Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

It_is_a_Leclerc

#1 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by It_is_a_Leclerc »

kosmpolita wrote:Dok napada svoju bivsu stranku koja mu je pruzila sve sto je dosad postigao u zivotu, on istovremeno ne izlazi iz politickog zagrljaja SDA i Eseda Radeljasa u vlasti Kantona Sarajevo i DNZ-a, stranke osudjenog ratnog zlocinca Fikreta Abdica u Unsko - sanskom kantonu.

Pocelo je masovno iscljanjenje iz DF-a u Kantonu Sarajevo. Stranka Zeljka Komsica je dozivjela i tezak politicki debakl na izborima za Savjet Mjesnih zajednica u svim opcinama Grada Sarajevo, nakon kojih nisu prosli - izabrani predlozeni kandidati DF-a.

Izgleda da je nakon pocetne euforije poceo potpuni raspad "privatnog preduzeca" Zeljka Komsica. :thumbup:
Je li ?! :lol:

Umjesto što sjede u centralnom komitetu Društva jednog čovjeka i smišljaju objede na račun Željka Komšića, bilo bi dobro da upitaju predsjednika kad će objasniti zašto je udvostručio svoju imovinu za vrijeme mandata, zašto je naklonost novinara kupovao ambasadorskim mjestima u Srbiji, Egiptu, Albaniji, i kad će konačno imati protivkandidata na unutatranačkim izborima.

Što se tiče USK, ako uspiju potjerati onog zlotvora Hamdiju i pseudo-Hrvata Darija Jurića, te budžetske bubašvabe, poslijeratne Srbe - Miru Ljubijankić i Mladena Lonića( ovaj se čak jedno vrijeme izjašnjavao i kao Hrvat :lol:), pa taman bio i u koaliciji sa SDS-om, narod će ga podržati.

A što se tiče "raspada" DF, ja bih ipak sačekao izbore, pa provjerio ko će na smetlište historije.
XXS

#2 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by XXS »

Komesar za cyber pitanja i politicko djelovanje po forumima dobio direktivu da se opali po Komsicu.
Upravo je ovakvo pisanje glavni dokaz koliko se Zeljka boje u SDP-u i koliku opasnost po glasove u njemu vidi drug Zlatko.

Da je drugacije nebi trosili vrijeme na njega.
Ridjobrki

#3 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by Ridjobrki »

Jeftin populizam u USK, što jes'-jes'.

SDP-ov je barem skup: to je 600 000 KM za reisovu rezidenciju, to je 100 000 vladici Hrizostomu, to je litra pića u Dubrovniku po 700 €, to je Severina za zadnji dan kampanje, to su milioni kredita...
Ridjobrki

#4 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by Ridjobrki »

kosmpolita wrote: A sta nije tacno od ovoga gore napisanog?
Dečko, nije tačno da je više Željko dobio od SDP nego SDP od njega, za početak. Da dalje ni ne idemo. Bio je frontman stranke i pola glasova za SDP-ove liste su došle na račun prelijevanja bošnjačkih glasova Komšiću stranačkim listama. Istovremeno je omogućio hladovinu Velikom Vođi koji nikad u životu nije dobio izbore na kojima nije bio jedini kandidat.
Hafis

#5 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by Hafis »

Ridjobrki wrote: Dečko, nije tačno da je više Željko dobio od SDP nego SDP od njega, za početak. Da dalje ni ne idemo.
Možemo dalje. ''Višak'' glasova koje je ŽK ostvario u odnosu na SDP stvar je konceptualne naravi. Hoću reći nije produkt njegove kvalitete, već je produkt njegove podobnosti i malo složenijeg političkog koncepta.
Ridjobrki

#6 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by Ridjobrki »

kosmpolita wrote: Dzaba vam spinovanje, sjedite u vlasti sa Radeljasem, DNZ-om i SDA. :thumbup:
:lol: :lol: :lol:

Jel' to sve čemu vas Alastair Campbell uspio naučiti? :lol: :lol: :lol:

Možete se vi rugati jeftinom populizmu, nema svako lovuše da uzme najskupljeg spin-doktora u Europi... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hafis wrote:
Ridjobrki wrote: Dečko, nije tačno da je više Željko dobio od SDP nego SDP od njega, za početak. Da dalje ni ne idemo.
Možemo dalje. ''Višak'' glasova koje je ŽK ostvario u odnosu na SDP stvar je konceptualne naravi. Hoću reći nije produkt njegove kvalitete, već je produkt njegove podobnosti i malo složenijeg političkog koncepta.
O razlozima možemo, ali stvari stoje onako kako stoje. Istina je da Lagumdžija nikad nije izašao na izborni megdan kao Vođa nego je jednom žrtvovao Behmena a nakon toga se koristio smokvinom listu u obliku Komšića. Da nije bilo Komšića ne bi bilo ni "konceptualnog" viška.
Gojeni H

#7 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by Gojeni H »

kosmpolita wrote: ... bivsu stranku koja mu je pruzila sve sto je dosad postigao u zivotu, on istovremeno ne izlazi iz politickog zagrljaja SDA i Eseda Radeljasa u vlasti Kantona Sarajevo i DNZ-a, stranke osudjenog ratnog zlocinca Fikreta Abdica u Unsko - sanskom kantonu.
Bio si mlad i ne pamtis dobro zadnje izbore. SDP je bio na koljenima a "slucajnog prolaznika", sampiona narcisoidnosti, nije niko jebavo ni 5%.
"Slucajni prolaznik" ipak nije bez razloga "survivor" svih politckih previranja u BiH, pa je u zadnjem trenutku doveo Zeljku Komsica, koji je malo radi ratnog staza, a vise radi imidza obicnog covjeka, digao SDP iz pepela i pomeo konkurenciju.

Nisam clan DF i nisam glasao za gospodina Komsica.
XXS

#8 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by XXS »

Komesar dobio smjernice kako i po cemu da se udara.
Prvo, u kako DF sjedi u vlasti sa bilo kim kad se stranka nikada nije pojavila na bilo kakvim izborima.
Drugo, kako SDP ima obraza kritikovati razlicite koalicije kad je upravo SDP gospodar neprincipijelnih koalicija.
S kim to SDP nije legao zajedno u krevet samo da bi dobio dio kolaca vlasti?

Vrhunac licemjerstva je bila koalicija sa SDA nakon "drzave za covjeka".
Ridjobrki

#9 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by Ridjobrki »

XXS wrote: Vrhunac licemjerstva je bila koalicija sa SDA nakon "drzave za covjeka".
Koalicija sa SDA je još tu i najzreliji i politički najodgovorniji potez. Tu su imali šansu biti bolji partner, "pokazati kulturu", u svemu se pokazati superiornijima i sahraniti SDA za 4 godine. Ali oni su zinuli da odjednom nadoknade sve ono što je SDA loše radila i pokazali da između njih nema suštinske razlike i da tu nema ideologije - samo glad za vlašću, moći, pozicijama, preduzećima....
Shaptach kobilama

#10 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by Shaptach kobilama »

Ridjobrki wrote:Jeftin populizam u USK, što jes'-jes'.

SDP-ov je barem skup: to je 600 000 KM za reisovu rezidenciju, to je 100 000 vladici Hrizostomu, to je litra pića u Dubrovniku po 700 €, to je Severina za zadnji dan kampanje, to su milioni kredita...
Ridjobrki zaboravio si onu ublehu od Importane Centra od koje je ostala baruština u kojoj su se oprale velike pare pred izbore 2010...btw nisam fun Željka ali ne mogu ni na rende kora i blaćenja čovjeka bez pola argumenta ... :evil:
shiljak

#11 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by shiljak »

kosmpolita aktiviraj anketu pa da vidimo..
Kanotic

#12 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by Kanotic »

Činjenica jeste da samo glumeći "raju" fata na foru i lijepo se provodi po foteljama, ništa više a ni manje.
weredsf

#13 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by weredsf »

It_is_a_Leclerc wrote:
kosmpolita wrote:Dok napada svoju bivsu stranku koja mu je pruzila sve sto je dosad postigao u zivotu, on istovremeno ne izlazi iz politickog zagrljaja SDA i Eseda Radeljasa u vlasti Kantona Sarajevo i DNZ-a, stranke osudjenog ratnog zlocinca Fikreta Abdica u Unsko - sanskom kantonu.

Pocelo je masovno iscljanjenje iz DF-a u Kantonu Sarajevo. Stranka Zeljka Komsica je dozivjela i tezak politicki debakl na izborima za Savjet Mjesnih zajednica u svim opcinama Grada Sarajevo, nakon kojih nisu prosli - izabrani predlozeni kandidati DF-a.

Izgleda da je nakon pocetne euforije poceo potpuni raspad "privatnog preduzeca" Zeljka Komsica. :thumbup:
Je li ?! :lol:

Umjesto što sjede u centralnom komitetu Društva jednog čovjeka i smišljaju objede na račun Željka Komšića, bilo bi dobro da upitaju predsjednika kad će objasniti zašto je udvostručio svoju imovinu za vrijeme mandata, zašto je naklonost novinara kupovao ambasadorskim mjestima u Srbiji, Egiptu, Albaniji, i kad će konačno imati protivkandidata na unutatranačkim izborima.

Što se tiče USK, ako uspiju potjerati onog zlotvora Hamdiju i pseudo-Hrvata Darija Jurića, te budžetske bubašvabe, poslijeratne Srbe - Miru Ljubijankić i Mladena Lonića( ovaj se čak jedno vrijeme izjašnjavao i kao Hrvat :lol:), pa taman bio i u koaliciji sa SDS-om, narod će ga podržati.

A što se tiče "raspada" DF, ja bih ipak sačekao izbore, pa provjerio ko će na smetlište historije.
Tvoj pulen nije imao nista protiv da sjedi tamo vise od jednog desetljeca i da veoma lagodno zivi na racun toga...
weredsf

#14 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by weredsf »

Kolega sa foruma je to lijepo objasnio:
Corto Maltese je napisao/la:
Nisam ni jednom, a kamo li desetak puta bio u kući nekog kriminalca, niti mi je kriminalac napravio političku karijeru, našao mi posao u predsjedništvu države, postavio me za ambasadora iste te države, proglasio me potpredsjednikom svoje kriminalne organizacije, ili političke partije...
Kao što vidiš, fali mi Komšićevskog iskustva da bih mogao odgovoriti na tvoje pitanje.
Imam i ja pitanje za tebe. Pošto je Komšić odlučio da prijavi šefa svog bivšeg kartela, da li Komšić ovim postaje "svjedok pokajnik"?
Holms

#15 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by Holms »

sve bih mu oprostio ali Hanku Vajzović i pohvale za Radončića nikako
brucos7

#16 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by brucos7 »

Holms wrote:sve bih mu oprostio ali Hanku Vajzović i pohvale za Radončića nikako
:thumbup:
shiljak

#17 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by shiljak »

brucos7 wrote:
Holms wrote:sve bih mu oprostio ali Hanku Vajzović i pohvale za Radončića nikako
:thumbup:
eih? :D

Ako je jedan pametan čovjek rekao, pohvalio, SBB ili Radončića, ne vidim što ne bi željko komšić mogao. A inače radi se o Muhamed Filipović-u .

Tema zaključana, priča ista kao u DF temi, isti ljudi, ista priča :skoljka:
It_is_a_Leclerc

#18 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

kosmpolita wrote:
Ridjobrki wrote:
kosmpolita wrote: A sta nije tacno od ovoga gore napisanog?
Dečko, nije tačno da je više Željko dobio od SDP nego SDP od njega, za početak. Da dalje ni ne idemo. Bio je frontman stranke i pola glasova za SDP-ove liste su došle na račun prelijevanja bošnjačkih glasova Komšiću stranačkim listama. Istovremeno je omogućio hladovinu Velikom Vođi koji nikad u životu nije dobio izbore na kojima nije bio jedini kandidat.
Dzaba vam spinovanje, DF-ovci (zdusno potpomognuti SDA-ovcima) sjedite u vlasti sa Radeljasem, DNZ-om i SDA. Je li vas imalo ponekad (za)boli zeludac?! :thumbup:
A vi sjedite u istoj vlasti sa HDZ-om, Dodikom, a sjedili biste i danas sa Karadžićevcima da vam Dodik nije naredio kako ćete glasati.

Ja znam da vas boli što gubite na svim poljima, što narod prvo pljune, pa onda izgovori SDP, ali proći će i to.
It_is_a_Leclerc

#19 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

kosmpolita wrote:Ja osim vasih pokusaja spinovanja i kleveta nisam cuo nijedan demanti gore napisanog o Zeljku Komsicu i DF-u.

Sta je neistina ili netacan navod od onoga sto sam napisao???

Demantujte barem jedan navod i tvrdnju. :D
Demantovao sam te ja, pa mi nisi ništa odgovorio.
Styling

#20 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by Styling »

Mislim da se Zeljko malo nafurao i da ga je ponijelo tih oko 300.000 glasova sa izbora pa je odlucio da osnuje stranku i da proba sam. Previse je brzo usao u sve to i mislim da je to prevelik zalogaj za njega jer on apsolutno nema nikakvog upravljackog iskustva. Bojim se da ce dozivjeti pravi debakl, i to vrlo skoro. Pocetna euforija se smiruje i sada se vidi kolika je DF greska.
kox

#21 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by kox »

kosmpolita wrote:Dok ostrasceno i neargumentovano napada svoju bivsu stranku koja mu je pruzila sve sto je dosad postigao u zivotu, on istovremeno ne izlazi iz politickog zagrljaja SDA i Eseda Radeljasa u vlasti Kantona Sarajevo i DNZ-a, stranke osudjenog ratnog zlocinca Fikreta Abdica u Unsko - sanskom kantonu.

Pocelo je masovno iscljanjenje iz DF-a u Kantonu Sarajevo (pitati bivse clanove iz OO Novo Sarajevo, OO Centar Sarajevo...)

Stranka Zeljka Komsica je dozivjela i tezak politicki debakl na izborima za Savjet Mjesnih zajednica u svim opcinama Grada Sarajevo, nakon kojih nisu prosli - izabrani predlozeni kandidati koje je podrzavala DF.

Nebuloze o neprincipijelnim koalicijama izgovorene od strane glasnogovornika SDP-a nisu vrijedne komentara. Masovno iščlanjenje je vrijedno jednog :lol:
Za ostale opštine ne znam, ali u Novom Sarajevu su kandidati za savjet mjesnih zajednica koje je podržao DF izvanredno prošli. U nekoliko MZ su prošli isključivo kandidati koje je podržao DF, u nekim drugim su većina. Rezultat je još bolji kada se uzme u obzir novac kojim raspolažu SDP, SDA i SBB.
O raspadu sistema ne bih, tu su SDP-ovci danas neprikosnoveni eksperti :run:
kingofsnake

#22 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by kingofsnake »

Nek SDP propadne, pa kad bi Haris Silajdžić pobijedio!
It_is_a_Leclerc

#23 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

kosmpolita wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:
kosmpolita wrote:Ja osim vasih pokusaja spinovanja i kleveta nisam cuo nijedan demanti gore napisanog o Zeljku Komsicu i DF-u.

Sta je neistina ili netacan navod od onoga sto sam napisao???

Demantujte barem jedan navod i tvrdnju. :D
Demantovao sam te ja, pa mi nisi ništa odgovorio.
Nisi nista demantovao izuzev sto si iznio neistine na tudji racun.

Kako su vam koalicioni partneri Esed Radeljas i Fikret Abdic? :bih:
Moram priznati da su tu negdje sa Nikom Lozančićem i Momčilonm Krajišniko, :wink:

Demantovao sam te. Nećeš to da priznaš.

I, ako ti je žao Hamdije Lipovače, povedi ga u mjesnu zajednicu nek ti vlada. U Krajini više nikad SDP. Dok je svijeta i vijeka.
cyprus

#24 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by cyprus »

Ja kad čujem frazu ''neprincipijelna koalicija'' ospem se sav... Pa jebote, kakve će vladajuće koalicije biti nego neprincipijelne u državi u kojoj nijedna stranka ne može dobit više od 20% glasova na državnom nivou? :-) :-)
Skijaš

#25 Re: Jeftini populizam Zeljka Komsica (DF)

Post by Skijaš »

kingofsnake wrote:Nek SDP propadne, pa kad bi Haris Silajdžić pobijedio!
Neka SDP propadne, pa kad bi se planeta raspala. Muka je podnošljiva kada se zbog tuđeg izbora dešava nešto loše, ali kada vlastitim glasom na izborima doprineseš udaru na državno pravosuđe, slabljenju Elektroprenosa ili jačanju pritiska na povratnike, e to je prava muka. Mater im jebem izdajničku, neka se nakradu za ovo vremena što im je ostalo na vlasti, pa kada opet kormilo preuzme SDA, SDS i jedan od HDZ-ova, imaće vremena da meditiraju i analiziraju gdje su pogriješili.
Post Reply