Jeep Cherokee (dijelovi)

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Corak

#1 Jeep Cherokee (dijelovi)

Post by Corak »

Da li bi mi neko mogao reci gdje da nadjem dihtung glave motora za za Jeep Cherokee 2.5 TDI. kao na slici ispod !
Image
Zivim se na Ilidzi !
Pozdrav
sorcerer

#2 Re: Jeep Cherokee (dijelovi)

Post by sorcerer »

szakalmetal se zove firma

kuca odmah iza motorexa kad ides od interexa prema aerodromu,imas i metalni za sve 4 glave spojen ,a imas obicne za svaku glavu posebno .
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#3 Re: Jeep Cherokee (dijelovi)

Post by mali_milojica »

Probaj u Motorexu ili kod Sakala.
Taj motor ima cetiri glave. Za svaki cilindar posebno. Po pricama majstora,nema goreg motora za raditi,a popravke se bukvalno ne isplate. X slucajeva sam gledao gdje su ljudi bacali dizel i ubacivali benzince ili drugi polovan dizel,ako bi ga nasli.
EDIT.vidim preduhitrio me covjek.
sorcerer

#4 Re: Jeep Cherokee (dijelovi)

Post by sorcerer »

to pricaju papanski majstori i debili koji uspiju unistiti taj motor neodrzavanjem, gasanjem na hladno i ne prateci kazaljku od temperature,stanje visko ventilatora i sl...
to je brodski motor koji je veoma pouzdan i kvalitetan uz normalnu eksploataciju.
ugradjivao se u jos u alfe,range rover, ford scorpio...obicno pukne glava na tim motorima od pregrijavanja jer termostat otvara na 80 C
mali_milojica

#5 Re: Jeep Cherokee (dijelovi)

Post by mali_milojica »

Dobro,reci cu Suadu Hoti da je papanski majstor :wink:
Salu na stranu,svi kazu da je motor nepoderiv uz pravilnu voznju i odrzavanje. Ali kada rikne,obicno se baca,jer je popravka za nase uslove pre,preskupa i kupuje se drugi polovan ili se ide na ubacivanje benzinca.
sorcerer

#6 Re: Jeep Cherokee (dijelovi)

Post by sorcerer »

suad je to rekao jer nece da se bakce s tim govnima vjerovatno,kao sto ne bi niko normalan popravljao neke izdrkane aute u koje nije ulozen fening ,a kad se pokvario treba ih osposobit za sto manje para ili za neku zamjenu ako moze nesto s mog profila :lol: :lol: :lol:
uglavnom ko ima za bacit VM motor nek baci kod mene .
mali_milojica

#7 Re: Jeep Cherokee (dijelovi)

Post by mali_milojica »

:thumbup:
Apsolutno se razumijemo i shvatio sam sta pokusavas objasniti. Ali upravo zbog skupe popravke,polovni VM motori kostaju kao suho zlato. Usput,ako ne budes imao gdje ostaviti VM motor,posalji i meni koji.
:lol: :lol: :lol:
sorcerer

#8 Re: Jeep Cherokee (dijelovi)

Post by sorcerer »

imam ja prostora vjeruj ,samo donesi :D viska ne moze bit.....
Corak

#9 Re: Jeep Cherokee (dijelovi)

Post by Corak »

sorcerer wrote:szakalmetal se zove firma

kuca odmah iza motorexa kad ides od interexa prema aerodromu,imas i metalni za sve 4 glave spojen ,a imas obicne za svaku glavu posebno .
ok hvala..
Za nase uslove odrzavanje je preskupo..
sorcerer

#10 Re: Jeep Cherokee (dijelovi)

Post by sorcerer »

Corak wrote: Za nase uslove odrzavanje je preskupo..
uvijek postoji opcija golf II 1.6D on je najbolji za odrzavanje ,prva izmjena ulja na 300.000 km,a druga na 720.000 al se mijenja i filter
goran16v

#11 Re: Jeep Cherokee (dijelovi)

Post by goran16v »

sorcerer wrote:
Corak wrote: Za nase uslove odrzavanje je preskupo..
uvijek postoji opcija golf II 1.6D on je najbolji za odrzavanje ,prva izmjena ulja na 300.000 km,a druga na 720.000 al se mijenja i filter
Nemoj sad pretjerivat s tim filterom na 720.000, nije servis na 1.200.000 da se mijenja i filter.
sorcerer

#12 Re: Jeep Cherokee (dijelovi)

Post by sorcerer »

pa ako si kokuz taj mjesec ne moras zamijenit ni filter ni ulje,samo dolijes kolko fali :D
iceman ze

#13 Re: Jeep Cherokee (dijelovi)

Post by iceman ze »

Kod Szakala na Stupu u blizini Interexa kad narucis dio nema vise povrata tog dijela u orginalnom pakovanju kao sto je to standard u USA.

USA daleko 5 hiljada od Bosne pa nema problema oko povrata dijelova i znaju sta je fer i korektan odnos prema kupcima.

Gdje ima u svijetu avansna uplata i cekanje na dio danima dok stigne, bez ikakve garancije, deklaracije i sl.?!

U Bosni moras poznavati svoj auto bolje i od prodavca dijelova i od majstora da bi bio siguran u to sto kupujes.
Hasan Sadiković

#14 Re: Jeep Cherokee (dijelovi)

Post by Hasan Sadiković »

Corak wrote:Da li bi mi neko mogao reci gdje da nadjem dihtung glave motora za za Jeep Cherokee 2.5 TDI. kao na slici ispod !
Image
Zivim se na Ilidzi !
Pozdrav
pozdrav ako nisi našo dihtung obrati se na 061750492
Post Reply