam već napomenuo,skenirao sam samo knjige Jehovinih svedoka,znači da možete slobodno da pogledate i da izvršimo razmenu mišljenja o tim temama .
Ako želiš da diskutuješ,imaj na umu ove reči:
"jer ja ću vam dati riječi i mudrost kojima se svi vaši protivnici zajedno neće moći suprotstaviti niti će ih moći osporiti."
Ako stvarno veruješ u Boga ,pregledaj sve članke na blogu i razmisli o ovom stihu što sam postavio.
Bilo bi mi drago da zajednički prostudiramo učenje Jehovinih svedoka i da vidimo da li je ispravno ili nije.
Ako smem da podsetim,da Kula stražara od svih nas ostalih traži i očekuje da proverimo da li pripadamo krivoj religiji.
Isto to sad ja tražim od tebe,da proveriš da li pripadaš pravoj religiji i da li je učenje Jehovinih svedoka u skladu sa Biblijom.
Biće mi zadovoljstvo da sa tobom prodiskutujem na temelju Biblije
- ladyada
#392 Re: Jehovini svjedoci
uh teske teme ........ a samo kad pomislim kako god podjem kuci sa tramvaja moram proci pored njih ..........stoje li stoje i cim stupe u kontak ocima vec vam se navale ,da pricamo o bibliji
i svaki put im kazem vakcinisali me od religije ko dijete .......ne prima se nista ali ne vrijedi ali svaki put me , uspiju zapitati .......
daleko im kuca od moje bila , toliko od mene .........
daleko im kuca od moje bila , toliko od mene .........
- WipeOut
- Location: I'm Somewhere in Between What is real & just a dream
#393 Re: Jehovini svjedoci
A sto Cornholio ovdje ne dolazi da smara
Sumnjivo je to meni nesta
Sumnjivo je to meni nesta
-
poelbuster
#395 Re: Jehovini svjedoci
U trećem delu ove rasprave je jako zabavno(od 4 minute) kada Jehovini svedoci nabrajaju zapovesti (koje ne poštuju) i da bude još zabavnije,preskoče jednu a kad im hafiz na to skrene pažnju oni gledaju začuđeno.cobi63 wrote:
Koju je zapovest preskočio i čak pokrio rukom kad je okrenuo Novi svet ka sagovornicima?
Namerno pišem Novi svet a ne Biblija...pisaćemo o tome
- NIN
#396 Re: Jehovini svjedoci
To jadnik, zrtva i tsl. ostavi za sebe i ne vrijedjaj vjernike koji vjeruju u ono u sto ti sumnjas.poelbuster wrote:Većina ima veoma pogrešno mišljenje o Jehovinim svedocima.Imajte na umu da je taj jadnik koji vam stoji pred vratima u stvari žrtva i da se u sebi bori sa mnogim problemima.
Evo jednog primera kontradiktornosti učenja Jehovinih svedoka sa kojom mora taj čovek da se izbori.
Zato nemojte te ljude osuđivati i napadati nego probajte da ozbiljno razgovarate s njima.
Stoga, opomena i tebi pa gledaj kako ces ubuduce obuzdati svoju netrpeljivost!
Ugodan dan i nemoj vise citirati rad moderacije.
Hvala!
-
poelbuster
#397 Re: Jehovini svjedoci
Prihvatam opomenu ,neću više komentarisati vaš rad.NIN wrote:To jadnik, zrtva i tsl. ostavi za sebe i ne vrijedjaj vjernike koji vjeruju u ono u sto ti sumnjas.poelbuster wrote:Većina ima veoma pogrešno mišljenje o Jehovinim svedocima.Imajte na umu da je taj jadnik koji vam stoji pred vratima u stvari žrtva i da se u sebi bori sa mnogim problemima.
Stoga, opomena i tebi pa gledaj kako ces ubuduce obuzdati svoju netrpeljivost!
Ugodan dan i nemoj vise citirati rad moderacije.
Hvala!
Meni je jasno da vi kao moderator morate biti neutralni i da svi treba da imaju podjednaka prava u diskusiji.
Zašto sam rekao"jadnik"?
Nije zato što želim da vređam te ljude nego što sam to zaključio iz njihovih publikacija.
Jasno mi je da svaka verska zajednica ima pravo da veruje kako želi ali ako smem da dodam da smo mi (a pri tome mislim podjednako na sve religija) zahvaljujući tom učenju veoma omrženi.
Ne znam da li vam je poznato da oni nas (sve koji nisu JS) zovu jarci?
Da pod parolom hrišćanske ljubavi svojim članovima usađuju mržnju.Evo i dobrog primera http://jehovinisvedoci.blogspot.com/201 ... losti.html
Molim vas pregledajte skenirane knjige Jehovinih svedoka na blogu i proverite moje tvrdnje.Ako i nakon toga budete ubeđeni da se radi o netrpeljivosti a ne o obaveštavanju neupućenih slobodno mi dodelite trajni ban.
Premda bi mi bilo žao da ispustite priliku da diskutujem sa Jehovinim svedocima isključivo na temelju Biblije što bi vam u svakom slučaju olakšalo da shvatite o čemu pišem.
Želim i ja vama ugodan dan
- NIN
#398 Re: Jehovini svjedoci
Isključen/a korisnik/ca iz razloga “komentarisanje rada moderatora”
» poelbuster
7 dana
» poelbuster
7 dana
- AdnaZ
#399 Re: Jehovini svjedoci
Svi ljudi koji vjeruju u Boga, nastoje živjeti moralno, ne prave probleme drugima.....bilo koje religije, meni su dragi, i smatram ih prijateljima.
Dovoljno je svakome od nas da trijebimo svaki dan ispred svojih vrata.
U svakom žitu kukolja ima. Poznajem ljude koji su Jehovini svjedoci, koji su jako loši bili prije a i sad su. Takođe ih ima puno koji su jako dobri ljudi. Isto je sa muslimanima i kršćanima.
Netrpeljivost prema ljudima druge vjere je samo pokazatelj nedovoljnog poznavanja svoje!
Dovoljno je svakome od nas da trijebimo svaki dan ispred svojih vrata.
U svakom žitu kukolja ima. Poznajem ljude koji su Jehovini svjedoci, koji su jako loši bili prije a i sad su. Takođe ih ima puno koji su jako dobri ljudi. Isto je sa muslimanima i kršćanima.
Netrpeljivost prema ljudima druge vjere je samo pokazatelj nedovoljnog poznavanja svoje!
-
manki
#400 Re: Jehovini svjedoci
Nemam ništa protiv nijedne religije, jer i sam nisam vjernik, neka vjeruje ko u šta hoće, ali brate nemoj me buditi u 9 ujutro subotom i kucati mi na vrata.