Jedna domaćica izbola je nožem poznatog člana brazilskog parlamenta, "bijesna" zbog nedavnog povećanja poslaničkih primanja.
Antonio Carlos Magalaes ozbiljno je ozlijeđen u ponedeljak, nakon što je zadobio više uboda u leđa u svom rodnom gradu Salvador da Baija, u sjeverozapadnom Brazilu, prenosi agencija DPA.
Magalaes, član konzervativne partije Liberalnog fronta, prebačen je u bolnicu, ali mu život nije u opasnosti. Žena, koja je odmah uhapšena, navodno je bila nezadovoljna zbog nedavnog povećanja primanja članova Senata i Donjeg doma brazilskog parlamenta - za 91 posto.
Ova povišica od oko 24.500 reala (11.437 dolara) izazvala je talas nezadovoljstva u zemlji, čiji su poslanici, navodno, najbolje plaćeni na svijetu.
Radi se o legendarno lopini...kojem do danas dan "sistem" nije stao na kraj. Ne mogu vjerovati da nakon toliko godina njegovog lopovluka, kradje...pljacke...ucjena...prevarancija...niko osim te domacice...njega nije uspio zaustaviti.
Pitam se....je'l' taj cin pocetak "novog" Brazila...zemlje u kojoj je narod prije nesto godina izis'o na ulice....da bi skinuli sa vlasti znatno manjeg lopova...nekadasnjeg predsjednika Collor de Melo.
Toliko mi je drago...da je jedna skromna domacica uspjela "osramotiti" i drzavu i drustvo i sistem...koji godinama toleriraju toga tipa. Nadam se da ce se i u Bosni pojaviti jedna takva "domacica"....jer prosto....u nedostatku pravne drzave....narod mora preuzeti pravdu u svoje ruke!
Jedna domaćica izbola je nožem brazilskog senatora!
-
zlata
-
zlata
Je'l' imas ti neki bolji prijedlog!! Mislim....kad drzava vise ne funkcionira....tad politicari individualno mogu i smiju krasti....kao sto je slucaj sa gore navedenim AMC....onda bi valjda i odgovor drustva (i pojedinaca) bio u skladu.medda wrote:Pa budi ti ta bosanska domacica ako mislis da se tako rijesavaju problemi.![]()
Sto se mene tice...njezin postup je posve opravdan...jer drzava i drustvo nisu odigrali svoju ulogu...i gradjanin to obavlja "na svoju ruku"!
Zena je postupila...silom...da bi stala na kraj kriminalcu koji drzavnom silom vec godinama pljacka, ucjenjuje, maltretira...ma vec godinama citam o njemu...(ziv'la sam mu u komsiluku).
-
zlata
Taj "sistem" cini ljudi...invididualci. Kad sudimo...ne sudimo "sistemu"! Zelim reci...isto kako ce ta ista zena morati odgovarati za svoj cin...i nece se moci braniti "zato sto je sistem kriv"...ne moze se ni korupcija obrazloziti kao nesto sto je "sistemski".medda wrote:Ja samo hocu da kazem da je lako govoriti treba nama jedna takva. Eto ako mislis da je to solucija uradi takvo nesto za drzavu.
A svako ce se sloziti sa mnom da nije solucija ubiti jednog covjeka ako je problem citav sistem.
Znam "sistemskih ljudi" koji stvarno nisu lopovi.