Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
-
TheMule
#126 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Fast food je za pozere
- seln
#127 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Fast food je mozda u Bosni za pozere... u EU je za fukaru i skolsku djecu.TheMule wrote:Fast food je za pozere
-
frngla
#128 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Jedem u fast food restoranima, ne često, ali jedem.
Kada bih mogao birati izabrao bih Burger King definitivno
-
TheMule
#129 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Pa to je tacno, ja sam odrasto na kiflama na uzini, i nista mi ne fali. Da sam jeo fast food i slicnu hranu, imo bi 50kg viska, ko i evropska djeca koja jedu tu i slicnu hranu.seln wrote:Fast food je mozda u Bosni za pozere... u EU je za fukaru i skolsku djecu.TheMule wrote:Fast food je za pozere
Ja imam neku odbojnost prema tim lancima fast foodova. Od svih tih lanaca, samo su pizerije slicne nasim ugostiteljskim objektima. Sreca pa su skupi kad dodju na balkan, inace bi bili katastrofa po zdravlje i preoptereceni zdravstveni sistem
- sinuhe
#130 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Kao da vam zene spremaju zdravu hranu. 
-
TheMule
#131 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
ama nije stvar u zdravoj hrane, vec onoj koja je manje stetnasinuhe wrote:Kao da vam zene spremaju zdravu hranu.
sta je stetnije kifla ili pomfrit? cevap ili kfc? kljukusa ili pizza?
Fino je imati izbor, ali ako ti fast foodovi uzmu maha, pa pocnu prodavati jeftino meso napumpano hemikalijama, mogu ozbiljno ostetiti domace restorane, ekonomiju, zdravlje, i naravno turizam. Ne dolazi turista u BiH da jede McDonalds, vec da osjeti drugu kulturu
Dobro je da su skupi, pa su tamo 90% pozeri i tatini sinovi
-
klixo
#132 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
To ti iz iskustva ili... ? Klasicna stereotipna suplja.seln wrote:Fast food je mozda u Bosni za pozere... u EU je za fukaru i skolsku djecu.TheMule wrote:Fast food je za pozere
U McD dolaze i sa nekim starim wagenom ,a Bogami i sa novim kajenom.
McD meni nikad nije bio za "najest" , vise onako za "pregristi".
- raoul duke
#133 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Hranite se zdravo djeco draga, kakav fast food i pekare 
- seln
#134 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Haveru, jesam li ja tebe nekako uvrijedio? Cemu ta agresivnost?klixo wrote:To ti iz iskustva ili... ? Klasicna stereotipna suplja.seln wrote:Fast food je mozda u Bosni za pozere... u EU je za fukaru i skolsku djecu.TheMule wrote:Fast food je za pozere
U McD dolaze i sa nekim starim wagenom ,a Bogami i sa novim kajenom.
McD meni nikad nije bio za "najest" , vise onako za "pregristi".
Pedeset metara od mog radnog mjesta je MD, svaki dan vidim ko ulazi i izlazi.
Tacno je da se ponekad parkira i Porsche, nijedna zemlja nije bez skorojevica (kao sto sam vidjao i Panameru ispred Lidla)...
ali treba li sad pobiti istinu samo zato sto od hiljadu musterija jedna ima plateznu moc iznad 50 000 godisnje?
-
Dr Baltazar
#135 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
To je generaliziranje. Fast food vani i nije baš tako jeftin, kao što nije ni ovdje (nek bude da govorimo o McD, ali isto važi i za Subway, KFC, Burger King itd.)seln wrote:Fast food je mozda u Bosni za pozere... u EU je za fukaru i skolsku djecu.TheMule wrote:Fast food je za pozere
- seln
#136 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Dobro, da preformuliram: Fast food je UGLAVNOM za goste slabije platezne moci i za skolsku djecu. Tacno je da povremeno dodju i porodice sa djecom (uglavnom nedeljom), a ponekad zaluta i poneki imucniji gost. No, to ne mijenja cinjenice glede klijentale.Dr Baltazar wrote:To je generaliziranje. Fast food vani i nije baš tako jeftin, kao što nije ni ovdje (nek bude da govorimo o McD, ali isto važi i za Subway, KFC, Burger King itd.)seln wrote:Fast food je mozda u Bosni za pozere... u EU je za fukaru i skolsku djecu.TheMule wrote:Fast food je za pozere
Fast food vani je izrazito jeftin. U MD za 2 eura dobijes 2 cizburgera, a za taj novac ne mozes kupiti ni cestit sendvic. Vec od pet eura dobijes meni, a za to se skoro nigdje ne moze kupiti neki razuman obrok, bilo kakvog kvaliteta. Pizza kosta desetak eura, o jelima u restoranima da i ne govorim.
Mnogi restorani nude u vrijeme rucka povoljan dnevni meni, ali "povoljan" je relativno, uglavnom kostaju 7-10 eura.
Jedino toplo jelo koje mozes dobiti do 5 eura je kebab.
-
Dr Baltazar
#137 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Ja kad kažem McD ne računam te male sendviče. Ne znam ko se od toga može pošteno najestiseln wrote:Dobro, da preformuliram: Fast food je UGLAVNOM za goste slabije platezne moci i za skolsku djecu. Tacno je da povremeno dodju i porodice sa djecom (uglavnom nedeljom), a ponekad zaluta i poneki imucniji gost. No, to ne mijenja cinjenice glede klijentale.Dr Baltazar wrote:To je generaliziranje. Fast food vani i nije baš tako jeftin, kao što nije ni ovdje (nek bude da govorimo o McD, ali isto važi i za Subway, KFC, Burger King itd.)seln wrote: Fast food je mozda u Bosni za pozere... u EU je za fukaru i skolsku djecu.
Fast food vani je izrazito jeftin. U MD za 2 eura dobijes 2 cizburgera, a za taj novac ne mozes kupiti ni cestit sendvic. Vec od pet eura dobijes meni, a za to se skoro nigdje ne moze kupiti neki razuman obrok, bilo kakvog kvaliteta. Pizza kosta desetak eura, o jelima u restoranima da i ne govorim.
Mnogi restorani nude u vrijeme rucka povoljan dnevni meni, ali "povoljan" je relativno, uglavnom kostaju 7-10 eura.
Jedino toplo jelo koje mozes dobiti do 5 eura je kebab.
E sad uzmi u obzir da je prosječna plata u BiH cca 850 KM, a evo recimo plata ljekara početna u Njemačkoj 2000 eura netto (prosječna je znači u državi manja - govorim o nekom normalnom sektoru. Ne mogu ja u prosjek računati tamo ljude koji su vlasnici robnih kuća i koji izdvajaju godišnje za crkvu koliko neki Bosanac zaradi za života
Ja mogu, ti možeš i nama jeste jeftino, ali nije svima isto. Da se razumijemo, ne pamtim kad sam zadnji put jeo u McD. Mjesečno na te "budalaštine" (pizza, palačinci, hamburgeri i sl.) izdvojim otprilike 100 KM - na ostalu hranu mnogo, mnogo više.
- KB9
#138 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
seln wrote:Dobro, da preformuliram: Fast food je UGLAVNOM za goste slabije platezne moci i za skolsku djecu.
-
djana h
#139 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Svaki obrok spremljen kući,makar i naša bosanska kuhinja,je zdraviji i bolji nego bilo šta u fast food-usinuhe wrote:Kao da vam zene spremaju zdravu hranu.
- sadie_forever
#140 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Jedino u Bosni raja misli jesti u MC Donaldsu je nesto ekskluzivno,kad se sjetim kad je mc do tek dosao u BIH..gospodje ekskluzivno obucene sjede sa pomfritom,svaka ima svoj

ovdje u mc do nece ni omladina,idu djeca ili oni koji nemaju para da idu u pravi restoran
ovdje u mc do nece ni omladina,idu djeca ili oni koji nemaju para da idu u pravi restoran
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#141 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Jasta je, cuj u Bosni raja misli da je McD ekskluzivno
Kakvi mi, ne znamo ni svjetlo jos uvijek upaliti
To je bio hype na pocetku, dosao i murta i kurta da vidi i to je to.
Onaj ko je vidio i ranije/bio vani, zna sta je i nije mu zanimljivo.
A ppka i levata ima svugdje...jbg, izadje novi iphone, kilometarski redovi
-
Naslovnica
#142 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Hoćemo Burger King!
- sadie_forever
#143 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
da da,pa pogledaj mc do u sa a pogledaj recimo u berlinuTomahawk11 wrote:Jasta je, cuj u Bosni raja misli da je McD ekskluzivnoKakvi mi, ne znamo ni svjetlo jos uvijek upaliti
![]()
u sa ljudi izadju da bi isli u mc do,dok na zapadu izadju i svrate kad ogladne u mc do
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#144 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Pa eto, procitaj jos jednom, kazem mozda je bio hype u pocetku, doslo dosta svijeta i van Sarajeva, eto otvara se McD....sad nema govora o tome, McD nema nista bolji promet nego ostali lokalni fast food restorani.sadie_forever wrote:da da,pa pogledaj mc do u sa a pogledaj recimo u berlinuTomahawk11 wrote:Jasta je, cuj u Bosni raja misli da je McD ekskluzivnoKakvi mi, ne znamo ni svjetlo jos uvijek upaliti
![]()
u sa ljudi izadju da bi isli u mc do,dok na zapadu izadju i svrate kad ogladne u mc doali je zbog toga u sarajevu mc do sto puta cistiji ,dok na zapadu gadi mi se jesti tamo
Ljudi radije sjede u Chipasu, Mrvici i sl.
- apsidejzi
#145 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Uvijek su nove stvari takve. Ne treba kriviti gospodje jer je MC definitivno bio najskuplji fast food u SA (naravno cevapi su takodjer vrsta fast food smeca kojeg jedemo ali su mnogo jefitiniji od ovog). Odatle i statusni simbol MC u SA.sadie_forever wrote:Jedino u Bosni raja misli jesti u MC Donaldsu je nesto ekskluzivno,kad se sjetim kad je mc do tek dosao u BIH..gospodje ekskluzivno obucene sjede sa pomfritom,svaka ima svoj![]()
![]()
![]()
Ja licno odem u MC s vremena na vrijeme i to kad djeca navale jer oni vole MC. Sto se mene tice, propali bi jer ja zbog sebe odem dva put godisnje i to kad zurim nesto, il kad sam gladan il kad se sa zenom posvadjam taman pred rucak
- supercali
#146 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
U sarajevu nikad nisam bio u mcdonaldsu
-
Nepass
#147 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Ja u mcd samo na one flurije i cuda. Nikad nisam hamburger probao.
Kfc vec volim i tu bi bar jednom mjesecno jeo, mozda i cesce ovisi od nalaza holesterola
Kfc vec volim i tu bi bar jednom mjesecno jeo, mozda i cesce ovisi od nalaza holesterola
- Logovan
#148 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Ne hraniti se u fast foodu i pekarama, ne znači da se hraniš zdravo.raoul duke wrote:Hranite se zdravo djeco draga, kakav fast food i pekare
- agnostic_front
#149 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Kako da ga pogledamo u Berlinu?sadie_forever wrote:da da,pa pogledaj mc do u sa a pogledaj recimo u berlinu
Za ulazak u McD u Sa moraš imati iskaznicu da si fgr ili član neke masonske lože, tako da mi fukara ovdje i ne znamo kako to izlgeda.
- annoy
#150 Re: Jedete li u fast food restoranima? Treba li Sarajevu KFC?
Slažem se, i meni je Burger king najboljifrngla wrote:Jedem u fast food restoranima, ne često, ali jedem.
KFC mi se ne sviđa, piletina ništa posebno
i užasno štede na krumpirićima