Jedete li svinjetinu?
- karanana
#301 Re: Jedete li svinjetinu?
Za krme ima alternativa i zamjena ali nema za opijate i blud
- p206
#302 Re: Jedete li svinjetinu?
kad vidim šta sve žderete, kontam da mi ljudi i nismo ništa više napredni od malo pametnije životinje
čak ni mačka neće svašta, jednom sam u sred zime kad nema biranja.. mačićima i mački na tavanu nasuo jogurta sa hljebom i nisu ni dotakli
a ljudi žderu sve
čak ni mačka neće svašta, jednom sam u sred zime kad nema biranja.. mačićima i mački na tavanu nasuo jogurta sa hljebom i nisu ni dotakli
a ljudi žderu sve
-
kakavdanakneiskustvu
#303 Re: Jedete li svinjetinu?
tacno,ako si vjernik i vjera ti ne dozvoljava da konzumiras alkohol,da ne ides u kladionice,da se ne švaleraš,ne drogiraš,onda to nećeš raditiirac300 wrote:Ma budalaštine kvazivjernika. Jbt, ako ti vjera ne dozvoljava, a ti si vjernik, onda ne jedeš i tačka. Nemaš šta da kenjaš drugima i govoriš da je svinja fuj, 'vaka, 'naka, a nisi je ni probao. Jedem i jest ću, naravno u umjerenim količinama.sumirprimus wrote:pa dobro tema je o hrani, ne provociram..
iznesem svoje misljenje..
al realno, da si na moru,malo prsuta sira vina i gitara..
pa kako to moze smrdit il ne godit? osim ako nisi ni probo al imas predrasudu to razumijem...
al ne mos rec smrdi..
- HAVANA
#304 Re: Jedete li svinjetinu?
Nije.Mišo_Kovač wrote:Hrskava pržena slaninica je bolja od sexa
- insomnia78
#305 Re: Jedete li svinjetinu?
Mozda ne moze jebavati
- HAVANA
#306 Re: Jedete li svinjetinu?
Sadija,a guzis li se ti?
- insomnia78
#307 Re: Jedete li svinjetinu?
Da l se smije svinjskim lojem podmazivati jbt
-
kakavdanakneiskustvu
#308 Re: Jedete li svinjetinu?
zdruzdjo wrote:ma onako sa religiozne strane gledajuci hajde neka mi neko kaze ima li razlike izmedju npr rakije i svinjetine. i jedno i drugo je zabranjeno u Islamu.
Znam sigurno bar stotinu ljudi koji ce zdrmati pivku ili se obeznaniti od alkohola ali nece svinjetinu iz religijskih razloga.
mislim daaaaaaj ba, ne kenjaj.
Znaci dvolicnost samo takva.
tacno
- orinoco
#309 Re: Jedete li svinjetinu?
Pa ni čovjek ne jede hranu koju mačka jedep206 wrote:kad vidim šta sve žderete, kontam da mi ljudi i nismo ništa više napredni od malo pametnije životinje
a ljudi žderu sve
- Jack Be Nimble
#310 Re: Jedete li svinjetinu?
Zivio sa cimerom. Indijac. On ne jede tele, ja svinju..i onda skontali da je bolje da obadvojica jedemo ono sto drugi pravi jer tako barem podijelimo pare za hranu. Pa tako i on prvi put poceo jesti tele, a ja svinju. Pa onda te zovne prijatelj kod svoji roditelja na veceru a ono svinjetina, nema biranja samo jedi. Kada si student, nema roditelja, svako ko ti ponudi domacu hranu ti grabis i pitas ima li za ponijeti kuci.kakavdanakneiskustvu wrote:Jack Be Nimble wrote:Kada sam postao student, poceo sam jesti sve. Kada si fukara nema biranja
a i jeftina,svinjetina
A onda polako pocele se probavati tudje kuhinje, pa kinezi samo jedu patku i svinju. Patka je OK, ali njihovi specijaliteti sa svinjom mnogo bolji. Ili gdje ces otici na more u Hrvatsku a ne otici kod nekog domacina koji ima domaci prsut za prodaju.
Al nikada licno nisam kupio svinjetinu i pravio nesto kod kuce.
- Connaisseur Karlin
#311 Re: Jedete li svinjetinu?
od A do Z isto kao kod menepustopoljina wrote:do 13-14.te godine, do rata sam jela...jer se jelo sve sto je na stolu.
poslije rata nisam sjedila za istim stolom i jela sam ono sto ja zelim jesti.
meni sunke, slanine, cvarci i prsut nisu delicije, grozni su mi...u cemu prednjaci miris przene slanine...gusi.
miris svinjetine ne podnosim, ali ne podnosim ni miris jagnjetine, a ni jaretine. ovcetina je nesto najgore. i to su razliciti miris, svaki je nepodnosljiv na svoj nacin.
pastrmu od ovcetine ili jaretine ne podnosim, a najgadnija stvar uz slaninu i cvarke je nesto sto se zove stelja.
kazu, ne valja reci fuj za hranu...ali ne daj boze da me kakva muka natjera da to moram jesti.
mozak i drob (tripice) nemaju neki poseban miris, ali imaju groznu strukturu, svako na svoj nacin i ne jedem to.
tradicionalno jelo bumbar- disem na skrge, ako sjedim negdje gdje se to pravi i definitivno to ne jedem.
ne jedem glavusu, niti krompire oko glavuse (ma probaj k'o mozak su!)
ne volim ribu iz jezera, kao da jedem mulj.
ostalo sam jela povremeno, ali nekih pet godina ne jedem meso nikako, a salame i hrenovke i pastete ima i duze koja godina.
razumijem frustraciju ljudi koji se susretnu sa nekim kome se gadi njihova hrana, a nisu ni probali...ali ne razumijem odusevljenje tom hranom, bas zato sto jesam probala.
kad se meso ostavi po strani, uopste nisam izbirljiva i sve jedem.
- p206
#312 Re: Jedete li svinjetinu?
Dobro, ali većina životinja je izbirljivija od čovjeka.orinoco wrote:Pa ni čovjek ne jede hranu koju mačka jedep206 wrote:kad vidim šta sve žderete, kontam da mi ljudi i nismo ništa više napredni od malo pametnije životinje
a ljudi žderu sve
Ni koza ne jede svakakvu travu kad pase, već bira... dok u Kini regularno imaš lizalo koje u sredini ima ispečenog hrskavog skakavca ili crva.
- triconja
#313 Re: Jedete li svinjetinu?
Ne razumijem kako jedete salate i tikvenjace, nema gore hrane na svijetuConnaisseur Karlin wrote:od A do Z isto kao kod menepustopoljina wrote:do 13-14.te godine, do rata sam jela...jer se jelo sve sto je na stolu.
meni sunke, slanine, cvarci i prsut nisu delicije, grozni su mi...u cemu prednjaci miris przene slanine...gusi.
miris svinjetine ne podnosim, ali ne podnosim ni miris jagnjetine, a ni jaretine. ovcetina je nesto najgore. i to su razliciti miris, svaki je nepodnosljiv na svoj nacin.
pastrmu od ovcetine ili jaretine ne podnosim, a najgadnija stvar uz slaninu i cvarke je nesto sto se zove stelja.
kazu, ne valja reci fuj za hranu...ali ne daj boze da me kakva muka natjera da to moram jesti.
mozak i drob (tripice) nemaju neki poseban miris, ali imaju groznu strukturu, svako na svoj nacin i ne jedem to.
tradicionalno jelo bumbar- disem na skrge, ako sjedim negdje gdje se to pravi i definitivno to ne jedem.
ostalo sam jela povremeno, ali nekih pet godina ne jedem meso nikako, a salame i hrenovke i pastete ima i duze koja godina.
razumijem frustraciju ljudi koji se susretnu sa nekim kome se gadi njihova hrana, a nisu ni probali...ali ne razumijem odusevljenje tom hranom, bas zato sto jesam probala.
kad se meso ostavi po strani, uopste nisam izbirljiva i sve jedem.doslovno ista prica
![]()
- Connaisseur Karlin
#314 Re: Jedete li svinjetinu?
povrce, voce, riba ( od ostalih morksih plodvoa mi se povraca)triconja wrote:Ne razumijem kako jedete salate i tikvenjace, nema gore hrane na svijetuConnaisseur Karlin wrote:od A do Z isto kao kod menepustopoljina wrote:do 13-14.te godine, do rata sam jela...jer se jelo sve sto je na stolu.
kad se meso ostavi po strani, uopste nisam izbirljiva i sve jedem.doslovno ista prica
![]()
- karanana
#315 Re: Jedete li svinjetinu?
Od morskih plodova sto smrdljivije i ljigavije - to bolje. Valjda jer to mi mijenja drugu stvar slicnog ukusa i mirisa koju nemam tako cesto i kad ja hocu.
- orinoco
#316 Re: Jedete li svinjetinu?
Uskoro će se sa svinjetine doći do ćimbura, baklava itd. 
-
Melbourne_Australia
#317 Re: Jedete li svinjetinu?
Ne jedem, jer nema nista odvratnije na ovom svijetu....A nisam vjernik niti vjerujem u BOGA....Kad bi morao jesti to bi bila samo prsuta
....Ali fakat mi se gadi i sama pomisao na svinjetinu .....
- BarbaDue
#318 Re: Jedete li svinjetinu?
Za mene je osnovni problem što iskljucivo muslimane pita jedu li svinjetinu. A svi skupa možemo učestvovati u diskusiji. Ko nam garantuje da muslimani samo glasaju. Znači problem je i anketa. Da li me razumiješ?kakavdanakneiskustvu wrote:BarbaDue wrote: Kako nije provokacija!? Napravio je ovakvu temu u sred Ramazana, provokacija. Stavio anketu na kojoj pita muslimane a glasaju naravno i Marsovci pa je razultat ankete da vise od 51% muslimana jede svinjetinu, ogromna provokacija!!!! U tolikom procentu je ni krsćani ne jedu, garant.
da li bi ti isto tako shvatio kao provokaciju da je pokrenuta tema pijete li alkohol,kockate li,švalerate li se,drogirate li se,i sve to zajedno ili ti je samo problem jer je pokrenuta tema oko svinjetine?
Last edited by BarbaDue on 07/06/2017 22:32, edited 1 time in total.
- triconja
#319 Re: Jedete li svinjetinu?
Dobri su svi morski plodoviConnaisseur Karlin wrote: povrce, voce, riba ( od ostalih morksih plodvoa mi se povraca)
- Connaisseur Karlin
#320 Re: Jedete li svinjetinu?
uh neka hvalatriconja wrote:Dobri su svi morski plodoviConnaisseur Karlin wrote: povrce, voce, riba ( od ostalih morksih plodvoa mi se povraca), bolje hobotnicu ganjat po tanjiru nego salatu
- HAVANA
#321 Re: Jedete li svinjetinu?
Ih hobotnica ispod saca na peljescu,a bastica,vino...Sjoooo 
- karanana
#322 Re: Jedete li svinjetinu?
Ili skoljkice na buzaru.
Otvoris je i zaronis u onaj predivni ukus i teksturu.
Pa onda umocis u onaj saft.
Da li se ovo moze po islamu?
- triconja
#323 Re: Jedete li svinjetinu?
Umakanje u saft se moze jedino u brakukaranana wrote:Ili skoljkice na buzaru.
- Connaisseur Karlin
#324 Re: Jedete li svinjetinu?
[*]da li ste probali usi od svinje

clanak o dticnom specijalitetu
https://www.travelgluttons.com/eat-pork-ears/
bon apetit
clanak o dticnom specijalitetu
https://www.travelgluttons.com/eat-pork-ears/
bon apetit
- Connaisseur Karlin
#325 Re: Jedete li svinjetinu?
aha, hobotnica van sezone lovaHAVANA wrote:Ih hobotnica ispod saca na peljescu,a bastica,vino...Sjoooo