Jedna od (naj)žešćih posljedica rata...

Post Reply
kub lajkan

#1 Jedna od (naj)žešćih posljedica rata...

Post by kub lajkan »

Vratite se malo u vrijeme prije rata...

Sjetite se kako je izgledalo kad neko zapodjene priču o nacionalnoj ugroženosti.
U osamdesetim godinama je to bilo vrrrrrlo rijeetko. Ja se lično teško mogu sjetiti ijedne takve OZBILJNE situacije... Ali se dobro sjećam da o tome nije bilo nikad ozbiljnih rasprava. I kad bi se to ponegdje pomenulo, uvijek, ali uvijek, je to bilo zajebancija ili bi se odmah okretalo na zajebanciju. I oko toga smo bili jednoglasni. Ali hajde-de što smo bili jednoglasni u priči... Fora je da smo i U SRCU bili jednoglasni oko toga. To nije bio FOL. Mi smo stvarno takvi bili...

Oni koji su drugačije pomislili, za nas su stvarno bili ZADNJI KRETENI, ili bolesnici ili nešto slično. I normalno je da ih je odmah trebalo "na institut" da se malo ispita ko ih je mokrom čarapom klepio... Ili u ćuzu ili na Psihijatriju. Nemaš gdje drugo sa njima... Doduše, tad nismo znali, da su to sve bili "politički montirani procesi". To ćemo saznati naknadno.

Elem, da ne duljim...

Gledam, kako danas svaki kreten koji postavi neku temu o ugroženosti, i to MA KAKVA ONA BILA, MA KOLIKO DALEKA OD PAMETI, nazigu barem jednog od nas da uđemo u raspravu sa njim. A prosječno nas je toliko da se naš broj ne može iskazati prstima jedne ruke.

Nekad zamišljam te idiote koji sami sebi kažu: "Kako bi ih sad mog'o natjerati da mi obore rekord od prošli put, kad je bilo skoro 3000 učitavanja moje teme..."

Pa ljudi, jesmo li stvarno dotle došli da ne možemo s pika prepoznati kretena? Nije li to zabrinjavajuće :?
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

Post by Truba »

za mene najžešća posljedica rata jeste ta što bi sutra izbio rat da se povuče međunarodna zajednica ili što bi međunarodna zajednica ako se globalna politika promjeni vrlo lako mogla zapaliti ovo žarište(žarišta s uvijek potrebna)

toliko je oružja kod naroda, toliko je još onih koji žele rat... :(
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Kreteni postave temu...kreteni odgovaraju na temu...sta ima tu novo.S kim si takav si :D .
Vodenjak

#4 Re: Jedna od (naj)žešćih posljedica rata...

Post by Vodenjak »

kub lajkan wrote:Vratite se malo u vrijeme prije rata...

Sjetite se kako je izgledalo kad neko zapodjene priču o nacionalnoj ugroženosti.
U osamdesetim godinama je to bilo vrrrrrlo rijeetko. Ja se lično teško mogu sjetiti ijedne takve OZBILJNE situacije... Ali se dobro sjećam da o tome nije bilo nikad ozbiljnih rasprava. I kad bi se to ponegdje pomenulo, uvijek, ali uvijek, je to bilo zajebancija ili bi se odmah okretalo na zajebanciju. I oko toga smo bili jednoglasni. Ali hajde-de što smo bili jednoglasni u priči... Fora je da smo i U SRCU bili jednoglasni oko toga. To nije bio FOL. Mi smo stvarno takvi bili...

Oni koji su drugačije pomislili, za nas su stvarno bili ZADNJI KRETENI, ili bolesnici ili nešto slično. I normalno je da ih je odmah trebalo "na institut" da se malo ispita ko ih je mokrom čarapom klepio... Ili u ćuzu ili na Psihijatriju. Nemaš gdje drugo sa njima... Doduše, tad nismo znali, da su to sve bili "politički montirani procesi". To ćemo saznati naknadno.

Elem, da ne duljim...

Gledam, kako danas svaki kreten koji postavi neku temu o ugroženosti, i to MA KAKVA ONA BILA, MA KOLIKO DALEKA OD PAMETI, nazigu barem jednog od nas da uđemo u raspravu sa njim. A prosječno nas je toliko da se naš broj ne može iskazati prstima jedne ruke.

Nekad zamišljam te idiote koji sami sebi kažu: "Kako bi ih sad mog'o natjerati da mi obore rekord od prošli put, kad je bilo skoro 3000 učitavanja moje teme..."

Pa ljudi, jesmo li stvarno dotle došli da ne možemo s pika prepoznati kretena? Nije li to zabrinjavajuće :?
Tako jednostavno, iskreno i istinito receno...
Zox

Post by Zox »

Bilo ih je i prije rata koji su U SRCU smatrali da su ugrozeni.
Pada mi na pamet barem jedna osoba za svaku nacionalnost.
digger

#6 Re: Jedna od (naj)zˇesˇc´ih posljedica rata...

Post by digger »

kub lajkan wrote:Gledam, kako danas svaki kreten koji postavi neku temu o ugrozˇenosti, i to MA KAKVA ONA BILA, MA KOLIKO DALEKA OD PAMETI, nazigu barem jednog od nas da u?emo u raspravu sa njim. A prosjecˇno nas je toliko da se nasˇ broj ne mozˇe iskazati prstima jedne ruke.
Pa ljudi, jesmo li stvarno dotle dosˇli da ne mozˇemo s pika prepoznati kretena? Nije li to zabrinjavajuc´e :?
Evo ti nivoa: Fair_Life citira dva razlicita napisa u BH Dani i Oslobodjenje.
"Wendy" komentarise:
Ali u tvom postavljanu pitanja koristis novine koje se sluze lazima.
Natrag na vic: "A zasto vi ugnjetavate crnce?"
stickitout

Post by stickitout »

Kube u pravu si 100%, jedini problem sto se tice rasprave je da ja nekad hocu da se raspravljam sa nacionalistima, paranoidno religioznim zatucanicima, ugrozenima, itd. U pocetku sam nasjedao na provokatora al sad mi je pravo zanimljiv, tacno ga mogu zamislit kako pjeni iz nekog internet caffe-a i mjenja terminal svakih 15 minuta kad dobije zabranu na forum.
Druga stvar je da rasprava sa istomisljenicima i nije rasprava u stvari a od grmalja kao sto je "vojvotkinja" se moze vidjet tacna metodika ispiranja mozga lazima kojom se danas sluze "ultrasi".
Treca stvar je da kroz rasprave sa takvim likovima dolazi do izrazaja njihov intelektualni nivo u za njih naj jacem svijetlu a to je svijetlost svijece. Daleko su takvi od neona, zato ih je i lako manipulisat.

Uglavnom kad se uspostavi frekvencija na koju oni reaguju onda se, po mom misljenju, ista moze iskoristiti za kontra-efekt.

Jebi ga, sve je nekad bilo super pa su dosli nesposobni i bolesni i sve pokvarili. Sad nista ne valja pa ce doci sposobni i zdravi da poprave.
Zio

Post by Zio »

nebih da mijenjam idilu ove teme ali i u tim salama osamdesetih jedni su se salili da su ugrozeni i usput organizovali dok su drugi naivno prihvatali bratsku salu...

hebiga drugovi, ko' se dobro opeko na te sale drugacije nemoze da odgovori na ovu temu. ali mislim da sad kad smo se dobro upoznali mislim da mozemo poceti zivjeti zajedno ili jedni pored drugih, bez sale. :)
gavrilo

#9 Re: Jedna od (naj)žešćih posljedica rata...

Post by gavrilo »

kub lajkan wrote:I kad bi se to ponegdje pomenulo, uvijek, ali uvijek, je to bilo zajebancija ili bi se odmah okretalo na zajebanciju. I oko toga smo bili jednoglasni. Ali hajde-de što smo bili jednoglasni u priči... Fora je da smo i U SRCU bili jednoglasni oko toga. To nije bio FOL. Mi smo stvarno takvi bili...

Oni koji su drugačije pomislili, za nas su stvarno bili ZADNJI KRETENI, ili bolesnici ili nešto slično.
slazem se absolutno sa tobom...

a znas sta je ironija svega toga sto se desilo? zivim u svajcarskoj i ovde su nasi klubovi (pretezno folkoteke ... :-? ) izmjesani, znaci svi se druze zajedno. nisam do sad ni jednom dozivio da su bile tuce izmedju pojedinih konstitutivnih naroda bih (kako ovo glupo zvuci :shock: ). to se pretezno srbi medju srbima ili bosnjaci medju bosnjacima "obracunavaju"... pretezno obicni kreteni u crnim koznim jaknama i "ljutim" pogledima (kao sto rekoh kreteni... :lol: ). jedino sto moram da kazem jeste da bosnjacima iz bosne sandzaklije kvare ugled. oni se uvjek moraju posebno isticati sa salovima, ogromnim zlatnim ljiljanima oko vrata i slicno... :-)
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Zio wrote:nebih da mijenjam idilu ove teme ali i u tim salama osamdesetih jedni su se salili da su ugrozeni i usput organizovali dok su drugi naivno prihvatali bratsku salu...

hebiga drugovi, ko' se dobro opeko na te sale drugacije nemoze da odgovori na ovu temu. ali mislim da sad kad smo se dobro upoznali mislim da mozemo poceti zivjeti zajedno ili jedni pored drugih, bez sale. :)

Citajuci i ovaj ali i mnoge druge tvoje kometare, mogu ti reci samo da sa takvima kao ti ja ne bih pozelio "poceti zivjeti zajedno ili jedan pored drugog, bez sale"

One koji zadnjih petnaest godina vide kao "upoznavanje" medju narodima, smatram vrlo opasnim po zivotnu okolinu...
Iz cisto zdravstvenih razloga, sory...

:roll:
Qwert

Post by Qwert »

Sto li su danas sve teme slicne? :-?

Inace u psihologiji stoji, ne znam tacno koja strana :D, da kada emocije prikrivas, nasilno ili posredstvom drugih emocija npr. straha i sl., onda je velika mogucnost da poslije izvjesnog vremena puknes, bukvalno. :D
Isto tako stoji da se obicno takvi psiholoski poremecaji sprecavaju otvorenim diskusijama. :roll: Praksa pokazuje da drustva u kojima se potencira praktikovanje takvog vida diskusije, imaju puno manje medjusobnih sukoba i konflikta, verbalnih naravno. 8-)
sule_krug

Post by sule_krug »

Vodenjak wrote:
Zio wrote:nebih da mijenjam idilu ove teme ali i u tim salama osamdesetih jedni su se salili da su ugrozeni i usput organizovali dok su drugi naivno prihvatali bratsku salu...

Citajuci i ovaj ali i mnoge druge tvoje kometare, mogu ti reci samo da sa takvima kao ti ja ne bih pozelio "poceti zivjeti zajedno ili jedan pored drugog, bez sale"

One koji zadnjih petnaest godina vide kao "upoznavanje" medju narodima, smatram vrlo opasnim po zivotnu okolinu...
Iz cisto zdravstvenih razloga, sory...

:roll:
mi i danas zivimo zajedno tako da se to bas i nije promjenilo
dinash

Post by dinash »

ali sto su slovenci SUPCI to nidje nema! o granicarima i carinicima da i ne govorim!!!

jelde.

:-)
Qwert

Post by Qwert »

dinash wrote:ali sto su slovenci SUPCI to nidje nema! o granicarima i carinicima da i ne govorim!!!

jelde.

:-)
Jesu vala, Supci i to zesci. :D
BISCANIN2

Post by BISCANIN2 »

Dok smo mi pričali u bratsvu drugi su ćutke radili i pripremali se za ispunjenje vjekovnih i li tisućljetnih snova .
Neki iz bratstva u genocid a drugi iz bratstva u borbu za opstanak .
Nisam ni znao da pripadam balijama ,handžarcima niti da sam turčin što znači da drugi imaju prave da me raskole od svega .
Izmedju srbljaka , bošnji ,rvata nema problema niti je bilo .
Izmedju politika o velikim najvećim grandioznim državama tu su ne rješivi problemi .
digger

Post by digger »

BISCANIN2 wrote:Dok smo mi pricˇali u bratsvu drugi su c´utke radili i pripremali se za ispunjenje vjekovnih i li tisuc´ljetnih snova .
Neki iz bratstva u genocid a drugi iz bratstva u borbu za opstanak .
Nisam ni znao da pripadam balijama ,handzˇarcima niti da sam turcˇin sˇto znacˇi da drugi imaju prave da me raskole od svega .
Izmedju srbljaka , bosˇnji ,rvata nema problema niti je bilo .
Izmedju politika o velikim najvec´im grandioznim drzˇavama tu su ne rjesˇivi problemi .
Tacno.
A kad tome dodas dozu religije, dobijemo pravi "bosanski lonac."
redar

Post by redar »

Pozzz..

Nasim generacijama je veoma tesko prihvatiti da su se danas u citavom svijetu mnogi "osvijestili" i prigrabili "svoju religiju" jos blize uz prsa.
Nazalost umijesto da ljudi koa bica idu dalje stoje u mijestu.
Vjerske vodje manipuliraju svoje sljedbenike po ko zna koji put u istoriji a ljudi to zivo gutaju.
Zasto?
Ljudi su isprepadani, strah ih je jednostavno. A i ne bilo ih strah kad pogledas sta nam se servira putem medija.
Slabo je nekih finih stvari na TV-u i u novinama.
Zasto?
Zao sto to prodaje, prodaju na strahove i fobije.
Raja ze zeljna tudje bijede,patnje i straha jer to nam pomaze da jos pojacamo svoje od vec jake predrasue o onim "drugima".

Umijesto da se osjecamo stanovnicima zemlje, mi cemo radije da slusamo bljuvotine o onom iz drugog ulaza npr.

Moral i Etika su davno zaboravljeni jer samo vazi pravo i istina jacega sto fizicki sto ekonomski.

Nazalost izmijesana tri pozitivna nealektisanja politika, vjera i sport su napravili jednu ogromu negativnu eksploziju medju ljudima.

Mozda sam previse naivan ili ocekujem previse ali ja zelim jedan bolji svijet ako ne zbog nas samih onda zbog nase djece.

Toliko od mene.

ozzzz.....
Post Reply