Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ruzno je reci, ali ne volim one unaprijed skladbane cestitke, koje onda vlasnici istih, misleci da su kul, salju na forward stotinama svojih kolega, prijatelja i poznanika..
prosle godine je bilo nesto kao: neka allahova svjetlost.. itd..
ove godine je druga in.. da vidim samo, jesam li ih sve obriso..
"moj bajramluk vama nek bude poruka ova, zelim vam srecu i ostvarenje snova. neka vam allah obasja dusu islamom i ispuni srce imamom (valjda bi trebalo imanom, al haman je skladatelj malkice pobrko vjerskog sluzbenika i vjeru). bajram serif mubarek olsun"
meni je to bezveze cestitka. nije bajram nova godina, pa da se zeli ostvarenje snova i sreca i sta ja znam.. na bajram se uvijek islo djedu i neni (posebno na ovaj kurban bajram, kad se kolje i kurban - odnosno prinosi zrtva), cestito im se bajram, onda bi klali kurban, onda bi jeli svakakva super jela koja se spremaju samo za bajram, onda bi sjedili familijarno po cijeli dan, pa sve do kasno u noc i ostali i na konaku i tako..
nit su se culi kakvi stihovi, nit je nekog obasjavalo svjetlo i iman i to.. srce i dusa su bili puni zato sto smo sa najmilijim.. jedina cestitka je bila "bajrambarecula" - "ala'razola".. i to je nasa tradicija.. ovo sad stvaranje tradicije skladbajuci kojekakve pjesmice i cestitike je u najmanju ruku bogohuljenje..
zao mi je samo sto sam danas daleko od kuce, al tako se zadesilo.. al mi je drago sto necu biti veceras u srebreniku ili tuzli gdje ce nastupiti kolektivno ludilo, ubijanje alkoholom, penjanje po stolovima, a sve u cilju vracanja najnovijoj tradiciji, ma kako god to glupavo i apsurdno bilo..
sjetim se onog vica, rusimo stari most u mostaru i pravimo jos stariji..