Jedan tata i osmero djece
- Pasiflora
#1 Jedan tata i osmero djece
U subotu je u CD-u bila prica o covjeku koji zivi u nekoj rupi sa osmero djece. Zena "otisla" (tako je Senad H. rekao).
Koliko sam uspjela vidjeti zive u nekoj rupi punoj vlage, bez kupatila... Iskreno nisam bila u mogucnosti gledati cijeli prilog, niti sam stigla ista zapisati pa nisam sigurna ni da sam dobro cula.Uglavnom snimci grozno izgledaju,a cini mi se da je covjek na rubu zivaca. Jeste li gledali i zna li neko nesto o tome? Pokusala sam naci na forumu, ali cini mi se da ova jadna porodica jos nije "stigla" do nas.
Koliko sam uspjela vidjeti zive u nekoj rupi punoj vlage, bez kupatila... Iskreno nisam bila u mogucnosti gledati cijeli prilog, niti sam stigla ista zapisati pa nisam sigurna ni da sam dobro cula.Uglavnom snimci grozno izgledaju,a cini mi se da je covjek na rubu zivaca. Jeste li gledali i zna li neko nesto o tome? Pokusala sam naci na forumu, ali cini mi se da ova jadna porodica jos nije "stigla" do nas.
- Tesssa
#2 Re: Jedan tata i osmero djece
To je porodica Gegic. Bili su ukljuceni i u akciju paketici za sve...
cnermina ce znati reci vise o ovom slucaju.
tuga
cnermina ce znati reci vise o ovom slucaju.
tuga
-
cnermina
#3 Re: Jedan tata i osmero djece
ja bas htjedoh napisati...
bili su na nasem spisku za paketice. Osmero djece u dobi izmedju 2 i 15 godina. Otac sam s njima. majka ih ostavila.
Mi smo im pored paketica spremili i par vreca odjece i neke hrane...
Pearl i Konyan su im to nosili, i nisu mogli sebi doci. Kazu da su uslovi u kojima djeca zive stvarno grozni... Strasno!
A sad cujem da ih izbacuju i iz te neuslovne rupe. Pa dokle??
Ja isto nisam gledala CD, ali mi se javio prijatelj da pokrenemo neku akciju. on je cak spreman i placati im stanarinu do pola godine.
A onda mi je jedna prijateljica skrenula paznju na cinjenicu da su svi slucajevi koji su do sada objavljeni na Centralnom dnevniku uspjesno rijeseni (mala Mirnesa, Jasna Fisovic...) Ipak je to najgledanija vikend emisija, i tu se uglavnom javljaju neke ''krupne ribe'', tj. ljudi koji imaju moc nekome rijesiti stambeno pitanje ili pitanje zaposlenja...
A mi ''sitne ribe'' bolje da cuvamo energiju za one slucajeve koji nemaju tu srecu da se pojave u CD-u.
Ali i dalje- ja sam spremna da pokrenemo nesto, ako neko ima neku ideju kako im pomoci???
bili su na nasem spisku za paketice. Osmero djece u dobi izmedju 2 i 15 godina. Otac sam s njima. majka ih ostavila.
Mi smo im pored paketica spremili i par vreca odjece i neke hrane...
Pearl i Konyan su im to nosili, i nisu mogli sebi doci. Kazu da su uslovi u kojima djeca zive stvarno grozni... Strasno!
A sad cujem da ih izbacuju i iz te neuslovne rupe. Pa dokle??
Ja isto nisam gledala CD, ali mi se javio prijatelj da pokrenemo neku akciju. on je cak spreman i placati im stanarinu do pola godine.
A onda mi je jedna prijateljica skrenula paznju na cinjenicu da su svi slucajevi koji su do sada objavljeni na Centralnom dnevniku uspjesno rijeseni (mala Mirnesa, Jasna Fisovic...) Ipak je to najgledanija vikend emisija, i tu se uglavnom javljaju neke ''krupne ribe'', tj. ljudi koji imaju moc nekome rijesiti stambeno pitanje ili pitanje zaposlenja...
A mi ''sitne ribe'' bolje da cuvamo energiju za one slucajeve koji nemaju tu srecu da se pojave u CD-u.
Ali i dalje- ja sam spremna da pokrenemo nesto, ako neko ima neku ideju kako im pomoci???
- buba
#4 Re: Jedan tata i osmero djece
Sam CD po sebi je dovoljna medijska kampanja, koja ce ako nista donijeti sigurno onoliko koliko i svi mi ovde da se izorganizujemo, tako da bih ja sacekala da vidimo status nakon CD-a i hoce li nesto biti pokrenuto konkretnije oko ovog slucaja.
Ukoliko ne, onda mislim da je najbolja stvar, napraviti cilj za odredjeni slucaj i odrediti prioritet. Ako je prioritet kupatilo, onda se samo na to fokusirati i traziti da se u tu akciju ukljuce samo oni koji mogu pomoci u tom slucaju konkretno novcem, angazmanom radnika na postavku kupatila i sanitarija i sl.
Da se ne skupljaju kartoni odjece, hrane ovoga i onoga, nego ljudi koji imaju takve stvari neka se preusmjere na drugi slucaj gdje su prioritetne te stvari.
Jer ovako iskreno, ne mozemo svi pokriti sve slucajeve uz najbolju volju, jer u periodu kada neko ima 50KM da da za nekoga, neko drugi nema novac, nego ima neku odjecu ili hranu ili namjestaj.
Mislim da bismo trebali malo pretresti ove slucajeve i u svakom postaviti po 1 prioritet i navesti sta je taj prioritet i sta se trazi za taj konkretan slucaj, tako ce se ljudi opredijeliti gdje mogu s cim pomoci kad im se konkretno naznaci koja pomoc treba.
Malo sam razduzila ovo..mozda sam trebala posebno temu otvoriti za ovo ali hajde nema veze..nadam se da me kontate..
Evo citam da se vec radi na tom slucaju..super, eto u pravu si nermina..ko sto rekoh CD je dovoljan
ali za druge slucajeve bih preporucila ovakav princip rada sa prioritetima..
Ukoliko ne, onda mislim da je najbolja stvar, napraviti cilj za odredjeni slucaj i odrediti prioritet. Ako je prioritet kupatilo, onda se samo na to fokusirati i traziti da se u tu akciju ukljuce samo oni koji mogu pomoci u tom slucaju konkretno novcem, angazmanom radnika na postavku kupatila i sanitarija i sl.
Da se ne skupljaju kartoni odjece, hrane ovoga i onoga, nego ljudi koji imaju takve stvari neka se preusmjere na drugi slucaj gdje su prioritetne te stvari.
Jer ovako iskreno, ne mozemo svi pokriti sve slucajeve uz najbolju volju, jer u periodu kada neko ima 50KM da da za nekoga, neko drugi nema novac, nego ima neku odjecu ili hranu ili namjestaj.
Mislim da bismo trebali malo pretresti ove slucajeve i u svakom postaviti po 1 prioritet i navesti sta je taj prioritet i sta se trazi za taj konkretan slucaj, tako ce se ljudi opredijeliti gdje mogu s cim pomoci kad im se konkretno naznaci koja pomoc treba.
Malo sam razduzila ovo..mozda sam trebala posebno temu otvoriti za ovo ali hajde nema veze..nadam se da me kontate..
Evo citam da se vec radi na tom slucaju..super, eto u pravu si nermina..ko sto rekoh CD je dovoljan
ali za druge slucajeve bih preporucila ovakav princip rada sa prioritetima..
-
tufnica7
#5 Re: Jedan tata i osmero djece
Ja osobno ne vjerujem u žiro račune, a jedan je čak dat i na toj emisiji. Adresu možete dobiti, samo treba nazvati nekoga u Hayat i zamoliti. Otići čovjeku, vidjeti što mu treba , pomoći koliko se može, onako ljudski, a ne pričati sad o naciji, vjeri...
- zena21
#6 Re: Jedan tata i osmero djece
je li taj covjek u sarajevu?
-
cnermina
#7 Re: Jedan tata i osmero djece
Jeste u Sarajevu, samo je poprilicno zapetljano doci do njega.
Adresa je Gornjevakufska 15F.
Djeca su dobi 2, 5, 10, 11, 12, 13, 14 i 15 godina.
Adresa je Gornjevakufska 15F.
Djeca su dobi 2, 5, 10, 11, 12, 13, 14 i 15 godina.
-
Pearl
#8 Re: Jedan tata i osmero djece
nema me par dana i belaj
ako bilo ko nastavi sa pricom koja nije vezana za temu, komentari se brisu (kao i oni raniji), a najaktivniji spameri imaju rezervisanu kartu za banovice
tema je ova porodica.. oni koji "nece da pricaju sta su uradili" a dodju ipak da se pohvale me interesuju kao lanjski snijeg i ako nisu napisali nista pametno VEZANO ZA KONKRETNU POMOC, njihovi komentari ce biti brisani...
slobodno se vi dogovarajte i "hvalite" ko sta radi, da se ne duplate bezveze..
do porodice je jako tesko doci, jer ulica u kojoj stanuju ima broj 17 na vise strana (a, b, do f)
a ta kuca je jos iznad puta pa se i ne vidi.. "sreca" je sto za njih svi u ulici znaju, pa ce vas uputiti.. ja cu se pokusati sjetiti kako smo do njih dosli (jer smo ih trazili pola sata) i postati..
ako bilo ko nastavi sa pricom koja nije vezana za temu, komentari se brisu (kao i oni raniji), a najaktivniji spameri imaju rezervisanu kartu za banovice
tema je ova porodica.. oni koji "nece da pricaju sta su uradili" a dodju ipak da se pohvale me interesuju kao lanjski snijeg i ako nisu napisali nista pametno VEZANO ZA KONKRETNU POMOC, njihovi komentari ce biti brisani...
slobodno se vi dogovarajte i "hvalite" ko sta radi, da se ne duplate bezveze..
do porodice je jako tesko doci, jer ulica u kojoj stanuju ima broj 17 na vise strana (a, b, do f)
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#9 Re: Jedan tata i osmero djece
Tema ociscena, slijedeci komentar ove vrste, ban i prijava ISPu za abuse.
Hvala
Hvala
-
mIRCerka
#10 Re: Jedan tata i osmero djece
Kolika su djeca? Posto imam neke garderobe za osobe visine 170-175 :S
-
Pearl
#11 Re: Jedan tata i osmero djece
cnermina wrote: Djeca su dobi 2, 5, 10, 11, 12, 13, 14 i 15 godina.
-
mIRCerka
#12 Re: Jedan tata i osmero djece
Kolika visinom bona, ja sam sa 15 godina vec bila 179Pearl wrote:cnermina wrote: Djeca su dobi 2, 5, 10, 11, 12, 13, 14 i 15 godina.
-
Pearl
#13 Re: Jedan tata i osmero djece
mIRCerka wrote:Kolika visinom bona, ja sam sa 15 godina vec bila 179Pearl wrote:cnermina wrote: Djeca su dobi 2, 5, 10, 11, 12, 13, 14 i 15 godina.
dosta su sitni, koliko sam ja mogla primijetiti
-
mIRCerka
#14 Re: Jedan tata i osmero djece
znaci moram opet razdvojit odjecu za velike i malePearl wrote:
dosta su sitni, koliko sam ja mogla primijetiti
odoK...citamo se...