Ja koliko vidim BH trziste se skroz marginalizira od strane medjunarodnih kompanija. Naprosto smo premali, sva BiH ko kakav malo veci grad a milion administrativnih problema.
Sto se tusha tiche, ko hin yebe, slovenci inace ovo podrucje, osim u onom trzisnom smislu, posmatraju i kao podrucje glupih ljudi koje je lako izigrati. To je naprosto naslijedje jos iz jugoslavije.
Mi smo i dalje glupi

ali ovdje se desava konkurencija i to opet najcesce izvana. Ovo sto je Bingo napravio to jeste za pohvalu ali je zalosno ako spadnemo samo na njega. Osim toga, ne jedanput sam u Bingu ostavio puna kolica robe na kasi jer naprosto nemaju dovoljno kasirki!
Takodje je zalosno sto se sva ova prica svodi na ovaj prehrambeni konzum. Sve sto ima karakter malo "jace" robe ovdje ce biti prisutno samo simbolicki i to samo kao rukine ruke ruka. Ovo ljeto sam u Hrvatskoj sasvim nenadano kupio nesto od IT opreme jer su imali akcije kakve se ovdje ne desavaju. A i kako ce kad sve i jedna stvar stoji na polici po godinu dana. Akcije se desavaju tamo gdje ide i svakodnevna prodaja.
Slucaj IKEA je posebno zanimljiv. Oni ce to otvoriti u Sl. Brodu i tako pokriti dobar dio Bosne. Hercegovci odvajkada malo bolje stvari kupuju u Splitu i tako... jebiga to nam kako nam je. Dok se ne popravi kupovna moc ostacemo i trzisno prkno!