Jednodnevna radionica 'Valovi 5 ritmova' 13.4.2008.

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
Tanzelarija

#1 Jednodnevna radionica 'Valovi 5 ritmova' 13.4.2008.

Post by Tanzelarija »

VALOVI 5 Ritmova 13.4.2008. (nedelja)
Otvorena jednovečernja radionica metode pokreta Gabrielle Roth
Vodi Lucija Ana Glagolić, Zagreb

Ovo je poziv svima koji žele doći, onima koji misle da ne žele ali im srce jače kuca i ipak čitaju poziv dalje, onima koji još nikad nisu plesali, onima koji plešu otkad znaju za sebe... Ovo je poziv svakome tko ima tijelo i diše bez obzira na dob, spol, iskustvo, razgibanost, seksualnu orijentaciju, prehrambene navike, religijsko opredjeljenje...

5 Ritmova je praksa koja kroz tijelo otvara vrata u slobodan život. Postoji izreka koja kaže da je znanje samo glasina dok ne uđe u mišiće. Ova praksa nam omogućava da istražujemo svoje mišiće i otkrivamo znanje koje već postoji u našem tijelu, istovremeno pružajući priliku da se upustimo u sasvim nove načine postojanja. Daje nam uvid u mjesta gdje smo se zaustavili i kroz svaki od ritmova nudi drugačiji alat za pokretanje. Pruža mogućnost da se oslobodimo unutar sebe.

“Plesanje onog što sam nazvala 'pet ritmova' je buđenje u svojoj suštinskoj prirodi, istezanje intuicije I mašte, jednako kao i istezanje tijela. Na ritmove gledam kao na val, kontinuirani tijek energije. Val ritmova je ključ čitavog stvaralačkog procesa, bez obzira rađate li dijete, koreografirate ples, projektirate zgradu, režirate predstavu ili doživljavate orgazam. Pet ritmova su mapa, bez obzira gdje poželite ići, na svim razinama svijesti. Oni su znakovi na putu do stvarnog 'ja', ranjivog, divljeg, strastvenog, nagonskog 'ja'.
Gabrielle Roth, http://www.gabrielleroth.com

Cijena: 10 Eura, ako dovedete sa sobom nekoga novoga, svatko placa 8 Eura. Radna cijena je 6 Eura (ogranicen broj mjesta).
Nije potrebno prijasnje iskustvo, svi su dobrodosli!

Sve informacije o lokaciji i obvezne prijave: [email protected],
00 387 61 517 356 , http://www.plesritmova.net
Post Reply