Jedinstvo ili Velež?

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

bane

#1 Jedinstvo ili Velež?

Post by bane »

Na poluvremenu je bilo 1-0 za Jedinstvo, a Velež gubi sa 1-0... Vidjećemo šta će biti na kraju, i hoće li opet NSBiH uzeti stvar u svoje ruke, pa po ključu odvaliti. Ni po BABU, ni po STRIČEVIMA... :D
Santos

Post by Santos »

Ako se nevaram opet Jedinstvo zajeba Veleza.U Kaknju opsta tuca.
bane

Post by bane »

Šta ćeš to su ti Balkanske metode ulaska u Premier ligu, ako ne moze milom, moze silom... posle se cudi onaj URMO JE MOSTAR , sto ih obezbedjuje toliko policajaca i sve sto ide usput ..... smijeshno zar NE ? :D
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Drugi put u dvije godine jedan provincijski klub pod vodstvom mafijasa koji se odaziva na nadimak Tigar uspijeva sje..ti jedan od najslavnijih bosanskohercegovackih klubova. To samo moze u ovoj drzavi da se tako svjesno unistava klub svijetle tradicije. Velez, koji je jedan od posljednjih simbola Mostara, pa ako hocete i jedna od posljednjih nada i utjeha za getoizirane mostarske Bosnjake sje..ban je od strane kluba iz grada u kojem 90 posto Bosnjaka ima hrvatske putovnice. Fuj, fuj, fuj.
Prosle godine su "tigrici" pustili Buducnosti iz Banovica, ove godine pokupovali sve utakmice koje su se mogle kupiti, usput novcano stimulisali sve protivnike Veleza.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

Post by Bobi »

Jedinstvoooooooo...oeoleoleeeeeeeee... :D .
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Ama od proslosti se ne zivi.
Zrinjski sampion.
Velez ni para ni uslova.
I sad spominjati neku proslost je dokaz da takav neko nece da pusti korijene u realitetu i danasnjem vremenu.

I bolje je da je Jedinstvo uslo u Premijer ligu. Ako nista ljudi imaju kakve takve uslove i jednako tako postoji zainteresovanost za ovaj tim u Bihacu. A Bihac kao grad, a ne Hamdija Tigar, su zasluzili da imaju tim u Premijer ligi, bez obzira na to sta Hercegovci pricaju. Tigar jeste mafijas, ali mafijas je odbranio taj region i 300.000 ljudi u njemu. Bio je prvi na liniji. Vodio je jurisni bataljon 502 Viteske Brigade, koji se je zvao Tigar. Tih momaka 70% je izginulo. Stoga kad mi neko objasani gdje je bilo Velezovo rukovodstvo kad se je Bosna i Mostar rusili, tek onda mogu prihvatiti da Jedinstvo zbog onoga ko s njim upravlja, ne zasluzuje mjesto u Premijer Ligi.
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Nesferatu wrote:Ama od proslosti se ne zivi.
Zrinjski sampion.
Velez ni para ni uslova.
I sad spominjati neku proslost je dokaz da takav neko nece da pusti korijene u realitetu i danasnjem vremenu.

I bolje je da je Jedinstvo uslo u Premijer ligu. Ako nista ljudi imaju kakve takve uslove i jednako tako postoji zainteresovanost za ovaj tim u Bihacu. A Bihac kao grad, a ne Hamdija Tigar, su zasluzili da imaju tim u Premijer ligi, bez obzira na to sta Hercegovci pricaju. Tigar jeste mafijas, ali mafijas je odbranio taj region i 300.000 ljudi u njemu. Bio je prvi na liniji. Vodio je jurisni bataljon 502 Viteske Brigade, koji se je zvao Tigar. Tih momaka 70% je izginulo. Stoga kad mi neko objasani gdje je bilo Velezovo rukovodstvo kad se je Bosna i Mostar rusili, tek onda mogu prihvatiti da Jedinstvo zbog onoga ko s njim upravlja, ne zasluzuje mjesto u Premijer Ligi.
Kakav realitet treba prihvatiti? Zaboraviti da je Velez svoju istoriju pisao pod Bijelim brijegom, zaboraviti da su prije 13 godina Bosnjaci u Mostaru bili vecina? Sve to treba pobrisati, mozda ugasiti Velez?
Ko je to kriv sto Velez nema uslova? Ko ga je otjerao sa njegovog stadiona? Oni koji su ga otjerali veceras slave jer ce sada biti jos manje razloga da neko potegne pricu oko povratka Veleza pod Bijeli brijeg. To je njima i cilj: da ugase Velez, a da jedini klub iz Mostara ("stolnog hrvatskog grada") bude Svinjski sa falsificiranom toboze 100-godisnjom istorijom. A njihov "poslovni partner" Tigar i njegovi sugradjani sa hrvatskim putovnicama samo su sredstvo za postizanje cilja.
Kako to da je Jedinstvo bez problema proslo sva gostovanja u zapadnoj Hercegovini, a "herceg-bosanci" su ginuli na terenu kada su igrali sa Velezom? Da je Jedinstvo posteno izborilo plasman u PL to bih prihvatio iako mi ne bi bilo drago, ali ocito je da su kupovali sve gdje su mogli. Danas im je neki igrac Podgrmeca servirao loptu na tacni za prvi gol.
Jedinstvo ima brojne "aferime", od pokusaja da "na silu" kroz play-off udju u Evropu 2000. godine, preko proslogodisnjeg pustanja Buducnosti iz Banovica, do kupovine svake druge utakmice ove sezone. Nadam se da ce Mostarci zapamtiti ko ih je dva puta "izdigao", a Velez im davao igrace i podrsku navijaca za nastup u Intertoto kupu prije nekoliko godina.
The_Silence_that_Remains

Post by The_Silence_that_Remains »

Nesferatu wrote:Ama od proslosti se ne zivi.
Zrinjski sampion.
Velez ni para ni uslova.

Ako nisi iz Mostara de bogati onda ne kenjaj o njegovom rušenju.
bane

Post by bane »

AH pa zašto kukati i plakati za nameštenim utakmicama prve lige kad je Premier Liga još više prodata, čak šta više mislim da se zna ko će biti šampion BiH 2008. godine. Valjda je svima jasno koliko je sati, možda je i u pravu trener Borca iz BL kad je rekao, da treba da igraju svi svoju ligu, i onda na kraju nek odigraju play off 4 prvoplasirane ekipe. Mislim da bi tada bio realniji šampion nego sada. Smešno je i tužno to sto se dešava u NSBiH, nije Ušanović kriv za sve , ima njih tamo kao pacova,svima dobro lijepo i toplo,fatiraju pare od drzave i reprezentacije.... mozda bi trebalo krenuti beogradskim metodama ( metak u čelo ). Pa se valjda onda neko opameti i stavi prst na čelo..
CrazyNeddo

Post by CrazyNeddo »

VELEZ

Red Army SARAJEVO
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Kad moze neko iz Mostara kenjati o "tigricima" a pri tome ne zna, da je takvih stotine sahranjeno na Garavicama, jer su Bosnu branili i regiju oko koje je bilo okruzenje od 150km cetnik-landa odbranili od koljaca, imam pravo da vam kazem sta mislim. A ti ako si preosjetljiv za suocenje sa istinom, ne dolazi na forum i ne brani one za koje je Jedinstvo iz Bihaca provincijalni klub, a Velez iz Vrapcica svjetski. Daleko je svijet otisao, zemlja se okrece, Velezovci.

Cinjenica je da su Mostarci Bosnjaci vecinom dzal tabani iz Mostara, puna ih je dijaspora, sto ne uzme svaki pa ne posalje po $500 pa da nabacite tim, da imate s cim kupiti utakmica, da ne igrate u Vrapcicima, da ne placete po svakom forumu o velicini Veleza, koji nikad nije sampionata osvojio, vec kupove Marsala i JNA i ostale kitice malog Mitice. Ovo je ono sto mozete zaboraviti. Kuranfile za remen, pa vozom u Beograd, nece biti nikad vise. I to jest realitet. A vama, koji ste se naglo iz komunjarskog sna probudili, zao mi je, zivite u la-la landu vec dugi niz godina. Sve to vrijeme, drugi rade ili kradu. Pa imaju. A znanje imanje su moc. Zato ste vi u Vrapcicima. Niste znali i niste s cim imali. I dan danas vam je tako. To je realitet.

Sve sto se je desilo je borba jaceg. Niste spoobni da budete pod Bijelim Brijegom. Sposobni ste da budete u Norvsekoj. Nista sposobni da udjete u Premijer Ligu. Jeli Jedinstvo krivo za vasu zadnju utakmicu? I te glupe price o kupovanju i placanju, mogu prihvatiti da neko kupi sebi utakmicu ali da potplacuje one koji igraju protiv Veleza, pa sta je Velez i druga liga Bosanaska? Nista, kafanska liga. Amaterski klub iz bilo koje Zapadno Europske zemlje moze vam uzeti tim, 12:0. Igrac koji god valja, gleda da se ispali. Ne iz Veleza, vec iz svakog tima u BiH cast izuzetcima.

Sto se tice Intertoto kupa, bili ste, ugostio vas je Bihac ko sto nikad nijednu navijacku skupinu nisu ugostili, niti vas je iko ugostio drugdje gdje tako. Navijli niste za Jedinstvo vec za par svojih igraca koji su dosli da se prodaju, s izlaskom u Intertoto kup. Hvala vam. Dodjite opet, u provinciju na Uni, najljepsi grad u BiH. Na utakmicu Zrinjski-Jedinstvo, uvijek cete biti dobrodosli.
mostarac

Post by mostarac »

Nesferatu wrote:
Kad moze neko iz Mostara kenjati o "tigricima" a pri tome ne zna, da je takvih stotine sahranjeno na Garavicama, jer su Bosnu branili i regiju oko koje je bilo okruzenje od 150km cetnik-landa odbranili od koljaca, imam pravo da vam kazem sta mislim. A ti ako si preosjetljiv za suocenje sa istinom, ne dolazi na forum i ne brani one za koje je Jedinstvo iz Bihaca provincijalni klub, a Velez iz Vrapcica svjetski. Daleko je svijet otisao, zemlja se okrece, Velezovci.

Cinjenica je da su Mostarci Bosnjaci vecinom dzal tabani iz Mostara, puna ih je dijaspora, sto ne uzme svaki pa ne posalje po $500 pa da nabacite tim, da imate s cim kupiti utakmica, da ne igrate u Vrapcicima, da ne placete po svakom forumu o velicini Veleza, koji nikad nije sampionata osvojio, vec kupove Marsala i JNA i ostale kitice malog Mitice. Ovo je ono sto mozete zaboraviti. Kuranfile za remen, pa vozom u Beograd, nece biti nikad vise. I to jest realitet. A vama, koji ste se naglo iz komunjarskog sna probudili, zao mi je, zivite u la-la landu vec dugi niz godina. Sve to vrijeme, drugi rade ili kradu. Pa imaju. A znanje imanje su moc. Zato ste vi u Vrapcicima. Niste znali i niste s cim imali. I dan danas vam je tako. To je realitet.

Sve sto se je desilo je borba jaceg. Niste spoobni da budete pod Bijelim Brijegom. Sposobni ste da budete u Norvsekoj. Nista sposobni da udjete u Premijer Ligu. Jeli Jedinstvo krivo za vasu zadnju utakmicu? I te glupe price o kupovanju i placanju, mogu prihvatiti da neko kupi sebi utakmicu ali da potplacuje one koji igraju protiv Veleza, pa sta je Velez i druga liga Bosanaska? Nista, kafanska liga. Amaterski klub iz bilo koje Zapadno Europske zemlje moze vam uzeti tim, 12:0. Igrac koji god valja, gleda da se ispali. Ne iz Veleza, vec iz svakog tima u BiH cast izuzetcima.

Sto se tice Intertoto kupa, bili ste, ugostio vas je Bihac ko sto nikad nijednu navijacku skupinu nisu ugostili, niti vas je iko ugostio drugdje gdje tako. Navijli niste za Jedinstvo vec za par svojih igraca koji su dosli da se prodaju, s izlaskom u Intertoto kup. Hvala vam. Dodjite opet, u provinciju na Uni, najljepsi grad u BiH. Na utakmicu Zrinjski-Jedinstvo, uvijek cete biti dobrodosli.
Halo majmune jebo ti Bosnjak iz mostara mater glupu i kretensku. Jesi li to ti idiote jedan bio danas u Kaknju pa znas sta se desavalo? Je li stoko jedna? Murija je pendrecila cak i nase cure dok nas stoka gadja kamenicama. Navijaci Veleza nisu napravili ni jedan incident dok nisu pocele letiti kamenice koje su oni grmalji bacali. Dok su letile kamenice prema nama i murija nas je bez razloga pocela udarati kad smo zahtjevali do njih da ih smire, da mi tu sejacku stoku ne bi smirivali. Ipak vecih tucha nije bilo, jer to je jedna obicna selendra gdje pojma nemaju sa zivotom. Nas trojica usli medju njih 40 i najebali im se majke i izasli na drugu stranu prema svom busu koji jedini nije bio sa ostalim busevima. Nastavak pisem sutra. Eh da i na kraju ovo za zrinjski. Da bpg da ti zrinjski domacin u Bihacu bio jebem ti mater idiotsku i kretensku. Nismo mi danas dzaba skandirali:

GAZI GAZI GAZI BALIJE
MI SMO TITOVI TITO JE NAŠ

:x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x :x

P.S. Od posljedica udarca pendrekom po glavi 18-godisnja cura je zavrsila u bolnici. Bas me zanima sta je ona mogla raditi. Sve je ono danas trebalo...
Last edited by mostarac on 13/06/2005 00:02, edited 1 time in total.
denaja

Post by denaja »

sudnjidan wrote:Drugi put u dvije godine jedan provincijski klub pod vodstvom mafijasa koji se odaziva na nadimak Tigar uspijeva sje..ti jedan od najslavnijih bosanskohercegovackih klubova. To samo moze u ovoj drzavi da se tako svjesno unistava klub svijetle tradicije. Velez, koji je jedan od posljednjih simbola Mostara, pa ako hocete i jedna od posljednjih nada i utjeha za getoizirane mostarske Bosnjake sje..ban je od strane kluba iz grada u kojem 90 posto Bosnjaka ima hrvatske putovnice. Fuj, fuj, fuj.
Prosle godine su "tigrici" pustili Buducnosti iz Banovica, ove godine pokupovali sve utakmice koje su se mogle kupiti, usput novcano stimulisali sve protivnike Veleza.
MA KAKVOG MAFIJAŠA????????
JEDINSTVO NE DAJ SE!!!!!!!!!!
VOLIM JEDINSTVO,KAO BOGA SVOGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

VELEZ 4 LIFE![/size]
DiplomataSaSela

Post by DiplomataSaSela »

umro je mostar wrote:Nismo mi danas dzaba skandirali:

GAZI GAZI GAZI BALIJE
Pa zajebastel' koga sa tim skandiranjem...
Santos

Post by Santos »

Slusajte ljudi.Ja bi volio da su mogla obadva tima uci.Velez je stvarno ime.Imaju tradiciju a bogami i navijace.Uvjek dolaze u Sarajevo i normalno da mi je drago da dodze Velez nego Drinovci .Jedinstvo je takodze ime.Pa oni su onu bivsu igrali drugu.A znamo kako je bila jaka.Navijaci Jedinstva su uvjek uz repku a puno ih je bilo i Zeljo Njukastl tako da nebi pravio razlike.Za Kakanj ste u pravu.Tamo vise vole Zrinjski nego Sarajevo ili Zelju.Samo ovako neide.Vidite da Siroki i Zepce odose u evropu.Da su zasluzili nemam nista protiv.Sad ispade Zeljo pustio Zepcu za kup uefa.
Brando

Post by Brando »

Šta ćeš to su ti Balkanske metode ulaska u Premier ligu, ako ne moze milom, moze silom... posle se cudi onaj URMO JE MOSTAR , sto ih obezbedjuje toliko policajaca i sve sto ide usput ..... smijeshno zar NE ?

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ova je dobra :lol: :lol: :lol: :lol:
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Na utakmicu Zrinjski-Jedinstvo, uvijek cete biti dobrodosli.
Kako me samo mogu iznervirati "balije" sa putovnicama!!! :x :x :x
Hercegovci bi ti rekli: da Bog da se o svom jadu zabavio. Ja, inace, ne navijam za Velez, vec za Sarajevo i molim Boga da nam opet pruzi sansu da provincijski klub Jedinstvo (iz "najljepseg grada na najljepsoj rijeci") izbacimo iz lige kao sto smo to uradili prije dvije godine. A vi se lizite sa Svinjskim, ionako ni jedni ni drugi nemate bh. drzavljanstvo. Ne samo sa Svinjskim, lizite se kao i dosada i sa Sirokim, Ljubuskim, Drinovcima, Gabelom, Capljinom, Dreteljom, i ostalim mjestima stratista hercegovackih Bosnjaka. Sve Vas - gradjane BiH sa hrvatskim putovnicama - ujedinjuje mrznja prema Velezu.
Kad spomenes ime Velez treba da ustanes. Velez ima 84 godine tradicije, sto mu ni "balije" ni "ustase" ne mogu uzeti. Moze se kupiti utakmica sa seoskim Podgrmecom, pa i plasman u PL, ali tradicija NIKAD. Ja se, inace, ne volim pozivati na tradiciju kada je Sarajevo u pitanju jer su u govna u kojima se nalaze sami upali, ali je Velez nesto drugo zbog toga sto su mu dushmani sa svih strana namijenili da nestane. Sada se Velezovi "dushmani" pozivaju na "realnost".
Koliko god ismijavali tradiciju, "tigrici" NIKAD nece kao Velez osvojiti dva kupa Marsala Tita i na oba finala u Beogradu imati vise navijaca nego sto Vasa selendra ima stanovnika.
Brando

Post by Brando »

Kakav realitet treba prihvatiti? Zaboraviti da je Velez svoju istoriju pisao pod Bijelim brijegom, zaboraviti da su prije 13 godina Bosnjaci u Mostaru bili vecina? Sve to treba pobrisati, mozda ugasiti Velez?
jarane moj bilo je i sarajevo prije rata drugi najveci srpski grad, pa sad srbe moras mikroskopom traziti po sarajevu.
bio je i nottingham forest prvak evrope dvaput pa ih sad nigdje nema, bio i napoli prvak italije dvaput pa se sad koprcaju po c ligama, ne znam sta da ti kazem mozda smeta ona petokraka mozda nesto drugo... mozda podsjeca na komunizam previse, iako mislim da je stvar u vama samima, previse forsirate taj povratak i onda vam se mnogi inate 8)
sudnjidan

Post by sudnjidan »

Brando wrote:
jarane moj bilo je i sarajevo prije rata drugi najveci srpski grad, pa sad srbe moras mikroskopom traziti po sarajevu.
bio je i nottingham forest prvak evrope dvaput pa ih sad nigdje nema, bio i napoli prvak italije dvaput pa se sad koprcaju po c ligama, ne znam sta da ti kazem mozda smeta ona petokraka mozda nesto drugo... mozda podsjeca na komunizam previse, iako mislim da je stvar u vama samima, previse forsirate taj povratak i onda vam se mnogi inate 8)
Tacno je sve to ali...
Nottingham Forest niko nije istjerao sa njegovog stadiona i niko nije na njegov City Ground instalirao neki Svinjski iz Nottinghama sa nepostojecom 100-godisnjom tradicijom. Niko nije u Nottinghamu pobio i protjerao iz grada ljude koji su navijali za Forest a u njihove stanove i kuce smjestio seljake iz okoline Nottinghama da bi promijenio etnicku sliku Nottinghama.
PITARKA_SA

Post by PITARKA_SA »

cuj kojeg bandita? TIGRA!!! pravise se englez je da?' e moj papak ,te fore mozes prosipati po svom selu i okolici nama ne mozes! noc prije utakmice jedinstva na "bazenima" je bio TIGAR (ratni profiter=lopov) sa sudijoooom!!!!!!!!! znas li citati sta ti ja sad pisem??!! i jedinstvo je nikakav klub jad i cemer a navijaci??!! heeheheheheheehe
neznam ni dali postojite uopste???
NAZALOST pa se vidimo na kosevu ..a vi dodjite u goste kao "navijaci" kao STO STE I UVJEK DOLAZILI!! EHEHHEEHEHEHEH nijedan navijac i deset redara,na tribini gost.navijaca ....zato hajde laganini od*ebi u skokovima ko zecic !!! :lol: :lol:
SAMI PROTIV SVIH-HORDE ZLA :x :x
winetou

Post by winetou »

DiplomataSaSela wrote:
umro je mostar wrote:Nismo mi danas dzaba skandirali:

GAZI GAZI GAZI BALIJE
Pa zajebastel' koga sa tim skandiranjem...
A nekad su Rođeni skandirali i "Benito Musolini, Benito Musolini"
Ko bi rekao gledajući onu njihovu crvenu galeriju
:D
bane

Post by bane »

Evo upravo sam sad čuo, da je na sijednici NSBiH odlučeno da se sledeće godine vraća u ligu Borac iz Banja Luke. HMmmmmm sad valja čekati Veležu još koju sezonu, za ulazak u Premier ligu. Ne znam žašto ovi pitari ili manijaci mrze Jedinstvo zbog našteljenih utakmica, kad i oni sami koriste iste metode... u tudjem oku vidiš trun, a u svom ne vidiš balvan.... U Jedinstvu svi igrači redovno primaju plate i niko od njih ne pravi budale, šta je sa igračima Sarajeva ? Zna li se koliko im plata duguju? A što se tiče licenciranja, i to je pitanje jel i to prodato da se mogu dati plate igračima. Stoga bez sekiracije i ona stara bosanska izreka

PLATI PA SE KLATI
Nesferatu

Post by Nesferatu »

sudnjidan wrote:
Na utakmicu Zrinjski-Jedinstvo, uvijek cete biti dobrodosli.
Kako me samo mogu iznervirati "balije" sa putovnicama!!! :x :x :x
Hercegovci bi ti rekli: da Bog da se o svom jadu zabavio. Ja, inace, ne navijam za Velez, vec za Sarajevo i molim Boga da nam opet pruzi sansu da provincijski klub Jedinstvo (iz "najljepseg grada na najljepsoj rijeci") izbacimo iz lige kao sto smo to uradili prije dvije godine. A vi se lizite sa Svinjskim, ionako ni jedni ni drugi nemate bh. drzavljanstvo. Ne samo sa Svinjskim, lizite se kao i dosada i sa Sirokim, Ljubuskim, Drinovcima, Gabelom, Capljinom, Dreteljom, i ostalim mjestima stratista hercegovackih Bosnjaka. Sve Vas - gradjane BiH sa hrvatskim putovnicama - ujedinjuje mrznja prema Velezu.
Kad spomenes ime Velez treba da ustanes. Velez ima 84 godine tradicije, sto mu ni "balije" ni "ustase" ne mogu uzeti. Moze se kupiti utakmica sa seoskim Podgrmecom, pa i plasman u PL, ali tradicija NIKAD. Ja se, inace, ne volim pozivati na tradiciju kada je Sarajevo u pitanju jer su u govna u kojima se nalaze sami upali, ali je Velez nesto drugo zbog toga sto su mu dushmani sa svih strana namijenili da nestane. Sada se Velezovi "dushmani" pozivaju na "realnost".
Koliko god ismijavali tradiciju, "tigrici" NIKAD nece kao Velez osvojiti dva kupa Marsala Tita i na oba finala u Beogradu imati vise navijaca nego sto Vasa selendra ima stanovnika.
Vasa selendra?

Kao prvo, pricas sa Sarajlijom kojem su roditelji iz Bihaca, koji je isto tako navijac FCS. Kao drugo Bihac ima 100.000 stanovinka. Koliko ih ima na istocnoj obali Mostara? Tri autobusa navijaca Veleza u Kaknju plus klosara koji su dolazili autostopom.

Kao drugo, ne znas nista o Jedinstvu, ni kao o timu ni kao o istoriji. Jedinstvo je nastalo 1919 godine, bilo jedan od najsolidnijih drugoligasa u BiH. To sto je tvoje pamcenje limitirano na zadnje tri plus godine, je vise do tvojih godina jer prije rata si materi visio na dojci, a sad si veliki internet navijac sa elektronskim misicima. Ako si isfrustriran radi bubuljica na licu, izdrkaj dva-tri put pa onda dodji na forum nesto da napises ali tek kad dobro porucis materiju i nesto novo procitas umjesto da blebeces price o danima u kojima nisi bio ni spermic ja kamo li ljudski lik.

Kao trece, jebo te kup Marsala i kup koji je Sarajevo osvojilo ove godine i sa kojim nece izaci u Europu. S kim je to Velez igrao iz svijeta fudbala? Manchester Unitedom? Barcelonom? Galatasarayem? Olimpijakosom? Romom? To samo idioti koji su zaglavili na dnu preko jezika prelamaju. Za Mostar kao grad je nepozeljno da ima dva tima u prvoj ligi. Dva tima su u Sarajevu pa se grad cijepa po savu, kamenjaju komsije komsije, gledas na derbiju kako ce kome mrtva glava pasti, za koga i sta? U Mostaru bi svaki put izbijao civilni rat kad bi Zrinjski zaigrao sa Velezem. Ovo sto danas igra u Vrapcicima, to u stvari i nije Velez. Nije ni Zrinjski Velez. Veleza nema. Ovo sto je ostalo su dva tima koja vise vode politku nego sport. Ona budala Umro je Mostar pise da je trebalo od Kakanja napraviti Srebrenicu. I da ima razloga za to. E moj sine, pa treba kulture i odgoja, treba par generacija na asflatu da znas otici i tamo odakle nisi, svoje voljeti a na tudje ne nasrtati samo zato sto mislis da mozes i sto ti je kurcu ceif. I onda se pitas kako ne mozes nazad u Premijer ligu. Pa, aferimi stizu. Sto vam covjek kaze, ni prvi ni zadnji tim u fudbalu da ima bogatu historiju a da igra danas u ligama koje su nevazne. Ono sto treba je ne pisati po forumu nego pljuni u sake, pa organizuj skolu fudbala pa tako 20 godina, svaki dan 3 sata treniraj djecu. Pa onda, sastavi ekipu, skupi pokojeg biznismena i nadji pismene navijace koji nece razbijati i na autobuskim krovovima visiti ko indijanci od Mostara do Kaknja. Po tome se i vidi, da se je izgubio nivo i pravi ljudi su digli ruke od Veleza. Zato i kazem da je bolje da je Jedinstvo uslo u prvu ligu.

Kao cetvrto, ako si toliko mudovit otidji u Bihac kad bude FCS igralo sa Jedinstvom, pa rijesi svoje licne probleme sa Hamdijom Tigrom. Da vidim kako ces se vratit kuci u tabutu. Dok je Ismet Bajramovic Celo, sa fijakerima dolazio na derbije na Kosevu, bio it je idol. Kad je trebalo na Kosevu kamenjati djecu iz Bihaca koja su bila na eksurziji u Sarajevu pa dosla na utakmicu Jedinstvo-Sarajevo, tad ti je srce bilo na mjestu. Nego, hajde ti i tri autobusa Velezovih huligana pa fino vratite Bijeli Brijeg Velezu u vlasnistvo. De, da vas vidim da se pozabavite s onim s cim bi trebali da se bavite, umjesto da rusite i psujete na svoje sunarodnike radi jebenog propalog fudbalskog kluba i lige i NSBiH. Posrem se na tvoju cojnost komdu budale drogirane jedne.
mostarac

Post by mostarac »

ovako je danas napisao jedan navijac veleza (nisam pisao ja):

Eto gotova je još jedna sezona... opet smo ispali u zadnjih 30 minuta. Nemam pojma više šta da osjećam... zadnje sam suze isplakao u autobusu prema Mostaru. Ne shvatam ni sam zašto plačem. Pa nisam ja izgubio utakmicu!? Na kraju krajeva zašto uopšte plačem. Suze treba sakrivati, ali ja nekako ne mogu da se stidim proplakanih ni onih koje ću još vjerovatno proliti zbog nečeg što je za mene postalo više od subotnjeg nogometa i što je preraslo u nekakav način života. Pravo klošarski - rekla bi elita nalickanih šminkera koji fudbal prate samo od polufinala lige prvaka. Ma jebo to, Velež je više od kluba i više od utakmice zbog koje se sekiram. Liježem sa problemima tih igrača i s njihovim se problemima budim, naslućujem njihove emocije, osjećam svaki prekršaj, svaki grč u mišićima i bijes zbog svake nepravedno dignute zastavice. Nije mi žao! Ako je to moj jedini problem u životu, onda sam ja ipak nekako sretan, a ako ipak ne vidim ove ostale probleme zbog svojih subota za koje živim ostalih 6 dana, onda sam ipak budala. Jednom ću doći do zaključka...

Kako bilo da bilo, prošla je još jedna teška sezona. Godina bez ljubavi i nekih mladenačkih užitaka, ali sa jako puno utakmica (naročito onih u gostima!), pa i to je neka ljubav i neki užitak. Samo su rijetki sretni da ga dožive toliko emocionalno kao ja. To je možda i jedina stvar zbog koje zavidim nekih navijačima koji nikad neće prolit suzu radosnicu kad osvoje prvenstvo države ili neke teške krokodilske suze zbog ispadanja iz lige. Oni će tu subotu okrenuti na nedjelju, a ja ću živjeti za neki drugi meč i nadati se boljem sutra.

Kad ugase najveći tim na svijetu (pri čemu se naravno misli na Velež), na spomeniku će pisati UGAŠEN ZBOG PROKLETSTVA! Al neka piše... uvjek smo voljeli Velež više nego jedni druge i nikada nismo bili dobri ljudi kao što smo bili dobri navijači... zato možda i jesmo prokleti i želim nam mnogo takvih prokletih godina, jer nekima je prokleto lijepo biti uz Rođene, makar u ovoj seljačkoj prevarantskoj ligi! Opet će tu biti 100 zaljubljenih tifoza i 1000 onih koji se upale kad krene dobro..., zato i jeste sve tako lijepo, sto u ovakvim ligama nema mjesta za one koji utakmice smatraju subotnjim piknikom uz Neretvu! Nema puno mjesta za takve ekskurzije, a ima više nego dovoljno mjesta za one kojima je crveni dres andol.
Post Reply