Ipak je Krajišnik bio taj koji je vikao - "U brda, braćo, i u brda ako treba, ali ne u Alijinu državu", a onda kćerku zaposlio u Centralnu banku BiH.
Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
- It_is_a_Leclerc
#101 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Ne kontam. Šta je trebao Alija ići na pitome ravnice Romanije i jaukati - "Nemojte braćo nikud ići. Ostajte ovdje. I to što ste našu djecu PAT-ovima i PAM-ovima sakatili ćemo vam oprostiti..De nemojte ići nikud" ?!
Ipak je Krajišnik bio taj koji je vikao - "U brda, braćo, i u brda ako treba, ali ne u Alijinu državu", a onda kćerku zaposlio u Centralnu banku BiH.
- DoZeN
#102 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Ja sam u pocetnom postu odgovorio na tvoje pitanje, mnogima je drago sto se tako odigralo da odu Srbi u RS, ali 19 godina nakon rata neki ne vide sta je to donjelo.It_is_a_Leclerc wrote:Ne kontam. Šta je trebao Alija ići na pitome ravnice Romanije i jaukati - "Nemojte braćo nikud ići. Ostajte ovdje. I to što ste našu djecu PAT-ovima i PAM-ovima sakatili ćemo vam oprostiti..De nemojte ići nikud" ?!![]()
![]()
Ti imas Sarajevo tako kako jeste, ali u Konjevic polju i u drugim gradovima RS one koji se bore za svoje pravo
-
Itakoto
#103 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
I ti ga nekad pretjeras. Moglo se je ali ne bi imalo nikakva efekta. Nema te sile koja bi ih zaustavila da napuste svoje domove jer su bili pod uticajem velikosrpske propagande. Prisjetimo se samo prica o logorima za Srbe, svakodnevna prisjecanja na stradanja srpkog naroda u II. SR, mudzahedinima i bacanja srpske nejaci lavovima...It_is_a_Leclerc wrote:Ne kontam. Šta je trebao Alija ići na pitome ravnice Romanije i jaukati - "Nemojte braćo nikud ići. Ostajte ovdje. I to što ste našu djecu PAT-ovima i PAM-ovima sakatili ćemo vam oprostiti..De nemojte ići nikud" ?!![]()
![]()
- dustaban
#104 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Bavite se nebitnim detaljima. Srbe se nije moglo zaustaviti na Ilidzi, Vogosci, Ilijasu... i nebitno je je li oni nisu htjeli, je li im njihovi nisu dali ili su ih ovo otjerali. Njihov ostanak je bio potpuno nerealan nakon svega sto se desilo.
Ja mislim da je mnogo interesantnije pitanje zasto ovaj "fini" SDP nije uspio zaustaviti Srbe i Hrvate u svojim redovima?!
Ja mislim da je mnogo interesantnije pitanje zasto ovaj "fini" SDP nije uspio zaustaviti Srbe i Hrvate u svojim redovima?!
- sinuhe
#105 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Cudi me samo da su otisli skoro pa svi. Ipak se radi o poslijeratnom vremenu i desetinama hiljada stranih vojnika i posmatraca.
- seln
#106 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Imas temu o SDP-u, pa tamo o tome...dustaban wrote:Bavite se nebitnim detaljima. Srbe se nije moglo zaustaviti na Ilidzi, Vogosci, Ilijasu... i nebitno je je li oni nisu htjeli, je li im njihovi nisu dali ili su ih ovo otjerali. Njihov ostanak je bio potpuno nerealan nakon svega sto se desilo.
-
Sarajevica
#107 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Nisam vidjela nista od ovoga kad sam bila u RSu prosle godine, a bila sam u najvecem gradu (Banja Luka). Naprotiv, grad me je jako, jako razocarao jer sam nakon komentara Srba na raznim portalima ocekivala nesto zaista razvijeno i urbano.rokan wrote:srbi, hvala bogu, imaju izbor mogu i u sarajevo a ako im se ne svidja imaju citavu republiku srpsku a ako im se ne svidja imaju i srbiju, crnu goru, svuda ima nasih ljudi, rodbine, vecih i manjih gradova, lijepih zena, dobrih ljudi, dobre klope, nocnog zivota, sporta...
S druge strane, sada vise razumijem zasto "nasi" Srbi toliko teze Beogradu, jer ako sam u BL osjetila kao da sam u nekoj mrtvoj selendri, ne zelim ni zamisliti kako je u manjim mjestima.
-
HM 2011
#108 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Joj nickova - RAstko Razdruzhivac........

CLPCKA PA I KORENJE JELI !
CLPCKA PA I KORENJE JELI !
- Paranoid
#109 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Halile, hajde ga ti prvi zalilaj..Razdruzivach Rastko wrote:BiH nikad nije bila drzava a najmanje moze biti normalna drzava.Bez obzira na sva razlicita gledanja na proslost,Srpska i Federacija jesu susjedne zamlje i svoje medjusobne odnose treba da urede na evropskim principima.
-
dudlov
#110 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Ode Alil bez da odgovoriParanoid wrote:Halile, hajde ga ti prvi zalilaj..Razdruzivach Rastko wrote:BiH nikad nije bila drzava a najmanje moze biti normalna drzava.Bez obzira na sva razlicita gledanja na proslost,Srpska i Federacija jesu susjedne zamlje i svoje medjusobne odnose treba da urede na evropskim principima.
Sent from my LG-P970 using Tapatalk 2
-
Bodkin
#111 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
smijesno. dobrih zena i dobre klope u bl ima vise nego u sarajevuSarajevica wrote:Nisam vidjela nista od ovoga kad sam bila u RSu prosle godine, a bila sam u najvecem gradu (Banja Luka). Naprotiv, grad me je jako, jako razocarao jer sam nakon komentara Srba na raznim portalima ocekivala nesto zaista razvijeno i urbano.rokan wrote:srbi, hvala bogu, imaju izbor mogu i u sarajevo a ako im se ne svidja imaju citavu republiku srpsku a ako im se ne svidja imaju i srbiju, crnu goru, svuda ima nasih ljudi, rodbine, vecih i manjih gradova, lijepih zena, dobrih ljudi, dobre klope, nocnog zivota, sporta...
S druge strane, sada vise razumijem zasto "nasi" Srbi toliko teze Beogradu, jer ako sam u BL osjetila kao da sam u nekoj mrtvoj selendri, ne zelim ni zamisliti kako je u manjim mjestima.
-
Sarajevica
#112 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Nema, to je i ono sto vam kazem. Toliko sam puta cula kako ljudi hvale Banja Luku zbog izvanredne cistoce (sto nije bas istina), zelenila (to je istina), razvijenosti i urbanosti (ovo apsolutno nije istina) i prije svega lijepih zena da sam imala previse ocekivanja kada sam isla tamo. Djevojke su bile ispodprosjecne u najmanju ruku. Mislim da je ta prica o ljepoti Banjalucanki nakon rata samo mit. Ili su se sve ljepotice skrivale kad sam ja bila.Bodkin wrote: smijesno. dobrih zena i dobre klope u bl ima vise nego u sarajevu
A da ne bude da ja ovo kazem samo zato sto je BL srpski grad; bila sam u Beogradu par sedmica poslije i prijatno se iznenadila. Prosli put kad sam bila (zima 2006) bio je depresivan, siv i prljav a ovaj put (pocetkom novembra 2013) bio je dosa cistiji i zivlji. Mada to moze da bude zbog vremena
-
Bodkin
#113 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
cure u sarajevu se ne mogu porediti sa onima u bg-uSarajevica wrote:Nema, to je i ono sto vam kazem. Toliko sam puta cula kako ljudi hvale Banja Luku zbog izvanredne cistoce (sto nije bas istina), zelenila (to je istina), razvijenosti i urbanosti (ovo apsolutno nije istina) i prije svega lijepih zena da sam imala previse ocekivanja kada sam isla tamo. Djevojke su bile ispodprosjecne u najmanju ruku. Mislim da je ta prica o ljepoti Banjalucanki nakon rata samo mit. Ili su se sve ljepotice skrivale kad sam ja bila.Bodkin wrote: smijesno. dobrih zena i dobre klope u bl ima vise nego u sarajevu
A da ne bude da ja ovo kazem samo zato sto je BL srpski grad; bila sam u Beogradu par sedmica poslije i prijatno se iznenadila. Prosli put kad sam bila (zima 2006) bio je depresivan, siv i prljav a ovaj put (pocetkom novembra 2013) bio je dosa cistiji i zivlji. Mada to moze da bude zbog vremenaZnam da Sarajevo recimo moze da djeluje jako prijatno ljeti a uzasno zimi.
- DoZeN
#114 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Zato sto ne bi prosao kod Bosnjaka, SDP je trebao preci entitetsku granicu, ali bi propao kao stranka.dustaban wrote:Bavite se nebitnim detaljima. Srbe se nije moglo zaustaviti na Ilidzi, Vogosci, Ilijasu... i nebitno je je li oni nisu htjeli, je li im njihovi nisu dali ili su ih ovo otjerali. Njihov ostanak je bio potpuno nerealan nakon svega sto se desilo.
- DoZeN
#115 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Na to pitanje je u ovoj temi odgovorio karanana.lajkujMe,Cherry-Cherry itd.sinuhe wrote:Cudi me samo da su otisli skoro pa svi. Ipak se radi o poslijeratnom vremenu i desetinama hiljada stranih vojnika i posmatraca.
Srba je sve manje u Sarajevu, zato oni drugi "vecina" se uzbudila i neodgovara im prica o ovome, pa pozivaju Bosnjake da ignorisu ovakve teme
Uvjek se moze naci postenih ljudi svagdje, ali na zalost i u RS i u Federaciji vladaju oni koji bi ukinuli ono sto dolazi sa druge strane,a onda se pitaju sto nam drzava nije u redu?
SDS i SDA sa HDZ su djelili ovu zemlju uz pomoc onih koji napravise Dejton, u BIH se nasladje psuje majka nekima drugima
- Danguba
#116 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Je li trebamo suze roniti zato sto neko odlazi.DoZeN wrote:Na to pitanje je u ovoj temi odgovorio karanana.lajkujMe,Cherry-Cherry itd.sinuhe wrote:Cudi me samo da su otisli skoro pa svi. Ipak se radi o poslijeratnom vremenu i desetinama hiljada stranih vojnika i posmatraca.
Srba je sve manje u Sarajevu, zato oni drugi "vecina" se uzbudila i neodgovara im prica o ovome, pa pozivaju Bosnjake da ignorisu ovakve teme![]()
Uvjek se moze naci postenih ljudi svagdje, ali na zalost i u RS i u Federaciji vladaju oni koji bi ukinuli ono sto dolazi sa druge strane,a onda se pitaju sto nam drzava nije u redu?![]()
SDS i SDA sa HDZ su djelili ovu zemlju uz pomoc onih koji napravise Dejton, u BIH se nasladje psuje majka nekima drugima
Da odu i preko Drine (njihov izbor) ne bih ni rijeci rekao. BiH a i Sarajevo je dovoljno veliko da primi i zadrzi bilo koga ko ima zelju da tu zivi a ko ne, sretno im bilo u novoj sredini.
- DoZeN
#117 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Ne trebas da ronis suze,ali treba da budes postenDanguba wrote:Je li trebamo suze roniti zato sto neko odlazi.DoZeN wrote:Na to pitanje je u ovoj temi odgovorio karanana.lajkujMe,Cherry-Cherry itd.sinuhe wrote:Cudi me samo da su otisli skoro pa svi. Ipak se radi o poslijeratnom vremenu i desetinama hiljada stranih vojnika i posmatraca.
Srba je sve manje u Sarajevu, zato oni drugi "vecina" se uzbudila i neodgovara im prica o ovome, pa pozivaju Bosnjake da ignorisu ovakve teme![]()
Uvjek se moze naci postenih ljudi svagdje, ali na zalost i u RS i u Federaciji vladaju oni koji bi ukinuli ono sto dolazi sa druge strane,a onda se pitaju sto nam drzava nije u redu?![]()
Da odu i preko Drine (njihov izbor) ne bih ni rijeci rekao. BiH a i Sarajevo je dovoljno veliko da primi i zadrzi bilo koga ko ima zelju da tu zivi a ko ne, sretno im bilo u novoj sredini.
Ja sam rekao da je srpska politika kriva sto Srbi odose preko Trebevica,medjutim koliko bi vas tolerisalo "Srpsko Konjevic polje" npr u Reljevu ili u Semizovcu?
Podrzavate da djete u Konjevic polju uci o Hajri kapetanu i ocevima koji su bili u Armiji BIH, ali hoce i djete da uci o onima koji na Mujkica brdu ili Golom brdu zaustavise Zajku i Prvi korpus,oni koji odbise sve napade iz Visokog itd
O tome se uci po Semberiji,Podrinju a moze li u Federaciji BIH?
Na Sokolcu postoji veliko Vojnicko groblje VRS, tu vam ne smeta jer je to potpisano tako
- dustaban
#118 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
A ovako nije propao!DoZeN wrote:Zato sto ne bi prosao kod Bosnjaka, SDP je trebao preci entitetsku granicu, ali bi propao kao stranka.dustaban wrote:Bavite se nebitnim detaljima. Srbe se nije moglo zaustaviti na Ilidzi, Vogosci, Ilijasu... i nebitno je je li oni nisu htjeli, je li im njihovi nisu dali ili su ih ovo otjerali. Njihov ostanak je bio potpuno nerealan nakon svega sto se desilo.
SDP je prvenstveno trebao ostati socijaldemokratska, SVEBOSANSKA stranka, pa koliki god bio. Sa ovim sto je napravio potvrdio je pricu najvecih nacionalista, shovinista i neprijatelja zajednickog zivota. Mi dakle nismo u stanju imati nista multietnicko, nitu u virtuelnom smislu, dakle niti jednu politicku ideju, kamoli sta vise: skolu, grad, drzavu...
Dakle nije ovo prica o SDP-u vec upravo o temi, nista, ama bas nista u ovoj drzavi nije uspjelo ostati mijesano.
Osim ovo malo mjesovitih brakova.
- Danguba
#119 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Mnogo toga si svjesno ili nesvjesno pomijesao ali izgleda da ti je to stil pisanja.DoZeN wrote:Ne trebas da ronis suze,ali treba da budes postenDanguba wrote:
Je li trebamo suze roniti zato sto neko odlazi.
Ja sam rekao da je srpska politika kriva sto Srbi odose preko Trebevica,medjutim koliko bi vas tolerisalo "Srpsko Konjevic polje" npr u Reljevu ili u Semizovcu?
Podrzavate da djete u Konjevic polju uci o Hajri kapetanu i ocevima koji su bili u Armiji BIH, ali hoce i djete da uci o onima koji na Mujkica brdu ili Golom brdu zaustavise Zajku i Prvi korpus,oni koji odbise sve napade iz Visokog itd
O tome se uci po Semberiji,Podrinju a moze li u Federaciji BIH?
Na Sokolcu postoji veliko Vojnicko groblje VRS, tu vam ne smeta jer je to potpisano tako
- DoZeN
#120 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Ustvari ne postoji "bosanska ideja" ne postoji "bosanski mediji" nema napredka u BIH dok jedna stranka iz Sarajeva ne bude otisla u Bijeljinu,Banja Luku i u dvorani punih demobilisanih boraca VRS ne bude se trudila da ih pridobije za glasove,a za to se ne odlucuju jos jer znaju kako ce ih nazvati u Federaciji BIHdustaban wrote: . Mi dakle nismo u stanju imati nista multietnicko, nitu u virtuelnom smislu, dakle niti jednu politicku ideju, kamoli sta vise: skolu, grad, drzavu...
Dakle nije ovo prica o SDP-u vec upravo o temi, nista, ama bas nista u ovoj drzavi nije uspjelo ostati mijesano.
Osim ovo malo mjesovitih brakova.
i o cemu mi pricamo? jel i za to kriv obrvan? i SDS ili mrtvi Milosevic, sto ti lazes samog sebe?
-
Basvod
#121 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Ti si ista ko oni iz BL koji SA nazivaju Teheranom, selendrom i najprljavijim gradom na Balkanu.Sarajevica wrote:Nema, to je i ono sto vam kazem. Toliko sam puta cula kako ljudi hvale Banja Luku zbog izvanredne cistoce (sto nije bas istina), zelenila (to je istina), razvijenosti i urbanosti (ovo apsolutno nije istina) i prije svega lijepih zena da sam imala previse ocekivanja kada sam isla tamo. Djevojke su bile ispodprosjecne u najmanju ruku. Mislim da je ta prica o ljepoti Banjalucanki nakon rata samo mit. Ili su se sve ljepotice skrivale kad sam ja bila.Bodkin wrote: smijesno. dobrih zena i dobre klope u bl ima vise nego u sarajevu
A da ne bude da ja ovo kazem samo zato sto je BL srpski grad; bila sam u Beogradu par sedmica poslije i prijatno se iznenadila. Prosli put kad sam bila (zima 2006) bio je depresivan, siv i prljav a ovaj put (pocetkom novembra 2013) bio je dosa cistiji i zivlji. Mada to moze da bude zbog vremenaZnam da Sarajevo recimo moze da djeluje jako prijatno ljeti a uzasno zimi.
Pa imamo internet, mozemo za nekoliko minuta viditi kako izgleda bilo koji grad na planeti. SA i BL su, za ex YU pojmove, prelijepi gradovi i jedini gradovi u BiH a tvoj utisak je samo tvoje misljenje. Naravno da si subjektivna kao i vecina stanovnika u BiH.
- ho oponopono
#122 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
...a gdje da bude normalna kad joj svetinja nije normal?!
...ma ukratko oni što su iole bili okej, pukli su i oni, oni što nikad nisu ni bili još više su se posilili...
...ma ukratko oni što su iole bili okej, pukli su i oni, oni što nikad nisu ni bili još više su se posilili...
- ho oponopono
#123 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Sarajevica wrote:Nema, to je i ono sto vam kazem. Toliko sam puta cula kako ljudi hvale Banja Luku zbog izvanredne cistoce (sto nije bas istina), zelenila (to je istina), razvijenosti i urbanosti (ovo apsolutno nije istina) i prije svega lijepih zena da sam imala previse ocekivanja kada sam isla tamo. Djevojke su bile ispodprosjecne u najmanju ruku. Mislim da je ta prica o ljepoti Banjalucanki nakon rata samo mit. Ili su se sve ljepotice skrivale kad sam ja bila.Bodkin wrote: smijesno. dobrih zena i dobre klope u bl ima vise nego u sarajevu
...ma jok, to je zbog tvog filinga, gdje će pobogu neka djeva biti ljepša ?!
...a koji klinac očekuješ nešto, bez toga, život je bolan ljepši!
- Michio Kaku
#124 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
banja luka nije grad nego varoš, sarajevo je jedva grad. banjaluka nema nista urbano pa da se moze pricati o ljepoti "grada". sarajevo ima, ali je vrlo ružno. u banjaluci nisam vidio nijednu ljepu zgradu. u sarajevu cijenim likovnu akademiju i vijecnicu, sve ostalo je odron i baca u depresiju.
-
Basvod
#125 Re: Jedan od razloga zasto BIH nije jos normalna drzava
Ako poredis sa zapadnoevropskim gradovima to jeste tako. Zato sam napisao "za ex. Yu pojmove".Michio Kaku wrote:banja luka nije grad nego varoš, sarajevo je jedva grad. banjaluka nema nista urbano pa da se moze pricati o ljepoti "grada". sarajevo ima, ali je vrlo ružno. u banjaluci nisam vidio nijednu ljepu zgradu. u sarajevu cijenim likovnu akademiju i vijecnicu, sve ostalo je odron i baca u depresiju.
Inace cijela ex. Yu je odron ako su ti kriterijumi visoki.