Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
-
The Patriot
#1 Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
Pozdrav,
Ne znam gdje da stavim ovaj upit, pa ako nije za ovaj podforum, premjestite.
Naime, interesuje me gdje se moze pronaci koje ulice u Sarajevu (konkretno Starom Gradu) su jednosmjerne I dvosmjerne, ako nema saobracajnog znaka i koje su "malo vise glavne" od drugih? Da budem jos precizniji podrucje Kovaca - Dzinina, Mlini, Ocaktanum itd... Ima li npr. Dzinina ulica prednost u odnosu na ulivnu ulicu Mlini i tako
Naime, interesuje me gdje se moze pronaci koje ulice u Sarajevu (konkretno Starom Gradu) su jednosmjerne I dvosmjerne, ako nema saobracajnog znaka i koje su "malo vise glavne" od drugih? Da budem jos precizniji podrucje Kovaca - Dzinina, Mlini, Ocaktanum itd... Ima li npr. Dzinina ulica prednost u odnosu na ulivnu ulicu Mlini i tako
- insomnia78
#2 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
Kako ulica moze biti jednosmjerna ako nema znaka?
-
kakavdanakneiskustvu
#3 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
tijesna da se mimoidju dva auta?
- insomnia78
#4 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
Pa ne znaci da je jednosmjerna
-
kakavdanakneiskustvu
#5 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
moze biti da je jedniosmjerna,ne mora znaciti
- insomnia78
#6 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
Ne noze biti jednosmjerna ako nema jebenog znaka
-
kakavdanakneiskustvu
#7 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
moze biti da su ljudi navikli da je neka ulica jednosmjerana iako nema jebenog znaka,jer je preuska da bi se vozila mimolilazila,a mozda je znak nekad i bio,pa ga neko ukrao??
- insomnia78
-
The Patriot
#9 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
Znaci, obavezno je dvosmjerna ako nema znaka?
A sta je sa prednoscu u odnosu na druge ulice?
Samo pravilo desne strane ili ima negdje da se zna da su neke ulice glavne, a "ovi" nisu postavili znak?
Samo pravilo desne strane ili ima negdje da se zna da su neke ulice glavne, a "ovi" nisu postavili znak?
- insomnia78
#10 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
Imas ti vozacku bgt?The Patriot wrote:Znaci, obavezno je dvosmjerna ako nema znaka?
-
The Patriot
#11 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
Imam, ali za ovo ne znam, jer su mahale I svi sve koriste. Ako znas reci, ako ne znas, preskoci.
- insomnia78
#12 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
Pa kad vec imas vozacku sve si to trebo nauciti u testovima. Znas ono policajac, semafor, znak, pravilo desne strane...
Gledaj horizontalnu i vertikalnu signalizaciju pusti se mahale i navike. Sta kad danas sutra promjene prioritet?
Gledaj horizontalnu i vertikalnu signalizaciju pusti se mahale i navike. Sta kad danas sutra promjene prioritet?
- muha_sa
#13 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
to su mahom dvosmjerne uliceThe Patriot wrote:Znaci, obavezno je dvosmjerna ako nema znaka?
recimo-kad se spuštaš od žute tabije ka Kovacima niz Jekovac--vidio si kako je usko da se jedva dva auta mimoidju a dvosmjerna
-
The Patriot
#14 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
[quote="insomnia78"]Pa kad vec imas vozacku sve si to trebo nauciti u testovima. Znas ono policajac, semafor, znak, pravilo desne strane...
Gledaj horizontalnu i vertikalnu signalizaciju pusti se mahale i navike. Sta kad danas sutra promjene prioritet?[/quot
Joooj, haj' svega ti, makni se. Mene interesuje da li negdje postoji zvanicno da li su ulice oznacene kao dvosmjerne ili jednosmjerne i da li su neke ulice oznacene sa pravom prvenstva po mahalama, jer ih ima pravo velikih i prometnih, a opet nema nikakvih znakova. Za pravilo desne strane znam i bez tebe, bez uvrede.
Gledaj horizontalnu i vertikalnu signalizaciju pusti se mahale i navike. Sta kad danas sutra promjene prioritet?[/quot
Joooj, haj' svega ti, makni se. Mene interesuje da li negdje postoji zvanicno da li su ulice oznacene kao dvosmjerne ili jednosmjerne i da li su neke ulice oznacene sa pravom prvenstva po mahalama, jer ih ima pravo velikih i prometnih, a opet nema nikakvih znakova. Za pravilo desne strane znam i bez tebe, bez uvrede.
- insomnia78
#15 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
Ma to postoji u svakom gradu u svijetu gdje imas “stari grad”
Zivim u jednoj takvoj. Dvosmjerna ulica sli su sa jedne strane dopustili parkiranje ispred kuca sa iscrtanim mjestima tako da se ne mozes mimoici osim ako se neko ne skloni. Ulica pored isto tako sli bez iscrtanih mjesta pa se citava ulica parkira jedan dan desno drugi lijevo
Zivim u jednoj takvoj. Dvosmjerna ulica sli su sa jedne strane dopustili parkiranje ispred kuca sa iscrtanim mjestima tako da se ne mozes mimoici osim ako se neko ne skloni. Ulica pored isto tako sli bez iscrtanih mjesta pa se citava ulica parkira jedan dan desno drugi lijevo
- insomnia78
#16 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
Pa da znas ne bi pit’o. Saobracajna pravila su ista u citavom svijetu. Sta bi sad trebalo gdje god krenes da trazis po internetu
- muha_sa
#17 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
gdje je jednosmjerna postoji znak

-
The Patriot
#18 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
Uopste nije bitno sta ja znam ili ne znam. Ono sto mene interesuje jeste da li bilo gdje postoji (oficijelno, zvanicno, sluzbeno) mjesto, ustanova ili nesto trece gdje cu to saznati - koje su dvosmjerne ili jednosmjerne i koje su sa pravom prvenstva? Mozda negdje i postoji, mozda ne. Ako znas reci, ako ne znas, majke ti - sjasi. Meni je to potrebno da je potvrdjeno oficijelno, a ne ofrljativno.
-
The Patriot
#19 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
Nema znakova, nema nista
- muha_sa
#20 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
onda su kao što napisah sve dvosmjerne a prednost ima ko vozi uz brdoThe Patriot wrote:Nema znakova, nema nista
jest da su to haman sve mali sokaci--ne znam jer odavno nisam tim ulicicama vozio--da li i u jednom sokaku ima znak da se ukljucuje u ulicu sa pravom prvenstva
nisi bez razloga i znatiželje otvorio temu i zato sumnjam da ceš na forumu dobit tacan odgovor koji te zanima--možda da probaš u policijskoj stari grad
-
The Patriot
#21 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
@muha_sa
U pravu si, nisam bez razloga otvorio temu. Hvala na odgovoru. Pokusacu tamo.
U pravu si, nisam bez razloga otvorio temu. Hvala na odgovoru. Pokusacu tamo.
- insomnia78
#22 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
Obevezno nam reci sta su ti rekli
-
hAZNADAR
#23 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
Imas podforum Sarajevo za sarajevske probleme.The Patriot wrote:Pozdrav,
- Cherry-Cherry
#24 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
Probaj u policijskoj upravi ili možda Ministarstvu saobraćaja Kantona.
-
The Patriot
#25 Re: Jednosmjerne i dvosmjerne ulice u Sarajevu
@Cherry-Cherry