Ispadoše McD i ostali prejeftini
Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
-
Dr Baltazar
#201 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Kad čitate klix i postove forumaša tj. većinski građana BiH, pomislite da je u BiH prosječna plata 3000 KM. A oni zapravo jedva kraj sa krajem sastavljaju.

-
belfy
#202 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
onda, koja bi bila preporuka za nekoga ko nikada nije zasao tamo. ali ne jedna, nego barem dvije-tri...MyTao wrote:Moj prvi posao, jos dok sam u srednjoj bio je subway
definitivno daleko najzdraviji od svih ostalih mjesta...
- raoul duke
#203 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Mislim da ni ti sam ne znas sta si mi htio reciLogovan wrote:Ne hraniti se u fast foodu i pekarama, ne znači da se hraniš zdravo.raoul duke wrote:Hranite se zdravo djeco draga, kakav fast food i pekare
-
TheMule
#204 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Pa naravno da je bio zaledjen i u kesi, isto ko i hamburgeri i ostali slicni proizvodi.karanana wrote:Ne znam, meni subway nije ostao u dobrom sjecanju. Prvenstveno mislim da je zbog hljeba, ako se sjecam, bio je nekakav smezuran, suh i spuzvast. I kora i sredina. Nema hrskavosti i svjezine. Kao da je zaledjivan i kao da je u kesi bio.
- Edin H.
#205 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Da li smatrate da je vaznije za drzavu, kanton i grad da se prvo otvori KFC ili Burger King? 
-
TheMule
#206 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Ako ce se svecano otvarati, onda je vazno, ali ako nije svecano, onda ne znam. Da li ce ih blagosloviti religijski lideri sve tri naroda?Edin H. wrote:Da li smatrate da je vaznije za drzavu, kanton i grad da se prvo otvori KFC ili Burger King?
- Edin H.
#207 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Najbolje bi bilo ako podijele objekat u tri sekcije - svakom svoje.TheMule wrote:Ako ce se svecano otvarati, onda je vazno, ali ako nije svecano, onda ne znam. Da li ce ih blagosloviti religijski lideri sve tri naroda?Edin H. wrote:Da li smatrate da je vaznije za drzavu, kanton i grad da se prvo otvori KFC ili Burger King?
- MyTao
#208 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Nije tacno... Subway pece svoje hljebove u radnji... obicno nekoliko puta tokom dana. Karanana je vjerovatno potrefio na neki koji nije bio svjez.TheMule wrote:Pa naravno da je bio zaledjen i u kesi, isto ko i hamburgeri i ostali slicni proizvodi.karanana wrote:Ne znam, meni subway nije ostao u dobrom sjecanju. Prvenstveno mislim da je zbog hljeba, ako se sjecam, bio je nekakav smezuran, suh i spuzvast. I kora i sredina. Nema hrskavosti i svjezine. Kao da je zaledjivan i kao da je u kesi bio.
Meni se njihovi hljebovi ne svidjaju zbog toga sto su previse mekani, klasicni italijanski hljebovi.
- karanana
#209 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
To sam htio da kazem. I kora i sredina isto mekani i premekani. Znaci ne mora biti ni da sam ja na bajato naletio nego je takvo.
- Digla_da_kreci
#210 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Trazite da vam tostira sendvic na kraju, bude bolje i hrskavo.
- Edin H.
#211 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Kako su usluzni radnici kod nas za one male plate, (cim dodje Subway) veca mi je sansa da me opali onim tosterom po glavi.Digla_da_kreci wrote:Trazite da vam tostira sendvic na kraju, bude bolje i hrskavo.
Nego zasto nase cevabdzinice nemaju onu Subway karticu kojom dobijes besplatno jelo nakon nekoliko placenih?
- Digla_da_kreci
#212 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Ih ti bi i besplani obrok gdje su radnici tako malo placeniEdin H. wrote:Nego zasto nase cevabdzinice nemaju onu Subway karticu kojom dobijes besplatno jelo nakon nekoliko placenih?
- Edin H.
#213 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Meni je samo cilj da gazde cevabdzinica vise zarade, a ne da ja jedem besplatno, jer karticom navuku raju da cesce pazare.Digla_da_kreci wrote:Ih ti bi i besplani obrok gdje su radnici tako malo placeniEdin H. wrote:Nego zasto nase cevabdzinice nemaju onu Subway karticu kojom dobijes besplatno jelo nakon nekoliko placenih?
- dobojlija81
#214 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
ima kod muje 3 platiš dobiješ 4
- sadie_forever
#215 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Matijevic_Vlado wrote:De Sadeta bona ne pisi svasta kad si i sama u Njemackoj mogla vidjeti kako za vikend cijela porodica maksuz ode u McDonald's na rucak. Nekad mi ih bude zaosadie_forever wrote:Jedino u Bosni raja misli jesti u MC Donaldsu je nesto ekskluzivno,kad se sjetim kad je mc do tek dosao u BIH..gospodje ekskluzivno obucene sjede sa pomfritom,svaka ima svoj![]()
![]()
![]()
ovdje u mc do nece ni omladina,idu djeca ili oni koji nemaju para da idu u pravi restoran
to ti je white trash
Djeca ovu hranu vole,odvedi djete u eltni restoran ono ce reci necu ja ovo hocu u mc do ,to je cinjenica
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#216 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
U centru BL je bio pompezno otvoren McGovnars, kao i mi smo dio Evrope i ti fazoni
i za kratko vrijeme je pokupio prnje i niz put....a zašto? Prvih mjeseci je bio atraktivan dok ga raja nije izguštirala i posao im je pao bili skoro prazni. Mislim za cijenu jednog hamburgera ili Big Meka
preko puta imaju roštiljnice koji za istu cijenu nude veliku pljeskavicu punjenu sirom i besplatim prilozima za koje su njihovi burgeri ko uštipak
Pored ćevapa, punjenih i gurmanskih pljeskavica od 350 grama normativa za manje pare nije jednostavno imao šanse. Realno pored naših ćevapa, pljeskavica i pita pod sačem niko normalan, a pogotovo turista, ne bi ni pomislio na Mek ili Burger King
Probao sam ja i MC, i Subway i Starbucks....MC je u npr Sofiji jeftiniji nego što je bio u BL
a Subway je dobar ali dobrano skup. U Sofiji me domaćini uputili na pravo mjesto za jelo - srpska skara
kopija leskovačkog roštilja gdje se dva čovjeka za za 6-7 KM prežderu na smrt odličnog roštilja
Ja se držim pravila da treba za dobro jelo uvijek pitati lokalno stanovništvo gdje oni hasaju i nemaš brige. Tako sam se u Poljskoj najeo kielbase i falafela na vagu za malu paru
jdino sam u Rumuniji bio prinuđen ići u ove svjeCke trovačnice pošto im je hrana uglavnom bila bljak 
Probao sam ja i MC, i Subway i Starbucks....MC je u npr Sofiji jeftiniji nego što je bio u BL
- dust in the wind
#217 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
ne znam u kojoj to galaksiji se naši ćevapi, pite ne računaju na fast food... apsolutno jeste brza i nezdrava hrana. I nikad mi neće biti jasni ljudi koje hvale tu hranu,a kritikuju svjetske fast food lance... isto sranje, u pet deka
-
Nepass
#218 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Meni je mcd preskup, ali eto moze na ljeto dva puta mcfluryDr Baltazar wrote:Kad čitate klix i postove forumaša tj. većinski građana BiH, pomislite da je u BiH prosječna plata 3000 KM. A oni zapravo jedva kraj sa krajem sastavljaju.
Ispadoše McD i ostali prejeftini![]()
![]()
-
ozdrlje_donje
#219 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
dust in the wind wrote:ne znam u kojoj to galaksiji se naši ćevapi, pite ne računaju na fast food... apsolutno jeste brza i nezdrava hrana. I nikad mi neće biti jasni ljudi koje hvale tu hranu,a kritikuju svjetske fast food lance... isto sranje, u pet deka
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#220 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Ćevapi jesu fast food. Pojedes povremeno i to je to. Ili rostilj, izlet u prirodu. A imaju bolji ukus od McD hamburgera.
Pita nije fast food.
Kako je pita fast food?
Pita nije fast food.
Kako je pita fast food?
- dust in the wind
#221 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
jok pita tipa burek u pitari je delikatesa... u to faširano meso ide samo najbolji komad... paze to vlasnici pitara. samelju sve ko što samelju i u ćevape... ko vodi računa o ishrani, dal zbog zdravlja, dal zbog dijete, dal zbog bavljenja sportom, fitnesom takvu hranu izbjegava... ja je jedem ponekad, kao što ponekad i hamburegere jedem.. ali se ne tješim da kada pitu pojedem sam pojela nešto zdravoTomahawk11 wrote:Ćevapi jesu fast food. Pojedes povremeno i to je to. Ili rostilj, izlet u prirodu. A imaju bolji ukus od McD hamburgera.
Pita nije fast food.
Kako je pita fast food?
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#222 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Relativiziras.dust in the wind wrote:jok pita tipa burek u pitari je delikatesa... u to faširano meso ide samo najbolji komad... paze to vlasnici pitara. samelju sve ko što samelju i u ćevape... ko vodi računa o ishrani, dal zbog zdravlja, dal zbog dijete, dal zbog bavljenja sportom, fitnesom takvu hranu izbjegava... ja je jedem ponekad, kao što ponekad i hamburegere jedem.. ali se ne tješim da kada pitu pojedem sam pojela nešto zdravoTomahawk11 wrote:Ćevapi jesu fast food. Pojedes povremeno i to je to. Ili rostilj, izlet u prirodu. A imaju bolji ukus od McD hamburgera.
Pita nije fast food.
Kako je pita fast food?
Nije pita samo burek od fasiranog mesa.
Imas burek sa sjeckanim mesom, onda krompirusu, sirnicu, zeljanicu....al pita nikako nije fast food.
Mozemo pricati jedino o losem kvalitetu pite koju prave pojedine pekare ili buregdzinice, ali nikako o piti kao fast foodu.
Naravno, najbolja je pita u domacoj produkciji.
- mO k3
#223 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Velika porcija za malo para , pa razmisli malo sta je "zdravije" ni jedno ni drugo....Lajavikrelac wrote:U centru BL je bio pompezno otvoren McGovnars, kao i mi smo dio Evrope i ti fazonii za kratko vrijeme je pokupio prnje i niz put....a zašto? Prvih mjeseci je bio atraktivan dok ga raja nije izguštirala i posao im je pao bili skoro prazni. Mislim za cijenu jednog hamburgera ili Big Meka
preko puta imaju roštiljnice koji za istu cijenu nude veliku pljeskavicu punjenu sirom i besplatim prilozima za koje su njihovi burgeri ko uštipak
Pored ćevapa, punjenih i gurmanskih pljeskavica od 350 grama normativa za manje pare nije jednostavno imao šanse. Realno pored naših ćevapa, pljeskavica i pita pod sačem niko normalan, a pogotovo turista, ne bi ni pomislio na Mek ili Burger King
![]()
Probao sam ja i MC, i Subway i Starbucks....MC je u npr Sofiji jeftiniji nego što je bio u BLa Subway je dobar ali dobrano skup. U Sofiji me domaćini uputili na pravo mjesto za jelo - srpska skara
kopija leskovačkog roštilja gdje se dva čovjeka za za 6-7 KM prežderu na smrt odličnog roštilja
Ja se držim pravila da treba za dobro jelo uvijek pitati lokalno stanovništvo gdje oni hasaju i nemaš brige. Tako sam se u Poljskoj najeo kielbase i falafela na vagu za malu paru
jdino sam u Rumuniji bio prinuđen ići u ove svjeCke trovačnice pošto im je hrana uglavnom bila bljak
- sadie_forever
#224 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Kako ce pita biti fast food? ,burek zajedno sa mesom krompirom je tipicno bosansko jeloTomahawk11 wrote:Relativiziras.dust in the wind wrote:jok pita tipa burek u pitari je delikatesa... u to faširano meso ide samo najbolji komad... paze to vlasnici pitara. samelju sve ko što samelju i u ćevape... ko vodi računa o ishrani, dal zbog zdravlja, dal zbog dijete, dal zbog bavljenja sportom, fitnesom takvu hranu izbjegava... ja je jedem ponekad, kao što ponekad i hamburegere jedem.. ali se ne tješim da kada pitu pojedem sam pojela nešto zdravoTomahawk11 wrote:Ćevapi jesu fast food. Pojedes povremeno i to je to. Ili rostilj, izlet u prirodu. A imaju bolji ukus od McD hamburgera.
Pita nije fast food.
Kako je pita fast food?
Nije pita samo burek od fasiranog mesa.
Imas burek sa sjeckanim mesom, onda krompirusu, sirnicu, zeljanicu....al pita nikako nije fast food.
Mozemo pricati jedino o losem kvalitetu pite koju prave pojedine pekare ili buregdzinice, ali nikako o piti kao fast foodu.
Naravno, najbolja je pita u domacoj produkciji.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#225 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
sadie_forever, pa i ja se pitam kako ce, a evo posta, pa procitaj jos jednom:
dust in the wind wrote:ne znam u kojoj to galaksiji se naši ćevapi, pite ne računaju na fast food... apsolutno jeste brza i nezdrava hrana. I nikad mi neće biti jasni ljudi koje hvale tu hranu,a kritikuju svjetske fast food lance... isto sranje, u pet deka