meni je nova , vidjela sam reklamu iste na tramvajuTomahawk11 wrote: ↑20/07/2020 16:37Koja je nova?
inace, ne jedem pastete, to je otrov od hrane
meni je nova , vidjela sam reklamu iste na tramvajuTomahawk11 wrote: ↑20/07/2020 16:37Koja je nova?
ForumasiVsvp wrote: ↑20/07/2020 16:12Nećeš da kažeš odakle si i gdje živi taj narod koji na ljude koji jedu svinjetinu gleda kao na zadnji šljam?
djeca se odgajaju, svinje se uzgajaju.Connaisseur Karlin wrote: ↑20/07/2020 15:50ne znam nikoga, kao sto ni Jevreji ne odgajaju svinjesadie_forever wrote: ↑20/07/2020 15:47to je drugo ,mene iskreno zanima dal je ko drzao krmadi kao sto drzi ovce,krave,kokos?Connaisseur Karlin wrote: ↑20/07/2020 15:47
mozda su radili u svinjskoj farmi ( tadasnjim drzavnim radnim kolektivima)![]()
![]()
Konačno neko obrazovan s argumentiranim postom na ovoj temiemko1234 wrote: ↑20/07/2020 16:21 Glupost je napisati da je svinjsko meso smeće jer svinja jede smeće. To je prvo.
Drugo, religijski aspekt zabrane konzumiranja svinsjkog mesa u islamu je isključivo zbog uticaja isto na zdravlje. Osim toga svinjski organi i iznutrice imaju najviše sličnosti s ljudskim.
Što se tiče kvalitete mesa, ona je neupitna. Isto ko i kod kokoši i krave i koze i ovce. Ako kupiš domaće, nema smisla govoriti o nekvaliteti. Druga stvar je što suštinski u pitanju meso drugačijeg sastava od bijelog mesa (pilećeg ili purećeg). Svinjetina koja je uzgojena u kontrolisanim uslovima je vrlo kvalitetno meso. Nema tu nikakve drastične razlike od bilo kojeg crvenog mesa. Po prirodi je masnija mada postoje dijelovi svinje kao što je file ili but koji uopšte nemaju masti.
I ježim se naše ustaljene balijske logike : seks da, droga da, alkohol da, kocka da, svinjetina - ne ja sam musliman.
Ne znam za kokos da je pojela trabanta.
prijatno.poznate su po tome što jedu doslovno sve uključujući kukce, crve, koru drveta, lešine, štakore, izmet (također i vlastiti), smeće i druge svinje.
a zivotinje odgajaju svoju mladuncadTempo wrote: ↑20/07/2020 16:45djeca se odgajaju, svinje se uzgajaju.Connaisseur Karlin wrote: ↑20/07/2020 15:50ne znam nikoga, kao sto ni Jevreji ne odgajaju svinjesadie_forever wrote: ↑20/07/2020 15:47
to je drugo ,mene iskreno zanima dal je ko drzao krmadi kao sto drzi ovce,krave,kokos?![]()
haos kakao je taj naziv uzeo maha ovdje,vec 3-4 puta ovdje cujem da se ime balija nesto spominje kao neka vrsta podsmijavanja na neko ponasanje u Bosnjakapustopoljina wrote: ↑20/07/2020 16:49 Da mi neko uzivo kaze da sam balija jer ne jedem svinjetinu, a pijem, razbila bih mu nos i ne bih se zaustavila na tome. Posto bi mi to bio prvi izgred takve vrste, sa uzivanjem bih platila svaki cent, ali bi mortadelas dvaput razmislio kome ce ubuduce reci balijo.
Gledaj u svoj tanjir haharu.
I svima koji misle da su pametni ko on.
corona je procurila iz laboratorijeexliberal-ex wrote: ↑20/07/2020 16:53 Ama ljudi jedite sta hocete....koga briga...
samo nemojte jesti slijepe miseve , dosta je jedna korona![]()
Googlajte- ima vishe znacenja -zavisi gdje se cita i ko je pisao- objasnjavao- nisu sva pogrdna... -zavisi od upotrebe.....sadie_forever wrote: ↑20/07/2020 16:59 haos kakao je taj naziv uzeo maha ovdje,vec 3-4 puta ovdje cujem da se ime balija nesto spominje kao neka vrsta podsmijavanja na neko ponasanje u Bosnjaka
Nije lako nekom nos razbit.pustopoljina wrote: ↑20/07/2020 16:49 Da mi neko uzivo kaze da sam balija jer ne jedem svinjetinu, a pijem, razbila bih mu nos i ne bih se zaustavila na tome. Posto bi mi to bio prvi izgred takve vrste, sa uzivanjem bih platila svaki cent, ali bi mortadelas dvaput razmislio kome ce ubuduce reci balijo.
Gledaj u svoj tanjir haharu.
I svima koji misle da su pametni ko on.
išConnaisseur Karlin wrote: ↑20/07/2020 16:56a zivotinje odgajaju svoju mladuncad![]()
nisi cuo za "ekoloski odgoj"![]()
uzgajati se odnosi na farme , kao oblik masovne prozivodnje
odgojanje se moze odnositi i na znacenje othraniti![]()
Jao. Boze.moonca wrote: ↑20/07/2020 17:01Googlajte- ima vishe znacenja -zavisi gdje se cita i ko je pisao- objasnjavao- nisu sva pogrdna... -zavisi od upotrebe.....sadie_forever wrote: ↑20/07/2020 16:59 haos kakao je taj naziv uzeo maha ovdje,vec 3-4 puta ovdje cujem da se ime balija nesto spominje kao neka vrsta podsmijavanja na neko ponasanje u Bosnjaka