jedno bitno pitanje!!!
Moderator: anex
- arslanica
#1 jedno bitno pitanje!!!
zanima me da li neko zna, kucana strana po rukopisu, koliko košta???
- duspi
#2 Re: jedno bitno pitanje!!!
obično zavisi od broja strana, karaktera teksta (jel pun nekih komplikovanijih tehničkih, teških izraza koji se kucaj sporije od 'običnog' sadržaja), da li uključuje neki osnovni prelom / formatiranje teksta ili samo prekucavanje i td
okvirno, rekao bih 5 km po strani za više stranica prosječnog teksta, 10 za manje / komplikovanije stvari ? šta ti konkretno treba (da ti odmah i prekucam?
)
okvirno, rekao bih 5 km po strani za više stranica prosječnog teksta, 10 za manje / komplikovanije stvari ? šta ti konkretno treba (da ti odmah i prekucam?
-
HomeArt
#3 Re: jedno bitno pitanje!!!
Samo prekucavanje teksta se racuna ne po stranici nego po kartici koja je 1800 znakova, i kosta 1,5KM kod profesionalnih daktilografa a ova nabadanja sa 2 prsta mogu biti i po 10KM po strani. Oblikovanje (prelamanje) teksta je nesto drugo.
- arslanica
#4 Re: jedno bitno pitanje!!!
mene zanima obicna kucana stranica bez nekih dodataka (mislim tabele i tako to)
u svakom slučaju - hvala
u svakom slučaju - hvala
- arslanica
#5 Re: jedno bitno pitanje!!!
duspi wrote:obično zavisi od broja strana, karaktera teksta (jel pun nekih komplikovanijih tehničkih, teških izraza koji se kucaj sporije od 'običnog' sadržaja), da li uključuje neki osnovni prelom / formatiranje teksta ili samo prekucavanje i td
okvirno, rekao bih 5 km po strani za više stranica prosječnog teksta, 10 za manje / komplikovanije stvari ? šta ti konkretno treba (da ti odmah i prekucam?)
sama tipkam, tj. kucam ...
ispalo mi je da bih mogla "otvoriti" privatni biznis ... pa me zanima koliko je tu moje ...
- Skyfox
#6 Re: jedno bitno pitanje!!!
Sama svoj gazda... spucaj cijenu koja ti odgovara... 
- arslanica
#7 Re: jedno bitno pitanje!!!
hvala ... to je ta cijena koja mi je trebalaSkyfox wrote:Sama svoj gazda... spucaj cijenu koja ti odgovara...
- duspi
#8 Re: jedno bitno pitanje!!!
verovatno ćeš najviše zaraditi prekucavajući diplomske ili tako neke radove srednjeg broja stranica s kraćim vremenskim rokom, još ako evnetualno naučiš malo indesigna ili sličnog software, pa izbacuješ gotov rad, tu se mogu stvanor fine cifre uzeti
a cijenu teško da ćeš uspješno odrediti fiksnu koja će svaki put odgovarati, ipak se tu prije svega naplaćuje utrošeno vrijeme, nije isto prekucati 10 strana pisma dijaspori i 10 strana tehničkog materijala...cjenu sama procjeniš pa ako uspije još bolje
a cijenu teško da ćeš uspješno odrediti fiksnu koja će svaki put odgovarati, ipak se tu prije svega naplaćuje utrošeno vrijeme, nije isto prekucati 10 strana pisma dijaspori i 10 strana tehničkog materijala...cjenu sama procjeniš pa ako uspije još bolje
- arslanica
#9 Re: jedno bitno pitanje!!!
problem je taj da cu ja prekucavati po rukopisu za knjigu ...
pa su me zadnji put pravo zakinuli .. ispalo da sam im skoro pa DŽABE radila ...
pa su me zadnji put pravo zakinuli .. ispalo da sam im skoro pa DŽABE radila ...