petunija wrote:+ ljuti feferoni, masline, sve vrste sira (dimljeni posebno)...
Htjedoh se nadovezati na post @SanskiBiser, a ono uletiše ova dva
peceni i przeni krompir ono malo origana po njemu i ruzmarina
petunija wrote:+ ljuti feferoni, masline, sve vrste sira (dimljeni posebno)...
pa preko tog malo speka zapecSanskiBiser wrote:petunija wrote:+ ljuti feferoni, masline, sve vrste sira (dimljeni posebno)...
Ozenjen sam.pustopoljina wrote:seln wrote:Ona pije "nasuho", bez meze...sumirprimus wrote:pa pustopoljina draga,s cim ti onda pijes bogati???![]()
ako vam kad budu ozbiljno zatrebali mezetluci bRez mesa, javite se.
Ama ne tabirimo vegetarijansku kuhinju, vec pitamo za meze.SanskiBiser wrote:petunija wrote:+ ljuti feferoni, masline, sve vrste sira (dimljeni posebno)...
a hokos bokos prde kokos??azurna_obala wrote:Tolika gadna i ružna životinja, a uz to i nezdravo meso totalno, i da je još i jedem. Svinja jede vlastiti izmet i ostale fekalije, uginulog praščića bez problema servira.
Kokosi zivicarke na selu tamane gusterove, miseve, horozovi stakore ubiju i pojedusumirprimus wrote:a hokos bokos prde kokos??azurna_obala wrote:Tolika gadna i ružna životinja, a uz to i nezdravo meso totalno, i da je još i jedem. Svinja jede vlastiti izmet i ostale fekalije, uginulog praščića bez problema servira.
zbunjujes me: je li ti to znaci da ne razmjenjujes recepte sa nepoznatim forumasi(ca)ma ili da sto si mezio, mezio si?seln wrote: Ozenjen sam.
Naravno da nije kvalitetnija. Gdje ce u istu recenicu sa govedinom. Naravno bitan je i dio zivotinje ali recimo da pricamo o top dijelovima. Ali svinju je generalno lakse proizvoditi u velikim kolicinama. A imas i kulturoloski uticaj. Gdje se sta jede.Tomahawk11 wrote:Dobro, nisam probao, pa ne znam, ok.Bodkin wrote: To nije do kvaliteta nego troskova proizvodnje. A ne znam koji to zive vani i moraju doci ovamo da jedu junetinu. Vani je mozda ne mogu jesti jer ne mozes zaklati zivotinju tako mladu kao kod nas.
Kako god, isto da ja pricam kako je hodati na stiklama. Kako da znam kad nikad nisam probao
Al ne mozes reci da je samo do troskova proizvodnje.
Nema sanse da je svinjetina kvalitetnija, bolja od teletine ili junetine, pa i govedine. Mislim reciprocno, odnos u godinama starosti zivotinja.
Nije stvar sto moraju ovamo doci jesti junetinu, nego je puno skuplja nego ovdje. Onda dodju, daj teletine, daj snicle ovako, snicle onako, ramsteke, bifteke....
Nemam stvarno problem sta ko jede. Boli me lijevi cosak.
Ali ne kontam ni tu pricu jedete li, sto ne jedete, aman zaman.
U danasnjoj masovnoj proizvodnji tacno se zna sta svinja jede al ljudi vole da lupaju ono sto su culi na sjedaljkamasumirprimus wrote:a hokos bokos prde kokos??azurna_obala wrote:Tolika gadna i ružna životinja, a uz to i nezdravo meso totalno, i da je još i jedem. Svinja jede vlastiti izmet i ostale fekalije, uginulog praščića bez problema servira.
Sto sam mezio, mezio sam... sad samo kucna hrana.pustopoljina wrote:zbunjujes me: je li ti to znaci da ne razmjenjujes recepte sa nepoznatim forumasi(ca)ma ili da sto si mezio, mezio si?seln wrote: Ozenjen sam.
Za certifikate?Black swan wrote: jer Krist nas je otkupio onakve kakvi jesmo
u pozitivnim stvarima naravno
A ovo tek sad vidjeh.... daaaa, jadna dijaspora, moraju da jedu klempu, a kad dodju u Bosnu, onda izvoljevaju...Tomahawk11 wrote:Jarane, realno, kad god kakva akcija - svinjsko meso.Bodkin wrote:Zato sto nikad nisi probaoTomahawk11 wrote:Nek jede ko mora....a sto bi pored teletine sve i da jedem
A ionako najjeftinije![]()
Pa i vani tako. A ovamo svi kad dodju, daj janjetine, teletine, junetine...
Bodkin wrote:U danasnjoj masovnoj proizvodnji tacno se zna sta svinja jede al ljudi vole da lupaju ono sto su culi na sjedaljkamasumirprimus wrote:a hokos bokos prde kokos??azurna_obala wrote:Tolika gadna i ružna životinja, a uz to i nezdravo meso totalno, i da je još i jedem. Svinja jede vlastiti izmet i ostale fekalije, uginulog praščića bez problema servira.
na hrvatskom certifikati_BataZiv_0809 wrote:Za certifikate?Black swan wrote: jer Krist nas je otkupio onakve kakvi jesmo
u pozitivnim stvarima naravno
kucni rezim produzuje zivot i zdravlje...muskarcima.seln wrote:Sto sam mezio, mezio sam... sad samo kucna hrana.pustopoljina wrote:zbunjujes me: je li ti to znaci da ne razmjenjujes recepte sa nepoznatim forumasi(ca)ma ili da sto si mezio, mezio si?seln wrote: Ozenjen sam.

Sta, bolan, odmah skaces ko da si na ekser stao....jesam sta slagao?! Nisam rekao da moras iskljucivo klempu jesti, ali da je jeftinije meso i da ga je lakse naci/kupiti od teletine/junetine/jagnjetine, recimo.seln wrote: A ovo tek sad vidjeh.... daaaa, jadna dijaspora, moraju da jedu klempu, a kad dodju u Bosnu, onda izvoljevaju...
Jebemtikupus, ljudi prije mene saznaju sta mi je na tanjiru.
Black swan wrote:sve što se dobro isprži nemaš brige o mikrobima i glistama
međutim šta je ovo
naživo