Jedinica "Oslobodjenju"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Prenj

#1 Jedinica "Oslobodjenju"

Post by Prenj »

Clanak povodom jucerasnje tragedije na Stupu
Image
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=53

Policija intenzivno traga za vozačem bijelog kombija koji je, u utorak u 10.10 sati, u sarajevskom naselju Stup, usmrtio petogodišnju Romkinju Eminu - Minu Musić.
Kakva je ovo odvratna i izgleda refleksna diskriminacija Roma?
Sta je trebao da znaci ovaj nacionalni dodatak imenu djevojcice?
Alfons Kauders

Post by Alfons Kauders »

Kod nas se prozivanje Roma ne racuna kao rasizam ili sovinizam i to oduvijek...
JBT

Post by JBT »

Nije im to trebalo. Oslobodjenje su novine koje citam skoro cijeli zivot, ali ovo je ispod nivoa novine prema kojoj gajim odredjene emocije.
Soul_Sista

#4 Re: Jedinica "Oslobodjenju"

Post by Soul_Sista »

Prenj wrote:Clanak povodom jucerasnje tragedije na Stupu
Image
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?op ... &Itemid=53

Policija intenzivno traga za vozačem bijelog kombija koji je, u utorak u 10.10 sati, u sarajevskom naselju Stup, usmrtio petogodišnju Romkinju Eminu - Minu Musić.
Kakva je ovo odvratna i izgleda refleksna diskriminacija Roma?
Sta je trebao da znaci ovaj nacionalni dodatak imenu djevojcice?
Mozda ne bih bilo lose doticnom novinaru poslati kratki mail vezano za ovo,barem da razmisli u buduce. Ili npr. poslati mu link ove teme, da procita komentare i isto tako razmisli u buduce. Ja ne znam njegove razloge za oznacavanje nacionalne pripadnosti, u ovom slucaju smatram da je potpuno nevazno.
CROCOP

Post by CROCOP »

Oslobodjenje je simbol, novina koja predstavlja neku vrst "otpora" ovoj najezdi primitivizma i kvazi novinarstva. Vjeciti otpor gradske raje i ovih "new comers" ili ti pridoslica koji poharase asfalt. Novina koja je godinama dokazivala kvalitetu, koja je prepoznatu i u svijetu '92 godine. Medjutim, ruku na srce, nije ni Oslobodjenje vise Oslobodjenje, tako da ovaj "propust" ne iznenadjuje bas.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Otpor stoko, otpor! :D :D :D
JBT

Post by JBT »

Poslao sam im e-mail sa primjedbom.
Prenj

Post by Prenj »

JBT wrote:Poslao sam im e-mail sa primjedbom.
Valjda nece biti tako tvrdoglavi kao ovi Fahrini.
JBT

Post by JBT »

Mogao bi neko od stalnih clanova poslati prigovor ispred clanova Sarajevo-x foruma. Bezze je da ja sad koristim istu e-mail adresu, jer sam poslao primjedbu samo u moje ime.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

Super, nesto se desava.
JBT

Post by JBT »

Posalji ti ili Prenj, koji je i pokrenuo ovu temu.
edu

Post by edu »

ja, bosnjak, mahmut mahmutovic zelim da pozdravim gospodu, srbe, hrvate, bosnjake, i "ostale" (rome i muslimane), koja je uzela ucesce u ovoj temi..a posebno bih se zahvalio, bosnjaku, srbinu, hrvatu, (romu, muslimanu tj. "ostalom"), pokretacu ove teme...

Greska je katastrofalna!!!

[/b]
digger

Post by digger »

edu wrote:Greska je katastrofalna!!!
Pogodno vrijeme je za drzavni prevrat!
savjest

Post by savjest »

CROCOP wrote:Oslobodjenje je simbol, novina koja predstavlja neku vrst "otpora" ovoj najezdi primitivizma i kvazi novinarstva. Vjeciti otpor gradske raje i ovih "new comers" ili ti pridoslica koji poharase asfalt. Novina koja je godinama dokazivala kvalitetu, koja je prepoznatu i u svijetu '92 godine. Medjutim, ruku na srce, nije ni Oslobodjenje vise Oslobodjenje, tako da ovaj "propust" ne iznenadjuje bas.
Koje gluposti i kompleksi. I sami novinari Oslobodenja su osobe koje su dosle iz drugih mjesta. I samo Oslobodenje je nastalo izvan Sarajeva a isto je nastalo poslije vecine mjesta koje ti smatras selima.(sta ima lose u tome?)

Izmedu ostalog kakvo to ima veze sa ovom temom ili sa bilo cim? Patis od kompleksa. To je ocigledno.

U vezi kvaliteta. Ne budali. U BIH nema kvalitetnog novinarstva niti ga je ikada bilo.
Prenj

Post by Prenj »

savjest wrote:
CROCOP wrote:Oslobodjenje je simbol, novina koja predstavlja neku vrst "otpora" ovoj najezdi primitivizma i kvazi novinarstva. Vjeciti otpor gradske raje i ovih "new comers" ili ti pridoslica koji poharase asfalt. Novina koja je godinama dokazivala kvalitetu, koja je prepoznatu i u svijetu '92 godine. Medjutim, ruku na srce, nije ni Oslobodjenje vise Oslobodjenje, tako da ovaj "propust" ne iznenadjuje bas.
Koje gluposti i kompleksi. I sami novinari Oslobodenja su osobe koje su dosle iz drugih mjesta. I samo Oslobodenje je nastalo izvan Sarajeva a isto je nastalo poslije vecine mjesta koje ti smatras selima.(sta ima lose u tome?)

Izmedu ostalog kakvo to ima veze sa ovom temom ili sa bilo cim? Patis od kompleksa. To je ocigledno.

U vezi kvaliteta. Ne budali. U BIH nema kvalitetnog novinarstva niti ga je ikada bilo.
Kakve veze ima tvoje sa temom :?
savjest

Post by savjest »

Prenj wrote:
savjest wrote:

Kakve veze ima tvoje sa temom :?
Reakcija na iznad napisane nebuloze.
Prenj

Post by Prenj »

A da reagujes malo i na samu temu, umjesto konstantnog ideoloskog kontriranja?
savjest

Post by savjest »

Prenj wrote:A da reagujes malo i na samu temu, umjesto konstantnog ideoloskog kontriranja?
Posto sam vec rekao da u RBIH nikad nije bilo profesionalnog novinarstava nemam sta da se cudim ni pisanjima u istim.
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

savjest wrote:
Prenj wrote:A da reagujes malo i na samu temu, umjesto konstantnog ideoloskog kontriranja?
Posto sam vec rekao da u RBIH nikad nije bilo profesionalnog novinarstava nemam sta da se cudim ni pisanjima u istim.
Pa ako je tako onda nisi nikako trebao reagovati na temu.

@Prenj,
jel novinar ista odgvorio?
pitt

Post by pitt »

Koji amaterizam od strane Oslobodjenja. Ne krivim toliko novinara koliko raznorazne urednike ciji je posao da ispravljaju ovakve "greske". :x
Edin H.

Post by Edin H. »

Ako nije bilo napisano masnim slovima kao u gore navedenom prijeru ne vidim sta su pogrijesili?

Ma mogla je biti enleskinja, njemica ili madjarica.
savjest

Post by savjest »

Soul_Sista wrote:
savjest wrote:

@Prenj,
Pa neko mora skrenuti paznju na gluposti koje pise doticna osoba, inace mozda pomisli da je u pravu? Ili i ti misis da jeste?
pitt

Post by pitt »

Edin H. wrote:Ako nije bilo napisano masnim slovima kao u gore navedenom prijeru ne vidim sta su pogrijesili?

Ma mogla je biti enleskinja, njemica ili madjarica.
Sve je do slova znaci :(
Romima crna, muslimanima zelena, srbima i hrvatima crvena i plava, komunistima, ateistima i ostalima karinu jer ih ne treba biti.......... :?
Soul_Sista

Post by Soul_Sista »

savjest wrote:
Soul_Sista wrote:
savjest wrote: Posto sam vec rekao da u RBIH nikad nije bilo profesionalnog novinarstava nemam sta da se cudim ni pisanjima u istim.

@Prenj,
Pa neko mora skrenuti paznju na gluposti koje pise doticna osoba, inace mozda pomisli da je u pravu? Ili i ti misis da jeste?
Komplikujes! Neko je vec skrenuo paznju na glupost a to je bio postavljac teme. Sve ostalo koja je profesionalna ili naj naj novina u BiH je u ovom slucaju nevazno! Eto i ako jeste tako kao sto ti kazes, da BiH nikad nije imala profesionalnu novinu, sta god podrazumijevas pod "profesionalnu", ne znam sta mi sad u ovom slucaju mozemo da uradimo po tom pitanju!? Imas prijedlog, iznesi ga. Ja sam svoj dala, ti izvoli!
Prenj

Post by Prenj »

A da prestanemo kritikovati postojece novine, sve dok nam Savjest ne oznaci da je doba profesionalnog novinarstva u BiH pocelo?
Post Reply