Ako su jednog predsjednika izabrali iz svih nacionalnosti ona treba biti jedan, ukoliko nisu onda 3
Jedan precjednik
-
prezimenko
#1 Jedan precjednik
Ideja za "DEYTON 2", ukoliko jedan kandidat za predsjednika ima 50% glasova on bi trebao postati jedini predsjendik, u sustini definisati pragove.
Ako su jednog predsjednika izabrali iz svih nacionalnosti ona treba biti jedan, ukoliko nisu onda 3
- Drvosjeca iz Dejcica
#4 Re: Jedan precjednik
Ma bezze, ja sam za to da ih imamo desetoricu ako će nam to popraviti standard, uvesti evropske norme poslovanja i ponašanja. Ja ništa nemam od jednog, trojice ili ni jednog.prezimenko wrote:Ideja za "DEYTON 2", ukoliko jedan kandidat za predsjednika ima 50% glasova on bi trebao postati jedini predsjendik, u sustini definisati pragove.
- GeeTnT
#5 Re: Jedan precjednik
Ogroman napredak bi bio da se izborimo za dva predsjednika...
- Drvosjeca iz Dejcica
#6 Re: Jedan precjednik
Suštinski u ovakvom nakaradnom sistemu je ponajmanje bitno jedan, dva ili tri...GeeTnT wrote:Ogroman napredak bi bio da se izborimo za dva predsjednika...
- mO k3
#7 Re: Jedan precjednik
Ja bih da Romi , Jevreji i Ostali biraju svoje predsjednike pa da imamo 6 clanova
sve ostalo je diskrimancija
-
aratet
#8 Re: Jedan precjednik
Ako moze ikako nijedan predsjednik.
- mO k3
#9 Re: Jedan precjednik
Ah da i svaki predsjednik ima potpredsjednike i ostalih 5 naroda ....
- dječak sa šibicama
#10 Re: Jedan precjednik
Pa BiH iovako ima jednog predsjednika... predsjednistva... samo se trojica rotiraju na toj funkciji.
Jos da nesto pametno rade...
Jos da nesto pametno rade...
- cyprus
#11 Re: Jedan precjednik
Ja bih potpisao da Dodik bude monarh, samo da se drugi aspekti politike i društva urede ljudski...
Nikad mi neće biti jasna ova halabuka oko predsjedništva... Institucija bitna samo za dnevnopolitička prepucavanja, nizašta drugo... Da ti ne znam ko zajedne u jednu od te tri fotelje, teško da može išta korisno napraviti... Ma sva trojica da budu med i mlijeko - opet, šta? Sa druge strane, da stavimo Tvora sa Alipašina teško da bi mogao napraviti neki suštinski bitan zijan...
Nikad mi neće biti jasna ova halabuka oko predsjedništva... Institucija bitna samo za dnevnopolitička prepucavanja, nizašta drugo... Da ti ne znam ko zajedne u jednu od te tri fotelje, teško da može išta korisno napraviti... Ma sva trojica da budu med i mlijeko - opet, šta? Sa druge strane, da stavimo Tvora sa Alipašina teško da bi mogao napraviti neki suštinski bitan zijan...
- dječak sa šibicama
#12 Re: Jedan precjednik
kod nas ce uvijek zivjeti mentalitet 'Vodjo, cobane, povedi nas'
to sto je institucija predsjednika drzave u parlamentarnoj demokraciji manje vise protokolarna, i da je puno vaznije ko sjedi u vladi, ko je premijer a ko ministri, to nasi mozgici jos uvijek nisu do kraja akceptirali
to sto je institucija predsjednika drzave u parlamentarnoj demokraciji manje vise protokolarna, i da je puno vaznije ko sjedi u vladi, ko je premijer a ko ministri, to nasi mozgici jos uvijek nisu do kraja akceptirali