Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Ne znam gdje da ovu temu postiram (prijedlog Sa-x administratorima da kao podkategoriju foruma postave PUTOVANJA, pa da ljudi mogu razmijenjivati iskustva o destinacijama i o srodnim temama)
Uglavnom, zanima me jel neko od vas letio jeftinim letovima Ryanaira, Wizzaira, Easy jeta i drugim jeftinim kompanijama?
Kakva su iskustva, što je tako jeftino? Karte po 30 eura u prosjeku, ne kontam
Putovao WizzAirom od ZG do Londona ( Luton) oko 70 E povratna. Sve cool, doduse manje prostora za noge, hrana i pice se u avionu placaju, cola,sok isl oko 2 eura, vino i jaka cuga 4 eura, sendvici 3 eura,cokoladice isl.
Uglavnom poenta je da sto ranije rezervises jer ti je tada jefitinija karta. Vecina budget airlines slijece na "sporedne" aerodrome, ali to i nije nikakav problem jer npr. do centra londona isto ti dodje karta vozom i sa Heathrow-a i sa Gatwicka i Lutona, oko 12 funti.
Uglavnom, budget airlines rule!!!
p.s. Jedino nasi papci, koji su u talu sa lufthansom i nerentabilnom airbosnom ne daju ulazak jedinoj zainteresovanoj low cost airline-germanwings.
btw najsmijenije je kada je hAvaz napisao "Germanywings"
isprintash sebi online potvrdu rezervacije koju dobijesh nakon shto si (isto tako online) kupila kartu. odesh na cheking sa potvrdom i najnormalnije dobijesh boarding-pass. barem je takav sluchaj sa ryanair-om i germanwings-om. ostalo je otprilike kao shto je piddy vec opisao.
s tim shto je ta cijena koja se reklamira uvijek cijena bez aerodromske taxe, tako da pravu cijenu znash tek kad isklikash zheljenu destinaciju i datume.
letio s ryanairom i easyjetom, u oba slucaja je sve bilo super, brzo i profesionalno a vrlo jeftino. nemas hranu i to, ali koji ce ti? samo na vrijeme kupi kartu i to je sve. i jos nesto, imas striktna ogranicenja za prtljag (cini mi se 15 kg za ryanair, 20 za easyjet), a doplate su skupe. provjeri sve na internetu.