Jedini prijatelj Bosne
-
array
#1 Jedini prijatelj Bosne
Evo citav dan danas i juce na TV kanalu Discivery Times u USA se vrte emisije o Srebrenici, Milosevicu i Kosovu. U emisijama su intervjui sa svim predsjednicima iz tog vremena ukljucujuci Klintona, Siraka, Blaira, Jeljcina...
Svi su dogadjaji dobro opisani i istrazeni sa mnogim snimcima iz tog vremena. Lijepo se vidi koliku je muku i napor ulozio USA da bi zaustavili rat u BiH i Kosovu te da bi konacno skinuli Milosevica sa vlasti. O tome koliki je bio otpor svakoj vojnoj intervenciji protiv Srba govorili su mnogi USA politicari a i oni koji su stvarali taj otpor, ponajvise Francuska i Rusija.
Tesko je opisati sve ono sto je receno i svakom normalnom covjeku se zgadi zivot kad vidi kako i zasto su Francuzi i Rusi cinili sve da se Srbi ne bombarduju.
Amerikanci su u to vrijeme rizikovali svoje odnose sa mnogim Evropskim drzavama jer su toliko jako gurali vojnu opciju protiv Srbije a situacija sa Rusijom je na momente doticala kriticnu tacku.
I nakon svega toga nemogu da neiznesem svoje zaprepastenje koliko vas danas mrzi Ameriku iz dna duse sto se vidi po mnogim postovima. Da nije bilo Americke intervencije protiv Srba u BiH pa onda u Srbiji mi bi taj rat do sad davno izgubili a jos mnogi zivoti bi bili uzaludno zrtvovani.
Jedino Amerika je ucinila nesto konkretno da se zaustavi genocid a ne samo rat u BiH!
I svo ovo neprijateljstvo prema Americi zbog Iraka dolazi samo od kretena i glupana koji ne vide dalje od svog nosa da bi shvatili koliko je nama Amerika pomogla u ratu. Sto bi neko mrzio Ameriku zbog Iraka i Iracana ionako su svi bili na Milosevicevoj strani citav rat!
Bosnjaci probudite se i shvatite da vam je Amerika veci prijatelj od citave Evrope i islamskog svijeta a posebno susjednih drzava!
Svi su dogadjaji dobro opisani i istrazeni sa mnogim snimcima iz tog vremena. Lijepo se vidi koliku je muku i napor ulozio USA da bi zaustavili rat u BiH i Kosovu te da bi konacno skinuli Milosevica sa vlasti. O tome koliki je bio otpor svakoj vojnoj intervenciji protiv Srba govorili su mnogi USA politicari a i oni koji su stvarali taj otpor, ponajvise Francuska i Rusija.
Tesko je opisati sve ono sto je receno i svakom normalnom covjeku se zgadi zivot kad vidi kako i zasto su Francuzi i Rusi cinili sve da se Srbi ne bombarduju.
Amerikanci su u to vrijeme rizikovali svoje odnose sa mnogim Evropskim drzavama jer su toliko jako gurali vojnu opciju protiv Srbije a situacija sa Rusijom je na momente doticala kriticnu tacku.
I nakon svega toga nemogu da neiznesem svoje zaprepastenje koliko vas danas mrzi Ameriku iz dna duse sto se vidi po mnogim postovima. Da nije bilo Americke intervencije protiv Srba u BiH pa onda u Srbiji mi bi taj rat do sad davno izgubili a jos mnogi zivoti bi bili uzaludno zrtvovani.
Jedino Amerika je ucinila nesto konkretno da se zaustavi genocid a ne samo rat u BiH!
I svo ovo neprijateljstvo prema Americi zbog Iraka dolazi samo od kretena i glupana koji ne vide dalje od svog nosa da bi shvatili koliko je nama Amerika pomogla u ratu. Sto bi neko mrzio Ameriku zbog Iraka i Iracana ionako su svi bili na Milosevicevoj strani citav rat!
Bosnjaci probudite se i shvatite da vam je Amerika veci prijatelj od citave Evrope i islamskog svijeta a posebno susjednih drzava!
- Soul_Sista
..trla baba lan da je prodje dan..
-
Vozdra_123
hvala im
ali ne vjerujem da su uradili iz dobrote....
uvijek imaju interesi..... tj. nafta
- kriticarka_nikova
Kako svaka cast...prijatelju,ja sam pocela da sumnjam da IZA RATA U BIH stoji TA Amerika kojoj se ti klanjas ...bach wrote:Ne bismo rat izgubili samo sto bi on jos trajao. Vjerujem da bi sad linije bile negdje kod Bilece ili Cajnica.
A svaka cast Americi. Samo da su nam malo vise doturali protivoklopa ali i ovakvo je dobro. Mada nije dobro.
- pike
Ja eto nama vazda neko drugi kriv.kriticarka_nikova wrote:Kako svaka cast...prijatelju,ja sam pocela da sumnjam da IZA RATA U BIH stoji TA Amerika kojoj se ti klanjas ...bach wrote:Ne bismo rat izgubili samo sto bi on jos trajao. Vjerujem da bi sad linije bile negdje kod Bilece ili Cajnica.
A svaka cast Americi. Samo da su nam malo vise doturali protivoklopa ali i ovakvo je dobro. Mada nije dobro.
-
Vozdra_123
jel' ti ja moram sve napisatiarray wrote:Gdje ba, nafta u Bosni?Vozdra_123 wrote:hvala im
nafta nase "brace" sa bliskog istoka
- Ahmmed
Kritičarka, vama Srbima je uvijek, za sve ,kriva Amerika!
Da su mogli više, mogli su!Da su bili među rijetkim koji su nešto činili, bili su!
Da su nam jedini prijatelj, nisu, ali, najmoćniji, jesu!
Kako god, sa ili bez interesa, da nije bilo Amerike, danas bi se ovako dopisivali....malo sutra!
Da su mogli više, mogli su!Da su bili među rijetkim koji su nešto činili, bili su!
Kako god, sa ili bez interesa, da nije bilo Amerike, danas bi se ovako dopisivali....malo sutra!
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
Ja sam za to da dvostruki penzioner Satiš Nambijar, plati nama penzionisanim umirovljenicima to što je UN k-du postavio na liniju fronta, u tada novoizgrađeni i neuseljeni Dom penzionera.
- kriticarka_nikova
Halo Ahmmed...dokle ces me nazivati srpkinjom!?! To da si ogranicen vidi se iz aviona,jer cim se neko ne slaze sa tvojim stavovima (stavovima extremnog muslimana) ti ga nazivas cetnikom ili srbinom...Ahmmed wrote:Kritičarka, vama Srbima je uvijek, za sve ,kriva Amerika!
Hajde bolan oladi...rekla sam da sam Bosnjakinja islamske vjeroispovjesti i da sam NORMALNA i da na svijet oko sebe gledam NORMALNO i mani me se vise!
- Ahmmed
Kritičarko Nickova, kao prvo, ovo je PRVI put da ti se obratim.
Kao drugo, tvoj je problem ,što te moj nick asocira na ekstremnog muslimana!
Kao treće, ekstremni se muslimani,kako ti to voliš reći, sasvim sigurno ne izjašnjavaju o Americi , na način koji sam ja to uradio
I kao četvrto,znam da se "ložiš" kad te nazovu Srpkinjom, a meni malo dosadno večeras.....
No bad feelings, i halali ako sam te uvrijedio
Kao treće, ekstremni se muslimani,kako ti to voliš reći, sasvim sigurno ne izjašnjavaju o Americi , na način koji sam ja to uradio
I kao četvrto,znam da se "ložiš" kad te nazovu Srpkinjom, a meni malo dosadno večeras.....
- kriticarka_nikova
Necu ti halalit efendijoAhmmed wrote:Kritičarko Nickova, kao prvo, ovo je PRVI put da ti se obratim.
Kao treće, ekstremni se muslimani,kako ti to voliš reći, sasvim sigurno ne izjašnjavaju o Americi , na način koji sam ja to uradio![]()
I kao četvrto,znam da se "ložiš" kad te nazovu Srpkinjom, a meni malo dosadno večeras.....![]()

you... you...