McDonalds, vjerujem da su tu svi bili? Dalje, KFC, Subway (sendvici), PizzaHut (ime kaze), Burger King, Domino's Pizza, Dunkin' Donuts, Papa John's, Taco Bell, Wendy's..
Da li se ista govorilo oko dolaska Starbucksa u Sarajevo?
sve sto dolazi iz evrope i sa zapada ( USA ) je dobro ? pusti nek se njihova djeca truju losom hranom, nasu buducnost nek ne dirajuagnostic_front wrote:Kome smeta evropsko Sarajevo?
l33t wrote:sve sto dolazi iz evrope i sa zapada ( USA ) je dobro ? pusti nek se njihova djeca truju losom hranom, nasu buducnost nek ne dirajuagnostic_front wrote:Kome smeta evropsko Sarajevo?
l33t wrote:Ne treba nam to smeće od hrane.
U poredjenju sa tom hranom, da nasa hrana je primjer zdrave hraneagnostic_front wrote:l33t wrote:sve sto dolazi iz evrope i sa zapada ( USA ) je dobro ? pusti nek se njihova djeca truju losom hranom, nasu buducnost nek ne dirajuagnostic_front wrote:Kome smeta evropsko Sarajevo?
Haha, inače ćevapi i ova naša jela sa roštilja su pravi primjer zdrave hrane.
Loodie wrote:Jedete li u fast food restoranima? Koje bi izdvojili kao dobre, koje kao lose? BIH je jedna od zemalja koja je medju posljednjima u svijetu, a zadnja u Evropi po broju "ulazaka" medjunarodnih lanaca brze hrane.. i dalje se to moze nabrojati na prste. Treba li sarajevu KFC, izuzetno popularni lanac koji sluzi piletinu na milion jedan nacin?
McDonalds, vjerujem da su tu svi bili? Dalje, KFC, Subway (sendvici), PizzaHut (ime kaze), Burger King, Domino's Pizza, Dunkin' Donuts, Papa John's, Taco Bell, Wendy's..
Da li se ista govorilo oko dolaska Starbucksa u Sarajevo?
+1l33t wrote:Ne treba nam to smeće od hrane.
a otrova si zaboravioJThomas wrote:dobri fast food restorani u sarajevu: ferhatović, nune, bećiri, učkur burek, mladost na malti, toto u mis irbinoj, makedonac.
loši/preizvikani/turističke zamke: željo, hodžić, bosna kod tržnice.
go kurac: mcdonalds.
Svaka čast svima gore navedenim,ali meni je gotiva je kada sam sebi pripremim zdrav obrok,znam šta sam unio u svoj organizam,fast food je uglavnom smeće,malo njih vodi računa o kvaliteti hrane,ni ono što se nama čini ukusno ne mora značiti da je dobro.Šveđanin wrote:1. Mrkva (beton)
2. Željo (legenda kaže da će jednog dana kupac ovdje stvarno dobiti račun)
3. Hodžić, ne znam koji onaj kod sebilja
4. Neki ukusan nebrendirani anadolijski kebab, da ti krene voda na usta.![]()
..........
35. KFC
36. PizzaHut
Ovakvu odluku mogu donijeti odrasle osobe ,svjesne "posljedica " te hrane,medjutim,ubaci to lanac brze hrane iza svakog ugla,pa ces vidjeti kako se skolska uzina od nekog peciva i soka( i to je lose )pretvara u uzinu kalorijske vrijednosti da ti se zamanta,svaki veliki odmoragnostic_front wrote:@leet,
Pa svaka zemlja ima svoju kuhinju koja valja. Naša jela sa roštilja (dakle ćevapi i to, ne govorimo o sarmi, sogan dolmi i tim jelima) sigurno nisu zdravi, isti đavo kao i hamburgeri.
Shvatam ja da to nezdravo, ali ako jedeš s vremena na vrijeme, nije neki problem.