Jeep

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

mamica papucarka

#1 Jeep

Post by mamica papucarka »

ima li ko :-D
Image

vidim da se polovni mogu kupit za 3-4 ooo euro
ja nesto kontam da ga kupim, dok vise polozim vozacki :-)

Ima li ko? Sta mislite kakav je za pocetnike?
Treba mi nesto polovno, veliko (ne volim mala auta) i da nije skupo za kupit, a i za odrzavanje :)

moze i ovaj

Image

ili..

Image
Last edited by mamica papucarka on 01/10/2008 14:55, edited 2 times in total.
karanana

#2 Re: Jeep

Post by karanana »

mene interesuje ima li gdje kakav servis za vozila marke Jeep u Sarajevu i kakva je situacija sa dijelovima? Da li je Autoline ovlasteni uvoznik za BiH? Gdje je njihov servis?
Citizen-X

#3 Re: Jeep

Post by Citizen-X »

I ti maminjo imas akcionih filmova u glavi.

Kupi prvo nesto malo od 500 euro - pa se uci - a ne odma' u ten(a)k da sjedas - pa kad spucas pola parkinga kostace te taj 30-40K euro.

To je jedan od terenaca sa odlicnim svojstvima. Cherokee je super. Pravi karavan sa neovisnom sasijom, puno prostora za familju, odlicno terenski sposoban, koliko ce bit' sposoban s tobom - javi nam - mene zivo interesuje.

Nije bas ni kvarljiv - ali se mora odrzavat' maminjo. Amer je to.

Uglavnom, javidernam, a obavezno slikice da postavis inace dolazim tamo u tvoj izbjeglicki bataljon da te trazim.
Bakir1

#4 Re: Jeep

Post by Bakir1 »

dizeli do te cijene 4000 eur su obicno 2,1 td koji se jos ugradjivao u neke renaultove modele iz iskustva znam solidan motor VM ali pomalo slab za tezinu cirokija.
dalje 2,5 td WM isto kao u alfi 164 sranje na kvadrat svaki cilindar ima svoju glavu motora veoma osjetljiv motor sa skupim mehanizmima (glave motora,pumpa goriva)
bio je u njemu i 2,5 benzin koji je onako srednja zalost puno trosi slabo ide ali eto.
jedini prihvatljiv motor jeste 4.0 ali u tom slucaju racunaj i na 20 KM/ 100 km i to plina jer voli gorivo to je cudno jedno.
ciroki solidan terenac,nista prezahtjevno - niska podnica,obicno sa full opremom,i sa nekim americkim duhom predimenzioniranja svega (zadnji diferencijal kao kod tamica) ali napravljen da traje.
u svakom slucaju zanimljiv izbor :thumbup:
mamica papucarka

#5 Re: Jeep

Citizen-X wrote:I ti maminjo imas akcionih filmova u glavi.

Kupi prvo nesto malo od 500 euro - pa se uci - a ne odma' u ten(a)k da sjedas - pa kad spucas pola parkinga kostace te taj 30-40K euro.

To je jedan od terenaca sa odlicnim svojstvima. Cherokee je super. Pravi karavan sa neovisnom sasijom, puno prostora za familju, odlicno terenski sposoban, koliko ce bit' sposoban s tobom - javi nam - mene zivo interesuje.

Nije bas ni kvarljiv - ali se mora odrzavat' maminjo. Amer je to.

Uglavnom, javidernam, a obavezno slikice da postavis inace dolazim tamo u tvoj izbjeglicki bataljon da te trazim.
ma kakav akcioni film :lol: mene ba auta uopce ne zanimaju, vec mi je prijeka potreba, a ubilo se za ovih mojih planincura.
A volim velika auta zato sto sam ja visoka 1 80 , a i nekako mi ova veca sigurnija. jedino to za parking me plasi, jer je sirok, pa ne znam kako bi se okrenula.
Inace mi imamo passata W i meni je predug. Ja nista ne vidim ni dje sam, ni ko je iza mene. Plus sto je automatik, pa mi coek ne da dok se dobro ne ustelim :D A nesto me automatika i strah :roll:
Uglavnom, ima ih pravo jeftinih pa cak i za 1000 Euro. Nesto kontam da ga ostavim kod muzevog starog dole u avliji dok ja ne polozim (valjda cu u ovu godinu dana :roll: ), pa ga i koristit jedno vrijeme u bosni, jer nam passat fakat nije dole za onih dzada.

eto, to su sad neka moja razmisljanja, pa sta ce biti nemam pojma. Uglavnom, najvise mi se svidja ovaj Jeep :D
chuchumbamayumbe

#6 Re: Jeep

Post by chuchumbamayumbe »

Treba vama Lada Niva ba, kakav Jeep. :D
mamica papucarka

#7 Re: Jeep

chuchumbamayumbe wrote:Treba vama Lada Niva ba, kakav Jeep. :D
Lada niva je :thumbup: moj stari ga htio kupit, ali kupi nesto drugo :)
Kod mene prijateljica uzela nekakav mali, fini ko kutija (ih, kad bih se ja jos sjetila sta je)... tek polozila.. kaze "Hos sa mnom , pa izadji na Skenderiji na onim semaforima" :lol: Rekoh, neka hvala ti ziva bila, ja imam dvoje djece...
I stala ja da vidim kako ce upalit. I krenu ona DRRRR, DRRRRRRRRRRRRRRRRr.... izaso narod na prozore. kad je napokon krenula, solidno vozi... Jos malo prakse i bit ce super. A imala je isti strah ko i ja :roll: Godinama nije vozila :roll:
malizeleni

#8 Re: Jeep

Post by malizeleni »

Pusti jeepa, zedan je samo tako. Cak i dizel je zedan.

Meni je Vitara beton auto :)

Image

2.0 TD, permanentan pogon na sva 4, za planinarenja a i za voznju dijece do skole :)
whow

#9 Re: Jeep

Post by whow »

Pa ovaj sa slike je prepotopski model ja mislim da je to 86 godiste sto ce reci da ce biti tesko pronaci ocuvan model. Za razliku od ostalih Jeep vozila Cheeroke se izdvaja iz segmenta po tome da je ovo vozilo konstruirano na nacin da ima ok off road karakteristike a da pri tome zadrzi karakteristike udobnosti na auto putu. Ipak imaj u vidu da ovo nije Jeep Wrangler dakle da sa njim neces moci bas svuda off road a nije bogami ni highway cruise ship tako da ces na auto putu biti svesna da se vozis u napucanom kamionu a ne u automobilu. Obzirom da U BiH nema prvise autoputa , ima dosta primitivnih puteva sa up and down konfiguracijom te servis i nije tako skup a udaljenosti relativno male -imajuci u vidu potrosnju mozda to i nije tako los izbor. ;-) Dakle u pitanju je neki kompromis. Ovaj novi Cheeroke sa Mercedesovom disel CDR masinom evo dosao na snizenje u kanadu za $40 000 2008 model to bi vec bila makina :) . U svakom slucaju radi se o solidnom vozilu sa solidnom reputacijom.
shadow

#10 Re: Jeep

Post by shadow »

whow wrote:Pa ovaj sa slike je prepotopski model ja mislim da je to 86 godiste sto ce reci da ce biti tesko pronaci ocuvan model.
Zadrzali su (uz manje modifikacije) istu liniju sve do 2001 godine tako da i ne mora znaciti da je pretjerano star.
mamica papucarka

#11 Re: Jeep

Evo ih 1996, 1997 godiste
cijena prihvatljiva, a mogu se naci i jeftiniji
meni se cine ocuvani
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/searc ... =&zipcode=
Bakir1

#12 Re: Jeep

Post by Bakir1 »

mamice a bil se ti ljutila da ti ja posaljem jedan pp ako si u njemackoj i imas mogucnost dolazaka i ucestalost istih ovamo? :D
Bullet Tooth Tony

#13 Re: Jeep

Post by Bullet Tooth Tony »

Ocjene od 1 do 10 (ili manje)

Sigurnost 8
Potrosnja -5
Udobnost 1 (prednja sjedista)
Udobnost -1 (zadnja sjedista)
Odrzavanje 3

:thumbup:
Gorštak

#14 Re: Jeep

Post by Gorštak »

Imao ga moj vrlo blizak frend. Sa renault diesel motorom. Da ga nije kupio, nešta bi mu bilo. A i meni su američka auta tiha patnja, pa mi bilo drago kad ga je kupio.
Vozali smo se skoro godinu dana u njemu, ali vjeruj mi da, ruku na srce, nije bio čemu. Imao je veoma izraženo to ljuljanje u vožnji cestom, karakteristično za offroad vozila. I sjećam se da mu je volan bio skroz čudan. Servo je bio toliko dobar da nije bilo skoro nikakvog otpora na volanu. Kad ga okrećeš, sve te hvata panika, kao da je ogroman luft u volanu, pa onda ako nemaš iskustva cijelo vrijeme trzukaš volanom u vožnji tamo-ovamo, i onda se to ljuljanje još više povećava.
malizeleni

#15 Re: Jeep

Post by malizeleni »

Gorštak wrote:Imao ga moj vrlo blizak frend. Sa renault diesel motorom. Da ga nije kupio, nešta bi mu bilo. A i meni su američka auta tiha patnja, pa mi bilo drago kad ga je kupio.
Vozali smo se skoro godinu dana u njemu, ali vjeruj mi da, ruku na srce, nije bio čemu. Imao je veoma izraženo to ljuljanje u vožnji cestom, karakteristično za offroad vozila. I sjećam se da mu je volan bio skroz čudan. Servo je bio toliko dobar da nije bilo skoro nikakvog otpora na volanu. Kad ga okrećeš, sve te hvata panika, kao da je ogroman luft u volanu, pa onda ako nemaš iskustva cijelo vrijeme trzukaš volanom u vožnji tamo-ovamo, i onda se to ljuljanje još više povećava.
Servo je inache takav kod svih velikih amera :) Vozio sam onaj Cadillac karavan, onaj kockasti ne znam kako mu je ime. Kozna fotelja mjesto prednjeg sjedista, i volan mozes okretati malim prstom.
mamica papucarka

#16 Re: Jeep

Bakir1 wrote:mamice a bil se ti ljutila da ti ja posaljem jedan pp ako si u njemackoj i imas mogucnost dolazaka i ucestalost istih ovamo? :D
ma ne mozes bolan radi godista. :D Mi smo htjeli ostavit roditeljima Mazdu 1995 godiste i nismo mogli, iako je bila super ocuvana. Onda je ovdje prodali za neku sicu. :D
a mogu pitat muza kako to ide sa prevozom, koliko kosta i tako to... ja to nista ne znam, ali cu pitat :, pa nek on napise :)
Bakir1

#17 Re: Jeep

Post by Bakir1 »

pp nece pa moram spamati ovdje,nema veze godiste meni ovo sto treba je za sporta i hobija suma blato itd nema tamo policajaca i kazni :D
nema varijanti prevoza nego ti meni kupis ja ti platim gorivo i auto i tebi ako treba sta i svi siti a ovce na broju.normalno podrazumijeva se da ti neces imati nista sa papirima od vozila i vlasnistvom nad istim,tj neces imati nikakvih problema radi tog cina garantujem ti ;-)
Citizen-X

#18 Re: Jeep

Post by Citizen-X »

Bakir1 wrote:pp nece pa moram spamati ovdje,nema veze godiste meni ovo sto treba je za sporta i hobija suma blato itd nema tamo policajaca i kazni :D
nema varijanti prevoza nego ti meni kupis ja ti platim gorivo i auto i tebi ako treba sta i svi siti a ovce na broju.normalno podrazumijeva se da ti neces imati nista sa papirima od vozila i vlasnistvom nad istim,tj neces imati nikakvih problema radi tog cina garantujem ti ;-)
Gdje je onaj sa dzipom sto mu dolazi iz Amerike bez papira - mozda bi se ti i on mogli dobro skontat :mrgreen:
Bakir1

#19 Re: Jeep

Post by Bakir1 »

Citizen-X wrote:
Bakir1 wrote:pp nece pa moram spamati ovdje,nema veze godiste meni ovo sto treba je za sporta i hobija suma blato itd nema tamo policajaca i kazni :D
Gdje je onaj sa dzipom sto mu dolazi iz Amerike bez papira - mozda bi se ti i on mogli dobro skontat :mrgreen:
krenuo u rijeku pa otisao u zenicu na vaspitno disciplinsku :D
land

#20 Re: Jeep

Post by land »

http://www.4x4centar.ba/index.php?optio ... &Itemid=45
Pogledaj ovdje mozda ti se nesto svidi sve su terenci
Bakir1

#21 Re: Jeep

Post by Bakir1 »

land wrote:http://www.4x4centar.ba/index.php?optio ... &Itemid=45
Pogledaj ovdje mozda ti se nesto svidi sve su terenci
gledam ja to registrovan sam i na forumu crni pajero je moj,a ovo je sve skupo za zanimacije za koje meni treba,nemoj me tjerati da dajem oglas ovdje :D
mamica papucarka

#22 Re: Jeep

pa sta radis sa jeep-ovima :D kakav sport i dje je to :D
Bakir1

#23 Re: Jeep

Post by Bakir1 »

mamice evo ga jedan od njih (ima ih vise)
Image
Image
Preis: 950 EUR Kilometerstand: 244.000 km Leistung: 76 kW / 103 PS Kraftstoffart: Benzin Erstzulassung: 7/1989
TUV nema HU ima cijena meni odgovara a kada vratis tablice ili mozes odmah traziti povrat MWST od 18% i taman :D
ovo je uzeto kao primjer ima njih jos posebno ovih sto idu u export oni su djabalesku :-D
a sportski se vozam sumama po srednjoj bosni :D
mamica papucarka

#24 Re: Jeep

pa nije skup :oops: jel ti ga zao dati za ovu cijenu :?
jedino ne znam ovo za kilometrazu? jel to puno????
Bakir1

#25 Re: Jeep

Post by Bakir1 »

mamica papucarka wrote:pa nije skup :oops: jel ti ga zao dati za ovu cijenu :?
jedino ne znam ovo za kilometrazu? jel to puno????
cek cek i nije skup a kome da ga ja dajem za ovu cijenu,necu ga nigdje davati to cu ja voziti :D
nije ta kilometraza nista za njega maciji kasalj :D
Post Reply