"Jedan grad, jedan klub!'
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- shana_majka
#1 "Jedan grad, jedan klub!'
.
Last edited by shana_majka on 20/12/2008 13:29, edited 1 time in total.
- janje_
#2 Re: "Jedan grad, jedan klub!'
neuzubilah..shana_majka wrote:Kada bi se (nekim cudom),spojili "Sarajevo" i"Zeljo"...![]()
Bili bi (igracki i materijalno) 'beton".
Bolio bi nas k....jel' dodo "gura" laktashe ili shirokog,uvijek prvaci.![]()
"HZ' i "TM' zajedno,svaka tekma 15-20 milja navijaca.
Svake godine gledali L.P. "uzivo".![]()
Izgubili bi neshto shto se daaavno zvao derbi.A Nestalo bi I ovog VRIJEDJANJA.![]()
Pa onda nek' dolaze VELIKI,da ih .....sve redom!
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Majstorinho
Da budem zajedno sa strumfovima na tribini?PRIJE BI BIO ZAJEDNO SA 20 LAVOVA U KAVEZU!Nek me razderu.Sto dalje od strumfova.
- -danTe-
#4 Re: "Jedan grad, jedan klub!'
shana_majka wrote:Kada bi se (nekim cudom),spojili "Sarajevo" i"Zeljo"...![]()
Izgubili bi neshto shto se daaavno zvao derbi.A Nestalo bi I ovog VRIJEDJANJA.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
ne bi to bilo lose,al sta bi bez derbija za koji ovaj grad zivi,bilo bi glupo
a i pitanje"Kakvi bi nam dresovi bili?"
- shana_majka
#5 Re: "Jedan grad, jedan klub!'
.
Last edited by shana_majka on 20/12/2008 13:31, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
wau.Majstorinho wrote:Da budem zajedno sa strumfovima na tribini?PRIJE BI BIO ZAJEDNO SA 20 LAVOVA U KAVEZU!Nek me razderu.Sto dalje od strumfova.
Neka hvala...
Zeljeznicar, Torpedo, Sarajevo...
Sto Tito rastavi, niko ne sastavi.
Amin.
- @burek
#8 Re: "Jedan grad, jedan klub!'
...bit ce tako akobogda jednog dana i ostat ce se zvati FK Sarajevo.shana_majka wrote:Kada bi se (nekim cudom),spojili "Sarajevo" i"Zeljo"...![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
Celicna_saka
Moj grad, moj klub, sasvim dovoljno.
Normala, devijantna ponasanja su dozvoljena u demokratiji.
Normala, devijantna ponasanja su dozvoljena u demokratiji.
-
LSD
Kad smo vec kod pruga,onda bi logicno bilo da se taj klub zove Zeljeznicar.Ipak je grad Sarajevo imao prvi tramvaj u evropidresovi bi bili na bordo - plave pruge
nesto poput barce
-
Majstorinho
Glavni sponzor bi bio Avaz.Tako da bi se zvao FK Avaz.LSD wrote:Kad smo vec kod pruga,onda bi logicno bilo da se taj klub zove Zeljeznicar.Ipak je grad Sarajevo imao prvi tramvaj u evropidresovi bi bili na bordo - plave pruge
nesto poput barce.Vremenom bi ta bordo komponenta izasla iz mode,jer je plava tradicionalna boja svih zeljeznicara svijeta i svega sto se veze uz prugu i sine(pogledajte samo nase vrle revizore po tramvajima
![]()
- GandalfSivi
Ma jos malo, pa ce se oni sami rasformirati. Nedostajat ce mi derbi, ako se ovo redovno deranje moze i nazvati derbijem...
-
LSD
To je poznato gradivo jarane.Ne samo '46,veca je prijetnja bila '92 kad su tadasnje vlasti nastojale da potpuno ugase klub.Tad je bilo mnogo opasnije nego te '46,ali eto i to se izdrzaloto smo imali do '46. kad je vlast odluchila da razjebe jedan radnichki klub i sebi osnuje rezhimski. uzeli devet igracha iz Željezničara, dodali još pokojeg, i osnovali Torpedo koji je poslije preimenovan u originalniji naziv - Sarajevo. Željezničar je, i pored svega, uspio opstati i održati kontinuitet sve do danas.
Nikad robom!
- DobroJutroKolumbo
Nedaj Boze nikad takvo nesto! Veceras nocne more od takve pomisli...

- Zavatoni
Ja ću se potruditi da večeras opet sanjam Husrefa kako skače i maše sakoom na stadionu San Siro, slaveći drugi gol u mreži Dide...DobroJutroKolumbo wrote:Nedaj Boze nikad takvo nesto! Veceras nocne more od takve pomisli...![]()
![]()
![]()
![]()
Koncentrišite se na ovakve snove...
A ne na nekakva spajanja Sarajeva sa sindikalnim klubovima...
Dosta nam je što imamo Unis Vogošću kao ekipu za kaljenje juniora. Ne treba nam sad zato i Željezničar Grbavica.
Od nas dosta što se tiče pomaganja radničkim klubovima...
- shana_majka
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
sta bi 5 godina? Gandalfe, pojebala ti se RAM memorija, imas selektivno pamcenjeGandalfSivi wrote:Ma jos malo, pa ce se oni sami rasformirati. Nedostajat ce mi derbi, ako se ovo redovno deranje moze i nazvati derbijem...
-
El_comadante
baš me interesuje na kom bi stadionu igrali odnosno šta bi se desilo sa onim drugim stadioom gdje se nebi igralo?
-
Celicna_saka
Isto sto i sa nasih 9, ili sadasnjih 4.mIRCerka wrote:sta bi 5 godina? Gandalfe, pojebala ti se RAM memorija, imas selektivno pamcenjeGandalfSivi wrote:Ma jos malo, pa ce se oni sami rasformirati. Nedostajat ce mi derbi, ako se ovo redovno deranje moze i nazvati derbijem...:D:D
Btw. ako se gledaju sveukupni susreti nikad nije bilo u pitanju 5 godina
-
LSD
Hajd sad postavi hipotezu ujedinjavanja fcs-a i slavije,mislim i to moze pod JEDAN GRAD-JEDAN KLUB.Mozda bude zanimljivijih komentaraStvarno,ovi komentari nemaju smisla.
Samo sam pokushao da nam i "drage komsije" osjete malo radosti.Ubija ih ova svakodnevna prica.Nije im lako...
Vec su zaboravili shta znaci biti prvak ili igrati u Evropi(sa ravnopravnim)protivnicima.A po svemu sudeci.....doooobro ce se nacekati.(Ni Mara-gatara to ne zna).
Pa ce i dalje:
@mirci muntat raju da je vode na utakmicu(nek' je neko povede protiv D.,sevapj e,vuce nju srce na pravu stranu).
@LSD), moze se "navuc" na shta jace(ned'o Bog),otic na AFH kontajuci da oni igraju .
@manijak ce se i dalje pozivati na "tradiciju'zaboravljajuci da napishe kad su promijenili ime Sh. D. "Zeljeznicarski" u F.K/N.K."ZELJEZNICAR'.
Nek' mi oproste ostali shto ih nisam spomenuo.