Od ooga mozda ispadne solidan terenac, za razumne pare. Bas me interesuje koliko ce kostati, ako se sklapa u Egiptu trebao bi biti koliko-toliko jeftiniji...Objavljeno prije 13 sati 48 minuta
Jeep Wrangler J8
Na sajmu vojne opreme Defence Systems & Equipment International (DSEi) američki Chrylser je predstavio Jeep Wrangler J8, vojnu verziju civilnog off-road terenca Jeep Wrangler Unlimited.
Vojnu verziju Jeep J8 pokreće 2.8 litreni četverocilindarski turbodizelski motor najveće snage 158 KS i najvećeg okretnog momenta 400 Nm. Za prijenos snage zadužen je automatski mjenjač sa četiri stupnja prijenosa, a koristi se i stalni pogon na sve kotače 4x4 Command-Trac. Zbog vojnih zahtjeva i osiguravanja veće prohodnosti i upotrebljivosti ugrađen je poseban sustav usisa zraka za motor, kako bi se Jeep J8 mogao voziti po vodi dubokoj do 76 centimetara, te nesmetano voziti po pješčanoj oluji pet sati.
Jeep J8 nije planiran za korištenje na prvoj liniji borbe, već za pozadinske zadatke kao zapovjedno ili ambulantno vozilo. Premda se radi o čistokrvnom američkom proizvodu, Jeep J8 će se proizvoditi u Egiptu. Na tržište dolazi u dvije verzije, kao pick-up s kabinom sa dvoja vrata i kao klasično off-road vozilo sa četvora vrata i mjesta za prijevoz pet do sedam osoba. Jeep J8 pruža mogućnost različite raspodjele sjedala, te će u proizvodnji biti verzija s limenim i platnenim krovom. Premda se radi o vojnom vozilu, prodavat će se i civilima. Cijena i dostupnost kupnje za sada nije poznata.
Jeep Wrangler J8
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
ibro dirka
#1 Jeep Wrangler J8
- Citizen-X
#2 Re: Jeep Wrangler J8
Sanjaj sine sanjajibro dirka wrote:Od ooga mozda ispadne solidan terenac, za razumne pare. Bas me interesuje koliko ce kostati, ako se sklapa u Egiptu trebao bi biti koliko-toliko jeftiniji...Objavljeno prije 13 sati 48 minuta
Jeep Wrangler J8
Na sajmu vojne opreme Defence Systems & Equipment International (DSEi) američki Chrylser je predstavio Jeep Wrangler J8, vojnu verziju civilnog off-road terenca Jeep Wrangler Unlimited.
Vojnu verziju Jeep J8 pokreće 2.8 litreni četverocilindarski turbodizelski motor najveće snage 158 KS i najvećeg okretnog momenta 400 Nm. Za prijenos snage zadužen je automatski mjenjač sa četiri stupnja prijenosa, a koristi se i stalni pogon na sve kotače 4x4 Command-Trac. Zbog vojnih zahtjeva i osiguravanja veće prohodnosti i upotrebljivosti ugrađen je poseban sustav usisa zraka za motor, kako bi se Jeep J8 mogao voziti po vodi dubokoj do 76 centimetara, te nesmetano voziti po pješčanoj oluji pet sati.
Jeep J8 nije planiran za korištenje na prvoj liniji borbe, već za pozadinske zadatke kao zapovjedno ili ambulantno vozilo. Premda se radi o čistokrvnom američkom proizvodu, Jeep J8 će se proizvoditi u Egiptu. Na tržište dolazi u dvije verzije, kao pick-up s kabinom sa dvoja vrata i kao klasično off-road vozilo sa četvora vrata i mjesta za prijevoz pet do sedam osoba. Jeep J8 pruža mogućnost različite raspodjele sjedala, te će u proizvodnji biti verzija s limenim i platnenim krovom. Premda se radi o vojnom vozilu, prodavat će se i civilima. Cijena i dostupnost kupnje za sada nije poznata.
Nego sta ima kako je
-
ibro dirka
Jbg, onaj VW Fox iz Brazila je u Evropi solidan autic za te pare. A Egipcani to rade mnogo bolje, tu tehniku i to
Nema nista, trazim Nivu polovnu za kupiti u SA (odustao od pande 4x4), pa mi ovako misli odlete...
Nema nista, trazim Nivu polovnu za kupiti u SA (odustao od pande 4x4), pa mi ovako misli odlete...
- Citizen-X
Ma to ces polahkice nac'.
Meni se svidja ono rulanje njenih onih guma traktorskog profila jos vise daje osjecaj voznje terenca.
Jedan mi je kolega ispricao kako je to dobar auto toliko da samu sebe unisti
- skrsi sama sebi kardanski prijenos
.
U moru terenaca klinaca palaca - dzaba je - da imam novca kupio bih Nivu al obavezno sa svom opremom ono tipa lopate, podloske za glib, galerija sa farovima, vitlo itd itd
PS Stedi pare za Rover
dotad se strpi sa dzipovima 
Meni se svidja ono rulanje njenih onih guma traktorskog profila jos vise daje osjecaj voznje terenca.
Jedan mi je kolega ispricao kako je to dobar auto toliko da samu sebe unisti
U moru terenaca klinaca palaca - dzaba je - da imam novca kupio bih Nivu al obavezno sa svom opremom ono tipa lopate, podloske za glib, galerija sa farovima, vitlo itd itd
PS Stedi pare za Rover
-
ibro dirka
Ma nek krsi, bar su dijelovi jeftini
Zbog toga sam ponajvise i odustao od pande, em se uvalis kad je kupis, em poslije dijelove preko Azire valja trazit
Niva ce mi biti savrsena za funkciju, ako nadjem nesto u solidnom stanju a za relativno dobru cijenu, Malo je sredim da sam na prvu miran, pa kad instrument tabla otpadne, ionako nije neophodna, kupicu i dva selotejpa

P.S. Vec imamo jednog Range Rovera
Nije nov, ali ideeeeeeeeeeeeee... 
Niva ce mi biti savrsena za funkciju, ako nadjem nesto u solidnom stanju a za relativno dobru cijenu, Malo je sredim da sam na prvu miran, pa kad instrument tabla otpadne, ionako nije neophodna, kupicu i dva selotejpa
P.S. Vec imamo jednog Range Rovera
-
whow
Pa Rover je Ford onda mu je jeftinije da uzme Forda . Jedini istinski terenac je Jeep mada je problem u tome sto tu nema nikakve rafiniranosti te je voznja po asfeltu izuzetno losa "jerky" u poredenju sa ostalim vozilima.U biti malo ko zaista treba vozila poput Jeep-a TJ ili Wranglera jer to je zbilja vozilo pravljeno za off roards. Najveci domet vecine "danasnjih" vozaca terenaca je mozda neki makadam "primitive roads",kakva livada , te voznja po kisi i snijegu . Za ove potrebe vam ne treba Jeep jer ce vise manje svaki SUV sa 4x4 pogonam ovo savladati. a pri tome ce imati puno normalnije karakteristike na cesti nego Jeep.Citizen-X wrote:Ma to ces polahkice nac'.
Jedan mi je kolega ispricao kako je to dobar auto toliko da samu sebe unisti- skrsi sama sebi kardanski prijenos
.
PS Stedi pare za Rover![]()
dotad se strpi sa dzipovima
- Bullet Tooth Tony
i ja sam na to odmah pomislioibro dirka wrote:whow, ne se i ovdje provaljivati, ziv bio.
-
ninja-san
U pravu je whow, vecina "igraca" koja se upinje vozit terence u BIH, uglavnom tek u 5%predjenih kilometara dohvati kakvog makadama ili slabijeg puta. Uglavnom se vrte po gradovima i selima BIH i zaista se mogu nabrojati osobe ili tvrtke (npr elektroprivreda, telekom, RTV servis i sl) kojima posao zahtijeva penjanje po nekim cukama.
AKo bas hoces voziti terenski, kupi terenca.
Ako si uglavnom po asvaltu, kupi npr "alfa romeo" i budi dingospo..
AKo bas hoces voziti terenski, kupi terenca.
Ako si uglavnom po asvaltu, kupi npr "alfa romeo" i budi dingospo..
-
ibro dirka
ne pripadam toj grupaciji, pa me ne interesuju. terence vozam (i po asfaltu, i po makadamu, i po terenu) godinama, tako da bar znam sta trazim. whow nije u pravu jer lupa o roverima i fordovima, da je to isto, da i "sminka" moze osnovne stvari (a uglavnom ne moze ni najosnovnije), pa o jeepovima, da ne nabrajam. ima tu stofa za dobrog kaputa.
da se vratimo na temu, ima li ko sta pametno reci o ovom J8? Ili bar mojoj buducoj Nivi, koju jedva cekam
P.S. sto se tice alfe, preporucujem ti voznju 159 2.4 JTD, jer da trazim auto za asfalta, to bi mi bio izbor.
da se vratimo na temu, ima li ko sta pametno reci o ovom J8? Ili bar mojoj buducoj Nivi, koju jedva cekam
P.S. sto se tice alfe, preporucujem ti voznju 159 2.4 JTD, jer da trazim auto za asfalta, to bi mi bio izbor.
-
ibro dirka
jbg onda, alfa 33 1.7 negdje 1990, a da jos posjeduje sva cetiri tocka 
dok ti jaran ne dojavi, evo jednog meni dragog top gear priloga
:D
http://www.youtube.com/watch?v=bp5hVYZx ... ed&search=
dok ti jaran ne dojavi, evo jednog meni dragog top gear priloga
http://www.youtube.com/watch?v=bp5hVYZx ... ed&search=
-
whow
Ja mislim da ti imas veoma malo konkretnog iskustva sto ce reci za volanom po pitanju SUV- vozila zato tako i govoris. Disovery uopce nije tako prestizan SUV kao sto to hoces reci a to se naravno vidi i po preprodajnim cijenama . Discovery poslije dvije godine gubi i do 50% vrijednosti. Takoder mislim da takoder ne znas nista o Fordovima. OFrdov truck je jedan od najcjenjenijih SUV -vozila . Sto se vidi po prodaji i rekordu . Explorer je najprodavanjiji SUV na svijetu a F-150 najprodavanji truck. Ova vozila radovito prelaze pola miliona kilometra u uslovima prave exploatacije sto ce reci na industriskim gradilistima , farmama , naftnim busotinama sto dokazuje njhovu izdrzljivost , Discovery je sminka i to zna svako ko ima imalo soli u glavi i za njega placas dodatnih mark up samo zbog imena . sto se tice Jeepova ponovo bih te upitao koje Jeepove , gdje i kako si vozio?ibro dirka wrote:ne pripadam toj grupaciji, pa me ne interesuju. terence vozam (i po asfaltu, i po makadamu, i po terenu) godinama, tako da bar znam sta trazim. whow nije u pravu jer lupa o roverima i fordovima, da je to isto, da i "sminka" moze osnovne stvari (a uglavnom ne moze ni najosnovnije), pa o jeepovima, da ne nabrajam. ima tu stofa za dobrog kaputa.
-
ibro dirka
Fakat, svakakvih budalasa ima na ovom forumu. Niva kosta od dvije hiljade maraka pa nadalje pa je bolja na terenu od bmw-a x5 ili tvog explorera.whow wrote:Ja mislim da ti imas veoma malo konkretnog iskustva sto ce reci za volanom po pitanju SUV- vozila zato tako i govoris. Disovery uopce nije tako prestizan SUV kao sto to hoces reci a to se naravno vidi i po preprodajnim cijenama . Discovery poslije dvije godine gubi i do 50% vrijednosti. Takoder mislim da takoder ne znas nista o Fordovima. OFrdov truck je jedan od najcjenjenijih SUV -vozila . Sto se vidi po prodaji i rekordu . Explorer je najprodavanjiji SUV na svijetu a F-150 najprodavanji truck. Ova vozila radovito prelaze pola miliona kilometra u uslovima prave exploatacije sto ce reci na industriskim gradilistima , farmama , naftnim busotinama sto dokazuje njhovu izdrzljivost , Discovery je sminka i to zna svako ko ima imalo soli u glavi i za njega placas dodatnih mark up samo zbog imena . sto se tice Jeepova ponovo bih te upitao koje Jeepove , gdje i kako si vozio?ibro dirka wrote:ne pripadam toj grupaciji, pa me ne interesuju. terence vozam (i po asfaltu, i po makadamu, i po terenu) godinama, tako da bar znam sta trazim. whow nije u pravu jer lupa o roverima i fordovima, da je to isto, da i "sminka" moze osnovne stvari (a uglavnom ne moze ni najosnovnije), pa o jeepovima, da ne nabrajam. ima tu stofa za dobrog kaputa.
Shvati i da Discovery (koji je na svakom polju bolji od usrane konfekcije od explorera) nije isto sto i Range Rover. Shvati, ako ti preostane mozdanih celija, da je Ford kupio firmu Land Rover nakon sto je aktuelni model Range Rovera razvijen. Do tada je bio u vlasnistvu BMW, zbog cega su i godinama nakon kupoprodaje ugradjivani BMW-ovi motori.
Probaj shvatiti i da SUV-ovi (sem Discoveryja) o kojima ti lupas nemaju sta traziti na terenu. Kako ih cijene polutonske domacice iz Toronta ili Dallasa me uopce ne interesuje. Kakvi su to terenci, hrpa tih americkih nazovi SUV-ova, kojih se najbolji dio prodaje kao 2WD?
Usput pogledaj i ovo, pa mozda i dodjes malo sebi:
http://www.youtube.com/watch?v=hkA2FIV_bxc
Ovog Escalada sam vozio na asfaltu i tu moram reci da je dosta mocan. Sa asfalta s njim ne bih smio ni po koju cijenu, za razliku od Range Rovera. A Explorer je po tom pitanju za nijansu manje debilno auto za izvan asfalta od Escaladea.
P.S. Zamolio bih te da svojom hronicnom neinformiranoscu i verbalnom diarejom ne ukavas i ovu temu. Otvori lijepo novu temu pa ga bacaj na f150 i ostale redneck kretenizme. Pa se onda pitate sto vas ostatak svijeta smatra notornim glupacima...
- Bullet Tooth Tony
gledao sam ovo, cak sam skinuo sa neta citavu emisiju jako dobra USA protiv Evropeibro dirka wrote:Fakat, svakakvih budalasa ima na ovom forumu. Niva kosta od dvije hiljade maraka pa nadalje pa je bolja na terenu od bmw-a x5 ili tvog explorera.whow wrote:Ja mislim da ti imas veoma malo konkretnog iskustva sto ce reci za volanom po pitanju SUV- vozila zato tako i govoris. Disovery uopce nije tako prestizan SUV kao sto to hoces reci a to se naravno vidi i po preprodajnim cijenama . Discovery poslije dvije godine gubi i do 50% vrijednosti. Takoder mislim da takoder ne znas nista o Fordovima. OFrdov truck je jedan od najcjenjenijih SUV -vozila . Sto se vidi po prodaji i rekordu . Explorer je najprodavanjiji SUV na svijetu a F-150 najprodavanji truck. Ova vozila radovito prelaze pola miliona kilometra u uslovima prave exploatacije sto ce reci na industriskim gradilistima , farmama , naftnim busotinama sto dokazuje njhovu izdrzljivost , Discovery je sminka i to zna svako ko ima imalo soli u glavi i za njega placas dodatnih mark up samo zbog imena . sto se tice Jeepova ponovo bih te upitao koje Jeepove , gdje i kako si vozio?ibro dirka wrote:ne pripadam toj grupaciji, pa me ne interesuju. terence vozam (i po asfaltu, i po makadamu, i po terenu) godinama, tako da bar znam sta trazim. whow nije u pravu jer lupa o roverima i fordovima, da je to isto, da i "sminka" moze osnovne stvari (a uglavnom ne moze ni najosnovnije), pa o jeepovima, da ne nabrajam. ima tu stofa za dobrog kaputa.
Shvati i da Discovery (koji je na svakom polju bolji od usrane konfekcije od explorera) nije isto sto i Range Rover. Shvati, ako ti preostane mozdanih celija, da je Ford kupio firmu Land Rover nakon sto je aktuelni model Range Rovera razvijen. Do tada je bio u vlasnistvu BMW, zbog cega su i godinama nakon kupoprodaje ugradjivani BMW-ovi motori.
Probaj shvatiti i da SUV-ovi (sem Discoveryja) o kojima ti lupas nemaju sta traziti na terenu. Kako ih cijene polutonske domacice iz Toronta ili Dallasa me uopce ne interesuje. Kakvi su to terenci, hrpa tih americkih nazovi SUV-ova, kojih se najbolji dio prodaje kao 2WD?
Ovog Escalada sam vozio na asfaltu i tu moram reci da je dosta mocan. Sa asfalta s njim ne bih smio ni po koju cijenu, za razliku od Range Rovera. A Explorer je po tom pitanju za nijansu manje debilno auto za izvan asfalta od Escaladea.
P.S. Zamolio bih te da svojom hronicnom neinformiranoscu i verbalnom diarejom ne ukavas i ovu temu. Otvori lijepo novu temu pa ga bacaj na f150 i ostale redneck kretenizme. Pa se onda pitate sto vas ostatak svijeta smatra notornim glupacima...
-
whow
Koji kretenizam. Ovo je nivo rasprave za auto-pijace na stupu. Nemam potrbu da repliciram ne nesto ovako neuko .ibro dirka wrote:Fakat, svakakvih budalasa ima na ovom forumu. Niva kosta od dvije hiljade maraka pa nadalje pa je bolja na terenu od bmw-a x5 ili tvog explorera.whow wrote:Ja mislim da ti imas veoma malo konkretnog iskustva sto ce reci za volanom po pitanju SUV- vozila zato tako i govoris. Disovery uopce nije tako prestizan SUV kao sto to hoces reci a to se naravno vidi i po preprodajnim cijenama . Discovery poslije dvije godine gubi i do 50% vrijednosti. Takoder mislim da takoder ne znas nista o Fordovima. OFrdov truck je jedan od najcjenjenijih SUV -vozila . Sto se vidi po prodaji i rekordu . Explorer je najprodavanjiji SUV na svijetu a F-150 najprodavanji truck. Ova vozila radovito prelaze pola miliona kilometra u uslovima prave exploatacije sto ce reci na industriskim gradilistima , farmama , naftnim busotinama sto dokazuje njhovu izdrzljivost , Discovery je sminka i to zna svako ko ima imalo soli u glavi i za njega placas dodatnih mark up samo zbog imena . sto se tice Jeepova ponovo bih te upitao koje Jeepove , gdje i kako si vozio?ibro dirka wrote:ne pripadam toj grupaciji, pa me ne interesuju. terence vozam (i po asfaltu, i po makadamu, i po terenu) godinama, tako da bar znam sta trazim. whow nije u pravu jer lupa o roverima i fordovima, da je to isto, da i "sminka" moze osnovne stvari (a uglavnom ne moze ni najosnovnije), pa o jeepovima, da ne nabrajam. ima tu stofa za dobrog kaputa.
- Bullet Tooth Tony
zato sto ne znas sta da repliciraswhow wrote:Koji kretenizam. Ovo je nivo rasprave za auto-pijace na stupu. Nemam potrbu da repliciram ne nesto ovako neuko .ibro dirka wrote:Fakat, svakakvih budalasa ima na ovom forumu. Niva kosta od dvije hiljade maraka pa nadalje pa je bolja na terenu od bmw-a x5 ili tvog explorera.whow wrote: Ja mislim da ti imas veoma malo konkretnog iskustva sto ce reci za volanom po pitanju SUV- vozila zato tako i govoris. Disovery uopce nije tako prestizan SUV kao sto to hoces reci a to se naravno vidi i po preprodajnim cijenama . Discovery poslije dvije godine gubi i do 50% vrijednosti. Takoder mislim da takoder ne znas nista o Fordovima. OFrdov truck je jedan od najcjenjenijih SUV -vozila . Sto se vidi po prodaji i rekordu . Explorer je najprodavanjiji SUV na svijetu a F-150 najprodavanji truck. Ova vozila radovito prelaze pola miliona kilometra u uslovima prave exploatacije sto ce reci na industriskim gradilistima , farmama , naftnim busotinama sto dokazuje njhovu izdrzljivost , Discovery je sminka i to zna svako ko ima imalo soli u glavi i za njega placas dodatnih mark up samo zbog imena . sto se tice Jeepova ponovo bih te upitao koje Jeepove , gdje i kako si vozio?
-
ibro dirka
Potpuno se slazem da se radi o kretenizmu, mada su i oni na Stupu bolje informirani od tebe. Mozda bi sa ovakvim pricama o "SUV-ovima" bolje prosao recimo na Folk Djerdanu ili necemu slicnom.whow wrote: Koji kretenizam. Ovo je nivo rasprave za auto-pijace na stupu. Nemam potrbu da repliciram ne nesto ovako neuko .
- Citizen-X
Mojne dijete - ripit 
Nego u mene mi bivsa vozala Jeep Wrangler... Veli trese joj volan pravo dok vozi (valjda veliki tockovi bili sa cepovima
) eh reko bas mi te zao 
Ibro, sto bolan sebi ne uzmes Ciroki mali? Kad vec imas para
ha ja.... Dusu dao za terena taj dzip...
Nego u mene mi bivsa vozala Jeep Wrangler... Veli trese joj volan pravo dok vozi (valjda veliki tockovi bili sa cepovima
Ibro, sto bolan sebi ne uzmes Ciroki mali? Kad vec imas para
-
ibro dirka
Nemam toliko za ovo auto (dakle, za tu svrhu). Nije jedini problem sama cijena, vec i kasnije odrzavanje koje je sa Cherokeejem (fakat solidno auto, mada malo nestabilno, jednom ga umalo nisam prevrn'o
) sigurno skuplje nego za Nivu. Ovo auto mi treba za lomatanje po selima na Bjelasnici u svim vremenskim uvjetima i to je otprilike to.
A Wrangler (obicni, ne ovaj J8 koji mozda i ispravi greske) ne bih preporucio ni najgorem neprijatelju, dobro ti je cura rekla. Em je lahurli, em cim predjes jedno 70 km/h imas osjecaj da je vrag dosao po svoje i da ce ti ostatke cupati iz nekog jarka, em trosi k'o lud, em je kvalitet izrade ocajan (nije mi jasno kako, jer i nema maltene nista od opreme
). I Niva je limuzina za njega. 
A Wrangler (obicni, ne ovaj J8 koji mozda i ispravi greske) ne bih preporucio ni najgorem neprijatelju, dobro ti je cura rekla. Em je lahurli, em cim predjes jedno 70 km/h imas osjecaj da je vrag dosao po svoje i da ce ti ostatke cupati iz nekog jarka, em trosi k'o lud, em je kvalitet izrade ocajan (nije mi jasno kako, jer i nema maltene nista od opreme
-
ibro dirka
P.S. Da mi budzet nije ogranicen (najblaze receno
), za ovu svrhu bih mozda (nisam ga jos vozio, ali bajram ide, bajramu se nadam
) kupio ovo:

- Citizen-X
Gledam takvog u komsiluku svaki danibro dirka wrote:P.S. Da mi budzet nije ogranicen (najblaze receno), za ovu svrhu bih mozda (nisam ga jos vozio, ali bajram ide, bajramu se nadam
) kupio ovo:
Uglavnom dizajn je truba
Upravo ugledah ovo - stvarno cijena nije losa ko ima para... ha ja
http://www.market.ba/oglas/53497
-
ibro dirka
Meni je dizajn bas mrak
Citajuci okolo sta drugi kazu, imam malo rezerviranosti vezano za preglednost, udobnost i komfor (za tu cjenovnu klasu, naravno), ali to je otprilike to.
Taj Isuzu bi bio solidan autic za te pare, ali tih para neIma
I onaj soft top ne odgovara svrsi.
Taj Isuzu bi bio solidan autic za te pare, ali tih para neIma
-
whow
Uh koji si ti znalac, pa to se vidi iz tvojih texstova. Sve sto si nam rekao je da se trese volan na wrangleru kod neke tvoje tetke. Volan se moze tresti iz mnogo razloga a nejvjerovatniji je da je tvoja , tetka , amidinica ili sta je vec kupila izdrndanu kramu na otpadu ili nekoj aukciji jer si je ti valjda tako nasavjetovao . Ibro ti pojma nemas ni o cemu a kamoli o SUV-ima. Meni je jedan , nov, parkiran u garazi a ti jos uvijek sanjas o Nivi. trakoder taj link sto si stavio , procitaj malo komentare ispod videa da vidis sto ljudi pisu o tom Discoveriju pa ce ti biti jasno zasto se $90.000 vozilo poslije dvije godine prodaje za $20.000. Procitaj komentar tipa koji ima dealership i koji kaze da taj discoveri nije u stanju da prede ni 100 000 milja bez nove masine transmisije, suspenzije , podvozja. Ovo ti sve govori. Takoder Fordovi F-150 i Explorer ne vozaju "polutonske domacice" kako ti to zamisljas nego je to truck radnika , farmera i ostalih ljudi koji exploatiraju vozila do maximuma. To su izuzetno izdrzljiva vozila koja podnose svakodnevna izrabljivanja bez problema te u prosjeku voze pola miliona kilometara. Na sjeverno americkom trzistu se prodaje najvise automobila i to je ujedno i najzahtjevnije trziste. Kada su u pitanju automobili Amerikanci koji znaju sta valja vjeruju u Japance a ponajvise Toyotu i Hondu , kada je u pitanju truck/ SUV Ford je tu jos uvijek King i tu se nema sta polemisati ma sta ti mislio. Nego drugi put kada se popnes do Bijelasnice ,pjeske na magarcu ili toj Nivi , najbolje bi ti bilo da tamo i ostanes. A slijedeci put kada pocnes da dis najznacajnije vozilo u razvoju SUV vozila: Jeep, razmisli malo o cemu pricas.ibro dirka wrote:Potpuno se slazem da se radi o kretenizmu, mada su i oni na Stupu bolje informirani od tebe. Mozda bi sa ovakvim pricama o "SUV-ovima" bolje prosao recimo na Folk Djerdanu ili necemu slicnom.whow wrote: Koji kretenizam. Ovo je nivo rasprave za auto-pijace na stupu. Nemam potrbu da repliciram ne nesto ovako neuko .