Jedna drzava - jedna vojska - Armija BiH
-
hush
#1 Jedna drzava - jedna vojska - Armija BiH
Potpuna suradnja s Haškim tribunalom jeste i ostat će prvi i glavni uvjet za priključenje Bosne i Hercegovine Partnerstvu za mir i zaključivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju Europskoj uniji, kazao je predsjedavajući Komisije za reformu odbrambenog sistema BiH Raffi Gregorian u razgovoru s članom Predsjedništva BiH Sulejmanom Tihićem u Sarajevu.
Gregorian je informirao Tihića o toku procesa reformi i prioritetima i ciljevima daljnjeg rada Komisije.
U razgovoru je konstatirano da BiH više nema vremena za gubljenje, niti sebi može priuštiti rasipanje novaca na tri ministarstva odbrane i tri vojske.
"Konačan cilj jeste stvaranje jedinstvene vojske Bosne i Hercegovine, što je uvjet za ulazak vaše zemlje u NATO, a stabilna i jaka Bosna i Hercegovina garant je sigurnosti ovog regiona", kazao je Gregorian.
Da li ste za jedinstvene Oruzane snage BiH?
Gregorian je informirao Tihića o toku procesa reformi i prioritetima i ciljevima daljnjeg rada Komisije.
U razgovoru je konstatirano da BiH više nema vremena za gubljenje, niti sebi može priuštiti rasipanje novaca na tri ministarstva odbrane i tri vojske.
"Konačan cilj jeste stvaranje jedinstvene vojske Bosne i Hercegovine, što je uvjet za ulazak vaše zemlje u NATO, a stabilna i jaka Bosna i Hercegovina garant je sigurnosti ovog regiona", kazao je Gregorian.
Da li ste za jedinstvene Oruzane snage BiH?
-
u Fatime vise Jajca
ide mi polako ali sigurno na kurcinu to ' saradnja BiH sa Haag-om',nije BiH ta koja ne saradjuje nego srbadija...al eto,jebaj'ga 
-
Chat Nick
Pa vrijeme vam je da se odlucite:u Fatime vise Jajca wrote:ide mi polako ali sigurno na kurcinu to ' saradnja BiH sa Haag-om',nije BiH ta koja ne saradjuje nego srbadija...al eto,jebaj'ga
Dali je RS dio Bosne ili nije?
Ako jeste onda BiH ne saradjuje sa Hagom a ako nije onda si u pravu.
-
Avangardan10
Pa zar ti mislis da je moguce posle rata naparavit zajednicku vojsku?
Pa koji ce vam vrag zajednicka vojska sa "cetnicima" nikako mi to ne ide u glavu?
Ja sam za profesionalnu vojsku pa ko hoce, u vojsku nek ide - bujrum!
Al' na mene nek ne racunaju , ja se necu odazvat cak ni u rezevni sastav!
Pa koji ce vam vrag zajednicka vojska sa "cetnicima" nikako mi to ne ide u glavu?
-
daredevil
Odlucili smo se, rs (namjerno malim slovima jer je ne priznajem) kao tvorevina nije sastavni dio BiH, ali teritorija na kojoj ta tvorevina zivotari jeste. Tako da BiH saradjuje sa Hagom, ali joj okupirane teritorije nisu u mogucnosti da saradjuju sa Hagom.Chat Nick wrote:Pa vrijeme vam je da se odlucite:u Fatime vise Jajca wrote:ide mi polako ali sigurno na kurcinu to ' saradnja BiH sa Haag-om',nije BiH ta koja ne saradjuje nego srbadija...al eto,jebaj'ga
Dali je RS dio Bosne ili nije?
Ako jeste onda BiH ne saradjuje sa Hagom a ako nije onda si u pravu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
i jaChat Nick wrote:PotpisujemAvangardan10 wrote:
ratovi će prestati kada ljudi prestanu nositi oružje
a ta ideja... jedna država, jedna armija, jedan predsjednik... zvuči poznato a nije vam se sviđalo
-
Chat Nick
Jos nisi shvatio da je citava BiH zajedno sa rs (malim slovima da mi nebi sto zamjerio) okupirana?daredevil wrote: Odlucili smo se, rs (namjerno malim slovima jer je ne priznajem) kao tvorevina nije sastavni dio BiH, ali teritorija na kojoj ta tvorevina zivotari jeste. Tako da BiH saradjuje sa Hagom, ali joj okupirane teritorije nisu u mogucnosti da saradjuju sa Hagom.
Sto radi propaganda...
-
nebi
Brate Rvate,samo nam se nemoj nervirat',osnovat' ce neko neku vojarnuChat Nick wrote:Jos nisi shvatio da je citava BiH zajedno sa rs (malim slovima da mi nebi sto zamjerio) okupirana?daredevil wrote: Odlucili smo se, rs (namjerno malim slovima jer je ne priznajem) kao tvorevina nije sastavni dio BiH, ali teritorija na kojoj ta tvorevina zivotari jeste. Tako da BiH saradjuje sa Hagom, ali joj okupirane teritorije nisu u mogucnosti da saradjuju sa Hagom.
Sto radi propaganda...
u Capljini,pa mozes tamo....ili da budes pricuvni casnik u povjerenstvu za promidzbu.
-
verbal
Hoces, hoces... osim ako nisi nesposoban za vojsku.Avangardan10 wrote:Pa zar ti mislis da je moguce posle rata naparavit zajednicku vojsku?
Osim toga, budu li svi Srbi tvoje "pameti", onda ne treba da vas cudi ako budu samo Bosnjaci i Hrvati u komandnom kadru.
Protiv koga ne mozes, pridruzi mu se.
I zapamti da nikome nije u interesu da to bude muslimanska Armija.
-
Avangardan10
Slusaj ne budimo licemjeri nije vama do zajednickog zivota sa srbimaverbal wrote:Hoces, hoces... osim ako nisi nesposoban za vojsku.Avangardan10 wrote:Pa zar ti mislis da je moguce posle rata naparavit zajednicku vojsku?
Osim toga, budu li svi Srbi tvoje "pameti", onda ne treba da vas cudi ako budu samo Bosnjaci i Hrvati u komandnom kadru.
pa to svi znamo vec vi pokusavete da preko zajednickih institucija sacuvate bosnu kao drzavu ...
Pa srbi su poslednji narod na planeti sa kojima bi vi zivjeli znam ja to
a puna su vam usta multieticnosti.
-
verbal
Na pada mi na pamet da ti protivrijecim kada kazes da medju "mojima" ima onih koji ne zele suzivot. U pravu si.Avangardan10 wrote:Slusaj ne budimo licemjeri nije vama do zajednickog zivota sa srbimaverbal wrote:Hoces, hoces... osim ako nisi nesposoban za vojsku.Avangardan10 wrote:Pa zar ti mislis da je moguce posle rata naparavit zajednicku vojsku?
pa to svi znamo vec vi pokusavete da preko zajednickih institucija sacuvate bosnu kao drzavu ...
Ali hajde da se mi pozabavimo sa svojim, vi gradjanski i unitarno orijentirani Srbi sa svojim, a gradjanski orijentirani Hrvati i unitaristi sa svojim ekstremima i nece biti problema.
-
nebi
Potpuno se slazem.Oruzje u ruke i pocnimo ispocetka!!Avangardan10 wrote:Slusaj ne budimo licemjeri nije vama do zajednickog zivota sa srbimaverbal wrote:Hoces, hoces... osim ako nisi nesposoban za vojsku.Avangardan10 wrote:Pa zar ti mislis da je moguce posle rata naparavit zajednicku vojsku?
-
daredevil
Zivotni cilj nam je da unistimo rs kao zlocinacku tvorevinu, a nemoj generalizovati tako srpski narod, ja imam strasno dobrih prijatelja srpske nacionalnosti, s kojima bih zivio, ali nisu cetnici i ubice.Avangardan10 wrote:Slusaj ne budimo licemjeri nije vama do zajednickog zivota sa srbimaverbal wrote:Hoces, hoces... osim ako nisi nesposoban za vojsku.Avangardan10 wrote:Pa zar ti mislis da je moguce posle rata naparavit zajednicku vojsku?
-
Avangardan10
Pa bolan vi u srbima prvo gledate cetnike , koljace pa onda ljude!daredevil wrote:Zivotni cilj nam je da unistimo rs kao zlocinacku tvorevinu, a nemoj generalizovati tako srpski narod, ja imam strasno dobrih prijatelja srpske nacionalnosti, s kojima bih zivio, ali nisu cetnici i ubice.Avangardan10 wrote:Slusaj ne budimo licemjeri nije vama do zajednickog zivota sa srbimaverbal wrote: Hoces, hoces... osim ako nisi nesposoban za vojsku.
a ako ste vi takvi "samaricani" sto ratovaste sa hrvatima?
jesu li i oni "cetnici"???
Pa sto ratovaste i sa bosnjacima, jesu li i oni "cetnici"???
svi su u bosni znaci "cetnici" a samo ste vi "oslobodioci"?'??
-
nebi
Zemo,to je grubo izvrtanje cinjenica.Tacno je da su svi ratovali,ali samo nama se radilo o bioloskom opstanku,onako,bez maticne drzave(ja nemam vise nikog da voooliiimm....kao ti Srbiju).Avangardan10 wrote:Pa bolan vi u srbima prvo gledate cetnike , koljace pa onda ljude!daredevil wrote:Zivotni cilj nam je da unistimo rs kao zlocinacku tvorevinu, a nemoj generalizovati tako srpski narod, ja imam strasno dobrih prijatelja srpske nacionalnosti, s kojima bih zivio, ali nisu cetnici i ubice.Avangardan10 wrote: Slusaj ne budimo licemjeri nije vama do zajednickog zivota sa srbima
Pa sto ratovaste i sa bosnjacima, jesu li i oni "cetnici"???
svi su u bosni znaci "cetnici" a samo ste vi "oslobodioci"?'??
Takodje bih se uzdrzao izjava tipa "svi Bosnjaci nas gledaju kao cetnike",
sto se mene tice,varas se.
-
Avangardan10
pa dobro ako su vas hrvati napali s ledjaverbal wrote:jel se ti to pravis budala ili stvarno ne znas ko je koga napao i to s ledja?Avangardan10 wrote:
ne mogu da vErujem da ne znas to.
al sto ste ratovali i sa bosnjacima?
pa ne mogu u bosni svi bit losi a samo vi dobri
a na kraju jedino srbi zlocinci!
-
verbal
u pravu si, to je bas disrespekt.nebi wrote: Takodje bih se uzdrzao izjava tipa "svi Bosnjaci nas gledaju kao cetnike",
mene ovamo prozivaju cetnikom, jer nisam totalno zacorio, i onda krelac napise da ih svi mi gledamo prvo kao koljace. e, jesi njako avangardni, fakat...
-
verbal
to su bile neke nesretne unutrasnje razmirice zbog totalnog politickog razilazenja. uostalom, toga je bilo i kod Srba ili si ti vec zaboravio sta se dogadjalo po RS.Avangardan10 wrote:pa dobro ako su vas hrvati napali s ledjaverbal wrote:jel se ti to pravis budala ili stvarno ne znas ko je koga napao i to s ledja?Avangardan10 wrote:
ne mogu da vErujem da ne znas to.
al sto ste ratovali i sa bosnjacima?
pa ne mogu u bosni svi bit losi a samo vi dobri
a na kraju jedino srbi zlocinci!
-
Avangardan10
hmm pa vecina bosnjaka na srbe gleda ka na cetnikeverbal wrote:u pravu si, to je bas disrespekt.nebi wrote: Takodje bih se uzdrzao izjava tipa "svi Bosnjaci nas gledaju kao cetnike",
mene ovamo prozivaju cetnikom, jer nisam totalno zacorio, i onda krelac napise da ih svi mi gledamo prvo kao koljace. e, jesi njako avangardni, fakat...
znam ja to dobro , a vidim i ovdje na forumu,
pa ovdje ljudi 'ladno kazu da u banja luci zive fasisti,
i nikom nista taman ko da su rekli merhaba il dobar dan...
a to za krelce ne bih da komentarisem
-
spiel4
a kad Seselj pozove da se brani ugrozeno srpstvoAvangardan10 wrote:Pa zar ti mislis da je moguce posle rata naparavit zajednicku vojsku?