Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Policija intenzivno traga za vozačem bijelog kombija koji je, u utorak u 10.10 sati, u sarajevskom naselju Stup, usmrtio petogodišnju Romkinju Eminu - Minu Musić.
Kakva je ovo odvratna i izgleda refleksna diskriminacija Roma?
Sta je trebao da znaci ovaj nacionalni dodatak imenu djevojcice?
Policija intenzivno traga za vozačem bijelog kombija koji je, u utorak u 10.10 sati, u sarajevskom naselju Stup, usmrtio petogodišnju Romkinju Eminu - Minu Musić.
Kakva je ovo odvratna i izgleda refleksna diskriminacija Roma?
Sta je trebao da znaci ovaj nacionalni dodatak imenu djevojcice?
Mozda ne bih bilo lose doticnom novinaru poslati kratki mail vezano za ovo,barem da razmisli u buduce. Ili npr. poslati mu link ove teme, da procita komentare i isto tako razmisli u buduce. Ja ne znam njegove razloge za oznacavanje nacionalne pripadnosti, u ovom slucaju smatram da je potpuno nevazno.
Oslobodjenje je simbol, novina koja predstavlja neku vrst "otpora" ovoj najezdi primitivizma i kvazi novinarstva. Vjeciti otpor gradske raje i ovih "new comers" ili ti pridoslica koji poharase asfalt. Novina koja je godinama dokazivala kvalitetu, koja je prepoznatu i u svijetu '92 godine. Medjutim, ruku na srce, nije ni Oslobodjenje vise Oslobodjenje, tako da ovaj "propust" ne iznenadjuje bas.
Mogao bi neko od stalnih clanova poslati prigovor ispred clanova Sarajevo-x foruma. Bezze je da ja sad koristim istu e-mail adresu, jer sam poslao primjedbu samo u moje ime.
ja, bosnjak, mahmut mahmutovic zelim da pozdravim gospodu, srbe, hrvate, bosnjake, i "ostale" (rome i muslimane), koja je uzela ucesce u ovoj temi..a posebno bih se zahvalio, bosnjaku, srbinu, hrvatu, (romu, muslimanu tj. "ostalom"), pokretacu ove teme...
CROCOP wrote:Oslobodjenje je simbol, novina koja predstavlja neku vrst "otpora" ovoj najezdi primitivizma i kvazi novinarstva. Vjeciti otpor gradske raje i ovih "new comers" ili ti pridoslica koji poharase asfalt. Novina koja je godinama dokazivala kvalitetu, koja je prepoznatu i u svijetu '92 godine. Medjutim, ruku na srce, nije ni Oslobodjenje vise Oslobodjenje, tako da ovaj "propust" ne iznenadjuje bas.
Koje gluposti i kompleksi. I sami novinari Oslobodenja su osobe koje su dosle iz drugih mjesta. I samo Oslobodenje je nastalo izvan Sarajeva a isto je nastalo poslije vecine mjesta koje ti smatras selima.(sta ima lose u tome?)
Izmedu ostalog kakvo to ima veze sa ovom temom ili sa bilo cim? Patis od kompleksa. To je ocigledno.
U vezi kvaliteta. Ne budali. U BIH nema kvalitetnog novinarstva niti ga je ikada bilo.
CROCOP wrote:Oslobodjenje je simbol, novina koja predstavlja neku vrst "otpora" ovoj najezdi primitivizma i kvazi novinarstva. Vjeciti otpor gradske raje i ovih "new comers" ili ti pridoslica koji poharase asfalt. Novina koja je godinama dokazivala kvalitetu, koja je prepoznatu i u svijetu '92 godine. Medjutim, ruku na srce, nije ni Oslobodjenje vise Oslobodjenje, tako da ovaj "propust" ne iznenadjuje bas.
Koje gluposti i kompleksi. I sami novinari Oslobodenja su osobe koje su dosle iz drugih mjesta. I samo Oslobodenje je nastalo izvan Sarajeva a isto je nastalo poslije vecine mjesta koje ti smatras selima.(sta ima lose u tome?)
Izmedu ostalog kakvo to ima veze sa ovom temom ili sa bilo cim? Patis od kompleksa. To je ocigledno.
U vezi kvaliteta. Ne budali. U BIH nema kvalitetnog novinarstva niti ga je ikada bilo.
Edin H. wrote:Ako nije bilo napisano masnim slovima kao u gore navedenom prijeru ne vidim sta su pogrijesili?
Ma mogla je biti enleskinja, njemica ili madjarica.
Sve je do slova znaci
Romima crna, muslimanima zelena, srbima i hrvatima crvena i plava, komunistima, ateistima i ostalima karinu jer ih ne treba biti..........
savjest wrote:
Posto sam vec rekao da u RBIH nikad nije bilo profesionalnog novinarstava nemam sta da se cudim ni pisanjima u istim.
Pa ako je tako onda nisi nikako trebao reagovati na temu.
@Prenj,
jel novinar ista odgvorio?
Pa neko mora skrenuti paznju na gluposti koje pise doticna osoba, inace mozda pomisli da je u pravu? Ili i ti misis da jeste?
Komplikujes! Neko je vec skrenuo paznju na glupost a to je bio postavljac teme. Sve ostalo koja je profesionalna ili naj naj novina u BiH je u ovom slucaju nevazno! Eto i ako jeste tako kao sto ti kazes, da BiH nikad nije imala profesionalnu novinu, sta god podrazumijevas pod "profesionalnu", ne znam sta mi sad u ovom slucaju mozemo da uradimo po tom pitanju!? Imas prijedlog, iznesi ga. Ja sam svoj dala, ti izvoli!